Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
@zivotnakrizovatke Na zistenie ci ma milenku staci tyzden sledovania. Chces, aby z Teba aj ostatnych robil po porode hlupakov, ze si nasiel znamost az po rozchode alebo mu to nedas zadarmo a chces celit realite?
Objednaj detektivnu kancelariu a za tyzden budes mat jasno.
@charity Ježiš, to mi príde také zúfalé strašne . Ale hlupákov z nás robí tak či tak, ani celej rodine nič nepovedal, pred kamarátmi dobrými mlčí, asi čaká, že začnem ja roztrubovat a bachnem papiere na stôl, a on bude akože ten čo sa nechcel rozchadzat. Už mi z tych teórii kvalitne hrabe inak...
@zivotnakrizovatke To nie je teoria. Takto sa rozchadzaju narcisticki psychopati. Urobia to tak, aby obeti praskli nervy a zabalila to sama. Navonok maju cisty stit.
Aj to, ze sa stretava len s kamosmi z biznisu a ostatnych uz nevida, ukazuje na tu dg. Nedostatok sucitu voci 50-kilovej tehotnej detto. To proste normalny chlap nespravi. Pocka do porodu aj keby sa co dialo, aby bolo tehotenstvo ok. Tento Ta vedome svojim spevom depta.
@zivotnakrizovatke ano...sprava sa ako blbecek...suhlasim...ale...nezachadzame uz vsetci do krajnosti? ako je to teraz? nekomunikujete? nie ste spolu? co dnes na silvestra oslavujete spolu? on ti uz povedal ze sa rozchadzate? mne sa zda ze ty to beries ako hotovu vec....
@lvka prepáč, ale aj si si čítala všetky príspevky od začiatku? Lebo ak nie, tak chápem tvoje otázky, ale v tom prípade ti poradím, prečítaj si všetko. Či jej povedal, že sa rozchádzajú? On jej šplechol do tváre, že ona ho... robí a že chce pre deti striedavú starostlivosť. Toto sa nehovorí, keď niekoho milujem a som s ním len pohádaná. A že to ona berie ako hotovú vec? No neviem, tehotná žena v 7. mesiaci, hormóny lomcujú každou chvíľou, dve deti treba nakŕmiť, obliecť, uspať, pohladkať, pohrať sa s nimi a ON je 18hodín v práci, každý deň, nie pracovné dni, ale každý deň. Má na háku svoje deti, svoju ženu, neprizná si, že mu práca prerastá cez hlavu a ona to má brať ako nič?
Prepáč, nechcem tu na teba vyskakovať, ale proste čítam celú diskusiu úplne od začiatku a zrazu sa tu niekto také niečo opýta, normálne ma ide potrhať.
@charity to si dobre napísala, aj ja sa v tom vidím, presne praskli mi nervy.... (z jeho vysmechov, z toho ako som sa trapila, povedal mi,ze co on ma s tym, plakla som casto,ale to ze som uz nezvladala situaciu a on na to: obes sa!)
a vo mne sa to stupnovalo viac a viac..este som ho obranovala aj u psychologicky...ona ma nepriamo dokopala, ze to nema vyznam,ze ona nie je za rozbitie rodiny,ale u mna to bolo ,,psychicke tyranie,, z jeho strany....
