Manžel ma klamal. Ako sa mám s tým vyrovnať?
Ahojte vsetci,
potrebujem sa vyzalovat, porozpravat a mozno poradit. Moj manzel (vzali sme sa nedavno) ma pravdepodobne podvadzal. Zaprel to vsak, ale ide o to, ze ja som sa rozhodla mu odpustit. Vsetko sa to udialo pocas toho ako sme sa snazili o babatko a ja som bola najstastnejsia zena na svete, ze mam uzastneho muza po svojom boku a velmi som sa tesila na naseho spolocneho potomka (ja uz jedno dieta mam), pretoze som ho s nim chcela mat hadam uz po roku, co sme spolu chodili. Ale tak prv sme si zariadili byvanie, svadba....a tak prislo na rad dieta. Po styroch rokoch vztahu.
Lenze teraz, potom vsetkom, nemam uz chut mat deti. Bojim sa, ze ak otehotniem, bude hladat sex inde. Ale myslim, ze ja uz vobec po detoch netuzim, ze ma to uz preslo. Mam pocit, ze ho uz ani nemilujem tak ako predtym. Dokonca mam pocit, ze ho zacinam nenavidiet, preto, ze dokazal vsetko znicit. Mam pocit, ze mi znicil zivot. Vsetko na co som sa tesila po svadbe. Ani nenosim obrucku, mam pocit, ze nasa svadba bol len zly sen, ze to cele bolo klamstvo.
Povedala som mu, ze to nezvladam. Ze to asi nebude pre mna take jednoduche mu odpustit ako som si myslela. Pytala som sa, ci by sme nesli do poradne. On ma len objal a povedal, ze to spolu zvladneme sami.
Obcas si pripadam ako zrela na psychiatra 🙂 neviem, co mam robit, ci je moje spravanie normalne, ci to prehanam. Prezila ste niektora nieco podobne? Ako ste sa s tym vyrovnali?
My si inak vo vsetkom rozumieme aj v posteli nam to klape. Stalo sa to cca pred dvoma mesiacmi, co som na to prisla. Pisala som aj tu o tom....
@tt247 a ty sa čo sa staráš a vyťahuješ moju diskusiu ?a vyskakuješ na mna ?no ty si už len múdra však ?ha...ty máš tiež problémy ako každý tu na fore,tak čo sa ty robíš mudra...
sme na verejnom fóre ,kde každý môže povedať ,čo si myslí,preto je to forum verejné,mna len zaráža zakladateľka,ktorá situ vytvára diskusie o tom istom pravidelne s tými istými problémami,ktoré vlastne ani nechce riešiť,len o nich rozpráva,rady dostala,a nezachovala sa podľa nich,tak akože čo očakáva ?
nerobím sa mudra,len mi je to už trápne aj za ňu,a nikomu sa neposmievam,neviem,čo bolo výsmevné na mojom príspevku,samotná zakladateľka si za to môže sama,že vo väčšine ľudí na fore je už "známa " svojou naivitou dokonca musela uzatvoriť tému,čo sa navážali všetci do nej a ona do nich,akože čo čaká,že dalšia téma o tom istom presne bude inakšia ?:D:D je to smiešne a mrhá časom.
@tt247 a mimochodom ty mudrlantka,moja diskusia je už dávno ukončená,lebo veim veľmi dobre,ako to je s mojím vzťahom a aj s podvádzaním,mňa nikto nepodvádza,nasťaštie.
a myslím,že múdrych je tu asi viac .D nebudem menovať .... 😉 😉
@sasaga pre mna sa nevera neda nikdy uplne odpustit, ako nejaka pomyselna ciarka sa da spravit a tvarit sa, ze sme zabudli, no pri nejakej najblizsej hadke ci inom probleme to tam stale ostane ci sa vytiahne na povrch...podla mna sama citis, ze vas vztah nie je v poriadku a pre mna ak ste manzelia kratko aj ked mate za sebou nejake spoluzitie, pre mna je to vzdy kratka doba na to aby tam uz bola nevera, plus hladiet na to, ze ste sa snazili o dieta a on hladal niekde inde....mna by to ako zenu urazilo a ranilo...ale aj tak vsetko ako sa vyrovnas s realitou je na tebe....
