Manžel ma klamal. Ako sa mám s tým vyrovnať?
Ahojte vsetci,
potrebujem sa vyzalovat, porozpravat a mozno poradit. Moj manzel (vzali sme sa nedavno) ma pravdepodobne podvadzal. Zaprel to vsak, ale ide o to, ze ja som sa rozhodla mu odpustit. Vsetko sa to udialo pocas toho ako sme sa snazili o babatko a ja som bola najstastnejsia zena na svete, ze mam uzastneho muza po svojom boku a velmi som sa tesila na naseho spolocneho potomka (ja uz jedno dieta mam), pretoze som ho s nim chcela mat hadam uz po roku, co sme spolu chodili. Ale tak prv sme si zariadili byvanie, svadba....a tak prislo na rad dieta. Po styroch rokoch vztahu.
Lenze teraz, potom vsetkom, nemam uz chut mat deti. Bojim sa, ze ak otehotniem, bude hladat sex inde. Ale myslim, ze ja uz vobec po detoch netuzim, ze ma to uz preslo. Mam pocit, ze ho uz ani nemilujem tak ako predtym. Dokonca mam pocit, ze ho zacinam nenavidiet, preto, ze dokazal vsetko znicit. Mam pocit, ze mi znicil zivot. Vsetko na co som sa tesila po svadbe. Ani nenosim obrucku, mam pocit, ze nasa svadba bol len zly sen, ze to cele bolo klamstvo.
Povedala som mu, ze to nezvladam. Ze to asi nebude pre mna take jednoduche mu odpustit ako som si myslela. Pytala som sa, ci by sme nesli do poradne. On ma len objal a povedal, ze to spolu zvladneme sami.
Obcas si pripadam ako zrela na psychiatra 🙂 neviem, co mam robit, ci je moje spravanie normalne, ci to prehanam. Prezila ste niektora nieco podobne? Ako ste sa s tym vyrovnali?
My si inak vo vsetkom rozumieme aj v posteli nam to klape. Stalo sa to cca pred dvoma mesiacmi, co som na to prisla. Pisala som aj tu o tom....
uz sa vypinam z tejto diskusie, lebo je to dokola o tom istom a zaroven o nicom...
@sasaga baby ťa tu vôbec nevysmiali preto, že máš manžela, ktorý ťa podvádza. vypisuje si s inými ženami, dohaduje si s nimi sexuálne služby za peniaze, ale sa bavili na tom, ako si v jeden deň v téme uviedla, že tvoj manžel písal nejakej žene, že pri milovaní s tebou myslela na ňu a že to je citujem hajzel a o pár dní si ho obhajovala, ako by to bol najzodpovednejší muž na svete. Návštevou odborníka určite nič nepokazíš.
@timea7 ked ja som to tak vtedy ozaj citila, neviem to vysvetlit. Najviac by som chcela vidiet do jeho hlavy. Ozajstne myslienky, nie to co mi hovori ako sa sprava. Mam pocit, ze vsetko je falosne. Cela jeho laska ku mne. A naozaj by som asi chcela pocut, ze uz to nespravi. Ale zistujem, ze to sa asi nestane a pravdupovediac ani sama tomu neverim, ze uz to nikdy nespravi.
No...vy by ste sa vedeli rozhodnut raz dva. A to Vam zavidim vsetkym :( riesili by ste to radikalne a ja na to nemam.
@sasaga tak podstatne ľahšie sa to rieši radikálne nám - ťukaním do klávesnice, ako tebe v skutočnosti. 😒 Ale na tvojom mieste by som toho odborníka naozaj navštívila a to čo najskôr. Tebe totiž unikajú podstatné veci a to, že tvoj manžel ti klamal a nie raz, že sa ťa systematicky snaží dostať tam, kam potrebuje - tým dieťaťom, pretože on pozná tvoj sen, sen o šťastnej rodine, o tom, aby tvoje dieťa malo súrodenca, vie, že sa toho držíš zubami nechtami, aj to, že si sa už raz v mužovi popálila 😖 Miesto toho rozmýšľaš nad tým, ako vidieť do jeho hlavy, ako by ti mal poskytnúť dôkaz o tom, že ťa nepodviedol (aj keď sa to nedá), ako by si mu ty dokázala, že ťa podviedol, chceš počuť, že to už nespraví....inak, čo ti to zaručí, keď ti to sľúbi? Nič.
Neriešiš to, že tvoj manžel vôbec nebral váž vzťah vážne, keď si dovolil flirtovať s inými ženami, že sa správa ako nedozretý pubertiak.....Zbytočne sa trápiš, to, čo sa stalo, už nezmažeš, nedá sa to vrátiť ako film a pustiť v inej verzii aj keď by si veľmi chcela. Ty nám závidíš, že by sme to riešili radikálne, no ja určite, toto je pre mňa podraz najvyššieho kalibru, ja obdivujem teba, že si schopná s ním byť v jednom byte a normálne s ním komunikovať....
