icon

Manžel a noví kamaráti

lucinika
13. apr 2015

Chcem sa s Vami podelit o nas sucasny manzelsky problem. S manzelom sme spolu 7 rokov, pricom mame 4rocneho syna. Vzdy sme sa navzajom tolerovali, nebranila som mu stretavat sa s jeho kamaratmi (raz za cas ked sme boli s malym na prazdninach u mojich rodicov si u nas v byte urobili mensi chlapsky zur s tatarakom,vinom a pokecali o svojich chlapskych veciach). Na druhej strane som aj ja chodila ku kamaratkam,ked nas syn zaspal, sli sme na pohar vinka a len tak kecali. Docela sme si rozumeli,tolerovali si svoje chyby a aj svoje potreby, zijeme na dedine no mozem povedat ze moj muz nikdy nebol "krcmovy typ" ktory by hned po praci zasiel na pivo. Vsetko sa vsak zmenilo po nasom prestahovani a po najdeni si jeho novej prace. V tom obdobi som aj ja nastupila po materskej do pracovneho kolotoca, i ked v praci to nie je az tak podla mojho gusta,takze hladam novu. Manzel sa v praci s kolegami skamaratil,pracuju tam vratane neho sami mladi ludia,vacsina z nich do 30 rokov,iba par z nich ma zavazky v podobe rodiny. Vacsina z nich zije v mama hoteli alebo spolu s priatelkami . Vsetko sa zacalo nevinne. S novymi kolegovcami zacal chodit na stretnutia po praci, v ramci firmy si vybavili rozne sportove aktivity, chodi s nimi na anglictinu, comu som sa spociatku velmi tesila,kedze sa v novom zamestnani nasiel a zdokonaloval vo svojich znalostiach. Postupom casu vsak jeho praca zacala prerastat do nasho vztahu, stretneme sa doma vzdy vecer,no nehovori o nicom inom len o svojich kamaratoch. Z toho parkrat za mesiac musi zotrvat v praci dlhsie nakolko dokoncuju dolezite projetky. Zrazu za mnou prisiel s tym ze odchadza na chatu, spociatku som suhlasila,nechcela som vyzniet ako hysterka no vo svojom vnutri ma to trapilo. Odisiel na cely vikend ktory mohol stravit s nami ako rodinou,kedze chodime z prace obaja neskorsie ako som pisala. Neskor som sa dozvedela ze to nie je iba cisto muzsky kolektiv ale volaju sa tam aj ostatnne spolupracovnicky z roznych oddeleni. V sucasnosti uz bol v priebehu pol roka na dalsej rovnakej chate, kazdy utorko ma sportove aktivity s kolegovcami,kazdy stvrtok anglictinu,minimalne raz do mesiaca stretnutie s kolegami "na pivku" v meste, alebo sa ide k nim na byt. Na jednej takej akcii som DOKONCA bola aj ja. Nepopieram su to fajn ludia, ale mam pocit ze mi to uz prerasta cez hlavu. Dostudovavam dialkovo skolu,posledny rocnik,mam toho naozaj vela co sa tyka prace,hladanie novej,starostlivosti o syna a najviac starosti s ukoncenim skoly. Chcem sa preto spytat na nazor,ako by ste danu rodinnu situaciu vnimali vy. Mali sme otvoreny rozhovor o tom ze sa mi jeho aktivity nepacia. On na nich nevidi nic zle,mysli si ze je vsetko v poriadku avsak akceptoval moj nazor. Je taketo konanie v poriadku,alebo iba ja som precitlivela zo stresoveho obdobia ktore momentalne prezivam? Dakujem za odpovede!