@zivotnakrizovatke nenechaj sa hlavne ponizovat, nerob to, toto je najvacsia chyba v zivote, aj ked Ti tu baby radia, ze so vztycenou hlavou, neda sa, ak je clovek pod tlakom a ma v hlave kopec myslienok, nejde stlacit len gombik a vztycit hlavu!! aj keby to bolo najlepsie,co by si mohla urobit. Ja som to nedokazala...v jeho ociach som padla uplne a uz ma mal len naozaj za rohozku. Vsetko sa to da zvladnut, skuste si dat naozaj este chvilku casu, znovu sa porozpravajte a ak to nepojde,len ty budes trpiet,on to nebude chciet riesit,bude mu to vyhovovat (mala som toho workoholika, vies najlepsie na tom je, ze na nas nemal cas,teraz ma kopec casu aj pre karieru,aj pre frajerku a syna chce pomaly kazdy druhy den,aj ked on nechce tak casto k nemu chodit,ale ja nebranim,aspon do rozhodnutia sudu, ono to nadsenie pre pracu-workoholizmus nikdy neupadne, bude chciet stale viac a viac) ty budes chciet byt viac a viac s nim a on viac a viac sa bude vzdalovat (ja som presvedcena,ze k uspesnym muzom patri ta nevera, chcu mat aj rodiny,ale zena aby posluchala,ved obcas ju vyvencim,ale chcu mat slobodu na rozvijanie osobnosti-studium,praca,zabava,flirtiky-ale veria, ze ved oni nerobia nic zle, ved o zenu a deti sa staraju-brrrrrrr)
Nemáme na dnes spoločný plán, včera si zobrala dcérku svokra, ja som s malým u mamy, idú mu zuby, niekoľko noci som nespala, činu kvôli nemu alebo malému. Navrhla som mu, že ak si chce užiť malú, nech si ju kľudne vezme na Silvestra, že ja si potrebujem oddýchnuť. Že kľudne aj malého by som dala, ale to teraz nejde, malý je úplne KO. Včera že zariadi sa a príde pre dcéru už včera a volám večer svokre, či došiel a on ani nezavolal. Tak mohol robiť, aby mal dnes voľno, on ma fakt Veľa práce, tak snáď si ju dnes užije. Od nedele ju videl len včera 10 min. Ja jeho tiež a stačilo mi. Pokiaľ ku mne nebude úprimný, tak to asi ani inak nepojde.
@zivotnakrizovatke :( ani kvoli detom nezavola a chce striedavku??? ach....
@zivotnakrizovatke do prdele, keby sa aspoň snažil s tými deťmi tráviť čas. Môj manžel jazdí kamiónom, je preč 2 - 3 týždne, zo začiatku bol preč aj mesiac, ako kedy, ja som naňho začala hučať, že sa nevenuje nám, že je stále preč, že asi mu to tak vyhovuje, večne sme sa cez telefón hádali, ja som mu stále niečo vyčítala a v podstate to nikam neviedlo, len ja som ostala urazená a on sa trápil (ale nikdy mi to nepovedal), potom som sa oňho bála, aby sa v tom rozhádanom stave niečo nestalo, vypisovala som mu sms, že ma to mrzí atď a stále dookola. Až potom, keď mi povedal, že on si cesty sám neplánuje, že nemôže za to, kam a kedy ho pošlú (lebo tete v kancli pri PC je jedno, či má chalan rodinu a či by nechcel ísť domov) a že buchol po stole v práci a povedal, že mu je jedno ako to urobia, ale on chce byť aspoň raz za dva týždne doma, lebo nevidí ako mu rastie syn. A vtedy som si uvedomila, že ten môj muž proste nie je tak otvorený ako ja, ale vie povedať v správny čas tie správne slová a skrotla som. A tak nejak postupne som si uvedomila, že nie len kvôli nášmu synovi, ale aj kvôli mne sa chce domov vracať častejšie. A to si vážim úplne najviac.
Prepáč, že ti to píšem, keď sa ty tak trápiš, ale nedalo mi. Strašne ma ten tvoj muž se...rie, že sa takto chová aj k deťom.
@zivotnakrizovatke citala.som kazdy prispevok, viem.ze komunikacia je strasna priam nemozna...ale ty si pisala ze si v 7mes, domporodu este daleko..keby si isla "vecne" za nim (bez placu a prosenia) a povedala ze sa vam ruca manzelstvo s troma detmi a ty tehotna proste nemozes cakat este 2.mes.ako sa.rozhodne, ze nech to rozdiskutujete alebo uzavriete nehc viete na com ste? nech sa vies zariadit... to.asi tiez nepomoze..? ved ty sa.do.porodu zblaznis takto...to musi aj on uznat ze tu uz ide o vase.zdravie
@lvka Ak zacne tlacit, bude z toho rozvod, myslim si. A teraz zakladatelka situaciu zvlada, takze nie je dovod tlacit. Ak je v tom chapava milenka, tak nechat vsetko tak a pockat je najlepsie riesenie, ak chce zachranovat manzelstvo. Ale zakladatelka ma nastastie dost zdrojov, podpory aj sebavedomia, aby nemusela tolerovat netolerovatelne. Tusim, ze pan manzel sa este bude divit.
