Manžel Jehovista chce strhnúť aj deti, čo robiť?
Ahojte,som zufala,neviem ako dalej...vie mi niekto poradit?
Napisem v skratke:manzel mal problemy s alkoholom,
v roku 2017 si bez mojho vedomia pozical 15000 eur,vlozil ich do Bitcoinov na internete,uplne tomu prepadol a potom prisiel o velke peniaze cca 60000 eur.
Od roku 2018 zacal moj manzel chodit k Jehovistom.V r.2019 konvertoval k Jehovistom.
Teraz je momentalne bez prace a kazdy den chodi k za nimi,alebo ked som v praci oni pridu k nam.V stredu a v nedelu maju tie ich prednasky...Uplne ho celeho "zozrali".
Mam pocit,ze ja som ho za 15 rokov nedokazala vymamit od jeho manii,ale oni to dokazali. Mame dve male deti,uz nejaky cas od 2019 sa ich snazi ovplyvnovat,ze oni su dobri veriaci ludia...mna nema sancu prehovorit,ale mam strach o svoje deti,chce ich zobrat na prednasky...Velmi sa kvoli tomu hadame,nesuhlasim s tym co robi...som zufala,uz nevladzem bojovat...Co mam robit???
Vďaka jehovistom nepije a nie je gambler, bolo by ešte fajn keby si našiel prácu. Btw. Jehovisti ak sa nemýlim sú povolená cirkev. Zaujímavé je, že keď bol ožran a prehajdakal majetok si bola v klude, a teraz keď z toho balastu nachádza cestu, ale je organizovaný v inej cirkvi ako ty, taj bijes na poplach.
@lu1610 Ak máte dom na polovicu, tak sa pozri do katastra, či už jeho polovica nepatrí tým debilom ☹
@lu1610 je to veľmi zlá situácia veľmi tá lutujem musí ti to ničiť život 😔a nevravím ani to,aké to musí byt ťažké kvôli deťom .sekta je veľmi nebezpečná vec z toho bez jeho vole niet úniku .skus ak máš kde od neho odísť čo najrýchlejšie je to nebezpečne .
Joj, tak to máš ťažké! Mňa napadla ešte jedna vec, ktorá sa mi zdá tu nebolo napísané! Skús zájsť za farárom ( neviem, či je katolík, reformovaný alebo evanjelický ), a nech on zájde k vám! Ty zrejme už nebudeš mať silu ho odvrátiť od jehovistov, ale napadlo ma, čo keď váš farár či nebude mať šancu! Vieš viera proti viere! No, o pokus to stojí!
@lu1610 bohužiaľ, vidím to na rozvod. Konaj rýchlo, lebo prídeš o všetko.aj o papuče. Je to sekta, ktorá tvrdí, že žiť hlavne bez materiálnych hodnôt je to naj. Vysvetli to aj deťom. Budem teraz zla, ale asi by som im povedala, že ocko je teraz chorý na hlavu a niekedy nekoná správne veci.
Ja k tomu napisem len ze: bud ber deti a chod prec ty alebo nech vypadne z domu on.
Zrus BSM aby ste neboli nakoniec aj ty s detmi na ulici
@lu1610 ťažká situácia, sama by som nevedela... Možno jemu alebo aj deťom pustiť videá na YouTube, cca 30 rocny Čech, odišiel od Jehovistov a teraz hovorí o Tom aké to tam bolo, ako ich manipulovali, noví členovia boli vždy takí, ktorí boli v ťažkej životnej situácii .. Dva videa má na kanále "Michal Sopor" ostatné si vyhladas podľa jeho mena (ja si už nepamätám)
@lu1610 Ak jehovisti chodia k vám kvôli manželovi, mohol by k vám prísť aj katolícky kňaz. Mohol by vám pomôcť vysvetliť rozdiely v učení jehovistov a katolíkov a nebezpečenstvá, ktoré vám hrozia. Predpokladám, že váš syn chodí na NBV, kľudne sa obráťte na miestneho farára a poproste ho, či by vám s týmto problémom pomohol, už aj vzhľadom na budúcoročnú oslavu 1. sv. prijímania. Odporúčam modlitbu k Panne Márii Rozväzovačke uzlov.