@sasaga nechcem plytvať zbytočne svojou energiou na túto tému ani diskusiu,ale spýtala si sa ma,tak odpovedám.
každý na fore ti tu vravel,aké to bude ťažké,pokiaľ si spomínam na diskusiu,že to sa nedá len tak zabudnuť,že je to chrapunske chovanie,div,že si sa nešla obesiť kvoli nemu,ako si ho obhajovala,len si proste dostala,to,čo ti patrí,ako si bojovala zanho,tu to vidíš,niektoré veci sa proste nedajú len tak vymazať z hlavy,aj ked si dobrý ,až moc dobrý a milujuci človek,ale vskutku naivný ( neber v zlom,to nie je zlá vlastnosť,kazdy sme nejaky) a chcela si veriť...ale zistila si,že to proste nejde.každý zažil veci,čo zažívaš ty..raz ho chceš,raz nie,raz miluješ,raz nenavidiš,to preto lebo tebou zmietajú mnohé divné pocity,ktoré nedokážeš sama pred sebou skryť,darmo si tu všetkym babam pomaly na fore nadávala,aky je on svaty a vlastne nepodviedol a neviem čo si rozprávala,to sa nedá ,možeš nam tu všetkým vynadať aj do neviem akých ,že ti chceme zle,ale však ty si sama prišla na to,že sme zle nechceli,ani nikto,a ani nechceme,sme ťa varovali,že to je hrozne zlé a neodpustiteľné,čo spravil,potom si zmenila pesničku,že je to uplne normalne,čo spravil..to ma celkom pobavilo.
najprv si sem prišla cela rozhorčená,aky je zly,hrozny,potom wau,jedneho dna už bol najlepší na svete znova,hoci si dobre vedela,že ti klamal príšerne,niečo tak podlé som už dlho nezažila.
si ešte veľmi asi mladá a nemáš prehlad,čo robia chlapi,ja som na vlastnej koži nezažila ešte neveru ani nič také,ako ty,ale poviem ti,že nič horšie si osobne ja neviem predstaviť,ako to ,že ste sa snažili o bábo a on si dohováral stretká s kur...mi ..tak na to niet ,čo dodať.to je teda láska ako trám:D
ale vo svojej naivite si mu predsa len uverila,a chcela si to zvrátiť ,nnačo ti je forum a naše rady ,naše skusenosti ?ked sama si robís po svojom ?všetky naše dobre mienené rady aj rady báb si si nebrala k srdcu,teraz si opatovne otvorila nejaku zase tu istu pesničku,ktoru už poznáme naspamat
mam nemam,odpustim,neodpustim,klamal?,neklamal ,to sa nas pytas ?to snád nemyslíš vážne toto
načo znova rozoberať to isté,ten istý problém,ked už je dávno prebratý aj odzadu ,
?
ty si sa rozhodla mu veriť,odpustiť,zotrvať,milovať dalej,bez pochybností,
teraz sama vidíš,že ti chce zalepiť oči páskou,aký je skvely,lebo chce dieťa a teraz hned,no bola by si pekne hlupa,keby si s takym mala dieťa.ale rozhodnutie je na tebe.
a ty sa ešte pýtaš,že "či naozaj mi klame,ked chce dieťa "?no asi prečo hochce,panebože a prečo nechce ísť do poradne...