Strana
z3
romanovic
14. apr 2015

@timea ano, jednoducho by som isla, aj keby neviem co bolo. A keby sa mm nechcel postarat o deti (myslim to ako extremne riesenie), dam ich opatrovatelke. Lebo ako si urcis vek deti, kedy uz mozes odist z domu na dlhsie ako nakup, alebo kino s kamoskou? Iba nejako pocitovo intuitivne. Ja som si ho urcila minulu jesen (deti mali 9,5 a 6) a uz nemozem hladat dovody, preco ostavat doma. Moje potreby boli prirodzene roky v uzadi a teraz znova nastal ich cas. Ano, OK, mam 1 VS a job snov, ale aj tak som citila potrebu niecoho viac...
A myslim, ze keby zakladatelka temy dala muzovi viac slobody na jeho job a konicky/chaty, tak by sa radsej vracal domov a mal aj motivaciu viac pomahat a dat aj jej "svoj" cas.

timea7
14. apr 2015

@romanovic a možno by sa aj rád nevracal domov, keby mal viac slobody, muži sú všelijaký...možno by zistil, že na tej chate s kamošmi je to lepšie a zaujímavejšie, ako doma, aj takí muži sú...a možno by sa raz nevrátil vôbec....nie som za to, aby niekto niekoho niekde púšťal, partner nie je pes a má mať v sebe toľko zodpovednosti, aby si uvedomil, čo už tomu druhému prekáža a ubližuje. Ak sú obaja s takým štýlom života spokojní, OK, ale zakladateľka tejto témy zjavne spokojná nie je.

sirinka
14. apr 2015

@romanovic suhlasim s tebou takmer vo vsetkom, pokial clovek ma potrebu sam seba rozvijat nejakym smerom, je to uzasne a preco mu v tom branit, pokial to okolnosti dovoluju. prave naopak, mnoho ludi po uknceni studia sa vzdelava uz iba formou TV programov, ktore maju naozaj nizku uroven a to veru nie je bohvieco. no na druhej strane nevidim ziadny potencial v pravidelnom slopani na chate, prave naopak, ako vsetci vieme, alkohol mozgove bunky zabija 😉 takze ja by som bola v tomto smere opatrna a ta sloboda... aby neskoncila vyletom na prednu horu...

absurdum
14. apr 2015

@sirinka , ako preco robis z ludi, ktori si daju raz za cas pivo, alkoholikov? je mi jasne, ze ty alkoholu ani spolocenskemu zivotu neholdujes, ale aspon svoje vyjadrenia neprehanaj. a u muzov velakrat nejde o pivo, ale o to, stretnut sa, kecat o sporte, politike, situacii vo svete. proste potrebuju svoj priestor a pritom si daju nejako to pivo. na tom nic zle ani nebezpecne nie je.

sirinka
14. apr 2015

@absurdum ale kdeze, ja len reagujem na vyjadrenie zakladatelky, kedy sam jej manzel sa obranoval s tym, ze sa tam nic zle nedeje(na tych chatach), len sa tam spiju... to, nehnevaj sa na mna, nie je raz za cas nejake to pivecko 😉 lebo pokial to tak vnimas, dovolim si tvrdit, ze aj ty sama mas potom v tomto smere posunute hranice a zrejme mas problem alebo minimalne nabeh na problem s alkoholom.
a poznam veru aj takých, co raz za cas davaju pivecko, posedia, pokecaju...niekto to ustoji, no niekto do toho spadne, pri alkohole ma kazdy z nas inak nastavene hranice a nikdy nevies, koho a kedy to moze zlomit. tvoje tvrdenia su velmi odvazne, lebo ty nemas ani tusenia, kde je pre iného cloveka bezpecna hranica...pri alkohole neviem ani, ci taka existuje, kedze aj male davky poskodzuju organizmus.
to, ze nepodporujem taketo akcie u zenateho muza, otca malých deti skutocne neznamena, ze sa vyhybam spolocenskemu zivotu alebo alkoholu, nie som ziadny abstinent, ale uvedomujem si, aky moze byt alkohol zly pan a uz vonkoncom by som netolerovala manzelovi, keby pravidelne daval prednost spijacim víkendom pred casom stravenym s rodinou, kedze to nie je nic, co by malo pre neho prinos, nerozvija ho to v ziadnom smere. nie preto si zakladal rodinu, aby teraz rozvijal takymto primitivnym spôsobom vztahy s kolegami. na to skutocne postaci oficialny teambuilding alebo obcasne pivecko...

Strana
z3