icon

Manžel má milenku, do ktorej sa zamiloval

andromedka7
30. apr 2013

Ahojke kocky....chcem sa s vami poradit....nejedna sa priamo o mna ale o moju blizku osobu a mna to strasne trapi a neviem ako jej pomozct. zili s manzelom 10 rokov podla mna velmi pekne manzelstvo , maju 2 krasne zdrave deti....No muz si nasiel v robote milenku do ktorej sa zamiloval a akoby mu preplo....zmena o 180 stupnov....Chce odist od rodiny zenu ponizuje a hovori jej ze jej zoberie deti , vychvaluje len milenku, ....hovori take veci ze sa mi ide rozum z toho zastavit .....dokonca ked zena kontaktovala milenku ona bola este na koni vobec sa nehanbila za to ze rozbila rodinu este sa k tomu stavia hrdinsky a je na seba pysna.....moja kamoska to nezvlada , nezvlada to ze po tolkych rokoch si ju nevazi ani ako matku svojich deti .....ja sama nechapem preco ked on urobil chybu este ju trapi psychicky....Chcela by som vediet ci ste si niektora tym presli a ako to zvladnut.....lebo ja sa snazim byt vzdy k dispoziici na pokecanie ale inak neviem urobit nic, alebo neviem co by som este mohla.....a chcela som len dopisat ze by sa mal muz uz odstahovat od zajtra do podnajmu lebo jasne ze milenka ho k sebe nechce , zatial lebo aj ona ma dve deti......tak

vvrka
24. apr 2014

@luvika vies, toto su veci, ktore pekne zneju, kym je to teoria. "Ja by som hladala chybu aj v sebe lalala..."
Ver tomu, ze keby ta manzel nechal s dvomi detmi samu kvoli inej, tak mu oci pojdes vyskriabat a nie hladat chyby v sebe. 🙂
Bud rada, ze o tom len teoreticky diskutujes. Kto si nezazil neveru partnera na vlastnej kozi, nevie o tejto teme nic.

tilda
25. apr 2014

@vvrka mas recht. To su take krizove situacie,ze clovek sam seba nespoznava... ale niekedy prave tie silne emocie a to co ini vidia ako sialene je lepsie ako dlho predlho trpiet. Radsej trochu hnevu smerom k nevernikovi ako takato sebadestrukcia.

adri266
25. apr 2014

@jozefba nebolo to len raz, podla autorky. Sance mu uz dala dve, ak dobre ratam. Kolko sanci taky priemerny chlap potrebuje??? 🙄

adri266
25. apr 2014

@luvika vies, preco zeny hladaju chybu v sebe, ked pridu na partnerovu neveru? Pretoze je potom pre ne lahsie tomu blbcovi odpustit. Ak si zena povie, ze za neveru vlastne moze ona, lebo sa o seba prilis starala / nestarala, bola pre partnera prilis dobra partnera / prilis majetnicka / prilis ziarliva, nestarala sa o neho / prilis sa starala, a milion dalsich veci 😔 , tak potom nema chlapovi co odpustat. Musi sa zmenit ona.

Pises, ze mas vlastnu skusenost. Ja mam zase skusenosti ine, a to dokonca viacnasobne, ze praveze tie partnerky dlho o nevere nevedeli /neslo o jednorazovku/, a ziadne problemy v tych vztahoch neboli.

Ak ma muz na chate prilezitost, a je taka povaha, a ma vypite, moze TA lubit neviem ako, a podvoli. A su chlapi, ktori problemy vo vztahoch maju, zeny ich nepustia do postele aj niekolko mesiacov, a oni by taku ponuku odmietli. Je to o povahe cloveka. nie o tom, aky vztah mas. Takze na Tvojom mieste by som si nebola ista, ze TEbe sa to stat nemoze. STat sa to moze kazdej z nas 😔 . Lebo s muzmi je to tak. NIektori su prilis isti tym, co doma maju, niektori hladaju rozptylenie, potesenie, nieco ine, nieco nove...

dandy05
25. apr 2014

mna len napada debata, ktoru sme mali s mojou 83 rocnou babkou a spominala na svojho otca, ktory ich rodinu kvoli mladsej opustil. Dve deti- babka so sestrou, mu to nikdy neodpustili a nenavist s akou hovorila o nom a jeho "kurve" este po tych rokoch ma presvedcil, ze tieto veci nie sa nedotknu len dvoch ludi, ale vsetkych naokolo a moze ich to poznacit na cely zivot. Pradedo skoncil opusteny, ked ho dotycna odkopla a na stare kolena zomrel sam niekde na poli. Preto kazdy, kto do takeho niecoho ide, by mal mat velmi dobre uvedomene, co sposobi a ze su niektore rany, ktore sa mozu odpustit ale nikdy nezabudnu. Jasne, je to o ludoch, kazdy to riesi inac, ale...
preto si myslim, ze pokial tam len mala sanca je, treba to skusit urovnat. ked nie teraz, za urcitu dobu. radikalne riesenia nikdy nie su dobre a mozno casom sa na to kazdy pozre z ineho uhlu a pochopi. ale zlahcovat by som mu to nezlahcovala. zariadila by som sa po svojom, nechala volny priebeh a po nejakej dobe opat prehodnotila co s tym.