ale tu je každá rada drahá
@marietuska gratulujem k vyriešeniu problémov v tvojom vztahu, aj ja som sa ti snažila poradit v tvojej diskusii a myslim, že len dobre som ti chcela...len mi prislo trochu opovážlivé od teba sa pozastavovat nad naivitou druhých vo vztahu a komentovat druhých s vyrehotanými smajlíkmi, ked ty sama si sa priznala aka si naivna v tom svojom...a za mudrlantku si tu ty a podotýkam, že nielen v tejto diskusii, nie ja...treba sa nad sebou trochu aj zamysliet
@marietuska inak toto si pridala dneska do svojej diskusie po 10 dnoch od posledného príspevku...tak ja neviem: proste ,ja sa aj chcem mojkať napríklad,proste len také mazlenie,objímanie v posteli večer,alebo tak,bozkávanie,a on nie,nechce sa mojkať,chce drsný sex stále,jedným kusom,hned sa na mna vrhne,pritom kedysi bol taký zlatý,že mu stačilo mojkanie a bol v pohode,pekný večer,aj som mu povedala,že ja nemám na sex chuť stále proste,niekedy večer sa chcem len prituliť ,mojkať porste s ním,a že nech sa konečne chová aspon raz za pár mesiacov,jeden večer galantne a vznešene,a nie len hop šup...aspon jeden večer.ale nie ,on proste furt má potrebu nebyť nežný ku mne,akosi s tým všetkým prestal.nechápem...
@tt247 každý chce asi v diskusiách dobre,ale nerozumiem,ja na nikoho a najmä nie ani na teba nereagujem ironicky a povýšenecky,ako ty na mna v tejto diskusii,tak takému správaniu nerozumiem.ak by si dobre čítala,čo som napísala,zistila by si,že som sasage veľa poradila,a snažila som sa jej otvoriť oči,ona nechcenaschvál si cez ne dáva ružový závoj,a teraz sa sťažuje,je to jej život,mne len príde proste smiešne diskutovať o tom stále dokolečka,ako ona diskuje a stále si pokladá tie isté otázky,a stále rieši to isté,evd jedna téma s auž o tom istom uzavrela,niet čo veľmi riešiť.čo jej pomôže,keď sa bude rozprávať stále dokola o tom,či mu ma veriť,alebo nie,či ma zisťovať,načo to je ?nech sa riadi sama sebou,naše slová nebrala k srdcu,a ešte nám všetkym nadávala v téme.
naivná je,to o tom nie je ani len reč,to je dávno každému jasné,naivita však nie je zlá vlastnosť,ani vôbec som to nemyslela v zlom,každý sme nejaký.toto však už nie je ani naivné,ale scestné,stále vkuse sa pýtať tie isté otázky do vzduchu,a najprv povedať,byť zhrozená,že ma podviedol hnsne pred svadbou,a v zápati o dve strany diskusie že nie ,lebo cíti,že ju nepodviedol,to je scestné.neurážam nikoho ,ked tvrdím,že je naivný,lebo naozaj je,podľa slov,štýlu písania,myšlienok,konania.ja som naivná v istých veciach tiež,nie som stará baba a nemám život odžitý,je jasné,že mladé baby sú naivné v dnešnej dobe.
ale hento je už tak do oči bijúce že ......škoda slov
a na margo toho,čo si mi povedala,že ja sa nemám právo pozastavovať nad inýi problémami iných a o vzťahoch a neviem o čom,to akože teraz tu nikto nesmie ničím prispievať do diskusii ?každá žena tu už založila asi nejakú t diskusiu,alebo rozoberá svoje problémy v nej,a to akože ona nemôže radiť iným ženám?to čo je za logika?každý tu radí ako vie a štýlom aký je zvyknutý,komu sa štýl nepáči,bohužiaľ....
každý tu na fore rozpberá svoje problémy,a zároveň radí iným,o tom je forum,či sa snád mylim?
@tt247 a ty akože čo tu kopíruješ moju diskusiu?o čo ti ide? moja diskusia je snád o niečom úplne inom a tu sa riešia úplne iné veci,tak snád sa tu nerieši môj problém,či sa mýlim?a neviem,odkial si vzala,že moje problémy sa vyriešili,ja som len povedala,že mna partner nepodviedol,ako ju tak hanebne,ked sa snažili o dieťa.to je celé.neviem,čo tu zbytočne vyťahuješ.teraz akože každý kto prispeje tak druhý mu má kopírovať jeho diskusiu? sa preber,prosím
Júúúj, ale ste sa verbálne "pobili" babenky @marietuska a @tt247 . Dobre padne tak večer pred spaním trošku srandy 🙂 Ale ešte by to chcelo pritvrdiť 🙂
@petra7777 tak keď niekto stále vyrýva len tak bez príčiny,tak to sa potom dobre zabáva.to máš pravdu.tu na fóre sa neoplatí nič rozoberať ani nič radiť nikomu,lebo všetko sa otočí voči nemu,ako som si už stihla všimnúť za taký krátky čas.
