Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
tendergirl1224 on ti dovolil aby si ho objala a dala mu pusu???? on sa na teba hneval lebo si mu odplašila novu ženu???? To myslíš vážne toto? ako ja som taká že neviem či muž dokáže byť s jednou ženou do konca života...No čo oči nevidia srdce neboli... ja som tiež prišla na neveru no dala som mu to poriadne vyžrať a ešte mu aj dávam. Neodpustím mu nikdy. Hlavne to že si nedal pozor a prišla som na to. Milujem ho no sama ešte neviem či to rozchodím. Je to čerstvé a neviem či mu dokážem veriť ešte... No on sa zľakol tak že príde o mňa a dcéru že sa povracal a bál sa prísť domov. Sme spolu 9rokov a poznám ho už ako neviem čo. Presne viem kedy klame a kedy nie. No keby bol ešte on nahnevaný na mňa že som mu odlákala novú ženu!!!! Takú by som mu strelila že by mu odletela hlava a vyšmarila by som ho okamžite!!!! 😠 Určite sa tak neponižuj! Bude ta brať ako handru ktorou si je istý a bude si robiť čo chce. Prajem ti všetko dobre
Kebyze jednorazova nevera, to by som teoreticky vedela prekusnúť, ale keď vám muž blaboce ako sa zamiloval a trvá to zhruba 3 mesiace a podobne kudly do brucha, tak to je iná káva. ..Nechcite vedieť, čo prezivam. Ani sem moc nepíšem, ale čítam si vás aspoň. Keď vládzem. ..
zivotnakrizovatke neviem odkiaľ si ale ak čokoľvek budeš potrebovať som tu pre teba. Ak si z okolia KE tak ti aj postrážim deti aby si mala čas byť sama so sebou. No ja som neveru videla na vlastné oči tak že mi skoro prasklo srdce...ale čo prežívaš ty si neviem predstaviť. Nooo ale nemôžeš sa predsa trápiť pre niekoho kto toto dokáže...opustiť svoje deti svoju ženu. Možno to tak je lebo ta čaká niečo oveľa lepšie. Život je krátky! Nikdy nevieme ktorý deň je náš posledný! Užívaj si svoje krásne zdravé deti. On to ešte oľutuje a veľmi!!!
Boze moj, co to je za svet, opusta svoje 3 deti a najde si rozvedenu s dvoma...ja tomu nerozumiem...to su fakt tak drbnuti??? To musi byt aj o charaktere, vychove, vsak neni mozne aby nejaky rozumny chlap ktory so svojou zenou caka tretie babo, pripadne ma 4-mesacne a doteraz viedli normalny zivot zrazu prisiel do stadia ze takto zit nechcem, toto ma nebavi a nabrkne si nejaku rozvedenu s cudzimi detmi a cely svoj zivot zahodi... Vsak ma srdco boli ked citam tie pribehy...cele zle 😔
@tendergirl1224 to myslíš vážne, že ti dovolil objať ho a pobozkať ?!?!?! Písala som ti do inej témy, v tom zmysle, aby si si zachovala svoju hrdosť, lebo som cítila z tvojich riadkov to, že si nedokážeš vážiť sama seba, ale toto ma úplne odrovnalo. To si fakt mala potrebu objať a pobozkať muža, ktorý si hľadal povyrazenie, alebo ťa chcel vymeniť za inú?!?!?! Prepáč, ale ja by som si takúto ženu, ktorá dobrovoľne robí zo seba handru, keby som bola mužom, nevážila. Buď si istá, že ak bude chcieť od teba odísť, tak odíde, môžeš sa mu plaziť pri nohách a nájde si inú. A ak bude chcieť s tebou zostať, tak zostane, aj keď mu nebudeš viac ako okato dávať najavo, že si bez neho ničím. Ty fakt nemáš žiadne sebavedomie? Si mladá žena, ktorá sa dokáže postarať o tri deti, nie si odkázaná hádzať sa k nohám mužovi, ktorí namiesto toho, aby ti s nimi pomáhal, vypisuje si s inou. čo má on teraz skákať okolo teba a snažiť sa robiť, čo ti na očiach uvidí, on sa cíti dotknutý, je chladným a ty k nemu doliezaš?!?!? Už sa nikdy takto neponižuj, lebo zistí, že mu to vždy prejde a túto situáciu budeš riešiť o pár mesiacov znova. 😒 😒 😒
@zivotnakrizovatke Toto rozpraval zene, ktora caka JEHO tretie dieta??? Na to, ze mam blizsie k 50 nez k 40, ma poniektori jedinci stale dokazu prekvapit...
