Manžel, ktorý nevie kedy má prísť domov
Zienky, prosim vas o názor, postrehy, skúsenosti. Sme manželmi 6rokov a mame 2 deti. Manžel je pracovitý, zodpovedný (iba v jednom nie - vysvetlím), prejavuje mi lásku slovami, pozornosťou, kvetmi, darčekmi, ALE ma jeden problem, ked ide vecer von nevie kedy ma prist domov. Najprv som si myslela, ze je to v spojitosti s alkoholom, alebo partiou okolo, ale nie je to Hlavny dôvod. Proste on sa rad bavi a nechce sa mu ísť domov. Ako riešite podobne situácie, ked napr išiel na firemnú večeru s tym, ze mal prist o 9tej, prišiel o 5rano. Išiel zapijat kamarátovo dieta a miesto o pol noci ako slúbil prišiel rano o 7mej!!! Mali sme za sebou fakt ťažký mesiac, dokonca sme prekonali mimomaternicove tehu. Dokonca sme vyhľadali aj kňaza, nech nam poradí. Povedala som mu veci ako v živote, dusoval sa, ze si bude dávať pozor a potom prvy pokus pride rano o 7mej. To bolo v pondelok a dnes mal firemnú večeru - od po sa s nim nebavím a pisem mu take maily, ze iny chlap by mi uz asi vylepil a dnes mi slúbil, ze urcite bude medzi 1-2 doma. Este som bola aj protivná, ze aky scenár mam vymysliet, ked nepríde. Sľuboval, ze urcite pride. Prišiel 2:30 a aj to az potom co som mu vyvolávala a vypisovala SMS. Neviem ci som iba prehnaná hysterka, ale som z toho nešťastná. Úplne ho to znižuje v mojich očiach. Viem, ze sa to chlapom stava, ale vždy??? Potom mu je to vždy ľúto a ze ako sa hanbi a bĺa, bla. Ja uz neviem co s nim 😫 ps: urobila som si novy nick, hanbím sa to písať pod svojim 😤
@dadis cert nikdy nespi, stavaju sa aj nehody, urazy, havarie.... Ja spim pokojne, ked mam vsetkych doma a nie som stihacka-zavolat ked sa meska je slusne dat vediet napr aj .ked sa ide k rodicom na nedelny obed, tak preco nie medzi partnermi?
@sue nie som stihacka, len tak pre info. Ako som uz vyssie spominala, mame dohodu, ze ak manzel pride neskor, ozve sa mi, aby som ho necakala. Takisto, ak niekam cestuje, ozve sa mi, ked docestuje, hlavne ak su to na dlhsie vzdialenosti.
Nie je to preto, ze ho podozrievam z nevery, ale kvoli tomu, ze chcem vediet, ze je ok. Ze je zdravy. Som soferka, a vidim, ako sa spravaju ini na cestach, ako hovada. A to som slusne povedala 🙄 🙄 🙄 Preto sa o manzela bojim.
Raz sa stalo, ze cestoval niekam daleko. Mal sa tam dostat za 3 hod. Presli 4, a on nevola. REku, asi bola zapcha, ja mu nevolam, mozno este soferuje. Presla dalsia hodina, zase nic. Zacala som sa bat a zavolala som mu. Nemohla som sa mu dovolat. Ja som uz bola zufala, uz som zacala pozerat na nete, ci nebola niekde nejaka havarka. O dalsiu hodinu mi konecne zavolal, mal vybity mobil. To si mala vidiet tu ulavu.
Tym chcem povedat, ze nie kazda zena, ktora chce, aby jej manzel zavolal, je ziarliva, nesamostatna a stihacka.
Inak, rovnako, ak cestujem niekde autom ja, zavolam manzelovi po prijazde. Ale uz sa mi tiez stalo,z e som zabudla a brnkol mi on, ci som ok.
Mne sa skor zda divne, ze niektorym zenam je akoby jedno, kde ich manzel je, ci je ok, atd.
@maciatkolulu ok, ano je slusne sa dohodnut, ak si viazana na inych, ale ci prides o 11.00 ci 03.00 je vsetkym, co kludne spia jedno. Jedine, ze je dovod, preco kludne ten dotycny nespi.