luvika
25. apr 2014

@adri266
@vvrka
vy vobec nechapete, co pisem...ved ja netvrdim, ze ona je jednoznacne na vine a neobhajujem ani jeho. Len tvrdim, ze to nemusi byt take jednoznacne ako ste sa tu vsetci na neho vrhli. Ja by som naozaj bola zvedava, co by napisal on, keby sa tu mohol vyjadrit. A ani nehovorim, ze ona ma hladat chyby v sebe a ospravedlnovat ho preto, nie. ALE mohla pochybit AJ ona. To, ze si nevyriesil odchod/rozvod este pred tym, nez si s nou zacal, to je uz o inom, a ked on s tym dokaze zit, jeho vec a suhlasim, je to nemoralne. Ale to, ze teraz kazdy jeden muz, ktory opusti zenu (je jedno ci kvoli inej, alebo pre hocico ine) a su tam deti, tak hned je chudak a podme ho zakopat pod ciernu zem, to mi pride tiez hlupe. Nie vsetci muzi su taki a uprimne, mnohe zeny su rovnake. Kolko zien znicilo muza, polozilo na lopatky, nechala deti a odisla...jednoducho tu nejde o muzov, ale vseobecne o ludi, su rozni. Mne proste prislo smiesne, ze v podstate nic o tych dvoch neviete, netusite ake problemy ;mali ci nemali predtym a hura, podme ho "zabit", sviniara jedneho :D lebo jedna kamaratka povedala 🙂 kazda minca ma dve strany. Mozno je to naozaj tak, ze bola dokonala manzelka, uzasna matka a on ju opustil (aj ked fakt sa mi tomu nechce verit, ale budiz), ale stale je to len nase MOZNO a ci naozaj, to vedia len oni dvaja. Keby som pocula obidve strany, urobila by som si nejaky obraz a zaver...ale takto z jednej strany pravdy mi pride chore jeho zvozit pod ciernu zem a ju chlacholit.

jozefba
25. apr 2014

adri266
ja tam vidim len jednu sancu, co ale nie je podstatne. Dolezite je sa vediet o tychto veciach s partnerom porozpravat, pokusit sa najst spolocnu cestu a nezahadzovat niekolko rokov zivota. Presne tak ako pise luvika nadomnou, radikalne riesenia ako rozvod uskodia vsetkym zucastnenym.
Ked mozem pisat za seba, u mna to s podvadzanim prislo necakane, bol som s manzelkou spokojny, no napriek tomu som zatuzil po zmene, je to podobne ako s chutou na oblubene jedlo. Ak by som ho mal jest kazdy den na ranajky, na obed a na veceru, casom by najoblubenejsie nebolo. To je aj dovod, preco je na zaciatku zdravych partnerskych vztahov sex praktizovany najcastejsie a postupom casu pravidelnost a pocet sexualnych stykov za tyzden klesa .. v tych extremnych pripadoch az na raz za mesiac 🙂 Dolezite je vsak uvedomit si, ze zivot nie je len o sexe, dvaja ludia vo vztahu prezivaju spolocne aj ostatne veci, nie len sex a hlavne tych sa treba drzat, ked chcu spolu zostarnut

maminuska
25. apr 2014

@jozefba čo ak je tvoja žena spokojná s tebou a zatúži po zmene ? Veď je to podobné ako s chuťou na dobré jedlo , jednoducho objedla sa . Tak sa obzrie nečakane po susedovi , s vedomím však sa potom porozprávate a vysvetlíte si . 🙂.
Budeš aj potom taký chápavý a ochotný k rozhovoru.?

mysicka36
25. apr 2014

@jozefba ok, nejaké to pošmyknutie a "ochutnanie" inej alebo pobláznenie by viaceré rozdýchali pre zachovanie rodiny. ALE nie to, že kúpi byt do ktorého si ju nasáčkuje, alebo darčeky a rozprávanie o milenkách v superlatívoch 😠 to je už úplne iný level a tu vidieť, že manželku berie ako pracovnú silu v domácnosti. Toto by si nerozdýchal ani ty 😝 len si predstav, že ti príde žena od milenca a ty z roboty pre dieťa do školy, na nákup.... ešte ťa zvozí, že si kúpil na prd veci a že jej kolík by to spravil určite lepšie 😀

mysicka36
25. apr 2014

@dandy05 neporovnávaj život s pred 70-tich rokov. To je len jeden prípad čo si ty spomenula....

