Manžel má milenku, do ktorej sa zamiloval
Ahojke kocky....chcem sa s vami poradit....nejedna sa priamo o mna ale o moju blizku osobu a mna to strasne trapi a neviem ako jej pomozct. zili s manzelom 10 rokov podla mna velmi pekne manzelstvo , maju 2 krasne zdrave deti....No muz si nasiel v robote milenku do ktorej sa zamiloval a akoby mu preplo....zmena o 180 stupnov....Chce odist od rodiny zenu ponizuje a hovori jej ze jej zoberie deti , vychvaluje len milenku, ....hovori take veci ze sa mi ide rozum z toho zastavit .....dokonca ked zena kontaktovala milenku ona bola este na koni vobec sa nehanbila za to ze rozbila rodinu este sa k tomu stavia hrdinsky a je na seba pysna.....moja kamoska to nezvlada , nezvlada to ze po tolkych rokoch si ju nevazi ani ako matku svojich deti .....ja sama nechapem preco ked on urobil chybu este ju trapi psychicky....Chcela by som vediet ci ste si niektora tym presli a ako to zvladnut.....lebo ja sa snazim byt vzdy k dispoziici na pokecanie ale inak neviem urobit nic, alebo neviem co by som este mohla.....a chcela som len dopisat ze by sa mal muz uz odstahovat od zajtra do podnajmu lebo jasne ze milenka ho k sebe nechce , zatial lebo aj ona ma dve deti......tak
@andromedka7 ano, ja som to zazila ako cez kopirak , nebolo cesty spat,,,ano, boli to, dnes som už rozvedená...všetko chce čas, aj ked to znie ako klišé
@zuriva ona v tom poslednom príspevku napísala, že je už dávno rozvedená, všetko jej papierovo patrí okrem auta ...
@6969eva sú úžasná žena, pre ktorú by iný muž spravil všetko na svete. Ten tvoj primitív to mal veľmi dobre premyslené - mať ženu aj milenku....a že ju majú všetci muži, ktorí si to môžu dovoliť... 😝 😝 😝 😝 Slabí muži majú milenky, silní rodinu. Ak im to manželky kvôli vysokému životnému štandardu tolerujú, to je ich vec. niet na svete takých peňazí, pre ktoré by som žila vo vzťahu s mužom, ktorý by mal okrem mňa ešte milenku....vážim si sama seba a radšej sama, ako s debilom. Som rada, že máš takú podporu vo svojich deťoch, sú už veľké, ich už neopije rožkom.....držím ti palce, aby si mala okolo seba samých takých ľudí, ako je tvoja susedka a aby si stretla takého muža, akého si zaslúžiš. A že nikdy toho tvojho somára z vášho domu nedostaneš? Ha-ha-ha....jedného takého poznám, čo to všade prehlasoval 😀 😀 😀 😀 😀 Drž sa.
@veronika33 aha, chapem, takze oni sa rozviedli uz skor, ale este aj po rozvode zili spolu, ak tomu dobre rozumiem. Tak uz len zbalit a poslat za mladymi 18tkami, ony sa onho urcite postaraju, ked raz bude treba menit mu plienky 😠 😠 😝
@andromedka7 nadavat na chlapov nepomoze a silacke reci tiez nie, chlapi si vacsinou najdu bokovku, lebo zena sa o vsetko stara, chce byt nenahraditelna a naivne sa domnieva ze si to bude ten druhy vazit a ze ju nevymeni. nevytazenemu chlapovi tak ostava vela volnej energie a tak sa porozhliadne kde by ju investoval, moze sa stat, ze sa zamiluje. ak uz ide do podnajmu tak je iste, ze necaka, ze ho zamilovanost rychlo prejde. v kazdom pripade by som poziadala o spolocnu starostlivost o deti a volny cas, ked budu deti pri oteckovi, by som investovala do seba a do toho, co som chcela uz davno robit.treba vyjst z role obete a premenit ju na prilezitost pozitivnej zmeny.cim viac sa bude musiet otecko starat o deticky, tym menej casu mu ostane na romantiku s inymi zenami.doporucujem precitat od lazareva diegnostiku karmy.
