icon

Maminin muž ma neznáša

tamaee
24. sep 2020

ešte jedna vec na dnes
Čo ak má maminim muž neznáša ? ale naozaj pred chvíľou povedal že so mnou odmieta žiť v jednej domácnosti lebo som si neodpratala tenisky tak mi ich hodil do kosa ...

tamaee
autor
24. sep 2020

aj mi volal tatino ale som mu nezvdihla lebo sa Zrovna hádali 😞

tncka
24. sep 2020

@tamaee vobec to nerobi preto ze ta neznasa. Ja mam 7 rocnu a tiez od nej vyzadujem poriadok. Poviem raz a ked neurobi,vec skonci v kosi. Ako rychlo sa naucila co kam patri😂

tamaee
autor
24. sep 2020

aj sa bojím ísť osprchovať proste sa bojím vyjsť z izby

tamaee
autor
24. sep 2020

@tncka Nejde iba o to že by to bolo v koši alebo čo ide o to že už to proste nezvladam na nič sa nesústredim stále som smutná až tak že mám opuchnuté červene oci a som cela flakata a STÁLE sa hádame

tamaee
autor
24. sep 2020

a proste cez tieto dvere je všetko pocut a sám povedal že ODMIETA so mnou žiť v jednej domácnosti už som unavená chcem ísť do sprchy a základne potreby spraviť ale bojím SA vyjsť z izby

nini1010
24. sep 2020

@tamaee Ja len tak uvazujem skor ako zacnem hodnotit ze ci je to ozaj zle alebo je to len prepac mi za otvorenost-tvoj pubertalny vykyv.Aby si rozumela nemam benevolenkmtu free style vychovu.Poriadok musi byt,upratovat si dcera musi a to ma 7 rokiv,co poviem to plati a uz ma raz nasrala aj tak ked krat neuposluchla ze som rozhadzane hracky zhrnula do tasky a pa pa do kosa.To vravim len preto aby si vedela ze tvoj otcim nie je ziadny odlud,len skusat jeho nervy,po 9 rokoch ma pravo na to aby si ho posluchala.Vyzaduje posluchanie rovnako ako aj ostatni rodicia len chapem ze sa to inak respektuje od otcima ako od biologickeho rodica.Tak uvazujem (a preto ta otazka)ako sa s nim citi tvoja mamina?Ci je naozaj taky zly,ci to neprehanas a len nevyrabas problemy tam kde nemusia byt.Bolelo by to posluchat ho?Ak je k tebe slusny a ferovy tak si uvedom ze budes doma este kolko?4 roky?A potom pojdes na vysku a domiv zavitas raz za mesiac.Potom si najdes frajera,zalozis rodinu...Ale tvoja mamina bude sama.Ak je to fajn chlap nebolo by lepsie ak by ostala s nim ak by mala po boku dobreho cloveka ako nejakeho chruna?Ja neviem,nepoznam poriadne tvoju situaciu ale ak ho hodnitis ako zleho kvoli tomu ze ti vyhodil exemplarne topanky lebo si si ich po opakovanych upozorneniach neupratala tak nie je zly clovek,spraca sa ako otec,mala by si nad sebou mozno trosku porozmyslat a nevnasat medzi rodicov uplne zbytocne dusno.Nie je lahle byt otcim bez prav a tvoja mama sa ta prirodzene zastane.Nakoniec sa rozidu a Boh vie koho ti moze doviest domov nabuduce...

tamaee
autor
24. sep 2020

@nini1010 Mamina chce ísť na nejaku rodinnú terapiu že sa ešte zevraj snaží pre to niečo urobiť ale ja chcem ísť za tatinom chyba mi a boli má to že moje posledné Vianoce s ním boli v roku 2010 asi a chcem byt s ním a najradšej by som sa po tom týždni u neho ani nevrátila domov

nini1010
24. sep 2020

@tamaee Ja mam trak trosku pocit ze tvoj otcim nie je zly clovek,skor naopak.Po 9 rokoch si chce vydobit uz aj pravomici otca ale nikto ho tak neberie a tak sa rozculuje.Tvoja mama sa vas snazi spojit akon rodinu ale vdaka tvojej vydatnej snahe sa jej to nedari lebo otcim je tvoj triedny nepriatel,ale zaroven ked vznikne konflikt je logicky mama na tvojej strane a tak sa spolu hadaju.A ty si typicke dieta rozvedenych rodicov ktore nie je spokojne ani s jednym nahrafdnym rodicom,nerespektujes ich ako rovnocennych a potrebujes s nimi superit a kedze to nevies spracovat radsej noveho rodica vyzenies.Mozno sa mylim ale nie je to nejako takto nahodou?

