Manžel a jeho ex
Ahojte prosim vas o radu co by ste si o tom myslely vy ako by ste to riesili ja uz nevladzem mam v hlave zmetok.Ked sme sa daly dohromady tak sa stretaval zo svojou ex boly od seba 2 roky a chodily len 3 mesiace ona nechcela vstah lebo bola mlada. Nevadilo mi to ale ked raz dosla za nim do robot (urcity cas sme spolu pracovaly) a vlastne vtedy nas zoznamil ona namna zazerala ako keby som jej ziedla veceru a jeho pohlady ako keby videl zazrak. Ocka mu ziarily ako nikdy predtym uz len sliny z ust mu zabudly tiect. Ked som mu o tom povedala tak to nebola pravd a poziadala som ho aby sa snou uz nekontaktoval ( vicitila som znej nieco nekale). Poneakom case mu zvonil telefon a nebolo tam meno jeho ex ale ineho dievcata tak som sa ho opitala kto to bol a on mi na to moja ex a odpoved preco ju ma v telefone po inim menom bola lebo mala taku prezivku. V tedy som sa snim porozpravala a povedal ze to skonci. No po case som mu uz neverila a uz sa ani nepametam preco som mu porela vipisi tel. No samozrejme volavaly spolu ale tak ze najprv mne (neviem ci sa uistil ci som doma) a potom jej, to som uz vivolala hadku. Sluboval znova ze je koniec. Nato si nechal vipisi posielat cez pc. Par krat som mu nasla v telefone ze si snou pisal aj to priznal a iba sme sa pohadaly a ja som mu dala vzdy dalsiu sancu. Ked som bola tehotna posledny mesiac tak som nasla dalsiu sms ( podotikam ziadna sms nebola intivneho charakteru) vtedy som mu povedala dost. No potom zacal plakat dusovat sa atd... Napisal doticnej predomnou sms nech ho uz nekontaktuje. No pred par dnami som nasla na pc ze ju vihladaval. Odpoved ze pocul ze sa vidala a chcel vediet za koho. Nemam uz silu v.utry mam chaos verit neverit poznam jeho kamaratky ani na jednu neziarlim su to dobre baby nikdy som neziarlila na nikoho len tato jedna mi vadila. Ked sa ho opitam preco si snou neda pokoj tak odpoved on nad tym nerozmysla nevie preco to roby. Pomoooc som ziarliva, paranoidna?
Nerob ziadne ziarlivostne sceny, cim viac budes vystrajat, tym viac sa bude snazit pred tebou schovavat, az ho uplne stratis.
Namiesto kontrolovania jeho mobilu, vypisov, zober do ruky slovnik slovenskeho pravopisu!!!!! (robili, pisali,dotycna...)
Prepáč,ale toľko gramatickych chýb na jednom mieste to sa fakt len tak nevidí.a teraz k problému.či si ziarliva?no áno si ale kto by v takomto pripade nebol??ex sú ex.jemu by sa páčilo keby si si neustále vypisovala a volala s ex?nečudujem sa ti,máš dôvod ziarlit.len problém je že s tým nič neurobis.vie že si to neprajes,neustále to robí a dokonca potajomky.zabrániť mu nedokazes,očividne si k nej cestu nájde vždy.keby to bola kamoska tak ti to tak vysvetlí aj ked si na to prišla,nestiahne sa že už s tým prestane,navyše by sa nekontaktoval takto tajne.má na ňu slabosť,ale naozaj s tým bohužiaľ nedokazes nič urobiť :(
chodili ste vobec do skoly? ako mozete takto pisat? okrem toho ste paranoidna, hystericka a s takymto pristupom mozete cakat, ze ten muz od vas odide, lebo mu z vas rupnu nervy a povie si dost.
Ma niektora zvas co tu pisete o gramatike dislexiu a disortografiu? slovnik som drzala velakrat no nejde to do tej hlavy bezrukeho tiez nenutite pisat rukamy ci? Ale to som sa vas nepitala ako zit s dislexiou a disortografiou. dakujem za vase nazory.