Kazdopadne, ak naozaj ide o psychopata, zacala by som si chranit pristup k peniazom a majetku, nez zmizne.
@zivotnakrizovatke Muž nezačne seriózne uvažovať nad ukončením manželstva len preto, že to manželke v hneve vykĺzlo. Ak sa tým začal zaoberať, tak tam budú hlbšie dôvody.
@alaguema určite tam sú hlbšie dôvody, to mi je jasné. Milenka alebo workoholizmus alebo iná duševná porucha. Je aj varianta, že sa odľúbil, beriem..nie som žiadne terno a určite ma nahradí hocijaká. Ale nech sa vymačkne. On ani z voza, ani na voz. Takto ma to ničí. Ide tu o dieťa preboha. On si myslí ako mi robí dobre tá neistota?
Sama som mu asi 6 krát v kľude vravela, že ak má problémy, nech sa o tom s niekym rozpráva, nech bojuje sám so sebou, nech bojuje za rodinu, za nás. Nech ide ku psychologovi. Pýtala som sa ho, či nemá depresie. Jediné, čo povie, že nevie, čo chce, že na neho niečo padá a nech na neho netlačíme. Vravím mu, že už takto je to doslova dokurv...a z časti som to spôsobila ja, ale že nech to on nekur...ešte viac, keď už nebude cesta späť. Prehovárala som mu do duše dosť, žiadne vyhrážky deťmi alebo čo. Nič také. Ale slzy som častokrát neudržala. Aj sme sa pri tom držali za ruky alebo sa objali. A nič.
@zivotnakrizovatke ale toto žiaľ, vyzerá tak, že tam je nejaká pani/slečna, ktorej existencia mu to komplikuje. Netvrdím, že rovno milenka, ale možno niekto, kto sa mu páči. Držím ti palce. Mysli teraz hlavne na bábo. Chlapov je plná planéta. To, že ťa práve teraz drží v takej neistote a nie je schopný sa vymáčknuť, je od neho nezrelé a nemužné...ale takých je, žiaľ, kopec. Asi by potreboval poriadny kopanec do zadku, aby sa spamätal.
@zivotnakrizovatke a nehovor si, že nie si žiadne terno. Nikdy, nikdy o sebe nepochybuj kvôli chlapovi, ktorému navyše prepína. Určite máš chyby, asi prispeli aj k tejto situácii, ktorú musíš teraz riešiť. Ale tie má aj on. Nejako bude. Možno to ustojíte, možno nie. Netráp sa teraz nad tým. Ak to aj skončí, tak možno preto, aby si stretla niekoho, kto bude pre teba lepší. Nedrž sa tej jedinej možnosti, nemysli na to, nechaj to plávať, aj tak na to už teraz asi nemáš dosah, lebo on nič momentálne s tebou riešiť nechce. Tak nech sa odprace a nech si v tom urobí poriadok. Tvoje šťastie nestojí na tom, ako sa on rozhodne. Nikto predsa nemôže mať takú moc 😉
@alaguema suhlasim!!! prečítala som si len prve 2 strany a teraz tuto poslednu (ešte dočítam aj ostatné len sa vyjadrím). Ja si tiež myslim že tam bude NIEČO ine! alebo NIEKTO. chod k vestici alebo ako tu bolo spomenute, daj ho tyzden sledovat a budes mat vo vsetkom jasno - zasluzi si aby si mu verila? ja osobne by som si niektore veci preverila, mam rada vo veciach jasno ako ked zo mna niekto robi debila.
