icon

Manžel je bordelár. Dá sa to zmeniť?

dasenka352014
17. dec 2015

Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa vám niektorej podarilo manžela bordelára aspoň trocha zmeniť. Môj manžel bol celé detstvo zatvorený vo svojej izbe kde si neupratoval a ani jeho matka mu tam nejako veľmi neupratovala. Dôraz sa kládol na jeho vzdelanie, takže bordel v jeho izbe nikomu nevadil. Asi dvakrát do roka- na Vianoce a na Veľkú noc si svoju izbu povysával. Keď sme už spolu chodili, tak som mu tam občas aj ja upratovala lebo som sa tam zle cítila, v takom bordeli, špinavý koberec, všade prach, v skriniach aj pavučiny... Svokra nie je poriadkumilovný typ a také sú aj jej deti.

Teraz keď máme dieťa je toho už na mňa veľa, ráno vstanem, malého dám ku hračkám a namiesto toho aby som sa v kľude naraňajkovala musím ešte 15 minút chodiť po byte a upratovať za manželom. Deň čo deň! Napr. jeho oblečenie zo včerajška, jeho pyžamo, špinavý riad, omrvinky po jeho raňajkách, špinavé prádlo, atď. Mám toho dosť, stále na neho kvôli tomu vyjdem ale nemá to žiaden účinok :/ Tvrdí že to ja som posadnutá poriadkom, lenže pre neho je aj upratovanie raz za týždeň posadnutosť. Nedokážem byť celý deň doma s drobcom a všade narážať na jeho veci, oblečenie, či jesť za špinavým stolom ktorý po sebe nikdy neutrie.... Tak len chodím po byte a upratujem.... Viem, že to ako ho svokra vychovala už nezmením, ale chcem sa spýtať či je možná aspoň malá zmena, či sa to niektorej podarilo... dajte rady 🙂

Strana
z5
natalym
18. dec 2015
natalym
18. dec 2015

@andra77 Ďík.

magmolatus
18. dec 2015

@dasenka352014 sprav mu nejaky rozpis prác, snad to zaberie. Alebo mu po byte polep žlté lepiace papieriky s instruktázou 😀

natalym
18. dec 2015

@dasenka352014 Len ma tak napadlo, keby mal ťažký úraz alebo by vážne ochorel, vieš ako by Ti toto všetko bolo jedno............
Z vlastnej skúsenosti hovorím.

jamnicka
18. dec 2015
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

tie papieriky to je dobry napad :D

sobicatko
18. dec 2015

@dasenka352014 Ahoj, tak ja mám tiež doma bordelára 🙂 tiež, matka mu ofukovala zadoček, žiaľ. Avšak, ako sme začali spolu bývať v byte som postupne zavádzala pravidlá a na moje milé prekvapenie môj mm sa sám chytá prác. Keď bol chorý - potešil ma - žehlil a aj žehlí (občas - keď nestíham ja), ukázala som mu ako prať, ako sa veci hádžu do koša na prádlo (kúpila som ten najväčší v JYSKu. Umýva riady, keďže umývačku nemáme - to sám automaticky, počistí stôl....avšak veci si nevie zložiť v skrini - dá si ich do skrine, ale nevie to zložiť, aj keď sa chudáčik snaží...Takže chce to len trpelivosť, veľa vysvetľovať a hlavne vychvaľovať do nebies ak niečo spraví 🙂

mima4
18. dec 2015

@dasenka352014 na 90 % bez zmeny... sorry...ale išla si do manželstva aj s tymto...takže len si zvyknúť.

igor211
18. dec 2015

Da sa to zmenit asi tak ako ty zmenis to ze ta zaujima ci mate spravenu prehliadku auta, antivirus na pocitaci a pod. Muzi maju vo vseobecnosti velmi maly sklon ku upratovaniu ;)

mimina00
18. dec 2015

@dasenka352014 aj ja pracem za mojim kazdy den,oblecko,riady,spinavy stol,zaprcane zrkadlo v kupelke ci umyvadlo akoby stádo tade preslo,chipsy po zemi za nim chrapkaju,co vezme to neda naspat a ked sa uz naserem tak veruze potom prace a dava si pozor na poriadok ale len do bodu kedy vychladnem,potom zase cela sedacka je chrumkava 😝 ale tak som zena a domacnost mam na starosti ja,takze....