Obavam sa, ze tuna si dost v pasci...ak sa aj rozvedies, tak on urcite bude mat s detmi sudom upraveny styk, cize ked ich bude mat hoc len na vikend, isto pojde s nimi k Jehovistom na stretnutia, kde im budu vymyvat mozgy. Ak s nim zostanes, tak to bude neustaly boj. Mozno trochu postuduj na nete, popozeraj videa, ktore Ti tu uz kocky odporucali a skus do toho zapojit aj rodinu - jeho matku...to je ako s alkoholikom, musi pochopit, ze sekta nie je riesenie, len unik od problemov. Horsie ale je, ze ste asi nemali idealny vztah ani predtym, ako do sekty vstupil, cize tazsie sa Ti bude dat ho nejako ovplyvnovat. Urcite ale daj pozor na to, aby dom neprepisal na nich...hoci, asi tomu velmi nezabranis a hoc aj mas polovicu, oni Ti tak vedia zneprijemnit zivot, ze radsej Ty sama odides a nechas to vsetko im. Len aby Ta nenamocil do dlhov, pories BSM. Ak si veriaca, tak ako Ti tu radi loliki, modli sa k Panne Marii Rozvazovacke uzlov za manzela.
@lu1610
@lu1610 ahoj, niekdy som o jehovistoch nevedela nič viac, ako len to, čo sa o nich hovorilo medzi ľuďmi a to som študovala religionistiku, aj s nimi robila terénny výskum. Ako outsider a neveriaci človek som mala mnoho predsudkov.
Veľmi sa mi zmenil názor, keď som zistila, že môj kolega je svedkom. V skratke, úprimne musím povedať, že príjemnejšieho, ochotnejšieho človeka by som ťažko našla. A teda nie je z ich radou nejakou výnimkou. Mnohí z nás ani nevedia, kto z ich okolia patrí k tejto, ako píšete ,,sekte".
Sama, ako som spomínala, nie som veriaca. Nepíšem to tu preto, ze by sa mi ,,dostali pod kožu" alebo ma nejako zmanipulovali. Len ma mrzí, keď ľudia, ktorí o nich nič bližšie nevedia, ich automaticky, vďaka predsudkom, považujú za sektárov, ktorí chcú druhým zničiť životy. Viem ich porovnať s katolíckym, aj evanjelickým prostredím/ľuďmi/názormi, ktoré sú v mojej rodine a ak by moje dieťa bolo veriace a chcelo by v tomto smere niekam patriť, určite by som bola najradšej, ak by to bolo práve k jehovistom.
Naozaj verím, že pomoc tvojmu mužovi myslia úprimne. Nie sú to zlí ľudia, nikoho do ničoho netlačia, keď nemá človek záujem, žiadne kaleráby mu netlačia do hlavy.
Ostatné vaše problémy si nedovolím komentovať, len toto som chcela uviesť na pravú mieru. Ľahké je odsúdiť niečo, čo je neznáme, ale neznamená to hneď, že je to niečo zlé. Možno mu naozaj pomôžu postaviť sa späť na nohy, ich hodnoty sú dobre nastavené z toho, čo viem.
@lu1610 to ze je jehovista by mi tak nevadikovako to ze rROBI DLHY,nech sa zamestnaca a splaca
@lu1610 ešte by som ti chcela povedať, a zrejme aj všetkým, ktorí ma tu teraz budú upaľovať zaživa, že pravdepodobne sa aj medzi jehovistami nájdu zlí ľudia, tak ako medzi inými kresťanmi, ale aj tu to bude skôr vínka, ako väčšina.