tamaee
autor
24. sep 2020

@nini1010 S tatinovej strany nemám s nou žiadny problém a nikdy som nemala mám ju veľmi rada

tamaee
autor
24. sep 2020

@nini1010 A nech si dobíja čo chce ale svojho tatina mám a veľmi dobrého a chcem byt viac s ním a je to predsa logické že ho tak neberiem keď svojho už mám

tamaee
autor
24. sep 2020

@nini1010 A stále mi dáva zákazy za tie tenisky hodil mi ich do kosa obmedzil telefón na 30 minút denne a nemozem pozerať Tv

tamaee
autor
24. sep 2020

@nini1010 A čo sa robi pri takýchto klasických prípadoch deti z predošlého vzťahu ?

nini1010
24. sep 2020

@tamaee Netrufam ti poradit.Ale myslim si ze by si mala mysliet skor srdcom a skusit byt voci nemu naozaj naozaj spravodliva.Asi iba tolko ti viem poradit.

tamaee
autor
24. sep 2020

okej dakujem každému kto sa tu zapojil a nejakým spôsobom pomohol 🙏🏼🌟

danielinaa
24. sep 2020

Neviem, baby, mnohe ho obranujete a ze vychovavate prisne. Dobre, ale mate pocit, ze sa vas vase deti boja aj napriek tomu ze ste prisne na poriadok? Myslim ze nie. Ona sa ho boji, z komentarov mam pocit, ze to neni taky normalny strach puberty, ked daco vyvedie. Ma z neho strach, odmieta s nou zit v jednej domacnosti, vy ste svojmu decku dakedy povedali takto tvrdo, ze ho neznesiete v dome... neverim. Co ak ide o psychicke tyranie? Lebo obete takehoto tyrania su ustrachane a to autorka je.

danielinaa
Autor odpoveď zmazal
lauriema
24. sep 2020

@tamaee Ahoj podľa mňa sa porozpráva s mamkou, prečo by ti on mal čosi zakazovať? Véd ty ocka predsa máš. Je mu veľmi ľúto ze toto musíš zažívať, viem to pretože som zažívala čosi podobné viem ako sa cítiš a je mu to naozaj ľúto

tamaee
autor
24. sep 2020

@lauriema Keby to aj moja mamina takto chápala 🥺🥺

lija22
24. sep 2020

@lauriema akoze preco? je v dome mami, zije tam jej partner a ten chce aby mala upratane topanky, zhasnute atd. nerozumiem preco by to nemohol vyzadovat. s tymto nema vobec nic fakt ci je alebo nie je jej otec

danielinaa
24. sep 2020

@lija22 povedala si niekedy svojmu decku ze ho neznesies v dome? Neverim. Tu nejde o to ze vyzaduje poriadok, ale ako sa k nej sprava. Urcite to nie je normalne toto povedat decku v 14 rokoch nech je ake je.

sonnenshein
24. sep 2020

@tamaee Chapem, ale znies ako teenager pri zmysloch, tak sa skus nebat, ale povedat narovinu co Ta trapi. Vcitane toho "az prilis", ktoreho sa obavas... Ono rodicia zial nevedia svojim detom citat myslienky, a byt schopna ich formulovat je velmi uzitocne pre obe strany.

karolinakr
25. sep 2020

Povedz to otcovi, čo sa tu deje Možno tvoju mamku za zavretymi dverami bije a ani o tom nevieš.Je to tragedia ale dobre sa uč aby si v 18ke mohla vypadnut pripadne sa dohodni s otcom, či možeš isť k nemu byvať

leskovael
25. sep 2020

Takto.. Máš 14 a otčim je s vami už 9 rokov, ja chápem že je pre teba asi ťažké ho brať ako otca, ale je ti otec - nevlastný. Mala by si ho rešpektovať ako rodiča. Máš 14 rokov, z veci vyrábaš problém, každá sme mali pubertu a preto to vieme posúdiť aj u iného pohľadu ako ty, ja som odvravala, nerobila som čo bola moja povinnosť a zato som bola potrestana..a tiež som to považovala za nefér. Či tvoja mama má s otčimom nejaký vzťahový problém nieje nič neobvykle po 9 rokoch spolužitia. Ty tu spomínaš ocko sem, ocko tam, ale je to aj preto že s nimi v domácnosti možno niesi stále alebo majú benevolentnejšiu výchovu a tebe sa to samozrejme páči, mimochodom matka rieši vždy ovela viac veci, čo sa detí týka ako bio otec a s matkou sa to všetko dotýka automaticky aj otčima... Možno je vybušnejšej povahy, každý sme nejaký, počuješ buchot? Ja keď mam nervy tiež niečo nepoložím normálne, ale viac s tým tresknem.. Nejdem podceňovať tvoje pocity, ale veľmi objektívne to nevieš posúdiť, lebo si zaujata a nemáš na veci dospelý pohľad, ale zatiaľ iba ten tvoj, čo je normálne. V tomto veku si aj deti vyskakuju, neposluchaju a ked príde "trest" tak z toho urobia drámu.

