Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
@jajami ach, tak to boli, nemôžem tomu stále uveriť. Ako toto jeden chlap môže urobiť, odlubit sa, keď som tehotná. ..Ako sa vôbec toto dá. Bez predchádzajúcich problémov. Proste to nechápem a nikdy nepochopím. Je mi z neho na grcanie. .
@zivotnakrizovatke zial, chlapi su take stvorenia. A este k tomu ked maju financie a zabezpecuju rodinu,tak si myslia, ze zena ma byt ticho a vsetko tolerovat. Moj mal napr. taky postoj, ze ved kazdy ma milenky... a ja som nad tym rozmyslala dlhu dobu,aj ked to bolelo,boli stale ale tak ci tak by ma opustil si myslim, pretoze povaha cloveka sa nemení. A viem, ze clovek to ovela horsie znasa,ked ma asi viac rokov, neviem. Ale dobre vyzerajuci,zarabajuci ma vzdy niekoho pri ruke... strasne vela je toho,co sa okolo nas deje...nehovorím, ze len chlapi podvadzaju ale aj zeny,ktoré si nevazia zasa dobrých chlapov. Ale správanie chlapa ci zeny postupne odhali, v com je, ci je to prepracovanost,nespokojnost so situaciou, alebo je tam ta nevera...
@jajami keby som aspoň vedela, čo za tým je, aj keď neviem, či by som potom bola šťastnejšia. Či je horšie, že má dakoho alebo proste prestal lubit. .. chodím tu po našom byte, vidím tu fragmenty šťastnej rodiny, hračky, fotky, stromček, nás život. On tu je sám a nič to s nim nerobí? Tak sa tu dusil? Ako do hádky sa tváril, že je všetko ok, nemala som ani náznak, že by dačo nebolo dobre medzi nami. Pracovne to bolo naprd, to viem
@zivotnakrizovatke ukludni sa. Hormony ta ovladaju co chapem. Ale nenic sa takto a nerozmyslaj hned nad najhorsimi scenarmi.
@zivotnakrizovatke skuste sa este porozpravat. Narovinu sa ho spytaj, co ho dusi, preco sa tak správa. Ak sa bude vykrucat,alebo hovorit aby si to neriesila, tak to nechaj plavat, pretoze nasilu ti to nepovie,natruc.
@jajami Suhlasim s tym, co pises. A sice, ze tym dobre zarabajucim a dobre vyzerajúcim chlapom medzi 30 a 40 to casto prepne a maju pocit, ze milenka patri k jeho povinnej vybave ako napr. auto.
Momentalne som opat single a po zrelej uvahe som si povedala, ze radsej obycajneho smrtelnika, ktory pride domov po 8 hodinach prace, je este pouzitelny pre ine aktivity, nema pocit nadradenosti a dokaze si uzivat zivot v pritomnosti a nie nahanat sa za uspechom, alebo vyhladavat dalsie bokovky.
@zivotnakrizovatke U vas nevera nie je potvrdena a najhorsie, co by si v momentalnej situacii mohla spravit, je dat si chrobaka do hlavy, ze je v tom ina zena. Osobne si myslim, ze nie je. Drzim palce, aby sa to dalo do poriadku.
Lahko je radit ze aby to neriesila, aby na to nemyslela, aby sa vzchopila, aby sa usmievala a tvarila ze nic, ked sa jej zivot rozpadava pred ocami a tomu koho lubi sa jej otocil chrbtom a odmieta cokolvek riesit, keby len riesit, vsak on jej nic ani dokopy nepovedal, zahlasil par nic nehovoriacich fraz a hotovo, to co bolo vcera uz dnes nie je, rodinny pocit je fuc, ten pocit ze patrime k sebe tiez, ze ju lubi, ze su na vsetko dvaja, ked pride chlap domov nech sa na neho netesi, neusmieva, varit mu nemusi a ona znicena tehotna s dvomi detmi a ze to nema riesit. To sa proste neda. A este ked to je takto, ze vlastne ani nevie na com je...ani ju nedrzi ani ju nepusta... Ja by som stoj co stoj chcela vediet co je za tym, aby som to mohla nejak stravit, spracovat , lebo inak by ma to zralo. Dala by som ho sledovat ked nechce kapnut bozsku... neda sa predsa odlubit ze vcera ok a dnes sa na teba neviem pozriet, aj prepracovany chlap si vie raz za cas uvedomit ze tu rodinu zanedbava a neurobi takyto radikalny krok, lebo nema preco, pohada sa, oduje sa, mozno sa par dni nevyprava, ale nezacne vypravat o odluceni a striedavej starostlivosti a ako ju zabezpeci aby im nic nechybalo. on sa proste tvari ako majster sveta, za tym musi nieco byt... Cakaju dalsie dieta na ktore sa vraj tesil. Muselo sa nieco stat a kedze to nie je len o nich dvoch ale su v tom aj 3 nevinne deti, on ma povinnost sa spravat zodpovedne. Nechce ju, ma problemy, niekoho stretol? Ok, vsetko sa da vyriesit, ale treba jednat narovinu.