Keď sa kvôli ich vplyvu bojíš o deti, nie je nič jednoduchšie, ako sa ísť pozrieť na jedno z ich stretnutí a na vlastné oči sa presvedčiť o čom to celé je. Buď zistíš, že to nie je nič, čo by ich mohlo negatívne ovplyvniť alebo si potvrdíš svoje obavy a nakopne ťa to k radikálnemu riešeniu.
Ale teda primárne treba ostať nad vecou. Zistiť, či deti majú záujem chodiť na ich stretnutia. Manžel by ich nemal do ničoho nútiť, sám by mal uznať, že k viere sa nútiť nedá a každý k nej musí sám dospieť a vybrať si, v čo chce veriť.
@lu1610 neostan v tom hlavne sama, v tom si sama neporadis.V uceni jehovistov je vela protirecivych tvrdeni, dievcata ti tu dobre radia kontaktovat knaza, nech sa o tom s nim porozprava.Predpokladam, ze otvorene ho okrem teba ohladom tejto veci ludia nekonfrontuju, nech zisti, ze existuje aj rozumna protivaha. Apeluj hlavne na jeho zdravy rozum. Na nete najdes casopis Rozmer, je aj o sektach, popozeraj si najma osobne skusenosti ludi, kt.sa z nich dostali.
Toleruje mu to!!! A on musi tolerovať teba!!! Da sa to!!! Môj manžel je a som šťastná žena viem ze mi je verny a oddaný... Naš vstach je super snažíme sa podporovať jeden druhého.. A ak deti k tomu vedie neučí ich nič zle!! Najdôležitejšie je že ste všetci zdravý!!!
@lu1610 A on braček jelencek vie, že jehovista - muž musí pracovať a zabezpečiť peniaze pre rodinu? Ci k tomuto sa vo svojej viere už nedostal?
😀
Lebo co som si čítala o jehovistoch, tak žijú dosť nakrátko = neholduju alkoholu, pracujú, vedu zodpovedný život, čo je len ale fajn takže by som tak nestresovala. Jedine im trochu hrabe s tou transfuziou krvi a apokalypsou, ale tak to sa dá vydiskutovat. Stále lepšie ako keď bol gembler a alkoholik.
Nečítam celú diskusiu a vôbec sa do toho nevyznám.. ale určite by som sa snažila skontaktovať s detskou ombudsmankou, aby si vedela všetky práva svojich detí a určite by ti aj poradili ako ich chrániť.. potom samozrejme zabezpečiť majetok rozdelením BSM.. toto sú vážne veci a keď mal už v minulosti takéto závislosti, tak sa táto viera určite nezmení.. držím ti moc palce..
@lu1610 ty MÁŠ právo rozhodovať za svoje deti. Ak si veriaca (predpokladam ze si ak ide dieťa na I.sv.prijimanie), ak ste sa dokonca brali v kostole, sľúbili ste pri tom, že svoje deti budete viesť podľa pravidiel katolíckej cirkvi ku kresťanstvu.to že ON ušiel je zlé ale vo vzťahu k tvojim deťom jeho vec a nemá morálne pravo ich lanarit len preto, lebo on v katolíckej viere nenašiel uspokojenie.
Z tohto hľadiska (aj keď je to už teraz jedno) je dôležité mať doma isté zásady a svoju vieru pestovať. Kde je prázdno, nastupuje ZLÝ. Ak si veriaca, vieš, že popri praktických krokoch, sa hlavne modlí za to, aby sa obrátil a našiel správnu cestu 😕
@zazvorka87 Nie, nie sú lepší, nemyslím si, ale keď niet riešenia, tak človek sa chopí aj slamky! Ja som tam práve preto napísala, že čo keď sa tam konfrontuje viera s vierou!
@lu1610 este mi jedn moznost napada.....dohodnut sa s manzelom,ze on nebude deti nutit k jehovistom,ty zase ku katolikom.
Leeenze,ked sa deti spolu s ostatnymi uz tesia na prijimanie,atd...a su zvynute na kostol,tazko to bude realizivatelne.
Este su male...
No tazka situacia....

Nech si nájde prácu, kamionistov hľadajú stále a takmer všade