No ste jej dali baby. Asi ste vo vzťahoch veľmi šťastné, asi nejaké pani učiteľky. Aj ja som to postrehla, ale nie sme tu kvôli gramatike. A dievča má do konca dva problémy. Mám na vás jedno slovo, ale ho nepoužijem, aj keď mám hroznú chuť...
@schira Tie, ktore pisu, ze si ziarliva si asi nevedia predstavit byt na tvojom mieste. Kazda ruku na srdce a uprimne si priznat, ze by to vadilo aj vam. Tvoj priatel je navyse pokrytecky grobian a ta pinda, s ktorou si pise sa zrejme tesi, ked ti nici moralku. Ten chlap ta nieje hodny uz len preto, ze robi z teba idiota poza chrbat. Prec od neho a najst si citliveho a rozumneho muza, ktory by ti bol stale oporou...
Ja len k tvojmu problem Tolko, sit back and watch, loosers get burnt themselves.
Tiez mam dyslexiu (dysgrafiu), ale tie gramaticke chyby...
Neries manzelovu byvalu, ukludni sa, cim viac budes hystericit a robit sceny, zakazovat, tym viac to bude horsie.
Tvoj manzel je slobodny clovek, ty si na poste manzelky, byvala je byvala, pre nieco, tak sa na to vykasli. Kazdy mame nejaku minulost, nekaz si s nou pritomnost.
Ono to cloveka skrie, ale naozaj sa musis ukludnit, lebo svojim spravanim a kontrolovanim manzela ho budes iba od seba odhanat.
@kykka ahoj, dakujem za opytanie, ja som mala s pisanim vzdy problem (ale ja som aj skulila, dve operacie oci mam za sebou).
Mne na dyslexiu prisli az v UK ked som mala 25 rokov, dovtedy som bola brana za blbca (na zakladnej skole), vlastnou cielavedomostou (ta mi nastastie zostala), som sa naucila pisat. Inak, toto je ten najhlavnejsi dovod, preco chcem mat v UK deti a nechcem sa vratit na Slovensko, pamatam si, ako po mne ucitelky ziapali v skole, no ale to je ina kapitola.
Ja mam problem, ten, ze nedopisujem slova, vynechavam slova v texte, chybaju mi pismenka, ak som ako dieta pisala nieco na papier na stole, dosla som na koniec riadka, tak som kludne pokracovala na stole, niekedy nerozumiem pisanemu textu, hlavne ked su instrukcie, potrebujem obrazky, video, alebo normalne niekoho, kto mi to ukase. Este mam problem pisania v riadkoch a stlpcoch.
Mne velmi pomaha pisanie na pocitaci, rukou uz iba malicko, nastastie kde pracujem, tak nemusim vela pisat, ak nieco aj napisem, tak to aj tak nikto neprecita (vratane mna 🙂 ).
Neviem, co ti mam este napisat, ja som nikdy nemala zadnu pomoc, alebo ulavy, a to som klasifikovana ako tazky dysgrafik.
Inak pred par rokmi som niekde nasla priznaky dyslexie na internete, tikla som vsetky boxy, aj take atypicke, ako ze som nepoznala hodiny az do nejakeho 10 roku veku, caste bolesti usi a tak.
No vy ste niektoré riadne trúbky čo jej tú píšete že je žiarliva by som chcela vidieť ako by ste v jej. Situácii riešili no mne by to vadilo chlapec by mal riadny kolotoč nech sa uvedomi
:
@stanislavao
Toto je forum o problemoch ludi vo vztahu a vyhadzovat tu ludom na oci ich gramatiku im nepomoze.Clovek s poruchou disgrafii a dislexii sa moze snazit,ale jednoducho to nejde.
@oslo1 Dakujem ti za odpoved. Dost si si toho presla. :( No a muselo to byt pre teba v skole hrozne, pretoze ty si za svoj problem nemohla, trpela si kvoli tomu a este ta aj za to trestali... Velmi zly pristup ucitelov v tomto, ved kazdy vzdelany pedagog musi vidiet, ze dieta ma niekde problem. Inac tvoj styl pisania aj gramatika je vynikajuci, musis byt velmi sikovna a chytra, ked si sa sama naucila gramatiku aj takto stylizovat vety. A to nasa Slovencina je velmi tazky jazyk... Som rada, ze si si v UK nasla svoje zivotne miesto, kde sa citis dobre, lebo ludia su tam v tomto inaksi, viac openminded a prajem ti uz len spokojny zivot a vela uspechov.