Neviem-mozno bol zakomplexovany z toho ze si na to financne lepsie ako on a preto sa dal na podnikanie (spomenula si ze smahom ruky si mozes kupit byt alebo nieco take..)..ty si zacala byt frustrovana z jeho nezaujmu o teba, rodinu - obzvlast v tomto stave kedy ho potrebujes po psych.stranke (mat pocit istoty, lasky...) a preto sa necudujem ze sa to v tebe kopilo a nakoniec si vybuchla a povedala v hneve vselico za co si sa niekolko krat ospravedlnila a olutovala. Nic ine len praca a praca.. Preto to mal pochopit vzhladom na tehu + hormony a uvedomit si ze ho potrebujes/te. Lenze jemu to vyhovuje a hra urazeného. Caka do porodu a podla mna uz ma vsetko dopredu premyslene, len nechce komplikovat situaciu ked si tehu, nechce ta stresovat ranit a preto ta nechava v neistote. Chlap nevydrzi tolko mesiacov /tyzdnov bez sexu! / a ked ti to povedal, je to loz! aj pri neviem akom velkom navale prace to kazdy chlap potrebuje zo seba dostat.
Prave preto hlavu hore, neponizuj sa a neznizuj sa pred nim, neplac! zacni byt taka, do akej sa zalubil. Skus zit nezavisle na nom. Rob program pre deticky. Snad raz pochopi ze "ty mas rodinu" a on nic.. nic okrem penazi.. ktore nemusi mat ak sa mu nebude darit. Urcite by som sa s nim nerozviedla, dohodla by som sa na nejakej sume na deti a pre seba a nech si aj ten dom postavi, nech si brava deti, nech pomaha.. kym budete manzelia - bude VAS. A ak je tam aj nejaka "dama" tak ju dlho nebude bavit hrat druhe husle a byt len milenka. cas ukaze ako sa cela situacia vyvinie, ale rozhodne by som mu uz tak neverila.
V kazdom prispevku, v ktorých ti baby radili je nieco na zamyslenie.. zalezi na tebe co si z toho vyberies a ako sa zariadis. Dufam, ze moja otvorenost a nazor ta nejakym spôsobom neranili.
Prajem ti vsetko dobre v novom roku, nech je lepsi ako tento. A mysli na miminko, netrap sa, kto si co zaseje, to si zozne. Lasku ktoru nemozes dat partnerovi, daj detom, oni ti to vratia a potrebuju ta.
Na dnes baby asi vypínam koníka, musím si oddýchnuť od rypania sa v tom.
Ahojte, včera som mala hrozný deň. Dnes je to lepšie, prespala som aj celého silvestra s malým v posteli. Tak a máme tu nový rok, tak dúfam, že toto bude mojim rokom síce náročným, ale v konečnom dôsledku je to štart niečoho nového.
Čítala som si každý jeden príspevok, aj súkromnú správu a za každú veľmi pekne ďakujem. Len niekedy som nemala silu na všetko odpovedať. Ste baby veľmi zlaté..
A veľmi ma udivuje čoho sú chlapi schopní, a to som si o svojom myslela, že je "normálny". Mal svoje chyby, ktoré ma vytáčali, ale myslela som, že dušičku má dobrú. Teraz mi je z neho akurát tak na vracanie. Neviem si celkom dobre predstaviť nasledujúce dni a noci, keď sa už budem musieť vrátiť do bytu aj kvôli deťom a začne škôlka. Ja viem, že aj tak doma nebýval často, tak ale predsa tam bol. Teraz si vezme veci a budem pozerať na prázdne vešiaky? Fuj, je mi zle.. Budem musieť z toho bytu, čo najskôr vypadnúť, inak sa neodpútam tak ľahko. Kedy toto skončí? Ach jaj...
@zivotnakrizovatke Ked odide, odliz s kamoskou vsetky stopy po nom do vreca do pivnice, preusporiadaj skrine, aby neboli volne miesta, odloz prec fotky, proste usporiadaj byt tak akoby on neexistoval. Bude Ti v takom byte lepsie.
@zivotnakrizovatke ahoj, v prvom rade ti želám v roku 2016 veľa veľa zdravia, všetko ostatné je menej podstatné, aj keď sa ti to teraz určite nezdá.