Ahoj mamavera a všetky, ktoré to budete čítať. Dnes ma prekvapil nesmierny pokoj v duši. Dúfam, že nebude dočasný, ale bude trvať čo najdlhšie( lebo problémy sa vždy nejaké pritrafia). Po Vašich riadkoch, odkazoch a mojom dlhodobom premýšľaní a trápení sa som konečne dospela k poznaniu, že som neprehrala, ale s najväčšou pravdepodobnosťou vyhrala!!! Samú seba. Doteraz som bola len súčasťou života niekoho iného, oveľa viac mi záležalo na tom, ako sa iní cítia som mnou a nie ako je mne s nimi.Moje šťastie bolo šťastím iných.Včera bol nádherný deň, vyšla som si do záhrady a tam som si uvedomila, že najdôležitejšie zo všetkého je mať rád samého seba, vážiť si samého seba a nečakať, že ťa niekto za tvoje snaženie ocení a žiť len z toho.Doteraz som sa obviňovala, že som žila taký život, lebo som nebola dosť dobrá, a tak som sa snažila, ako sa len dalo. Pravda však bola taká, že čím viac som sa snažila, tým viac som strácala na cene a pre môjho muža som bola Nikto, majetok, samozrejmosť.Už nikdy nikomu nedovolím, aby takto so mnou zaobchádzal. Všetkým v podobnej situácii držím palce. Cesta z toho von je bolestivá, ale existuje!!
MK je úžasný blog. Ďakujem, aj vy ste mi veľmi pomohli.
@jozefba Som zvedavá, prepáč, rada by som videla veci aj z tej druhej strany. Ako dlho si podvádzal manželku, so stálou partnerkou alebo to boli jednorázovky? Vedela o tom tvoja žena?A čo dvojfázový život? Môže sa potom chlap len tak vrátiť k rodine akoby sa nič nestalo? Ja si to neviem predstaviť. Vraví sa, že každý muž chce sex a platí zaň nehou a každá žena chce nehu a platí za ňu sexom a ešte, že každá žena sa už pri druhom sexe s tým istým mužom doňho zamiluje, lebo len tak si dokáže ten sex sama pred sebou zdôvodniť( to posledné je učebnice psychológie).Neverím, že život po návrate domov po takom niečom môže byť taký istý, ba lepší.Ženy a muži vnímajú sex inak, ako s tým môže žiť tvoja žena?Zaujíma ťa to vôbec?
@6969eva ....ak ho žena milovala tak sa musí príšerne trápit ☹ tak ako aj ja kvoli tomu svojmu,tá bolest sa nedá porovnat k ničomu,.......a podla mna ho to vobec nezaujíma,ved čo... je stale doma,užil si to,je mu proste fasa nič mu nechyba,ved čo tam po manželke nech sa trápi ked sa s tym nevie zmierit,taky chlapi maju zmaknuty mozog,podla mna,sú nedozrety,tym že si chcu niečo dokazovat s nejakou mladšou milenkou,namiesto toho aby dokazovali svojej manželke že som tu,som tu pre teba som tvoja opora,som chlap akeho si vždy chcela o torého sa možeš kedykolvek opriet,a neuhnem sa 😒 ,ale ich okrem seba nezaujíma vobec nič,ani štastie rodiny ktoru si mimochodom on založil,ani zdravie ani teplo domova ,deti a už vobec nie manželka ktora sa o to pohodlie domova stará...... 😢 a na oplatku nas chlap za to podvedie,len ten chlap si asi v tej chvili neuvedomuje ,že hazarduje so svojou rodinou,lebo taketo úlety možu zničit rodinu aj navždy ☹
milujem vseobecne teorie, ktore by mali byt platne vseobecne "muz si najde milenku vtedy a vtedy..." ziadne pravidlo neexistuje. Moze si najst, aj ked ma cas a aj ked nema, aj ked ma doma navarena a aj ked nema. Je to narocne a kazda sa s tym musi vyrovnat sama, asi ziadna rada neexistuje.
@helka2342 Citala som len Tvoj posledny prispevok a uplne Ta chapem. U nas sa stalo cosi podobne, len zlatokopka bola sofistikovanejsia. Prvy krat sa o nej vyjadril z tri roky po rozchode s nou a aj to len nepriamo / ze uz ziadnej p.ci nebude davat ten a ten typ luxusu.. Bolo jasne, ze hovori o nej./
A o mne sa dxtremne pozitivne vyjadril az po styroch rokoch a aj o tom som sa dozvedela len z druhej ruky.
Takze ak ste cerstvo po nevere, tak sa nic pozitivne od neho nedopocujes. Uspesnym chlapom na Slovensku z tych prachov sibe.. Maju pocit, ze je vsetko na predaj. A slovenske stetky /rozumej asi stvrtina populacie/ im pritakavaju. Az casom pridu na to, co na predaj nie je. Loajalita za kazdych okolnosti.
