icon

Manžel ma opúšťa

zivotnakrizovatke
28. dec 2015

Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹

trdelnik234
18. jan 2016

@katarinapekna baby, akoze ja sa vam do toho nechcem miesat, ale je pravda, ze ak ta zivotny partner necha s detmi v tej najnevhodnejsej chvili, zrani ta, pretoze si neudrzi razporok a potom, ked ma takyto existencny problem, pride s prosikom, lebo jeho dovtedy "spriaznena dusa " ho odpise (nebude predsa vymienat jednorazovky a osetrovat dekubity, ze?), tak je to podla mna vypocitavost z jeho strany. A fakt neviem, co by ma motivovalo k tomu, aby som sa o neho po tom vsetkom starala. Co som ja matka Tereza? Neznasam take melodramaticke pribehy. O laske, o spolocnom starnuti v chorobe a v bolesti, ano, ale nie, ked je jeden podrazak. Preto suhlasim s prispevkom, ze takyto chlap a dieta, nie je predsa to iste. Ale normalny partner, je blizky clovek,asi najblizsi a taky sa predsa neodpisuje ako inventar.

moonlight1210
18. jan 2016

@katarinapekna
ze tvoje zivotne priority su skor ... naturalne ... to som si uz vsimla.

skoda s diskutovat s tebou, ktoru ine priority, neorientovane len striktne na teba, obcas sice oveju, ale ty sa im vzdy statocne ubranis a nepodlahnes.

moonlight1210
18. jan 2016

@trdelnik234 ja som len reagovala na to, ze autorka napisala, ze je zvedava na dalsi vyvin tejto svojej sukromnej telenovely okolo pana manzela a tej jeho osudovej.

ze ta telenovela moze skoncit napriklad aj takto.

cim nehovorim, ze takto by to mala urobit kazda zena, ked ex dojde s placom, ako dopadol.
uplne pokojne ho moze poslat s panom bohom, nech si zje, co si navaril.
nikto jej to zazlievat nebude.

nevidim v tom ale melodramu, ci krasny dojimavy pribeh.
len ukazku toho, ze zivot sa zvrtne kolkokrat necakane inak. a obcas urobime aj to, co by sme mozno pred rokmi ani omylom neurobili, aj keby nam za to platili v zlatych tehlach.
jednoducho to urobime, lebo zrazu chceme.
bez naroku na moralne vavriny, ci obdiv.

jurio
18. jan 2016

@alicka850 aj ja mam rozvedeneho s dvomi dospelymi detmi...ale spoznala som ho az 7rokov po rozvode

alicka850
18. jan 2016

@jurio ja som sa s mojim spoznala este pred jeho svatbou ☺ Ako kolegovia. Cize aj v case jeho rozvodu. Nebola som pricinou jeho rozvodu,aj ked sme zacali vztah pocas rozvodovych tahanic niekolkomesacnych. Jeho byvala zena si asi mysli o mne to co je napisane v tom prispevku, a ja si zas myslim o nej,ze moze lutovat,ze si nevazila,akeho ma doma chlapa. Na jedneho muza sa da divat roznymi ocami 😜

sopkape
18. jan 2016

@alicka850 ako ja toto nemam rada...a co ked sa chlap poucil z krachnuteho vztahu a nerobi chyby ako s ex?co ked si len nesadli a mali kazdy ine priority? On bol rovnaky hajzlik ako ona nikde sa listok bez vanku nepohne...ja som povedzme v podobnej situacii ako zakladatelka tou stratou muza som si uvedomila svoje velke chyby, ktorym sa v buducom vztahu vyhnem a tiez moj muz sa sprava uplne inak vo vztahu k detom...myslim ze si tiez uvedomil svoje negativa. Tak neskatulkuj ako vacsinou maju vo zvyku zeny, ktore maju chlapa ,,s minulostou,, on dokonaly anjel a jeho ex posledna striga na svete...moze to byt aj naopak a tiez som si vsimla ze rozvody sa pivacsine tahaju ked jeden z partnerov nie je tak uplne vyrovnany s rozchodom a chce vratit tu bolest co on preziva...

vejula
18. jan 2016

@trdelnik234 no ale tu nešlo o rozhodnutie jeho exky, ale o správanie tej jeho druhej ženy.. katarinapekna píše, že však ho nevyhodila na ulicu a je ok, ak žena svojho muža zavrie do ustavu a ukaže sa tam raz za pol roka 🙂 Tu sa teraz nebvíme o tom, či bola povinna exka vziať svojho bývalého nazad, ale či skutočne milujuca žena, vyvolená, pravá láska, za aku on považoval tu druhu, sa takto vyprdne na svojho muža ak je s ním zle

libka1
19. jan 2016

@trdelnik234 tiez by som takeho na 100% nevzala naspat (hovorim teraz, ktovie co sa mi bude hlavou premietat ked budem mat 60 a budem v tejto situacii, aj ked dufam ze nie 😅 )
ale to co pise vejula, to sa proste nerobi a ked to niekto dokaze, asi to az take osudove nebolo... alebo len pre jedneho 😅

wikinap
19. jan 2016

Chod od neho prec..u mna je toto chrapunstvo...tehotnu zenu takto trapit to moze len sebec a chudak...naco ti je takyto chlap ked svami vobec neni.....teraz co ma najviac byt pri tebe tak sa hra na velkeho..aby to este nelutoval....odpadnem ze on si rozmysli ze mas sa tvarit ako keby nic...preboha zena maj hrdost aby to nebolo este opacne.....cim skor tym lepsie to ukonci ty..