@schira no mna by to nasr****. Takze mate spolu babo, ste aj vzati?
Odporucala by som vam ist do manzelskej poradne, cez urad prace je to zdarma. Lebo ocividne, chlapec ma problem. je fajn, ak clovek ostane so svojim ex kamarat, ale ak by bola LEN kamoska, tak pred TEbou netaji tie veci. Skuste poradnu, but to pomoze vasmu vztahu, alebo to pomoze Tebe sa s tym zmierit, alebo to riesit inak.
drzim prsty.
Veď píšem, pani učiteľky a sebavedomé kačky. Ja mám manžela pekného muža fakt. Nie je na mieste písať sama o sebe, ale chcem to priblížiť. Na začiatku vzťahu trhal silonky na dikotékach. Nemal absolútne dôvod žiarliť, ale robil to a to píšem len zlomok. Mohol byť on ten, čo vyvoláva žiarlivosť. Ale je už proste taký. Preto je ťažké hovoriť niekomu, že nežiarli, alebo pracuj na svojom sebavedomí, keď to je hrozne ťažké. To sa nedá len tak povedať a keď on jej dáva dôvod, tak koniec. Ja teda scény nerobím, ale tiež by som vyjadrovala nesúhlas, keby u nás ex figurovala.
@schira Tak ja uplne chapem tvoje pocity, ja som sice neziarlila na byvalu mojho priatela, ale na kamaratku, ale kamaratku takeho typu, ze som jej neverila ani nos medzi ocami, aka bola falosnica, vyzadovala od mojho priatela, aby minimalne dva krat za tyzden chodili spolu na kavicky, kofolky si oni dvaja posediet, zo zaciatku som to tolerovala, aj som sla par krat s nimi von, ale citila som sa tam strasne, ako keby som tam bola vzduch a ona vytahovala stale von len take veci z ich spolocneho "kamaratskeho" zivota do ktoreho som proste nemohla vstupit nejakou konverzaciou, proste som sa citila ako kol v plote. Ale priatelovi som to vysvetlila, pustilo sa do neho zopar jeho rodinnych prislusnikov, ze fakt to nie je vhodne toto stretavanie sa "vo dvojici", ze jej proste neverim a ze mam z nej zly pocit, nakolko som o nej nic ine nepocuvala, len to, ze ako tamtoho kamarata dostala do postele a za tyzden sa vyspala s tromi a zije si takyto "krasny" zivotik, ze kazdeho chce len do postele, kedze sa cerstvo rozisla s priatelom (ktory nezniesol, ze chodi s kamaratmi po kavickach a tiez ziarlil a ona to mala na haku)... Nastastie po par peripetiach mojej ziarlivosti na nu (a to nie ze by som bola extremna ziarlivka, vzdy si z toho spravim srandu a len si vyrypnem, ale na nu som ziarlila maximalne vela), tak jej narovinu napisal, ze ma miluje a ze by nebolo vhodne to pravidelne stretavanie sa s nou, ze si chce zariadit svoj zivot so mnou a nie behat medzi dvomi zenami, aj ked je len kamaratka, ale plne chape mna, aky mam na to nazor, nakolko keby ja chodim niekolkokrat do tyzdna po kavickach s nejakym kamaratom, tak by to nezniesol. Nejaku dobu to slecna nedokazala pochopit a nedala si pokoj a po tychto reakciach si uvedomil aj on, ze to z jej strany vobec nebolo ciste ako si myslel. Tak u mna nastastie vsetko dopadlo tak, ze sme stastni, cakame spolu dietatko a s istotou mozem povedat, ze som ta jeho jedina.
Takze plne chapem tvoje pocity, u teba je to este horsie, nakolko je to jeho byvala dokonca.