Čo by si mala urobiť, je, že by si sa mala porozprávať s mamou, asi nemáte bohvieaky blízky vzťah, alebo viazne komunikácia keď o tomto nevie, neviem ako si bola vedená k tomu aby si otčima rešpekovala, ale má rovnaké právo ťa vychovávať, veď je s tebou viac ako polovicu tvojho života a ver, že keby ťa neznášal nebol by tak dlho s tvojou mamou. Nájsť si partnera s dieťaťom, prijať to dieťa, starať sa o neho a potom trpieť to že ani po rokoch ma nerešpektuje, nebodaj prídu tie hrdinské hlášky pubertakov ako "niesi moj otec a nemáš mi čo rozkazovať" je veľmi ťažké a je to aj nefér voči nevlastnému rodičovi. A možno mucto v návale už vybehlo, čo nebolo dobre, mal by si dávať pozor nato čo hovorí, ale nie ktorí ľudia jednoducho pri výbuchu povedia veci ktoré tak ani nemyslia. Nepoznáme jeho verziu, nepoznáme verziu nikoho dospelého, len tu tvoju. Jedine čo môžeš urobiť je porozprávať sa s mamou, povedať jej ako to vnímaš, máš už vek nato aby s tebou mama rozprávala otvorene aj o takých veciach.

kubkovamama
25. sep 2020

@tamaee tiež mám pubertaka,druhý čoskoro,dcéra malá.Z tvojho jediného prispevku-otazky,že ti vyhodil topánky a vyžaduje to a to,nemusí jednoznačne znamenat,že ať nenávidí.9r je dosť čo sú s tvojou maminou spolu.Pochybujem,že by ako milujúca matka si dotiahla domov na druhý pokus násilníka a agresora.To,že povedal,že s tebou nevydrží v jednej domácnosti...treba by okolo toho viac info.My sme doma nemali extra prísnu výchovu,ale môj otec bol riadny nervak..ma už 80r a nervak je celý život a povedal nám v amokoch už všeličo,s mamou sa hádajú prakticky stale.Ale,s odstupom času,hodnotím to takto:je taká povaha,má svoje maniere a spôsoby,ale to neznamená,že nás nemal rád.Vedel nás aj zbiť a segru teda riadne.A tiež tenisky a podobné veci ohľadom poriadku to vždy bolo kriku u nas.Teraz,keď mám vlastné deti..to už chápem a má odpustené.Co sa ja nazúrim kým si upracú,odnesú,naučia sa.Bije ťa?To už by bol problem.Ja som tiež raz slahla 11r.A to som vlastná matka.Moj muž(deti nie sú jeho) tiež neznáša topánky v chodbe,vojde dovnútra a permanentne sa na nich potkyna.Ja tiež.Zhasinat vyžaduje on aj ja.To by si videla tie faktúry za elektrinu.Tiez aby vypinali vodu.Tecie a ruky dávno umyté.To sú veci,čo deti v tvojom veku neskutočne stvu a beriete to veľmi osobne a dramaticky.Ja by som u vás doma možno viac komunikovala.Si už dosť veľká,môžeš začať aj sama,že máš na srdci to a to.My dospeláci to oceníme,nemaj strach.Moj manžel tiež čaká,keď puberťák má nejaký evidentný problém s nami a je oprskly..on za ním behať nebude a prosiť ho,nech sa vyjadrí.Obaja väčšinou čakáme,opýtame sa čo je vo veci a chces niečo povedať?Chalan si to premysli a do pár hodín príde za nami a povie,trápi ma to a to..napr.moj muž je veľmi akčný,rýchli,syn mu nestíha a vznikajú trenice..ale sadnú spolu,povedia si vzájomne čo od seba očakávajú a zrazu je pohoda na pár týždňov.A zas príde niečo.Ale vždy v každej domácnosti niečo bude a musia obe strany na tom pracovať aby bola pohoda,si dosť veľká aby si si to uvedomovala.Dobre by bolo porozprávať sa aj s mamou aj otcimom naraz.Ze ťa trápi to a to,že by si chcela niečo inak,niečo tak.A čo oni.Kazdy dospelak inak zoberie takúto snahu o komunikáciu ako keď ty sa zavries a trucujes.Mimochodom,moje decká majú často fázy,že si myslia,že ich nenavidim ja alebo manžel.😉Za nezmysli.No a ak je vo veci niečo vážnejšie a veľmi ťa to trápi..ries s mamou.