namornicka
19. jan 2016

@katarinapekna Keby sa k tomu každý takto staval, aj to tvoje (teraz) dieťa bude raz u niekoho na úrovni jeho (iba) partnera. Mňa by taká predstava netešila. Aj keď toto už my neovplyvníme.

alicka850
19. jan 2016

@sopkape to co som napisala je moja skusenost. Ja nemam zas rada zovseobecnenia typu ake boli v prispevku na ktory som reagovala. Ze ked muz opusti zenu,ta moze byt vlastne stastna,ze jej ho ukradla ina,lebo on za nic nestoji.
Mas pravdu v tom,ze kazdy rozumny clovek sa zo skrachovaneho vztahu pouci. Aj my dvaja a snazime sa rovnake chyby neopakovat. Konkretne v nasom pripade bol nosny dovod rozvodu u mna aj jeho extremna naviazanost expartnerov na ich rodicov a neochota osamostatnit sa po zalozeni rodiny.Netvrdim,ze bola striga ani ze on je anjel. Kazdy ma svoje chyby. My uz zijeme spolu ovela dlsie ako boli oni manzelia a mame aj dieta,cize nemam nasadene ruzove okuliare,akeho chlapa som si klofla. Cisto realisticky ponate aj v porovnani s mojim exmanzelom mozem povedat,ze lepsieho otca som si pre moje deti ani nemohla vybrat. Jeho ex sa uz znova vydala a znova rozviedla.

Mimochodom rozvod sa tahal tak dlho,lebo sud nevytycil dlho termin pojednavania.

alaguema
19. jan 2016

@katarinapekna polovicu genetickej informácie má tvoje dieťa od toho muža, ktorého voláš pamprdák...takže tvoje dieťa je polovičný pamprdák?

natalym
19. jan 2016

@alaguema Dieťa je po nej. 😀

alaguema
19. jan 2016

@natalym ale to by musel byť jej klon 😀

jurio
19. jan 2016

Co riesite dieta druhej kocky??? Keby sa riesili vase deti..ako by vam to padlo??

natalym
19. jan 2016

@jurio 🤐

alaguema
19. jan 2016

@jurio neriešim žiadne dieťa. Zjavne si nepochopila. Ja som len podotkla, že ich dieťa je aj dieťaťom svojho otca a ten muž dal tomu dieťaťu tých 23 chromozómov a na tom nikdy nikto nič nezmení a že už len z tohto dôvodu by som neopísala otca svojich detí ako pamprdáka.

charity
19. jan 2016

@alicka850 Su okolnosti, za ktorych tie zovseobecnenia iste platia: napriklad v tejto teme chlapik opustil tehotnu a este si spieval chodiac po byte, kym ona sa trapila a zufalo chudla. V takychto pripadoch mozeme smelo zovseobecnit, ze o nikoho hodnotneho ta zena neprisla. A ak milenka od zaciatku vedela o tehotenstve zeny a aj tak tlacila na rozvod, tak ani pan manzel nikoho hodnotneho nenasiel.

alaguema
19. jan 2016

@charity no, veru. Tú ženskú teda nechápem. Nezvyknem sa vyjadrovať na adresu žien, ktoré sú v pozícii milenky, lebo to beriem stále tak, že tá zodpovednosť za rodinu je na strane toho, kto tu rodinu má, ale táto dámička ozaj asi bude "charakter". Spávať s chlapom, ktorý opustí svoje deti a tehotnú manželku (s ktorou evidentne spával tiež), môže byť len morálna troska.

trdelnik234
19. jan 2016

@vejula Aha, tak to je potom o inom debata, ja som to vzala zo strany exmanzelky, presne jak pises.

hanka_april
19. jan 2016

@zivotnakrizovatke a hlavne dbaj na tu striedavku a aj najmladsieho, odkedy sa bude dat....nech si udrzuju romantiku a harmoniu s tromi deckami za chrbtom 😝 😝 😝 a za chvilku nam tu pripudne tema, ze "partnerove deti nam nicia vztah" a bude vymalovane 🤐

katarinapekna
Odpoveď bola odstránená
trdelnik234
19. jan 2016

@hanka_april Ja len dufam, ze to nie je ta "krasna 35 rocna", co tu zalozila taku temu, ze "mam krasnu rodinu a zamilovala som sa do kolegu", kedze ona sama uz ma 2 deti + 3 deti jeho v striedavke, takze jak ratam,tak ratam, vychadza mi z toho len jedno= PRUSER

libka1
19. jan 2016

@katarinapekna zas jeden z prispevkov srsiaci tvojou spokojnostou a stastim 🙄

natalym
19. jan 2016

@katarinapekna Ale no............... 😠

alaguema
19. jan 2016

@libka1
@natalym mám výborný zelený čaj, práca sa darí...pohodka 🙂

natalym
19. jan 2016

@alaguema Kávu nemáš? A zákusok hnusný šľahačkový?

trdelnik234
19. jan 2016

@natalym Jej, baby uz aj prestante so zakuskami, lebo si namojveru nejaky pojdem kupit. Alebo tvarohovu satocku aspon.

natalym
19. jan 2016

@trdelnik234 No len si kúp, je to fajn na nervy. 😀

libka1
19. jan 2016

@natalym fuj, slahackove su najhnusnejsie 😒