dandy05
25. apr 2014

@mysicka36 ja neviem kde ty zijes a ci vies aka je rozvodovost na Slovensku, nemyslim pred 70 timi rokmi a jeden pripad preboha. ja viem ze na fore rodicovskom fore to asi neni velmi in, ale budme realisti. Vo svojom okoli mam prevaznu vacsinu ludi ludi pochadzajucich z rozvedenych manzelstiev a teraz aj rovesnikov, co sa uz stihli rozviest / nemyslim tych cerstvo zenatych a cerstvo odetenych stastnych novomanzelov/ a alebo sa pre istotu tie pary ani nezobrali. ani jeden, ani jeden z tych nezobratych parov co ja poznam a kde mali deti, nie su uz povodni partneri spolu, ale cely rad nahradnych tatinkov a maminiek sa tam uz vystriedal. kto si ymsli, ze to neovplyvnuje destku psychiku, jeho vnimanie celeho hodnotoveho rebricku a nesposobuje traumy, nech sa zastavi na pokec u detskych psychologov. myslim ze teraz je ta doba ovela horsia ako pred rokmi, ludia nie su ochotni bojovat, robit kompromisy, nevazia si rodinu ako hodnotu. to s babkou bola len moja myslienka, ze ma to zarazilo.

jozefba
25. apr 2014

maminuska
po tom co som jej bol neverny a dokazala mi odpustit neveru, by som jej toho suseda urcite doprial. Ak ale berieme do uvahy pripad, zeby som ja bol cely cas verny a dozvedel sa o jej nevere so susedom, ziadal by som ju o rovnopravnost. No a hned dalsi krok by bol zviest susedovu zenu, aby ani sused neobisiel naprazdno 😀

maminuska
25. apr 2014

@jozefba vieš ani neverím že si muž 😀 , pretože bežní muži teda takto neuvažuju , tí si svoje samice chránia a maju k nim majetnícky sklon .
Tak to som rada že takto manželke dopraješ, treba jej to aj povedat , však zlatko odskoč si , ja to chápem 😀 .
No sorry, si ma fak pobavil.

jozefba
25. apr 2014

mysicka36
taku situaciu som zatial nemusel riesit. Ak by vsak nastala, zalezalo by v prvom rade na tom, ci chcem s manzelkou aj napriek jej uletom ostat a ci je aj ona ochotna zo svojho stastia kvoli mne nieco obetovat

maminuska
ked ona dopraje mne, doprajem aj ja jej. Je fakt, ze taketo manzelstva u nas nie su bezne, no nie su ani neobvykle. vid niektore swingers party, na ktorych sa mozes zucastnit vylucne ako par so svojim partnerom 🙂

mysicka36
25. apr 2014

@jozefba Aj mňa to dopriatie suseda pobavilo. Zároveň ma donútilo vžiť sa do podvedenej manželky ktorá si za odmenu môže užiť so susedom 😀 no ja by som na to pristúpila haha, ale to by naše manželstvo muselo mať naozaj pevné základy. A dopriala by som neverníkovi pocit, či náhodou niekto iný nepomiluje manželku lepšie ako on 😀

adri266
25. apr 2014

@jozefba vdaka za odpoved,
a chcem este vediet, ci si si uvedomoval, co mozes stratit, alebo si si bol svojou manzelkou isty, ze ona tiez nebude chceit riesit Tvoje *pochybenie* rozvodom.
Ci by si bol rovnako tolerantny, keby ona zahybala s hociakym chlapom z krcmy a keby si tvrdil to iste.
Chcem vediet, ci Ti stacil ten jediny krat, alebo ako moze byt manzelka ista, ze sa to uz nezopakuje.
Ci si myslel na ochranu. A ci Ti to stalo za to, ci si teraz az do smrti spokojny.
Ty si sa s manzelko pred neverou o tom rozpraval?

@luvika tu mas presne ten pripad, ked nemusi byt v zene chyba ani vo vztahu, a stane sa. Citala si ten problem pohodaka? Aj tam si sa zastavala tej manzelky?

adri266
25. apr 2014

@jozefba sa stavim, ze by si sa este na nu a suseda aj pozeral 😎
A inak, nic v zlom, ak obom takyto zivotny styl /swingers/ vyhovuje, fajn. Ale s touto *uchylkou* si mal manzelku oboznamit este pred svadbou.

luvika
25. apr 2014

@adri266 nikoho sa nezastavam, tu je ten hacik 😉 tu ani tam ani nikde. Nemam na to nijake realne podklady, vdaka ktorym by som mohla stat na jednej ci druhej strane. A o to tu ide.