@marietuska ty si mýliš radenie s určitým typom ironického výsmechu, takže áno, ten kto má vlastný problém ako Ty so svojim partnerom, by sa mal práveže naopak vedieť vcítit do problémov iných ľudí, ale nie...ty sa nad nimi pozastavuješ, pomaly sa v komentároch za hlavu chytáš, že ako je toto možné, ako môže byť niekto taký hlúpy, taký naivný atď...všimla som si Ta vo viacerých diskusiách, takže ja len tolko, že prečítaj si po sebe svoju diskusiu a potom sa chytaj za hlavu, že čo je až také nepochopitelné na problémoch druhých ludí, keď problém a nie jeden máš aj ty
@marietuska Poznala som to hneď v prvej diskusii.....vrhli sa na mňa "supermatky" ako pirane 🙂 A @tt247 netreba brať všetko tak vážne...veď určité problémy ma každý z nás ....
@petra7777 ja nikoho nechcem urážať, ale tejto slečne by trochu empatie neuškodilo...ono tu nejde ani tak konkrétne o túto diskusiu, ale o celkové jej vystupovanie na fóre...minule tu nejaká žena písala o mužovi alkoholikovi a táto slečna, že paaaaane bože, kde tá žena oči mala, že nevidela, že je jej muž alkoholik, čo vlastne robila, že to nechápe a ako je toto možné si to nevšimnút atd atd. Tak preto hovorím, že nech si prečíta svoju diskusiu, ked ona v nej rieši okrem iného aj sex. orientáciu partnera s ktorým je myslím 6 či kolko rokov, lebo si nebola istá a nad druhými sa pozastavuje a pohoršuje..to bolo len také skonštatovanie 😉
@marietuska
@petra7777 a ved áno určitý problém má každý, preto sa treba vediet vcítit a nie vyrehotané smajlíky pridávat ako marietuska...len som tým chcela naznačit, nech sa trošku spamatá, že aj ona má problém a má tu radit a nie sa vysmievat...okej zakladatelku témy naše reči asi aj tak nezaujímajú, čiže jej tu nebudem spamovat
@tt247 osočuj si niekoho iného verejne a neber si vkuse do úst moje reakcie,to tiež svedčí niečo o tebe ,keď vyťahuješ verejne moje problémy v iných diskusiách?ale nad tým sa radšej zamýšľať nejdem
a čo ked sa pozastavujem nad tým,že ako je možne 10 rokov mať frajera a nevedieť,že si lubi vypiť ?to je trošku choré a pre môj mozog nepochopitelne,tak odpusť,že si myslím niečo iné ako ty.,a svoje konštatovanie a rýpanie si nechaj,zakladatelka ani ja nie sme na to zvedavé,hlavná vec,že ty si dokonalááá a máš vždy mega dobré názory🙂 palec hore pred tebou
@marietuska ja medzi tým mať 10 rokov frajera a nevediet, že je alkoholik a mať 6 rokov frajera a nevediet jeho sex. orientáciu veľký rozdiel nevidím, ty áno...tak máš pravdu myslíme si každá niečo iné...ja som skonštatovala, že v diskusiách vystupuješ štýlom asi takým, že sama máš zlomenú nohu a čuduješ sa Janke, Katke aj Marienke, že jaké sú len trapky nemotorné, že si polámali nohy a ako to len dokázali. Čiže to ty si skôr myslíš, že si dokonalá, nie ja.
@tt247 plne s tebou suhlasim....nehovorim, ze mi vadi, ze mi tu pise a radi, ale radi a vysmieva....pride mi to ako keby si nieco kompenzovala, ale neriesim 🙂
@marietuska a ano uzamkla som moju temu predoslu, pretoze som sa rozhodla, co spravim a tuto som otvorila, pretoze sa potrebujem poradit a vyrozpravat ako to zvladnut, pretoze je to tazke pre mna...vsetky moje pocity.....neviem preco sa mi neustale posmievas a navazas sa do mna - ked ta otravuju moje temy, tak ich jednoducho necitaj, neprispievaj...