@maciatkolulu tym nechcem povedat, ze je vina iba na tom, co vyvolava.Ak by som mala strach, ze muz si sadne za volant opity, tiez mu volam.
@dadis no to hej, ale predsa ak ti manyzel povie sam od seba, ze pride o pol noci a o tretej ho nikde, tak sa podla mna kazda normalna zena boji a vola. A nehoda za volantom sa nemusi stat iba ked je niekto opity... a nie len za volantom
@maciatkolulu nema dovod mi to povedat, ani mne by nenapadlo Vieme, ako to byva, raz je zabava vyborna, inokedy nie, v pripade nocnej jazdy nevidim dovod casoveho planovania, dost sa naplanujeme pocas tyzdna. Nehody sa stavaju, telefonatmi im nezabranis.
@prasiatko30 čo je na tom zvláštne, máš manžela, ktorého to vonku neťahá... ak by si mala takého, čo sa mu párkrát stalo, že príde ráno napr. odratý ako koza, lebo sa kdesi poskladal na ulici, možno by si mu už nabudúce volala, kde je. A možno nie.
@dadis nie nezabranim, ale ked meska a zdvihne mobil, tak viem, ze sa mu nic nestalo....
@sue tvoj muz ti vediet da sam od seba a ty jemu. toto ta vasa vzajomna nepisana, v podstate asi ani slovne neuzavreta dohoda, ktoru mate. taka, co vyplynula sama od seba. preto si ju asi neuvedomujes, ze ju mate. ale mate. chapes?
a co by si robila, keby ti jednoducho vediet nedal? a nie raz, ale velmi casto? prosto by ju "porusoval"?
mozno by si ani tak nevolala. to neviem. a mozno by si zavolala.
Mne moj povie,co si mi nezavolala - no com stihacka???
Ked ide s kamaratmi /fakt malokedy/ vtedy chcem aby sa ozval,ak bude meskat. Ale ak je to biznis - ved to sa neda dodrzat prichod o 21,00. Kedysi som chodila na akopu akcii s muzom, uz sa mi davno prejedli, teraz idem iba ak si to ucast manzelky vyzaduje a ked moj uz chce skoro odist,vtedy ma fakt poprosi,aby som ho stiahla do taxika,ze sa potrebuje vyspat na dolezite ranne rokovanie.
Kopa rad v tejto teme je od bab,ktorch muzi nerobia biznis,nevedia ake je dolezite udrzovat v biznise vtahy s firemnymi partmermi.......... treba rozlisovat pivo s kamosmi a biznis veceru spojenu nebodaj s rokovanim.
@moonlight1210 no kedysi som mala priateľa,ktorý bol takýto a mne to pripadalo nezodpovedné a detinské - rovnako ako stíhačkovanie. My si proste vážime jeden druhého a vieme,že ani jeden ani druhý by takto neslušný nebol...na druhej strane si myslím,že sa po takej dobe ľúbime aj preto,že si jeden druhému veci nezakazujeme,neprikazujeme a necháme sa navzájom dýchať.... Niektorá kočka tu písala,že musí vyvolávať,lebo verí že možno práve tým telefonátom oddelí manžela od sexi kolegyne... Ja si to nemyslím,ak by som bola nervná stíhačka a muž by mal po 5sms a 10tich telefonätoch prísť k nasratej unavenej ženskej domov,skôr by si odskočil s tou sexi kolegyňou...
@sue preto pisem, ze vy ste tu dohodu uzavreli tak povediac vzajomne a mlcky. proste vyplynula z vasho vztahu. a respektujete ju.
niekde sa ale toto neudeje, resp. sa stane, ze vdaka tomu, ze nikdy nebola nejak ustne dohodnuta, sa casom ten druhy prestane citi nou viazany, resp. ju ani nevnima. a vtedy nastupuje dohoda ustna, jasne definovana.
a samozrejme, vyvolavanie nikoho este pred neverou neodradilo. skor naopak, posilnilo.
