Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
Ak može, tak ja len tolko, že celá táto situácia može skončiť aj dobre. Niečo veľmi podobné prežilo moje blízke okolie iné osoby, viac detí a po odznení zatemnenia mozgu dotyčného(trvá to tak 3 mes.), porodení bábatka a vychladnutí celej napatej situácie rodina funguje naďalej. Nielen koli deťom a obety ale oni to ustáli hlavne koli sebe. Vždy sú dva uhle pohladu, že prečo sa stalo čo sa stalo a pokiaľ sa to vie
za studena vydiskutovať, tak sa aj beznádejná situácia dokáže zvrtnúť. Všetko záleži či dotyčný za to stojí.
@zivotnakrizovatke Že osudová láska, duchovné spojenie? Strašné kecy. Obyčajný egoista, nezrelý človek. Prajem mu, nech si vychutná svoj život - sám si píše svoj osud. V manželstve sa stane všeličo, ale trápiť tehotnú ženu dokáže len poriadny chrapúň. Nikdy by som ho nezobrala späť, ani keby vychladol z tej svojej osudovej lásky, nedokázala by som mu už veriť. Ešte ho život poriadne prepliaska.
Ty sa drž zdravého rozumu, sústreď sa na seba, svoje zdravie a deti. Si inteligentná žena, máš pomoc a podporu rodiny, takto sa to dá zvládnuť. Prajem ti veľa síl, radosti z detí a šťastie v budúcom živote.
A baby, to je dobre, že pred rozvodom chodia do poradne. Tipujem, že jej to poradil právnik, lebo niektorí sudcovia to vyžadujú pri rozhodovaní o rozvode. Zvlášť v takejto situácii, keď majú deti a na ceste je ďalšie. Chcú mať istotu, že je manželstvo úplne rozvrátené.
@zivotnakrizovatke inak si myslim, ze pride na psa mraz....aby raz nelutoval
@911dena skončiť dobre? Pre koho dobre? Možno pre deti, ale tie si tak či tak nevšímal, lebo aj keď bol náhodou chvíľu doma, tak visel na mobile alebo PC. Pre ňu? No to je naozaj výhra, ak sa k nej vráti muž, ktorý si nájde milenku v čase, keď s ním čaká tretie dieťa, ktorému sa ona snažila vytvárať doma maximálne zázemie, aby on mohol rozbehnúť svoju firmu a on zatiaľ rozbiehal flirt 😖 😖 😖 . Ja osobne by som sa povracala, keby sa ma dotkol, nieto s ním žiť... A tŕpnuť, kedy sa to zopakuje. Dobre by to mohlo skončiť jedine pre neho, mal by ďalej svoje pohodlie, o deti a domácnosť postarané....Ja som za druhú šancu, ale v takomto prípade nikdy. Ani kvôli deťom, možno práve kvôli nim nie.
Hmmm, vztahy zalozene na koncepte spriaznenych dusi ... ficala som na nom dost dlho. Vo vacsine pripadov je v hre citova zavislost aspon jedneho ( nezreleho ) partnera spojena s nerealnymi ocakavaniami vo vztahu a casom to ide cele do kytek ako sa hovori.
Baby, nikdy by som ho nevzala späť, aj keby ma to neskutočne bolelo. Už teraz ma to neskutočne bolí. Už by som mu nikdy neverila. Podľa mňa sme dvaja ľudia, čo sú s hodnotami úplne niekde inde. Možno to tak celé malo byť, a obidvaja sa posunieme na niečo lepšie pre toho druhého. Akurát tá doba a ten spôsob sú ako zo zlého filmu. Nie je to vymyslené, toto je život. Raz sem časom, až to prebolí, napíšem svoj pravý nick, som tu už 5 rokov na koníku.
Vidím teraz veľa chýb na ňom, čiže racio mi hovorí, že dobre je tak ako je.. ale potom zas začne bolieť tá zrada, aj keď časom budem asi za ňu vďačná.
Aj pre tie deti to možno nebude taká katastrofa, veď teraz ich má druhý krát sám na 24 hod, čiže aj noc, čo odkedy sa mladší narodil, tak s snimi nebol. Včera ho kamoška stretla v lese s deckami, čo tiež nebol ani nepamätám, lebo nebol čas a vedel, že deckám program urobím ja buď so svokrou, mamou, kamoškou atď. Čiže ho vlastne vidia viac. Ale je mi smutno, strašne smutno, keď vidím rodiny spolu chodiť von, oteckov v škôlke atď. A vôbec neviem ako to budem o 10 týždňov prežívať v pôrodnici, keď tam budú chodiť pyšný oteckovia, teda on príde určite tiež, ale o čom to bude... nechcem ani pomyslieť
@zivotnakrizovatke mas moj obdiv a drzim ti velmi palce!