@helka2342 ja Ti rozumiem. Kazdy mame svoje priciny, preco nechceme / nemozeme zmenit nieco, co nas trapi. Deti, financie, rodina, viera, ze sa to zmeni ☹
Prave dnes som si vsak uvedomila jednu vec. Nikdy nevieme, ako dlhu tu na svete budeme.Nikdy nevieme, co nas v zivote caka. ci budeme zit rok, dva, ci tridsat. a preto, skus sa ozaj zamysliet nad sposobom zivota, v ktorom si teraz zaseknuta. Lebo mas dve moznosti.
1, Bud ostanes tam, kde si, ale zmenis svoj pristup. Vyseri*s sa na neho, na jeho klamstva, na nu, na vsetko, co sa stalo. Prestan sa trapit tym, co bolo. Muza uplne ignoruj, nerozpravaj sa s nim, len ked musis. A hladaj svoje stastie niekde inde. V detoch, v konickoch, kup si psika. Ten Ta bude lubit bezhranicne. Alebo macku, len na truc chlapovi 😝
2, Alebo sa ho zbavis a zacnes odznova. Mas 40 rokov, ved to je krasny vek. A ak potrebujes v zivote lasku, ta Ta este stretne, ak budes mat otvorene srdce.
Ale urcite sa netrap do konca zivota. Nehovorim, ze mu mas odpustit, to je velmi tazke. Ale netrap sa nad tym. Lebo zase vyhra on. Uzil si, zasexoval si, este aj teraz Ta trapi tym, ze ju stale spomina. Ty sa za to nemusis trestat, nemusis ist do klastora. Zacni zit odznova. Nejaky cas potrva, kym to nebude ako noz v srdci, ale casom ta bolest zmizne. Ale musis chciet sama.
Drzim Ti prsty, aby si nasla svoje stastie a aj lasku.
@adri266 .ahoj asi ma nepochopíš,ale stále som sním,snažím sa žit dalej a hlavne byt silná,snažím sa netrápit ,snažím sa nemysliet na to velké sklamanie,snzažím sa konečne zabudnút ,každy moj den,spočíva v tejto jednej vete ,každý den je len nejaká velká snaha a nie štastie....stále verím v niečo a čakám , viem že život už nikdy nebude taky pekný ako ,,BOL,,za každým úsmevom pocítim bolest a hned si uvedomím v akom klamstve som to žila emoticon ,už asi nedokážem byt viac štastná či už sním alebo bez neho emoticon ,chcela by som nabrat silu a začat žit nový život ,normálny život,nechcela by som toho vela len chlapa ktory by ma skutočne miloval a važil si ma ako ženu a tak sa ku mne aj správal,myslím si že je to velmi doležité aby jeden vztah fungoval,vážit si jeden druheho a žit jeden pre druheho ,vzajomne sa milovat a nie žit v klamstve emoticon som zvedava že o par rokov koho zbalí ked už bude aj on nevladni a ostane sám ked príde čas a bude potrebovat pomoc,takýto chlapi si nezaslúžia ničiu lásku úplne im postačí tá ich ,aspon by nezlomili srdce takým ktory si to nezaslúžia,,za dobrotu na žobrotu,alebo nedajbože na psychiatriu
...žial nedokážem zabudnút na to ako ma klamal a zároven ponížil ,snažím sa mu odpustit no on mi s tym vobec nepomaha,ak sa o nej rozprávame ,tak ju zakaždým obhajuje a to ma naozaj velmi ničí,aspon vidím kto pre neho v skutočnosti znamená viac emoticon nemožem si pomoct každý den myslím na tú štetku ktorá mi zničila život a kvoli peniazom zviedla muža a pripravila ho o zdravy rozumemoticon povedal že nás má rád a to je ten problém,že ma nemiluje,ale to mi je jasné ked mu iná poplietla hlavu aj ked ona s nim nechcela žit chcela len jeho prachy,a naozaj nedokážem pochopit jeho zmýšlanie že on o tom vedel a aj tak s tym nemal problém,kludne a bez štipku svedomia ma vymenil za hentakú,mna čo som ho teda naozaj čistym srdcom milovala a nie kvoli peniazom,lebo nemal žiadne,bola som štastna že ho mám,,chválila som sa ním aký je