...kazdy vnimame problemy inak. zdanlivo rovnake, ale kazdy je iny, lebo sa deje u niekoho ineho a kazdy zvladame a vnimame situacie inak.
niekto ma potrebu dokola o tom hovorit a vykecat sa, niekto skutocne hlada riesenia, niekto o svojich problemoch nehovori vobec alebo ich riesi doma a nie na internete. je to hlavne kazdeho vec.
ked si ludia nevedia pomoct a pochopit sa uz ani online, dost mam obavy, ako dokazu byt empaticki v realnom zivote. potom sa necudujem, ze vztahy sa rozpadavaju..
ono najlepsie by bolo asi, dievcence, hovorit o vsetkom v prvom rade doma. vsetky tie pocity tak ako ich tu opisujete v klude prebrat s vasimi polovickami. a je jedno, ze jednej bol muz neverny a druhy je latentny homosexual...
@tt247 ak o tom nevieš,gayovia s dokážu aj oženiť amať deti a 20 rokov nikto nič netuší,bola tu tuším aj taká téma,a skrývajú to,ale alkoholizmus sa ako dá skrývať?ked s niekým žijem 10 rokov?to v živote neboli spolu dlhšie na pár dní ?to mi príde ako nemožné alebo vymyslené.a nebudem viac komentovať,toto forum ma stále viac a viac odrádza.
@sasaga nevysmievam sa ti,len nerozumiem načo točíš stále dokola,o tom istom,ako verklík,všetci to už poznáme odzadu a ver mi,tu sa to nevyrieši.dali sme ti rady,aké sme mohli,ty ich nepočúvaš,táto téma je zase zbytočná,treba ju zase zamknúť.
@marietuska a teba keď tato téma tak strašne vytaca a melies si tiež stále svoje, stačí urobiť jeden klik a vypinas upozornenia. Len sa mi zdá, že sa v tom vyzivas a budeš donekonečna prispievať 😉
@mawka ono my sme sa doma aj rozpravali...aj rozpravame, len stale ma to trapi...
Viem, ze to nebude lahke dostat sa tam, kde som bola predtym ako som prisla na tie veci, mozno sa tam ani nedostanem, ale chcem sa o to pokusit a chcela som len poradit ako sa cez to preniest...co robit 🙂
Raz to zvladam ok,raz nie....mam zmiesane pocity 🙂
@marietuska chcem pocut rady od niekoho kto si tym presiel....nie od toho kto radi, lebo on by to asi spravil tak a pritom to nezazil.....cize sa nevie ani vzit do mojej koze
Ja som empaticky clovek...ty zrejme absolutne niesi, preto viem, ze ja by som nikdy nereagovala ako ty...
@srdeenko19 keby vkuse tu niekto do mňa nerýpal úplne zbytočne a kraviny,tak už dávno by som sem neprispievala,ale nenechám si kydať na seba,to veru nie.
táto téma sa už totiž dávno nedá pozerať
@sasaga som až príliš empatická a viem sa do toho vžiť,mám zase iné problémy ako ty,viem,čo to je mať problémy vo vzťahu,o to sa neboj,a preto ti vravím,no pochybujem,že ty si taká empatická,ked ty zase nechápeš mňa ani väčšinu báb,čo ti radili v minulej diskusii a urážala si ich a vyvršovala si sa na nich,za to,že ti tvojho mužička neospevovali ,aký je výnimočne super užasný.to nie je teda empatia,
či chceš či nie,my sme presne vraveli,ako to bude,nedá sa s týmto len tak zmieriť a opustiť,akosi to ty chcela,vedeli sme my ostatné,že ty to budeš mať stále v sebe,to by mala každá žena.
a ešte ked ti hentaké drííísty rozpráva,že načo poradna,a dieťa teraz hned,chce sa očistiť a zalepiť ti oči,aby si konečne už prestalaaaaa sa pýtať a mala na starosti decká namiesto jeho nevery.jeho to strašne otravuje,ale má to dobre vymyslené 🙂))klobúk dole
ale scenár mi je už jasný,budeš mať s ním dieťa,zamestná ťa,,stále ťa bude podvádzať,klamať,(takí sa nemenia) aa ty potom tu zase budeš vyplakávať,že teraz máš dve deti a čo s tým,lebo ťa podvádza,jooooj,takých prípadov tu už bolo celá kopa.ale tvoj život ,maj sa dobre 🙂 držím palce.