@sue ja vidim rozdiel v tom ze ty pises ze manzel nechodi pod obraz bozi a dava ti vediet ked prekroci vas pomyselny strop-23.hod. Teda ak som ta spravne pochopila. A ak som dobre pochopila zakladatelku, jej manzel nedodrzi nielen pomysleny ale samym sebou dopredu urceny strop a meskava 7-9 hodin a nereaguje na tel alebo sms. Takze vidim rozdiel v spravani chlapa a mozno by bol rozdiel aj v reakcii mnohych zien ktore ho obhajuju...mozno si to nevedia ani predstavit.
Dam dva priklady. Ex bol nezodpovedny klamar, alkoholik, idiot. Bezne chodil domov pripity, a raz do tyzdna ani neprisiel domov a dve tri noci tahal snuru. Klasika. Ja som zurila, lebo vypol mobil, neinformoval ma dopredu ze je ten den kedy ma zatah a nemusim ho cakat....alebo mi volal ze je na ceste z prace nech mu idem otvorit dvere (med) ja pridem k dveram, odmomnem, otvorim, cakam...odbehnem...po chvili zavriem...po pol hodine zamknem...po hodine sa mu snazim dovolat...nic...pride po 3-4 hod pripity a ja som bola krava a vselico ine lebo som ai nedomyslela ze stretol kamosa a ostal unho na par panakov.... mohla som sa na hlavu postavit, volat, nevolat, bolo to jedno. On chcel pit a nemat ziadnu zodpovednost a ci som ho otravovala alebo nie mu naladu nemenilo...
Druhy priklad, moj Muz, ak niekam ide, povie mi kam, kedy cca pride (aj ja jemu, cca v zneni ze ostanem ale do polnoci, ak sa budem bavit tak dlhsie, a dam vediet ak by som neprisla cca k tej polnoci, staci sms v zneni bavim sa, je tu fajn, pridem neskor). A pohoda. Nemusim vyvolavat, vypisovat, riesit. Viem ze je zodpovedny, ak bol na stretavke zostal spat u mamy (v rodnom meste) aby mohol byt dlhsie a nemusel v noci soferovat. Ja som stale ta ista a pritom spravanie tych partnerov, byvaleho a terajsieho je uplne rozdielne. Asi to teda nebude mnou....mojim spravanim
@stihacka31 ja si nemyslím, že si stíhačka. Mne by tiež vadilo, keby muž prišiel opakovane domov o 7 ráno. Už sa to tu niekto opýtal - ktorý podnik je otvorený do 6 ráno? Je to otázka dôvery. Dať o sebe vedieť tomu druhému keď sa zdržím niekde a ten druhý by sa mohol o mňa báť. Keby môj partner chodil domov nadránom, zbystrila by som pozornosť, zasvietila by mi kontrolka a prvé čo by mi napadlo je, že bol u inej ženy.
Jednoducho by som začala byť podozrievavá ... ja ťa chápem, že to v sebe riešiš ...
@sissmiss ale ja som nikde nepisala,ze chlap je ten skvely 🙂 ja som pisala,ze problem je aj v nej a najma to,ze hysterci jej v nicom nepomoze. Absolutne v nicom,len sa nevyspi a este aj kolegovia a kamosi ju povazuju za hystericku sliepku ;) ak je on nezodpovedny opilec,alebo notoricky suknickar,neodtrhne ho od poharika,nohavicke,od zamrznutia v parku ani od autohavarie... Tieto "hrozby" by mozno dokazala vyriesit zatriezva - ale aj to by on musel chciet ;) a nebolo by to iste po telefone.... Preto pisem,ze je stihacka a na jej mieste by som sa tak nespravala, tiez som to zazila a vztah isiel velmi rychlo dohaja pretoze chybala vzajomna ucta podla mna ;)
@sue tak si bola nepochopena, mne to vyznelo tak ze ona moze za jeho spravanie a keby bola nazvime to tolerantna, tak ako ty, tak aj jej partner by sa spraval zodpovedne tak ako sa sprava tvoj. Snazila som sa poukazat na moznost, ze ona za jeho spravanie nemoze. Ja som sa snazila par rokov svoje spravanie menit aby sa ex nespraval nezodpovedne, lebo podla neho som bola prilis sikovna, tak musel sutazit a riskovat a stracat, prilis mudra tak ma musel ponizovat aby som nevynikala pri nom, prilis pekna, tak ma zosmiesnoval a ohovaral, prilis dobra tak na mna hadzal svoju spinu. Vydrzala som par rokov a nevolala som ked nedodrzal slovo, nevycitala som mu ked zase klamal, skusila som vsetko a proste som dosla k bodu kedy som si uvedomila ze za svoje spravanie je zodpovedny kazdy sam
Ja som volakedy tiež bola stihačka da sa to taK povedať ale raz som si povedala,že ja mu nezavolám ani za svet prišiel domov a nechápal ako to že som nevolala nepatrala proste už som mala toho dosť aby sa z kamošmi rehotali na mne.. Od vtedy sa nejak ukludnil veĺmi malo chodi už von asi ho to prestalo bavit.. A odvtedy je klud sem tam ide ale mne je to jedno..