Dakujem za srdiečko. Nikdy mi nešlo do hlavy na čo sú dobré, už viem..ďakujem
@zivotnakrizovatke Zaujimavé je že teraz už na deti ma čas,spoločne prechadzky,už aj robota može čakat..vždy som zastavala nazor že na čo človek chce najst čas,najde si,hoc by bol akokolvek zanaprazdneny,len ludia su častoktar slepy a nevidia to..maš to teraz tažke,nepopieram,ale jedno viem už zo skusenosti,mam už na chrbte pomaly piaty križik.že ked boh zavrie jedny dvere otvory dalšie a ešte krajšie..uvidíš obstojíš to ,a budeš este velmi stastna,len to chce čas.
@lanczi Veru, je to presne ako vravíš, kto chce, čas si nájde... Ale tak teraz aj "musí" lebo ako by to vyzeralo keby ich teraz nevzal, až čas ukáže ako sa im bude venovať o nejaký čas. 3 deti sú neni maličkosť a keď časom tá jeho osudová láska bude chcieť tiež deti, tak bude mať čo robiť. Toto je tá dnešná pokrivená doba, každý si myslí, že môže byť Boris Kollár. Grc. Už málo ľudí uznáva nejaké morálne hodnoty. Pretože niekde som čítala, že vernosť nie je vrodená, chlapi nie sú nastavení na monogamiu. To vieme. Vernosť je voľba, je to rozhodnutie. A málo chlapov toto vie.
@zivotnakrizovatke sledujem tuto diskusiu od zaciatku,zdielam tvoj nazor.Urcite by dom ho neprijala spat ani kvoli detom.Mne sa stalo nieco podobne sice sme nemali deti,nestihli sme.Moj byvaly exmanzel ma vymenil za 20rocnu,po 1.5roku manzelstva,po roku boli signaly,mali sme krizu skor on ako ja.Akokolvek som sa snazila,vsetko bolo zle.Tak som ho milovala,ze by som za neho dychala.Ale on mna nemiloval.Vsetko mal dobre naplanovane,rozvod bol rychly.Mna dala dokopy psychologicka,otvorila mi oci,ukazala mi jeho druhu tvar.Mne vsetko doslo ako puzzle po rozvode.O 2 mesiace mal 20 nastahovanu kompletne.Su vraj dodnes ona cca 24 a on 40. Nakoniec som rada,ze to tak skoncilo,lebo bojovat o nieco sama nemalo vyznam ale nevidela som to.Dnes po 4.5 roku od rozvodu ma priatela ktory ma miluje a cakame spolu babo.
Tych chcem povedat,ze vsetko zle aj dobre sa kazdemu vrati.Na kazdeho dojde.
Opatruj sa a mysli hlavne na seba,deti.Vela sil do boja.
@zivotnakrizovatke pan vytazeny suhlasil s rozvodom, ktory si ty navrhla (akoze co uz on chudacik zmoze, ked ty sa chces rozvadzat), alebo ho sam navrhol?
@zivotnakrizovatke Si silna a inteligentna zena! Zelam ti, aby sa ti splnilo vsetko po com tuzis a, aby si mala na tvari iba usmev! Myslim na teba a drzim palce! Inak kedy budes rodit? Hlavne sa tes na babatko a chlap, ten len nech banuje....
@911dena To naozaj sa toto ešte niekomu stalo? Ja že len mne 😝 Ja neviem fakt ako toto sa vyvinie, je to ako tá najstupidnejšia telenovela. Sama som zvedavá na jej priebeh a koniec.
@zivotnakrizovatke a to stretol osudovu lasku predtym ako ti stihol spravit tretie dieta alebo potom ? 😕 boze to su kecy z jeho strany .... 😠 ako co su niektori chlapi schopni ..fakt len zasnem... svinstvo najvacsieho zrna ....!! ale karma je karma ...
@zivotnakrizovatke koniec bude, az ked jeden z vas umrie. dovtedy sa este kadeco moze zvrtnut.
poznam pani, ktorej muz stretol osudovu lasku, nezvratnu, uzasnu. sice od seba starsiu, ale mal ju ako bohynu, skusenu, zrelu, taku, co vie, co chce a vie zivot zit naplno. rozviedol sa (mali dvoch skolacikov vtedy), on sa s osudovou laskou ozenil a ona si tiez neskor nasla muza.
po rokoch ovdovela a on v tej dobe velmi vazne ochorel.
jeho osudova laska po dvoch rokoch starostlivosti o chorého postupne k nemu stratila vsetku empatiu (hlavne, ked uz vela casu iba prelezal), uz sa jej nechcelo dalej starat o chorého cloveka, nemala na to chut, nervy a ani si uz na to nechcela robit cas a plytvat na neho svojim zdravym zivotom, ktory mohla este uzivat (lebo vsak preto si ju bral, ze bola taky zivel a neustale chcela zit naplno, to ho na nej pritahovalo.). ako prejav svojej lasky mu vybavila liecebnu, kde mal ist dozit.
