icon

Manžel ignoruje naše dieťa

barbibednarikova
12. jún 2015

Ahojte mamicky! Dlho ma trapi tento problem, preto som sa rozhodla on podelit s Vami. Ide o to, ze odkedy sa nam narodila dcerka, manzel je ako vymeneny. Je pravda, ze bola dost nervozne babo, vela plakala, no on akoby sa jej zlakol. Odmieta ju zobrat na ruky, postrazit, pomoct mi pri kupani. Povedala som si, ok, je urevana, boji sa jej. No teraz ma uz 9 mesiacov, je z nej usmievave, utarane dietatko, no jeho pristup k nej sa nezmenil. Vzdy musi robit nieco dolezitejsie ako byt s malou. Nasa bytova situacia je taka, ze byvame so svokrovcami,no momentalne nadstavujeme krov. Rozumiem aj tomu, ze muz je unaveny, vynervovany zo stavby, z prace a ma toho dost. Ale aj tak mi pride nefer, ze nechce s nami travit volny cas, malu si nepopestuje s vyhovorkou, ze on je unaveny. A ak ma volno, ide radsej na ryby. Chapem to, chce vynut od vsetkeho. Tak som navrhla, aby sme cez leto isli na nejaky predlzeny vikend, no odmietol, lebo setrime na stavbu. To ma trosku sklamalo, ved ani nevie, ako ta mala vyzera...Je mi to strasne luto, pretoze som na nu sama, musim stale otravovat rodicov alebo svokru, a pritom prave manzel ma vyslovene nutil, aby sme mali dieta, ja som este nechcela....
Zienky, najde sa taka, ktora si podobnou situaciou presla? Prosim len o seriozny nazor, radu....doposial som trpezliva, ale neviem, dokedy to vydrzim.
Dakujem!

Strana
z2
kiki68
13. jún 2015

Spytala by som sa partnera naco to dieta robil,ked ho realne nechce ani mat na rukach. Ved to nie je prirodzene, ako chlapi mozno nevedia sa tak postarat,ale mali by aspon si najst chvilu a tu dietatu venovat. Ved to dieta mu to potom vrati, bud bude strasne bojovat o neho ako rodica, alebo bude k nemu chladne a odmietave. Ved to dieta je buducnost toho cloveka,to co po nom geneticky pojde dalej. Ja neviem naco si teda niekto robi deti,ked potom ich nechce. No co ked tak to skonci rozvodom a budes na dieta sama. Zmena to nebude velka.

jumama
13. jún 2015

Ja si myslim, ze ked male zacne behat a rozpravat,tak kazdy ocko si s nim lepsie poradi. Lebo uz to dietatko s nim bude komunikovat, same si jeho spolocnost vypyta. Kym je take malinke, casto to tak byva, ze dieta visi viacej na mamine. A ocko ho vnima ako cosi krehke, comu by mohol ublizit. Casto aj ak je ocko perfektny a maju to s mamkou podelene, dieta si trebars navykne zaspavat s mamou, lebo ta mu dava papat a ocko je neziadany. Kym nepride obdobie rozpravok a potom tie najlepsie vecerne rozpravky vedia rozpravat ockovia... Skratka sa to tak strieda, uvidis, o chvilku zacne male rapotat a to je uz ina zabava s nim.

juditka_d
13. jún 2015

nesúhlasím s názorom, že chlap sa nedokáže postarať.Keď chlap chce a od narodenia sa zapája, dokáže sa rovnako dobre ako žena postarať o dieťa.

A niekedy je problém aj v tom, že ho žena od začiatku nenechá - bojí sa a radšej si spraví všetko sama. Prípadne ešte horšie je, keď už chlapa aj nechá a potom ho za všetko buzeruje, lebo ona to robí inak a lepšie. Tak sa potom nečudujme...

enya00
14. jún 2015

@linj ale ked viem,ze je taky teraz,tak by som si ho nebrala,ja...

barbibednarikova
autor
14. jún 2015

Zial, je to tak, ako niektore baby spominali...tiez som si bola ista, ze ma rad deti, ked s cudzimi sa vedel vyhrat do sytosti (aj ked boli hodne starsie, podotykam). Vsetci ma presviedcali, ze bude skveli tato, najma jeho rodina, lebo sa moc tesili na vnuca. Ani vo sne mi nenapadlo, ze jeho spravanie bude pri vlastnom take odmerane ☹

Strana
z2