asi nie som normálna, alebo možno staromódna, ale mne fakt nepríde okej, aby muž, ktorý už má rodinu, ostával na firemných akciách do 7ej rána. To je tam potom aká zábava a s kým že príde takto? a ešte aj viackrát do roka? A s tebou sa vie takto zabávať? Do takejto hodiny? Či tebe povie že máš deti a treba sa postarať?
Necitala som komentare, ale napisem to z druhej strany este nikdy som neprisla domov tak ako som povedala, ale stale manzelovi napisem ze som o.k. pokial je k tebe dobry tak ako som citala neries to, chlapi su taky, a ja som zena a meskam....preto uz radsej nehovorim ani kedy pridem ale stale napisem ze som ok a toto iste aj manzel
@stihacka31 no dva krat mesacne prist o siedmej rano...to ktory bar zatvaraju o siestej? Otec rodiny? Ako moj dva krat za rok do stvrtej je vzdy doma, potom obcas s kamosom na kavu na dve hodinky, ale dva razy za mesiac, to uz by som aj ja bola za zlu...myslim ze v tomto pripade dost odovodnene, ved kazdy druhy vikend je v podstate mimo....neries mailami, skus ty raz tak prist a ze krestan! Pche:(
Aj keby to bolo raz za mesiac taka akcia tak preco nie? Ak ma muz rodinu tak tym sa konci zabava a spolocensky zivot? Normalne je ak uda ze asi okolo jedenastej vecer ale napisem ti este ak sa zdrzim. Pripadne nic sa nedeje ak ani nevie ako dlho ale nech sa ozve pocas vecera ze je v poriadku a potom uz nech dojde...
Riesila by som to keby to bolo kazdy tyzden v piatok alebo vikend...
@stihacka31 a nema milenku? tito muzi to radi zakryvaju niecim inym 🙂
Trebalo by poznat aj nazor toho neskoreho nestatneho manzela :D Ja som chodila s byvalym a pre mna bolo uplne prirodzene ked siel s kamaratkmi na pivo aj niekolkorkat za mesiac a skoro vzdy som vedela ze pride az nadranom a niekedy iba pripity a niekedy aj dost napity :D On si sam odo mna pytal povolenie ci moze prist a vzdy sluboval ze do jednej bude doma ale to som ja vedela ze dojde neskor a nic som z toho nerobila akurat par krat som mu vynadala ked prisiel domov a spravil neporiadok :D potom samozrejme ze casom si asi zvykol a v bare sa dal dokopy s jednou babou :D takmer pol roka uz nechodieval s kamaratmi ale bola tam aj ona no a ja som sa to nechtiac dozvedela :D smejem sa presne na tom zivotnom paradoxe, ze sme sa rozistli a on s nou kratko po tom si spravili dieta :D co by take smiesne nebolo ale prave nasiel si presne ten typ stihacky :D par krat sme sa na ulici ci v obchode stretli a nonstop smskoval :D potom o par dni mi od nej prisla smska aby som ho nechala napokoji :D paradox je, ze s velkou pravdepodobnostou mu takyto typ zeny viac imponoval ako doverna volnost :D od kamaratov viem ze bez jej suhlasu ani do obchodu a z prace rovno domov, na jej povel ide tam kde treba :D proste niekto ma rad podriadenie alebo ze by to mal podla prislovia ako sa do hory vola tak sa z nej oziva a ju ma ako za trest?