skvely manžel,aky je užasny ,že by som ho za nič na svete nevymenila,no pravda je tá že doma by kvoli mne ani len prstom nepohol,nič mi nepomáhal,jeho argument bo,,JA ZARáBAM PRACHY,,,ked som niečo potrebovala,musela som mu to x krat opakovat aby to spravil,no všetko mi vynahradilo to že ma miluje a to mi stačilo k tom aby som bola štastná s ním,no teraz ked už viem aký je nevdačník a obyčajny klamár vidím všetko inak, emoticon Jemu proste nedochadzalo, to že ho milujem,radšej si zaplatil štetku , ba dokonca som sa dočítala že by ma kludne vymenil za mladu štavnatu mušličku a vedel by si predstavit život skor s nou než so mnou,je mi jasné že tá kur...sa snažila vyžmýkat čo sa dalo,však za dobry sex dobré prachy,ved to iste nerobila prvy krat,obchod je obchod pekne mu vygumovala rozum , bezcharakterného debila nie je problém namomotat,inteligentny chlap ktory miluje svoju rodinu ,matku svojho dietata ,by za nič nevymenil svoju manželku len tak či už pre chvílkovy sex alebo pre prachy emoticon
chcela by som velmi aby sa zmenil ,alebo aspon nech je taky ako bol pred dvoma rokmi,no neviem či je to možne lebo by to mal chciet v prvom rade on,a nie povedat ja ti neviem nič slubit lebo neviem čo sa stane o rok?hm takže zase žiadna snaha,,no nepochopím že vztah može fungovat 8 r a potom sa len tak zmení vymaže,prečo to vtedy fungovalo,a teraz po tom všetkom sa to už nedá napravit?viem že nie je až taký zlý človek no je strašne velký,,sebec emoticon vytáča ma strašne to že sa tvári ako by sa nič nestalo ako by mi nikdy neublížil popritom mi ublížil najviac na svete ako ešte nikdy nikto,žiadna pokora,neha a láska,žiadne slová vdaky že sa mu snažím odpustit,že sme ostali spolu,stále len tá namyslenost,asi to bude nauozaj tak ako mi tu tiež jedna písala.......že mna vobec nemiluje,že je s nami len kvoli pohodliu a zvyku,no my ženy žijeme hlavne z lásky a ked nie je láska nefunguje ani pohodlie,cítim na sebe že som sa zmenila k horšiemu,neviem byt milá,stále sa hnevam som strašne smutna a neštastna ,život sa mi velmi zmenil,každý den myslím na tú štetku ktorá my zničila manželstvo,kym jej šlo iba o prachy,ked ju spomeniem stále ju obhajuje ako svaticu a to ma teda privadza fakt do šialenstva ,nechapem on sa asi vobec nedokaže vcitit do koži toho druheho,samozrejme ved jemu nebolo ublížene,nemusel takto trpiet....nemožem si pomoct no strašne to bolí stale
,dokonca svojho života sa budem trápit za to čo sa stalo,za to čo mi on urobil,aj keby som mala žit s inym chlapom už nikdy žiadnemu neuverím,a to som sa musela naučit v 40 tke.......
@zuzana2342 Zdieľam tvoje pocity. Výstižne si opísala aj moje cítenie, ale ja nemám chuť ustrnúť v tomto bode. Nezaslúžia si nás, ale ani my ich!!!Treba sa posunúť ďalej. Verím, že to zvládnem a skús to aj ty. Prečo sa mám trápiť stratou niekoho, kto ma v skutočnosti nemal rád, hoci mal za čo?Môžeme stratiť len to, čo sme mali. Stratila si hádam verného muža?
6969eva 8. máj o 08:05
prepac ale nemyslim, ze by moja odpoved na tvoje otazky typu "ako dlho" a "s kym" mohla niekomu na tomto fore pomoct a nesuhlasim ani s tym, ze sa kazda zena zamiluje do muza uz pri druhom sexe, kedze toto sa vo vseobecnosti urcite povedat neda. Strucne ale zareagujem na koniec tvojho prispevku, kde pises, ze "Ženy a muži vnímajú sex inak, ako s tým môže žiť tvoja žena?Zaujíma ťa to vôbec?"