@sasaga jednu z vecí ktoré sexuológovia často odporúčajú proti sexuálnej nude je pri milovaní s partnerom si tam predstavovať niekoho iného. Sexuálnym fantáziám sa medze nekladú, aj ak by si predstavoval že si ovca je to stále v poriadku, aspoň nemusí prepadávať salaše. Jediná vec že ti to nikdy nesmie povedať. On ti to nepovedal ale si sa to dozvedela. To ťa síce strašne zranilo ale pokiaľ si to len predstavoval a nie urobil, stále ťa môže milovať, len proste pre svoje vzrušenie potrebuje iné stimuly. Mám známeho ktorý má problémy s potenciou. Nájde si novú partnerku ale za rok už mu pri nej nestojí, nájde si druhú, polroka je všetko úžasné a problém sa zopakuje... Možno keby mal dostatočnú fantáziu mohol byť stále s tou prvou, tá sa v podstate rozišla s ním "pretože si neplnil manželské povinnosti" a ona bola ženou čo bez toho sa nevedela zaobísť.
Ešte dopĺňam že moja partnerka to obvykle to odporúča pri polohe zozadu, tak si je najlepšie predstaviť že tá domáca veľryba je Penelope Cruiz alebo tak niekto.
@oldman50plus teba fakt pritiahne každá zmienka o sexe v akejkolvek téme ako magnet....aj v téme o varení, stačí ak sa niekto zmýli a napíše sex miesto keks, už si tam. To, čo odporúčajú sexuológovia proti sexuálnej nude je super, na to by v živote nikto neprišiel, na to treba fakt sexuológa, ešte jej napíš, čo odporúčajú, ak je zrelý muž roky na sex-zoznamkách, pár dní pred svadbou, či po nej si mailom dohaduje stretká so ženami a klame kadiaľ chodí ......ja nie som sexuológ, ale odporučila by som lopatou po hlave 😝 😝 😝 😝
@timea7 Máš pravdu a som na to patrične hrdý.
Ty by si chlapovi dala lopatou po hlave, ja ostatne tiež. Ale zakladateľka má traumu z určitého faktu ktorý medzi odborníkmi nie je považovaný za niečo škodlivé alebo odsúdeniahodné, naopak v určitých situáciách ho odporúčajú (nie na začiatku vzťahu ale aj tak). Len som ju o tom informoval. Spomeň si čo som (dávno) študoval a s kým chodím. Ja ti tiež nebudem oponovať za každú cenu až budeš dávať odborné rady ako utierať pos*até r**e.
PS. Však ti dobre padne takýto tón diskusie. Ak nechceš, nezačínaj.
@oldman50plus logicky, ked si niekto pri sexee predstavuje niekoho iného, daná osôbka mu posluži ako gumená anča nič ine 🙂 niekomu to ale nevadí byť gumenou ančou... potom je to v poho
@oldman50plus Zakladateľka má traumu z niečoho úplne iného a ty máš bohužiaľ tiež traumu, preto si sem na MK zrejme chodíš lízať rany, mňa ale takým tónom diskusie neńaštveš, svedčí iba o tvojej úrovni.
@vejula ale len kým gumená anča nevie že je gumená anča 😀
@stella03 viem, že to bolí, mám chuť ťa virtuálne objať, ale raz to prebolí, čas to vylieči a verím, že časom prehodnotíš to, že mužovi už svoje srdce nezveríš. Sú okrem úbožiakov na svete aj fajn muži, dokonca muži, ktorí prežili to čo ty od partnerky a tiež je ich duša veľmi ubolená, tak radi raz spoznajú partnerku, ako si ty, aby s ňou mohli vytvoriť to, čo sa im s prvou nepodarilo.
@sasaga strašne by ma fakt zaujímalo,koľko máš rokov,keď sa dokážeš takéto otázky opýtať,nič v zlom to neber,ale myslieť si,že chlap sa ZMENIIIIIII len tak,pre to,že ty chceš,a hentaký ešte k tomu aj klamarsky,čo nemal problém klamať ti,ked ste sa snažili o babo,a tak hnusne....a nechce ísť ani do poradne,len to chce ututlať potomkom,a ty si myslíš,že sa chce zmeniť a že sa zmení? bože,dobrý :/
ja tu už končím🙂
@stella03 chaoticky, ale k veci 🙂 dakujem a drzim Ti palce , aby si si nasla muza akeho si zasluzis...tiez neviem preco mi to ten moj spravil...oni su chlapi taka partia, pre nich to je normalne ale kedze mi o nich moj manzel hovoril, tak som myslela, ze on taky nieje, ale asi vrana k vrane sada....
@timea7 mas pravdu, takto som sa na to nepozrela...ale ked sa nad tym zamyslim, tak to je hlavny dovod, co ma vlastne zerie....