moj manzel sa nechodi bavit, ale obcas pracovne odide a povie mi, ze napr. vidim to tak do piatej poobede. Ked nie je este povedzme o osmej doma a ani nevola, zavolam mu ja. Nie preto ze som stihacka a potrebujem ho uhanat, len sa ho vzdy opytam, ci je v poriadku. On mi povie kde je a co sa deje, preco meska a tiez upravi dalsi termin kedy by asi mohol byt doma. Niekedy ma uz predbehne a skor nez mu zavolam ja, tak mi zavola on, ze uz sadaju do auta a vyrazaju smerom domov, lebo sa veci skomplikovali a tak skoncili az teraz.
Takze ak sa to stava obcas a nezasahuje to do pracovnych a rodinnych zalezitosti, tak by som to akceptovala, ze jednoducho sa v tomto nanho spolahnut neda. Mozno ked uz aj odchadza, tak nanho zareaguj humorom, ked povie, ze pridem o polnoci, povedz mu naspat, ze ok, nachystam ti rano horucu kavu, aby si mal ked prides alebo nieco podobne.... skor ho motivuj a nie dus.
Na druhej strane neviem ci si mu uz niekedy vysvetlila otvorene ale bez prehannych emocii preco je pre teba dolezite vediet kde je a to aby dodrziaval dane slovo.... ak to nevies formulovat pokojne napriamo, napis mu to v liste 🙂
A mozno by nanho zaucinkovala aj nejaka sokovka, ze odides na babsku jazdu, povies ze o desiatej si doma a prides az rano - ale nie ako pomsta, len ako ukazka tvojich pocitov, ze mas onho strach a chces aby splnil svoje sluby .. a mozno by to nic nevyriesilo, to musis uznat ty sama....
My sme toto nikdy neriesili, vzdy si povieme kam ideme, s kym a predpokladany cas navratu domov. Ak sa jeden z nas zdrzi, co sa stalo ozaj len par x, automatcky zavola tomu druhemu, aby vedel. A je jedno o aku akciu ide, vzdy sa da zavolat, napisat, je to o zodpovednosti.
A co sa tyka manzela, ak ti to vadi a nepomaha mu dohovorit, urobila by som to iste a prisla o per hodin neskor, ci by mu to nevadilo...
Ja som sa s mojím pohádala a ani neviem kde išiel len plesol dvermi a čo nech ide on vie kde býva,príde ráno príde....Ale jedno viem že už mi nestojí zato sa nad tým rozčuľovať.........
* Môj manžel tiež rád raz za čas posedí vonku s kamarátmi, čo mu nezazlievam každý potrebuje proste vypnúť aj my baby čo si budeme hovoriť 🙂 Manžel je pracovitý a venuje mi veľa svojho času takže to neberiem tak tragicky... lenže tiež my veľmi ale veľmi lezie na nervy keď mi povie presný čas kedy príde a ešte to aj sľúbi a akosi nedodrží :/ Tak som mu povedala, nech nesľubuje a odvtedy nemáme hádky žiadne pretože ja ho v tom prípade podvedome nečakávam 🙂 Zas na druhú stranu tieto situácie sú u nás málokedy vzhľadom na to, že ešte nemáme rodinku chodievame vonku zväčša spolu ....

@moonlight1210 odporucam v klude si precitat moje prispevky v tejto teme a potom na mna reagovat 🙂 evidentne si necitala vsetky,ak ano,tak si ich nepochopila. Nevadi,stava sa. Mne nepreskocilo,mozes si byt ista... Len som dospela,zrela a zodpovedna ja i moj muz a vieme co si mozme dovolit,preto nemusim byt stihacka a on ziadny ozran ;) Moja otazka mozno mohla vyznievat provokativne,ale nebola. Bola naozaj len cisto zvedava 🙂