lauriema
25. sep 2020

@lija22 Mama je evidentne zaslepena svojim partnerom. Véd jej povedal ze ju neznesie v dome dosť frustrujúce pre 14 ročne decko, aj ty si mala 14 rokov a vždy si zhasla za sebou svetlo? Ja dodnes nezhasinam, topánky? Ma 14 stačí upozorniť... A nie hneď ze ju neznesie.Dievca je v puberte ma citlivú dušičku a on ešte takto. A áno nieje to jej otec tak co akože? A matka je kde? Nevidí ako sa k nej správa? Ja som toto zažila. Moja mamka sa rozviedla, nasla si nejakého trúbka, ktorý chcel rozhodovať, rozkazovať, moja mati ktorá bola vždy na úrovni sa zrazu zmenila na nepoznanie až tak ze ma vystval z domu v 17 som už radšej bývalá v podnájme, katastrofa. Nech si nenechá od neho nič

danielinaa
25. sep 2020

@lauriema ja si myslim ze toto pochopia iba ti co sami zazili psychicke tyranie v rodine, ini to nechapu a budu jej otcima obhajovat.

kittykat22
25. sep 2020

@tamaee mozno by ti pomohlo zavolat na linku dovery a vypocut si co ti povedia tam. Su tam fajn ludia.

makova333
25. sep 2020

@tamaee otca si velmi idealizujes, vyskusaj si sa tam prestahovat ako to bude fajn a bez hadok. Mozno bude, ale skor nie. Otcima nemas rada uz len z principu, ze "vyhnal" tvojho otca, ak by tu nebol, bola by mozno mala nadej, ze sa vasi daju dokopy. Mas dve moznosti. Prvu prestahovat sa k otcovi a vyskusat ake je to super tam (mozno budes prekvapena) a druhu (za predpokladu, ze ta otcim netyra psychicky alebo fyzicky a nie ziadat upratane tenisky nie je tyranie), tak udrziavat dobry vztah s mamou a s otcimom neutralny. Respektovat cistotu okolia svojho aj spolocneho, dodrziavat dohody, ktore si date a podobne.

kubkovamama
25. sep 2020

@danielinaa ťažko je súdiť z pár viet 14r dieťaťa, čo je týranie a čo nie. Potom môj syn je tyrany u exa naloženého v liehu a pozeraním filmov pre decko v noci nevhodných. Druhá strana tvrdí,že je tyrany u nás,lebo vyžadujem aby bola izba ako tak upratané,úlohy urobené a nedovolujem nočné filmy a playstation 6hodin denne. Tak kto týra,tesp.ublizuje? Dieťa si vie veci veľmi nesprávne vysvetliť,vie zametať s rodičom,rodinným príslušníkom, ktorý mu nevyhovuje..na druhej strane týranie detí býva často nepovšimnuté.Neverim,že dievča za 9r čo žijú spolu len tichucko trpí?Tak ak je naozaj týraná(nie prísna výchova) nech komukoľvek sa zveri,nech ide za učiteľkou,kamoškou,babkou,otcom.Ako to,že teda otec to stále nevie,že má tyranu dcéru.Moze komukoľvek aj tu napísať súkromnú správu, prosím prídite k nám,zavolajte políciu ak mamu bije za zatvorenými dverami.Strach vyjsť z izby mi príde no neviem.Strach o mamu nie je silnejší,vyliezť z tej izby a pozrieť či teda mama je v poriadku?Určite má 14r už mobil.Vie zavolať pomoc,napísať správu.Vedela napísať sem..a dobre vie,že tu nikto do auta nesadne a nebude cestovať za anonymným dievčaťom z MK.

marca12
25. sep 2020

Z toho,co pises dalej mam pocit akoby si ty podvedome mi davala pocitit,ze nie je tvoj otec. Nie,nie je a nikdy nebude,ale respektovat ho musis. Takisto,keby si byvala u otca a sto krat by ti povedal,kde maju byt topanky a ty si ich aj tak neodlozis,tak aj otec by ti poriadne vycistil zaludok. S otcom si malo a preto sa ti zda byt dobry. Ked ma doma dceru trebars len na vikend je to ine,nemusi byt prisny,s nim je zabava. Ale ktovie,aky by bol,keby si bola denne s nim.