luvika
25. apr 2014

@jozefba no tak moment, ja som nikde nenapisala, ze radikalne riesenia ako rozvod uskodia vsetkym zucastnenym :p ja som len napisala, ze nesuhlasim, aby sa vsetka vina nahadzala hned na neho len preto, ze jedna "babka" povedala. Kazdy vie najlepsie, co a kolko dokaze zniest ci odpustit. A kazdy sa musi rozhodnut sam, nie podla toho, co mu kto povie...

cecil36
25. apr 2014

@luvika a aku chybu spravila ona, ze jej to oplatil opakovanou neverou? Chrapala s niekym ona? Ako sorry, ale riesit problemy (akekolvek) neverou je ubohe...

adri266
25. apr 2014

@cecil36 v tomto s Tebou uplne suhlasim.
Ak je vztah v neporiadku, on moze podviest, on to riesit nemusi. Ona musi vztah zachranovat. 😒
Podla mna je to fer, ak on veci riesi radikalne, preco by nemohla aj ona, rozvodom??? Nepoviem, ak by z jeho strany bola snaha ist do poradne, k psychologovi, atd...

maminuska
25. apr 2014

@jozefba však ano , doprajme si chlamýdie, ureaplazmy, genitálne herpesy , filcky
.. možno natrafíme aj na taký benefit ako kvapavka alebo sifilis a že uplnou čeršničko na torte našim prajným povahám bude AIDS.

Ja som taká rada, že môj muž je skúpy a nedopraje mi a nechce sa o mňa delit s nadržaným susedom a keďže on nedopraje mne tak ani ja na oplátku jemu . 😀 .
Jaj chlape , však ja nechápem načo si manželku pdvádzal , však stačilo jej dať tento článok prečítat a dohodnut sa.

jozefba
25. apr 2014

adri266
manzelku som nemusel s nicim podobnym oboznamovat, kedze swingers party som sa nikdy nezucastnil 🙂 Osobne to vsak nepovazujem za uchylku a ani to neodsudzujem. Je kazdeho vec co robi, navyse ked je to s ochranou a v ramci uzkeho okruhu ludi, ktorym takyto sposob zivota vyhovuje

jahodka8
25. apr 2014

@jozefba Nehnevaj sa, ale už len to rozprávanie o jednorazovej nevere je dôkazom toho v akom stave je to manželstvo. Načo jej to vôbec hovorí? V manželstve nemá myslieť každý na seba, ale na druhého rovnako ako na seba a na druhého možno ešte viac ako na seba podľa biblie a aj iných náboženských učení a aj niektorých psychologov. No ved jasné že vie kde je jeho miesto, ked by ho milenka tak ľahko neubytovala a neprala, nevarila. Toto dokáže žena akceptovať pre peniaze a kvôli deťom, kvôli okoliu, ale jej to už pekný pocit nikdy nevráti.

adri266
25. apr 2014

@jozefba nepytala som sa na swingers, ale na Tvoju neveru. Pytala som sa, ci sa s nou komunikoval PRED neverou, pretoze radis kocke, aby komunikovala...

luvika
25. apr 2014

@cecil36 no a viem ja aku? :D ja ju nepoznam...ani jeho. Mozno mu nedala to, co potreboval, mozno ho odmietala v sexe dlhodobo, mozno spolu nekomunikovali, mozno je proste mozno a neznamena ani ano, ani nie...ale samozrejme, byt jej neverny ho to nijako neopravnovalo a neospravedlnuje, ja ho predsa nehajim za to, ze ju podviedol. To som pisala aj vyssie, ze s tym ani ja nesuhlasim. Lenze toto vsetko je uz mozno dosledok niecoho, comu ta nevera zrejme mohla predchadzat (nemusela). Mimochodom, stale sa bavim o probleme zakladatelky, viem ze uz niekde dalej sa tu riesil iny pripad, k tomu sa nevyjadrujem...aby nedoslo k omylu 🙂

jahodka8
25. apr 2014

@jozefba No v tomto prípade ide tebe o pomstu susedovi, ale týmto by si vaše manželstvo ešte zhoršil. To aj ked tvoja manželka vyskočí z okna a zlomí si nohu, tak ty vyskočíš tiež? Čiže najviac tým trpí vaše manželstvo a vaše deti kvôli tvojej pomste susedovi. A teda láska, zdravie, deti, manželstvo je u teba na druhom mieste, na prvom je pomsta susedovi a to nikomu nepomôže, tebe najmenej.

angel1223
25. apr 2014

@andromedka7 prepac ale mne to skor pride ze pises o sebe nie o kamaratke

jahodka8
25. apr 2014

@jozefba To si iba ty myslíš, že ti tú neveru odpustila. Určite je to hlboko v nej, aj sama sa to možno snaží zabudnúť, ale garantujem Ti, že ženy neveru neodpúšťajú. Raz príde vhodná chvíľa ked si na to spomenie a budeš to veľmi ľutovať.