@oldman50plus ked ho nebavil so mnou sex, preco si ma vlastne vzal? Ja som na neho zo svadbou netlacila ani nic...v posteli som sa nezmenila (az teraz)...nerozumiem tomu, ze preco vlastne chcel tu svadbu a ma pri tom podvadzat? Ved to spolu nejde...
@marietuska si pisala uz predtym, ze tu koncis 🙂
@stella03 mozem sa spytat kolko mas rokov?
@sasaga Lenže jeho baví sex s tebou (pravdepodobne zo všetkých žien ktoré pozná najviac, inak by s tebou nebol). Ale sex s inou je nový typ zážitku a vzrušenia. To je ako keď miluješ bryndzové halušky. Síce sa ich môžeš napráskať do sýtosti ale za chvíľu si spomenieš že máš rád aj francúzske zemiaky, biftek a tiramisu tak si proste necháš na ne trochu voľného miesta. Väčšina chlapov chápe že po svadbe musí trochu držať dietu, niektorí sa premáhajú ťažko a niektorí si nemôžu pomôcť...
@petra7777 hlavná vec,že zakladateľke vadí ,ke´d my si dovolíme byť mierne uštipačné,ale ona kluuudne je ironická a uštipačná k nám:DDDD
ale čo sa ja nad tým zamýšľam.netreba byť mudrcom,aby človek pochopil,že ona neakceptuje INY nazor ako jej,preto je akákoľvek diskusia úplne zbytočná a mala by byť opäťuzamknutá,ako tá predošlá,
@marietuska ake pozic take vrat
@oldman50plus Ja len podotknem, že medzi odborníkmi za škodlivú nie je považovaná ani polygamia, ehm, sme sa na základoch psychológie dokonca učili, že je úplne normálna pre adolescentný vek a ešte by sa vraj malo namiesto masturbácie praktizovať vzájomné dobíjanie (osobne odporúčam, ak jedného v pätnástich priťahujú aspoň tri mladé učiteľky, to je štart do životaako sa patrí). Preboha, ak mám traumu z partnerovho správania a niekto múdry sa mi snaží nahovoriť, že je jeho správanie normálne, takže som nenormálna asi ja - nie neviem ako u koho, u mňa to vzbudzuje pocit, že teda fajn, nech si teda môj partner pri milovaní predstavuje kľudne aj svoju svokru, ale ja tým pádom volím starodievoctvo a sexuológovia inak nech si naďalej píšu odborné štúdie. Inými slovami, pre mňa zmienka o sexuologickej štúdii nie je argument,
@oldman50plus Ehm a sorry za hrubku, už sa nezopakuje. 🙂
@sasaga Vieš čo mi pri čítaní týchto diskusii najnovšie behá po hlave? A teraz, keď si napísala, že ťa baby vysmiali, sa mi to len podarilo jasnejšie sformulovať: Že to, čomu prestávam rozumieť, je tvoja iniciatíva k diskusiám. Sama vidíš, že si nie celkom pochopená, že máš v sebe chaos, ktorý ti tu nikto nepomôže vyriešiť, a buď ti baby proste nenapíšu to, čo chceš počuť, alebo mnohé tvoj chaos skutočne ani nepochopia, ale ty stále prichádzaš a píšeš a si naštvaná a píšeš, etc.
Ibaže tvoj problém je koniec-koncov intímny a mal by o ňom počuť naozaj odborník alebo pár najlepších kamarátov, no ty to tu vydávaš celému éteru, ok stalo sa to raz, keď si to zistila, ale stalo sa to opäť. Si si istá, že je to dobrý nápad? Teda nie že by sa mi to nechcelo čítať alebo tak, ehm, len neviem, či to naozaj plní ten účel, ktorý očakávaš, pretože si jednak aj tak vypočuješ plno vecí, ktoré nechceš počuť a s tvojím manželom na konci dňa, keď to tu celé prečítaš, aj tak ostaneš sama a ostaneš aj sama so svojimi frustráciami a chaotickými myšlienkami a len ty sama musíš nájsť východisko,nijaký dav k súdu (alebo kdekoľvek inde) nepôjde s tebou, toto je len a len o tebe. Len tak... Som sa zamyslela.

@sasaga nečítala som všetky príspevky, napíšem môj názor... To že si zmätená a raz ho miluješ a raz nenávidíš je úplne normálne. Ak si myslíš že Ta podviedol... Nepátraj po tom. Ver mi, ze je lepšie to nemať potvrdené. Rozíst sa viete aj bez toho. Pretože niečo čo si domyslíš, ľahšie dostaneš z hlavy, ako fakt ktorý máš potvrdený. Ak s ním chceš byť, resp. nevieš čo chceš, kludne si najdi nejakú poradňu a vykecaj sa im zo všetkého čo Ťa ťaží.