Tiez by som chcela vidiet vas dievcata, co ste nikdy nic podobne nezazili, chlapec by sa mal uvedomit, inak strati teba a nie ty jeho.
@kykka v normalnom zivote nemas problem len v skole kde sa ti kazdy smeje ze si hlupi deti to maju taske. Ked citas musis si to citat viackrat lebo sa ti mylia pismenka a tie icka to je uplny chaos. No tam kde nevinikaju tito ludia tak su vinimocni inde hlavne v umeni,matematike v jazykoch. Ked som to pisala nerozmyslala som ake i napisat to by som pisala este teraz. Kazdy sa za to hanbi ale nic stym nenarobia lebo je to porucha v mozgu kde nevedia spolupracovat mozgove hemisfery . Pismenka su otocene db,sz,, uv,kh, niekto aj priestorovu orientaciju nevie co je blisko daleko. Hlavne na ceste neviem odhadnut ci je auto daleko alebo uz radcej naprechadzat tak radcej cakam. Inak si to neuvedomujem lepsie povedane naucis sa stym zit. Len to pisanie nerada pisem a citam len s tazkostou.
Dakujem vam za odpovede vazim si vase odpovede asi navstivime manzelsku poradnu lebo nas vstah ide dole vodov a neni to len o nas dvoch su tu aj deti. Este raz dakujem.
@sono2 schira, hlavne bojuj so ziarlivostou. aj keby si mala sto dovodov (podozreni, dokazov), nedovol jej, aby si ta omotala. pada sa do nej lahko. von sa lezie tazko. nehovoriac o tom, ze casom by ti potom nepomohla ziadna poradna, lebo aj keby sa dalo nieco urobit, cele by sa zrutilo vzdy prave na tebe. viem, co hovorim.
@moonlight1210 si pas??? To čo on rieši s ex ona mu má tolerovať? Veď nemajú deti, myslím s ex ani nič, ešte mali taký krátky vsťah. Ja by som mu teda dala a to môjho absolútne nečíham. Možno máš aj ty taký chorý vstah s tvojim . Čo sa on čo má vybavovať s bývalou ktorá naňho slintá a on evidentne nevie, kde je sever...
typicke slovenske forum, namiesto uzitocnych rad a pochopenia sama kritika mimo temy 😒
@schira ist do manzelskej poradne je dobry napad...musite si navzajom urcit nejake hranice. Manzel by si mal uvedomit ze ti ublizuje tym ze udrziava vztah s inou a ty zase by si mala popracovat na svojom sebavedomi...no budete mat co robit, ale ak vam obom na tom zalezi, mozete to dat do poriadku. Drzim palce!
baby sorry, ale úplne som sa tu v tom stratila, lekcie gramatuky žene, ktorá potrebuje poradiť, veľmi nepomôžu - a som učiteľka
@schira Musíš si zvyknúť, že tu na MK nájdeš najprv odpoveď na to, na čo sa vôbec nepýtaš 🙂 A v tom lepšom prípade aj na to, na čo sa opýtaš 🙂 Gramatiku nechajme na pokoji, potrebuješ poradiť v inom.....Nemyslím si, že si žiarlivá a ani hysterická, keby sa takto správal môj muž (partner, priateľ,..) určite by som na ňom nenechala nitku suchú a pekne krásne mu vyčistila žalúdok. A urobila by som poriadok aj s tou dotyčnou. Zrejme musíš zakročiť naozaj rázne, pretože ako vidno, nejaké to dobré slovo, prosba a podobne u tvojho muža nezaberajú.
@sono2 a) sorry, klikla som nespravne , pisat som chcela schire. Za to sa ospravedlnujem.
B) ze ju ty tlapkas po pleci ze si nema robit vrasky ze ziarli je tvoja scestna povaha. Ale nie o tebe som chcela. Nachometla si sa mi tam nahodou. Tak neries.
@schira určite nie si.... tiež by mi to vadilo a poradila by som ti asi aby si bola ráznejšia, lebo dobré slovo tu asi neplatí (ako tak čítam)

Gramatika !!!! A ano si ziarliva.