@zivotnakrizovatke Casom Ti docvakne, ze tam signaly boli... Ze k druhemu dietatu uz necitil to co k prvemu... Uz sa mu tolko nevenoval... Ani rodinke sa nevenoval ako treba... Proste tento jeho odstup bol v spravani uz dlhsie, len si ho nepostrehla a pri svojej situacii si zrejme ani ndmala sancu to postrehnut.
@charity akurát som to pripisovali a aj pripisujem workoholizmu, kurna ved viem s kym som žila, nie som naivka. Suknickara nie, normalneho chlapa, ktorý má miloval aj s mojimi chybami, nedostatkami. .akurát bol výbušný ale nikdy agresívny, tá vybusnost mi vždy liezla na nervy. Spoločne vane, večere, vínko, sex. .to sú veci nie z dávnych časov, ale z pred týždňov...Podľa mňa mu preskocilo alebo je chorý alebo sme všetci boli slepý. Ale toto mi dajak nesedí proste. Však pravda sa časom ukáže a ja prisambohu o tomto absurdnom zlom sne napíšem knihu. ..
Nebudem čítať, čo písali kočky. Bola som na tom presne ako Ty, aj manžel mi povedal niečo podobné ako Tebe. Tak som mu navarila, upratala, nechala 3 deti a odišla k rodičom. Vydržal deň, potom volala, že nezvláda. Dosť sa odvtedy zmenil. Stal sa z neho super tatino. Momentálne je z deťmi na chate a ja som doma, lebo zajtra ešte pracujem. Keď si tak uvedomím, možno v niečom má aj pravdu. On si vie svoj čas lepšie naplánovať a zmysluplnejšie ho využiť. Skús sa zamyslieť, koľko si na PC, pred Tv a či sa dostatočne venuješ domácnosti. Na MD nejako čas inak plynie a všetko sa nejako odkladá, lebo máš čas, nikam sa nemusíš ponáhľať. Chápem aj Teba, ale i Tvojho manžela. Ak je celý deň v práci, aby si sa Ty a deti mali dobre, všetko ste si mohli dovoliť a príde domov a Ty sa sťažuješ, ako sa nevenuje Tebe a deťom, tak sa domov tešiť nebude. Ja som mu začala rozprávať aké je skvelé byť mamou, čo malý dokázal, kde sme boli, čo povedal.........časom mu bolo ľúto, že to prešvihol. Keby mohol tak by najmenšieho aj kojil 😀
@kondaska1 moja reč, on ešte vlastne nikomu pravdu nepovedal, len nas balamuti, že on sa ešte definitívne nerozhodol, a bude na tom pracovať, ale na druhú stranu nič preto nerobí. Dnes že nech prídem s deckami domov, že on sa odprace. Nech nechodím s deťmi hore dole po babkach. On je vlastne charakter ešte. Dnes sa ponukal, že pôjde so mnou k doktorovi, odmietla som. Viem, že to vyzerá, že sa to snaží urovnat, keď to tu takto napíšem, ale z reči tela a intonacie viem, že to robí preto, že sa akože stará o mňa, asi si myslí, že má to poteší. Bavím sa s nim normálne, ale toto zas momentálne nemám za potreby. Dáky súcit od neho...Jediná cesta, ktorú budem akceptovať ako snahu z jeho strany bude, ak pôjde do poradne. ..či už sám alebo so mnou.