lilka5566
18. dec 2015

@nyusika ano ja to tiez nemam rada le naposledy som zaspala takze ostali neumyte.mne skor ide o tie ostatne ohundrane veci 🙂 ale hundros si vzdy najde dovod zvykam si na to 🙂 🙂

nyusika
18. dec 2015

@lilka5566 a vekom to bude horsie a horsie 😀 😀

lilka5566
18. dec 2015

@nyusika uz sa tesim 😅 😅

stevvvka
18. dec 2015

ja som napriklad tiez dost bordelar, nemam poriadok ako sa patri, utrtety prach, povysavane...ale tak aj ked nemam saty v kominkoch pekne ulozene, su aspon zlozene v skrini, ked nestiham vecer riady umyt, aspon podavam do drezu...ale idem vyskocit z koze, ked moj zahundre, ze aky tu mas bordel. ja mam bordel? to ja sama som si narobila? to ja hadzem spinave ponozky na zem? tyzden som nebola doma, bola som u svokrovcov, tyzden boli riady neumyte, a este sa rozkrical, ze mu prisla navsteva, a ako sa on hanbil...ja viem, ze nie som poriadkumilovna a nemam vztah tomu, aby som mala vsetko na poriadu..ale ze je on prasiatku, pouzite spradla necha na stole, v monterkach si lahne do postele...a potom mna uzeruje, ze aky mam ja bordel....

timea7
18. dec 2015

@natalym mne keby svokra povedala, že mám manželovi nachystať kôpky, tak by som sa tak rozrehotala, že by ma hodinu nezastavila....u mňa nemusí byť muž puntičkár, aby ho rozhádzala odhrnutá záclona, ale ak by po sebe všade nechával chliev, špinavý tanier v obývačke, omrvinky, ak si odkrojí chlieb, špinavé prádlo po celom byte, nemal by u mňa šancu. Ja som vždy chcela za partnera muža, nie ďalšie decko. Je pravdou, že ak to žena nepodchytí od začiatku, veľkú šancu na zmenu nemá. A prečo sa muž pri inej žene zmení? No práve preto, že tá druhá sa k nemu správa inak.

timea7
18. dec 2015

@stevvvka ja mám tiež radšej pohodu, ako lietanie s prachovkou denne dva krát, ale sorry, aby si ľahol v montérkach do postele a ešte teba buzeroval, to si kde zohnala taký exemplár?

maria200
18. dec 2015

Môj tato je bordelár už skoro 25 čo su s mojou maminou zobratý a ešte nikdy sa jej to nepodarilo zmeniť 😅

alicka850
19. dec 2015

@igor211 inak toto si hovorim aj ja. Sice moj muz v domacnosti toho vela nenarobi,ale ja sa nemusim starat ci treba s autom ist do servisu,ci treba dolievat vodu do ostrekovacov,ci treba auto umyt,prezut / a to mame kazdy svoje,stara sa aj o moje/. Dalej pocitac absolutne neriesim,antiviry a vseliake ine pre mna spanielske dediny, ked treba nieco opravit,vymenit ziarovku. Veru ste nam uzitocni ☺ Inak aj moj muz chodi obcas na konika pre info 😂

speci_rodinka
15. júl 2020

@dasenka352014 heny ja som to mala opacnw ked sme sa zoznamili mala som pocit zw je pedant a jaka ja som spinava a zacala som sa menit. zili sme 5,5rokov v spolocnej domacnosti pomahal aj s domacimi pracami, odkedy sme sa zobrali a mame babo cisty opak pride z rpboty nic nechce urpbit, bp ja som doma, nestiham sa o vsetko starat,presne ako pises , my dokonca zpblecie malu vecer pei vani a necha to tam , i plenku ked si nevsimnem tak dlho uz som skusala ci mu to dojde nechat ju tam tri dni nedoslo...

takzeee no a to mame este nevladtneho syna doma ten musi pomahat mi ale ciiisto idem mu prikladpm teda

sorrac za preklepy snad precitate ak nie uhm skoda casu sorry:(

0kristina0
12. júl 2021

Ja normalne ziram kolke zeny su ochotne zo seba robit sluzky 😳

nikyball
2. apr 2023

@0kristina0 presne aj mna to napadlo, totalne handry zo seba robia, ziadna ucta k sebe, nic.
A jedna co si tu svoje bordelarske prasa obhajuje tym, ze je zena v domacnosti 🤷🏽‍♂️ koniec.

beata117
8. jún 2023

@bratislavcankanm ako keby si hovorila o mojom manželovi. Okrem toho, že je bordelar, nemá iné väčšie chyby. Ale tým bordelarstvom ma privádza do šialenstva....a zhoršuje sa to u neho .. starého psa novým kúskom nenauciš...

Strana
z5