Asi mi niečo ušlo, ale manžel sa chce odsťahovať? Ja som nepochopila ani to, keď ti navrhoval, aby si s deťmi prišla domov, že on sa odprace 😒 😒 😒 myslela som, že chce byť aspoň chvíľu s deťmi, ale asi nie 😒 😒 😒 . Ja by som ho privrela, že chcem vedieť na čom som, že by som bola rada, aby nechodil okolo horúcej kaše a povedal mi na rovinu, ako si to predstavuje, lebo ak nie, začnem konať ja. Nemienim sa v posledných týždňoch pred pôrodom stresovať a dve malé deti ma tiež potrebujú, kedže on ich má na háku. Dala by som si s ním rande niekde v kaviarni. Drž sa.
@charity ja by som to brala ako posledný pokus o rozhovor, ak by neprejavil záujem, tak by som začala konať ja. Ona teraz potrebuje predovšetkým kľud a nie neistotu. Mám chuť založiť tému - ako sa z manžela a otca stáva hajzel.....sorry za výraz, je Nový rok, ale musela som to sem napísať, je mi zle z mužov, ktorým nič nehovoria slová úcta, zodpovednosť, empatia.... 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@zivotnakrizovatke nuz tak ti poviem....chlap sa moze javit naoko cele roky normalny, ale ked mu z nejakeho dovodu prepne (praca, ina zena), tak si kladies otazku, co za cudzinca mas doma....empiricke skusenosti
Ja si uz celkovo kladiem otazku, ci vobec su normalni muzi....Ale v zasade mam za to, ze ked pride na urpimne rozhovory a riesenia, je kazdy brutalny zbabelec....ani tu som sa nedocitala, ze by nejaky chlap niekedy nieco riesil a bol aspon ferovy
@zivotnakrizovatke inak nevsimla si si nahodou (prepac, fakt som to necitala cele) - neschovaval si v poslednej dobe mobil? myslim tak, ze predtym ho mal volne polozeny kdekolvek a teraz si nosi so sebou aj na zachod? ina zena moze byt tiez jedna z moznosti, nemozes to vylucit - mna to napadlo hned, ale vobec nechcem tvrdit, ze to tak musi byt, ale urcite by to pre mna bola ako moznost cislo jedna
@mircalla Asi 2-3 mesiace dozadu si kúpil nový telefón, lebo starý sa rozbil. Dal sa otvoriť iba na odtlačok prstov. Predtým mal telefón iba na ten obrazový kod, obidvaja sme mali rovnaké, každý kedykoľvek mohol si pozrieť hodiny, sme-čko alebo hocičo a nebol problém. Nieže by sme si kutrali, to nie. Nebol dôvod. Odkedy má nový tel, ja sa do neho dostať nemôžem. Niežeby ho schovával, ale dostať sa do neho neviem. Na záchody sme si vždy brali telefón, ja aj do vane a tam som si čítavala...
@zivotnakrizovatke no z toho sa moc usudzovat nic neda
@mircalla tiez si myslím

@jajaoli Áno dobre nebolo, síce sa tešil z tretieho tehu veľmi, ale už omnoho menej to prežíval ako prvé dve. Pripisovala som to tomu , že oboje tehu som mala bezproblémové, pôrody tiež , pri oboch bol. Že má pocit, že už nepotrebujem takú podporu, však toto zvládam ľavou zadnou. Obe deti som kojila rok tiež bez problémov. Ale toto tretie tehu je ine, tým, že už veľa pracoval, už mi zvonilo dačo na poplach, už mi chýbalo také pochopenie od neho, uznanie. Aj som mu to narovinu povedala, že sa s tym ťažko stotožňujem a že mi chýba. ..On počul len fnukanie, však všetko mám, pomoc svokry, mamy, peniaze atď. ..Však platí. Ale on sa mi hrozne vzdialil ako partner, partak. Na kamarátov čas mal sem tam, ale aj to už iba na tých, čo boli spätý s novou firmou. Lebo aj išli von na vínko, ale "riešiť biznis ". Ti noví boli 90% bezdetny, bez vzťahov, bohvie čo mu nakecali, že má doma semetriku alebo že je pod papučou. A on ako šéf veľký predsa nebude dáky podpapucnik žene a deťom doma pri riti sedieť. ..