@atrami TV u nas vôbec, len deti kukajú, mobil mal on v ruke nonstop, ja som skôr knihomol, ak mám čas. Tie deti mu čoskoro plánujem na ten krk hodiť, zatiaľ dve, už by som to spravila dnes, ale malý má 3 dní horucky, 4 zuby mu idú, len plače. .. tak nechcela som malého stresovat. S dcérou nema problém, aLe dve deti na víkend celý ešte nezakusil. .. Ale keď tak veľmi chce striedavku, nech si to okúsi na " necisto". Zoberiem svokru na výlet dakam...
@atrami aj s tou domacnostou, praveze mám pocit, keďže som poriadkumilovna, že mal pocit, že doma netreba nič robiť, lebo keď odchádza z domu je poriadok a vracal sa do poriadku, lebo chodil už keď deti pomaly spali. Že netušil otom, že bežné u nas cez dn 7 krát vybuchla bomba. A celý deň som nerobila nič iné, len dačo zdvihAla z podlahy, aby sme mali kade chodit. Plus varila, každý deň prala, stlala, škôlka atď. .S deckami von. Čiže ja som bola tiež nonstop v kole a zuby umyvala zásadne okolo obeda
@zivotnakrizovatke Mozno Ti dava tie ponuky len na oko, aby pred ludmi vyzeral dobre. Aj pred babkami. Preto nemusi chciet aby si bola u babiek.
@zivotnakrizovatke z toho tvojho muza mi je na grc, aby robil taketo nervy svojej tehotnej zene je uplna hamba. Teraz je na prvom mieste aby tvoje babo bolo zdrave, musis sa drzat za kazdu cenu v klude a po porode sa uvidi. A podla mna si mu zase az tolko nepovedala, aby si potreboval riesit svoje nejake emocne rozpolozenia prave teraz.
@zivotnakrizovatke žiadna situácia nie je rovnaká, ani moja sa nedá rovnať s Tvojou. Keď som nechala deti samé s mužom, boli zdravé, zúbky im nešli a v živote by som nepovedala, že by som toho bola schopná, ale už som bola v koncoch. Môj manžel tiež lipol na poriadku, ale pochopil, že pri deťoch to nie je možné na 100% . Skús zaviesť pravidlá, aby sa deti nehrali napr. v obývačke, v kuchyni budeš mať tak upratané aspoň keď príde návšteva. Na všetko treba režim inak by si bola na psychiatrii, ale pomôže to. Keď boli 2 deti v škôlke, manžel v práci, brala som si obedy z reštaurácie (malého som kojila a potom aj pri prvých príkrmoch) keď už nabehol na normálnu stravu, variť som musela. Aj keď sú moji chlapci už veľkí, ja som v práci, študujem VŠ aj tak so vďaka režimu zvládame, nepomáha nám s deťmi nikto. Keby si bývala niekde blízko aj deti Ti zavarujem 🙂 Určite nájdeš nejaké riešenie 🙂
@charity Áno, cítim že to je naoko, preto mi to je proti srsti.
Ak sa snazi vyzerat lepsie pred babkami namiesto toho aby vasu situaciu skutocne uprimne vylepsil, to nie je dobre :( Kazdopadne nechapem ho, podla popisaneho si mudra, schopna, sympatacka
@zlevysavam Ďakujem krásne
@zlevysavam uplne odveci...ale mas uzasny nick 😀 😀 😀 😀 😀
a @zivotnakrizovatke drzim ti palce,hlavne sa nenechaj od muza psychicky nicit, toto je krasny priklad citoveho vydierania... bud silna 🙂
@zivotnakrizovatke tvoj muz je podla mna vazne psychicky chory alebo ma milenku.... len nechapem, preco ti je to vlastne tak luto, ze by od vas odisiel.... ved bol aj tak stale len v robote a na vas kaslal... nezidealizovala si si vas vztah a rodinu?
@paris3 tiež to tak vidím. Dnes v noci nemôžem zas spať a prikláňam sa k tej milenke. Dajak mi zapadajú kocky. Nechcem sa deptať tým, ak má alebo nemá môj pohľad na neho to už asi veľmi nezmení. Moje srdce sa uzatvára. Každým dňom viac a viac.