@marietuska tak ja dieta absolutne nechcem...aj som z toho skamana pravfupovediac, ze som tak zmenila nazor. Aj kvoli dcere, pretoze ona tuzi po surodencovi.
Ako si mozes byt taka ista, ze to bude robit zase? Z coho tak usudzujes? Ze sa proste nezmeni?
Si nas uz odpisala dopredu...mozno mas pravdu a mozno sa mylis. Bohuzial neviem to teraz posudit.
@sasaga píšeš stále dookola to isté, úplne chápem, že chceš, veľmi chceš aby sa to už nikdy neopakovalo, aby tvoj manžel ti bol navždy verný, veď to je prirodzené. Ty si si vytvorila predstavu - predstavu šťastnej, krásnej rodinky, budete mať ďalšie dieťatko, budete spolu navždy šťastní, len si si do tej predstavy dosadila nesprávneho muža.....to nie je o tom, že by ti to tu baby neželali, alebo, že by vás popredu odpísali, len sa jednoducho poobzerali okolo seba a zistili, že takýto muž sa nemení, len sú obdobia, keď chvíľu čuší, obdobia, keď si dáva väčší pozor, no a občas sa stane, že pravda vyjde na povrch 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 . Ty sa snažíš uveriť, že bude iný, zúfalo sa snažíš prispôsobiť svojho manžela svojej predstave, nevidíš a nechceš vidieť realitu. Áno, môže sa stať, že si tvoj manžel uvedomí, čo by stratil, keby pokračoval v takom živote, aký viedol pred svadbou, ale dávam tomu ani nie jedno percento. Prečo by to robil? Poistí si ťa dieťaťom a povie si, kde polezie sama s dvomi deckami? Kto o ňu zavadí, keď bude mať dve deti, každé od iného muža? Ja by som na tvojom mieste o dieťati momentálne vôbec neuvažovala, nie preto, že o pár mesiacov ťa znovu môže prekvapiť búrlivou korešpondenciou s inými ženami a nie len korešpondenciou, ale preto, že by som si najprv vyskúšala, či zvládnem stále rozmýšľať nad tým, či ma podvedie, či nie, kde je a s kým, lebo ty to teraz nezvládaš vôbec a ja sa ti nedivím. Okrem toho muž, ktorý inej žene trepe to, čo si opísala v inej téme, by pre mňa nebol vhodným adeptom na otca môjho dieťaťa, vlastne u mňa ani vhodným partnerom.....ty si sa rozhodla inak, neviem na čo tu stále dookola zakladáš témy a zúfalo si chceš prečítať, že ťa už nikdy neoklame, nepodvedie a budete spolu šťastní až do smrti....ja ti to želám, ale rozprávkam neverím, už som veľká.
@sasaga
Myslim, ze Timea ti dala otazky na vsetky tvoje odpovede.
Ja vzdy ked mi bolo tazko som si pisala dennik, svoje pocity, obavy dala na papier.
Sice som nemala spatnu vazbu, ale mohla som sa vracat k tomu co som kedy a preco citila.
Ale jedno je iste 🙂
co som povazovala pred rokom za mega problem, z ktoreho som nevedela vyjst uz napr. teraz neexistuje
takze vsetko sa vyriesi, vzdy, len ty musis vediet co chces

@sasaga máš dve možnosti, alebo navždy urobíš za všetkým hrubú čiaru a budeš sa snažiť manželovi veriť a ak sa opäť pritrafí nejaká nevera, nejaký flirt, tak s nad to povznesieš, alebo s rozvedieš. Tvoj manžel totiž iný nebude, s tým by si sa mala zmieriť, dieťaťom si ťa chce zrejme k sebe pripútať....