aj tam skoncil a ona za nim bola iba jeden jediny raz pocas prvého tyzdna. potom uz len spolu volali a ona mala neustale nieco na praci, alebo niekam s priatelmi dohodnuty a zaplateny vylet. parkrat mu na vratnici nechala darceky, lebo nemala cas ist za nim hore a zdrzat sa na par slov, ci objatie (a pravdepodobne ani chut). ostal tam sam.
s placom volal ex manzelke, ta sa nad nim zlutovala, vzala ho k sebe a dozil u nej (mal to fakt za par). jeho osudova laska sa na neho neskutocne urazila, ze isiel dozit k exke a viac sa mu uz neozvala, ani telefon nedvihla, na maily neodpovedala, na odkazy cez ludi odkazovala, ze s takym sa ona nema o com viac bavit. dosla len na pohreb, kde sa prezentovala ako podvedena zena (ladova tvar, pohodenie kvetov "nevernikovi" a zbohom). aj pohreb, miesto a nahrobny kamen mu vybavovala exmanzelka s jeho rodicmi. lebo jeho osudova laska je dodnes velmi urazena.
a poznam inu pani, ktora k sebe vzala exmanzela, ked po porazke ochrnul na nohu, dodnes s nim chodi po lekaroch, na prechadzky, pekne pomalicky o palicke si kracaju, zaveseni do seba, rozpravaju sa a maju zase krasny vztah. pomaha mu, lebo jeho terajsia zena (kvôli ktorej sa rozviedol a jeho ex sa potom uz druhy raz nevydala) sa o takého cloveka starat nechce a dala si ziadost o rozvod.
aj taky moze byt zivot.
@moonlight1210 trošku nadnesený príspevok....neviem teda, ale ja mám pocit, že v dnešnej dobe sa ľudia musia riadne obracať, aby sa uživili a zaplatili drahé hypotékové strechy nad hlavou. postarať sa o príbuzného chorého doma je pre mna maxi luxus....kto by živil mňa? pani mu vybavila zariadenie, nevyhodila ho predsa dožiť na ulicu, tak ako čo teraz? 😅 rovanko ani ja by som predsa nechcela od nikoho, aby si ma zavesil na krk...každý má svoj život
@jurio niekedy by sa mali tie vydate zeny aj zamysliet preco sa tak stalo. Nemam rada taketo zovseobecnenia. Niekedy si muz najde inu preto,ze doma mu chyba rodinna pohoda a nemusi to byt len preto,ze potrebuje milenku. Ja napriklad mam rozvedeneho partnera a nemam pocit,ze je slaboch o ktoreho sa neda opriet. Prave naopak,je skvely otec nasim detom a mne skvely partner. Jeho zena moze lutovat,ze sa chovala ako sa chovala a prisla o takeho muza.
@alicka850 zrejme to bolo myslené tak, že slaboch je muž, ktorý ženu podvádza s milenkou. Preto je považovaný za slabocha, lebo nedokázal ukončiť manželstvo, ak bol v ňom nespokojný, ale problém riešil milenkou a manželku si nechával ako zadné vrátka, keby mu to s milenkou náhodou nevyšlo....pre mňa taký muž slabochom je. Aj ja mám rozvedeného partnera, no v čase rozvodu nevedel, že existujem.
@katarinapekna keby ti ochorelo dieťa tiež ho daš do ustavu, a darčeky mu nechaš len na vrátnici, lebo nemaš čass ani na izbu prísť ho pozrieť? Asi ťažko....
@vejula no nehnevaj sa 😅 😅 😅 dávať dieťa na úroveň partnera???? nejakého chlapa???? to si riadne vedľa u mna "skočila" teda 😅 😅 😅 😅 😅 😅 pre mna je totálnou prioritou moje dieťa a ostatok ma nezaujíma, žiaľ pre iných/chvalabohu pre mna 😎
@katarinapekna bohužial pre tvojho manžela... Už vie kde skončí na staré kolená...
@katarinapekna dalsia perla z tvojich ust 😀 keby si bola tak uzasne vyrovnana s tym tvojim "žiaľ pre iných/chvalabohu pre mna", tak to tu nevykrikujes v kazdej teme a netrieskas sa zbesilo do hrude ako ty mas vsetkych na haku...
@libka1 to je tvoj názor, ja ho mám ťažko u pr.dele, ale v jednom máš pravdu, áno, tak teraz sa "zbesilo búcham do hrude", lebo to bola pre mna urážka....mať dieťa niekde na pomyselnej priečke priorít spolu s nejakým pamprdákom, áno to mna urazilo....ak to máte vy inak, ok, ja nie
@katarinapekna ty mas vsetko tazko u prdele 😀 ja ale poznam par ludi co maju naozaj vsetko u prdele a spravaju sa uplne inak ako ty... niekde bude zadrhel 😀

Je tazke odist.ale ked ti povedal tie veci a este ty si na vine.ze sa v nom nieco zmenilo?je mimo.odid,to nebude nikdy ako to bolo.on si to bude stale o tebe mysliet.ak mas kam ist tak chod.nejak bude.