Zidealizovala? Určite nie. Celý čas som pokladala jeho pracovné vyťaženie za dočasné, a jediné, čoho som sa obávala je, že je workoholik. Aj knihu som mu o tom kúpila, dostal ju akože od mamy, nech nie som stále ja tá, čo "rýpe". Videla som jeho chyby, moje chyby, nenosím ružové okuliare v bežnom živote. Ale tá milenka bolo to posledné na čo som myslela. Vždy som si myslela, že on je charakterný človek a takéto veci sa mu bridia. Neraz sme takýchto podobných chlapov doma rozoberali. Doma mu po intimnej stránke nič nechýbalo alebo nepovedal. Ale chlapi sú len chlapi a možno naozaj ho nejaká toľko uháňala, že sebelepší by sa neubránil. Ale preboha prečo, keď som tehotná???? Toto mi nejde do hlavy, či mu to až za to tak stojí. Tá hanba, čo padne na jeho hlavu, ak sa to prevalí. Preto sa prikláňam aj k tej psychickej poruche...
Mne sa vidí, že mu to fakt prerastá cez hlavu. Dlhšie trvajúci workoholizmus môže viesť až ku totálnemu vyhoreniu z práce. A s ním úzko súvisia psychické problémy. Toto určite chce psychológa pre neho + poradňa pre vás, aby ste to zvládli. Ak nechce ísť do poradne, tak si to ešte neuvedomuje, alebo nechce pripustiť. Po vlastných skúsenostiach s vyhorením si myslím, že za tým nič iné nie je. Tiež som mala tendenciu od všetkého utiecť. A hľadala som vinníka - našla som v mužovi. Ak som sa z toho chcela vymotať, musela som odísť z práce. Mne už vadilo, keď mi niekto zavolal! Nehovoriac o tom, že mi 3- ročná dcéra vyčítala, že sa jej nevenujem a stále len pracujem ... To je choroba. Ja som som bála, že mi z toho prepne. Takže už pol roka oddychujem a manažérsku prácu som predbežne zavesila na klinec. Pomáha fyzická práca, šport, psychický oddych. 😎
skusme sa na to pozriet jeho ocami...pracujem cely den, lebo ma to bavi, je to zmysel mojho zivota zarabam peniaze a mam sa dobre...mam rodinu, teda manzelku, ktora sa mi stara o deti..vsetko je ok...zrazu ale manzelka prejavuje nespokojnost, vycita mi, ze sa mam venovat rodine, detom, ze nemam tolko pracovat (pre nas mamicky na materskej je samozrejme toto pozadovat), ale manzel to vidi inak a sice..ved moja uloha je pracovat a zivit rodinu a nie sa starat o deti, ked dojdem utahany z prace...
a ze sa tesil na tretie dieta verim, pretoze pre neho sa zase tak vela nezmeni, ved on nepredpoklada, ze to bude pre neho nejake obmedzenie vo svojej praci, ktora je zrejme pre neho naplnenim viac ako cokolvek ine.....
no a ako vidim, on radsej z toho celeho vycuva akoby mal zabrat a posnazit sa zabojovat o rodinu. (co je toho dovodom, ci milenka, ci workoholizmus, ci jednoducho zlyhanie jeho osobnosti...) je z tvojho pohladu vlastne jedno...myslim, ze si vobec neuvedomuje, co vsetko straca...lebo ine je o rozchode hovorit a ine potom aj realne zazit...v kazdom pripade on strati vsetko, ty "len" jeho
@jarkam2 Ďakujem, možno už je tam oboje, aj workoholizmus aj dakto tretí. Som z toho zničená, z tej neistoty. Z tej neuprimnosti. Prisahal na deti, ze nikoho nemá, ale takému, čo neváha opustiť tehotnú manželku asi nie je už nič sväté.
@jurio Áno, malo by mi to byť v podstate jedno, kde je pes zakopaný, ale nie je. Nedá sa to, všetko sa dá ešte riešiť, stale mám tu snahu, len musím vedieť o čo ide. .. ak má inú, riešiť ho nebudem, ak nie, tak mu chcem skusit pomôcť. ..uz len kvôli deckam, aby som si raz nevycitala, že som nespravila maximum. ..
No ked to tak citam tak sa mi stale utvrdzuje ze zeny su z venuse a muzi z marsu inak dobra kniha☺.