Jasne, ze ma to zaujima a moja zena to vyriesila jednoducho, pred par tyzdnami si to za bieleho dna rozdala s istym chlapikom a ked som nasiel sms, ktoru mu pisala, nemala problem mi podrobne popisat ako a kde to spolu robili 🙂
@jozefba nechcela som ťa naozaj uraziť, vážne som to chcela vedieť, hlavne kvôli sebe. Bola som zvedavá, či sa naozaj dá spraviť hrubá čiara( tak, ako to píšu v mnohých psychologických príručkách), ísť ďalej, ba vraj to mnohé vzťahy dokonca môže posilniť. Chcela som poznať názor človeka, ktorý má niečo prežité za sebou a podľa toho, čo píšeš osvojej žene, u vás to asi hrubá čiara nie je. Je mi ľúto, že ľudia tak málo rozmýšľajú predtým, než niečo urobia. Vždy žijeme svoje včerajšky a nesprávne rozhodnutia nás vždy dobehnú.Aspoň za mňa( a možno sa pridajú i iné ženy), nevera ubližuje rovnako, nech už mi je partner neverný vždy s inou alebo s tou istou a neviem si predstaviť nejakú hrubú čiaru. Tak vysoko asi nikdy nedorastiem. Ale možno iné to dokážu. Preto som sa ťa na to pýtala.A nechcela som uraziť, len otvorene odpovedať.
@jozefba tak dufam, ze si jej to doprial, tak ako si pisal predtym 😉 😉 😉 😎 Vidis vidis, aky si naivny, ked si predtym pisal, ze ona Ti to uz odpustila a chape to....nikdy nepochopis, ako velmi si jej ublizil. Nikdy nepochopis, ze jej nevera je len nasledkom toho, co si jej spravil Ty /nesuhlasim s tym, ale kazdy reaguje v takej situacii inak/.
Ja nerozumiem tomu, preco spolu este ste. Co vas stale drzi pohromade? Lebo v takejto situacii vidim len dve riesenia. Odluka na rok, a potom uvazit, ci stoji za to sa vratit k sebe a zit ako rodina, alebo sa rozist hned.
@6969eva
nie, neurazila si ma 🙂 vseobecny navod na stastne manzelstvo prip dlhodobe partnerstvo neexistuje a kedze zivot nie je len o sexe, ani v pripade nevery sa hned cely svet konkretnemu cloveku zrutit nemusi. A co to vlastne ta nevera je? Tak ako ju vnimame my je v podstate definovana len v nasej kulture, kedze od narodenia sme boli vychovavaní k monogamnemu vztahu medzi muzom a zenou. Vsetko ine je teda hned odsudzovane za nespravne len preto, ze sa to nesmie a z nasho pohladu je to nemoralne ..
Trebars v takom Tibete je uplne bezna polyandria, teda vztah zeny k viacerym muzom a rovnako ani eskimaci udajne nemaju problem ponuknut svoju manzelku hostom. http://sk.wikipedia.org/wiki/Inuiti
O nieco castejšia je polygamia, teda mnohozenstvo, Koran si tuto formu vzahu muza s viacerymi zenami vcelku pochvaluje, kedze okrem ineho sa tym vraj v ich kulture uplne obmedzila nevera a pokrytectvo.
Nami preferovany monogamny vztah ma tiez svoje vyhody.. mame pocit, ze telo partnera vlastnime, nemusime sa o neho s nikym dobrovolne delit a chlap ma aspon 50% istotu, ze je otcom svojich deti 😀
@jozefba a co vravela tvoja manzelka bol lepsi v sexe ako ty? chce sa s nim nadalej stretavat? ved tebe to zjavne nevadi ... asi zijete spis v duchovnim svazku... 😉
@jozefba prepac, ale dristas 😉
TAky clovek ako Ty by sa nemal zenit, nemal by plodit deti. namiesto toho, aby si bol pokorny, a snazil sa so zenou dat naspat dokopy, tak tu kecas uplne nezmysly. Snazis sa to pred sebou ospravedlnit. Ale Ty uz naveky ostanes klamar, podvodnik.
PS. Takze jej doprajes taky dlhy vztah s milencom , aky si mal Ty?

@6969eva obdivujem Ta . Prezila si si toho dost, ako vidim. A Tvoj manzel...no nemam slov. Egoista, sovinista, a este ine nazvy mi napadaju...
Rozvod neplanujes? Prepac, necitala som Tvoje starsie prispevky. Co Ti v tom brani? Ak vsetko vlastnis, ak stoja deti na Tvojej strane, co Ti este brani osamostatnit sa? Pises, ze inym verit nebudes. TAk si daj teraz rok dva pauzu vo vztahu, a ked pride ten spravny cas, stretnes chlapa, ktory bude hodny toho, ze budete spolu aj na stare kolena.