Chlap je velice urazlivy tvor a jesitny. Nenavidim tie reci sak si doma, nudis sa cele dni potom vymyslas kraviny....niektore z tych poznamok sa mi uz usli ale hned som mu to vytmavila, ale samozrejme ako klasikus chlap sa este urazil ale preslo ho to. Vo vztahu musi byt ucta a to co ti povedal je neuctive len najvacsia "sranda" je ze vela muzov si to neuvedomuje ze dokazu velmi ublizit svojimi recami. Velakrat som zazila situacie kedy som zostala doslova s otvorenou hubou jak ten clovek veci uplne zle pochopil, napr ked som ho chcela podporit ked mal blbe obdobie v praci a som ho potesovala a on to vzal ze do neho rypem asi to pochopil tak ze ho beriem za neschopneho a myslim ze dany problem sam nevyriesi.
Myslim ze ten tvoj milenku nema ale drzi ta v sachu si mysli ze aspon nebudes rypat bude mat pokoj..mimichodom za to by ho zabila lebo si viem predstavit co prezivas navyse so svojimi tehu hormonmi, ja by som mu len dopriala aby si to prezil tiez tie tvoje pocity, ale nezabudaj na to ze on si to snad ani neuvedomuje ze ti ublizue mozno si este mysli ze ti je to jedno a hras len divadielko. Tak ti radim kasli na to aspon sa snaz zamestnat niecim aby si si vyhnala zle myslienky z hlavy lebo nestoji to za to.
Nevycitaj si ze si zacala hadku ono to mas v podstate lepsie aspon sa nieco pohlo, aj tak si sa dusila a bolo akoze dobre ale nebolo. Keby boli muzi ako zeny tak si sadnu ku kave a prekecaju vsetko co ich trapi ale vacsinou chlap toto nenavidi tak sa zda ze je to doslova zufalstvo riesit s muzom problem, tak ked to nejde takto tak sa to muselo vyhrotit. Blbe je ze su aj vianoce a proste vsetky mozne sentimenty na teba idu ale povedz si razne pre seba se.. na to! 😁. Niekedy to fakt pomaha. A nevytvaraj u neho dojem ze sa citis vinna, co si prestrelila si vzala spat aj ked kretenom nazvat chlapa co ti tie veci povedal nie je az taky prestrel. Nechcem aby si si nahovarala ze vsetko je ok ale ti vravim ze vela veci my zeny vidime uplne inak ako muzi. Drzim palce a daj sa dokopy lebo muzi neznasaju vidiet obet v dome lebo zas v tom vidia dalsi problem ktory musia riesit. Mal by sa ti ospravednit ale momentalne kasli nato nemozes v sebe drzat tie pocity krivdy koli babatku. A este k tomu workholizmu, bohuzial ked si neda povedat moze padnut na hubu a to ho doslova a to ho az zastavi.
ano mas pravdu veru

@zivotnakrizovatke Ahoj, u nas to zacalo tiez takto nejako, ale on mal uz milenku. Ja som nevedela,neverila, ale postupne sa to vsetko stupnovalo. 3 roky sme sa k sebe vracali, teda on sa vratil 2x, ja som mu to dovolila, lebo som si nevedela zivot bez neho predstavit, bola som na tom hrozne. Ale boli to same ponizovania, nevazil si ma. Mali sme stale hadky. Snazila som sa zachranit rodinu, velmi som po tom tuzila. mat stastu rodinku. Teraz sme uz 3 mesiace od seba. Vianoce som bola len so synom. Nemalo to ziaden vyznam sa takto trapit. Stale hovorim, nie je to lahká situaciu,ale je zvladnutelna. Popadne ma depresia, raz by som to chcela vsetko vratit, inokedy na to nechcem ani mysliet. Ked odisiel, tak za 2 týznde mal dalsiu frajerku a to sa dusoval, ze ,,konecne,, odchádza, nie koli milenke. A bum bolo to tam... Hlavu hore.. zivot je len jeden a je na nas ako ho prezijeme, aj my mame právo na zivot a na stastný zivot po boku niekoho,kto si bude vazit rodinu a nas. Ja si myslim, ze ked uz zacnu hadky, zacne sa spomínat rozvod a jedna strana o to uz nema zaujem sa ani o tom bavit, je to zaciatok konca.... Velmi by som Ti priala aby sa to napravilo u vas, ale nemozes prosit,plakat. Ja som to robila a teraz si trieskam hlavu, ze som sa takto koli somarovi ponizovala...Drz sa