@kondaska1 bohužiaľ obidve nešťastné ženy majú niečo spoločné - snažili sa muža maximálne odbremeniť a celú domácnosť a deti ťahať samé 😒 😒 😒 😒 . Celé zle! Deti a domácnosť sú aj mužove, nie len ženine, netvrdím, že toto je recept na vernosť, to ani náhodou, ale je tu takých tém v poslednej dobe príliš veľa na to, aby som v tom nehľadala súvislosť.
@timea7 asi nemali potom ti chlapi co ine na robote tak zacali robit pichoviny...alebo skor to podvedome, ze tu nie som potrebny?, ze zvlada sa to aj bezo mna? Idem teda o dum dal kde na mna budu hladiet ako na spasitela??? Hmmmm, tazko sa v nich vyznat, ja uz mam pocit ze podvadza kazdy chlap, aj v mojom okoli co vidim...
@kondaska1 sorry, ale takto by som sa nikdy pred mužom neponížila. Pre mňa by bolo väčším zúfalstvom žiť po boku muža, ktorý mi síce nepomôže, ale čas na novú známosť si nájde, ešte je urazený, že som mu to prekazila, v stálych obavách či sa to znovu nezopakuje, ako začať znovu sama aj keď s tromi deťmi a s nádejou, že raz stretnem niekoho, komu slová úcta, zodpovednosť nebudú cudzie. Nechcem tu vyznieť ako hrdinka, čo je to postarať sa sama o sebe a dieťa, mám za sebou. Keby som sa tešila z toho, že mi dovolí objatie a bozk muž, ktorý je na mňa naštvaný, lebo som mu prekazila flirt s inou, tak by som si prestala vážiť sama seba. No každá sme iná....
@tendergirl1224 pocuvaj tu je nieco zle,alebo cele zle..on sa na mna nahneval,ze som mu odplasila jeho buducu zenu?snad ty si stale jeho zena a s tebou ma tri deti...a ze ti dovolil objat ho..no neviem ale toto je akosi cele naopak.ved ty tu mas nieco dovolit jemu ked tak..
@jolinka pani "Karma" je len zbožným želaním ukrivdených. Je to zrejme prirodzená reakcia človeka, ktorý prežíva takéto niečo, aby bolesť nebola ešte väčšia. Žena, ktorú sa snažila doma vytvárať zázemie, svojho muža miluje, ostáva sama s deťmi, má čo robiť, aby to psychicky a fyzicky zvládla, ak by ešte myslela na to, že sa môže stať aj to, že s inou bude šťastný až do smrti, bolo by to už nad jej sily.
@timea7
@sofia288 myslím, že ho neobjala, aby si ho udržala... ťažko sa to opisuje, citová závislosť, ked potrebuješ dávku, nerozmýšlaš racionalne.... Nedá sa za to človek odsudiť. To máš ako dieťa, ktoré bude držať mamu za nohu, ak sa vyhrozí, že odíde, aj ked pred tým to dieťa vymláti. To dieťa potrebuje mať niekoho blízkeho pri sebe, hladá pocit bezpečia lásky, dokonca aj pri človeku, ktorý je tyran. Ano je iné byť dieťaťom a dospelým, len pokial človek v detstve tento pocit stráda, často ho hladá celý život, nezdravo sa upne na človeka, ktorý ho môže dourážať, ubližovať, ale on sa najviac bojí toho, že ostane sám...
@tendergirl1224 riadny chrapúň ten tvoj, máš ešte tak malé deti okolo ktorých je veľa práce a on si zodvihne kotvy akoby nič...zišlo by sa mu nožičky polámať a ciferník upraviť 😠 ten nestojí za to aby si ho o niečo prosila, toho treba poriadne vymáčknuť, požiadať o výživné na deti aj SEBA nakoľko si na materskej so 4 mesačnou a deti mu pravidelne a často dávať-frakvenciu stanoviť súdom a trvať na jej dodržiavaní, nech si užíva otcovské povinnosti....
@vejula porovnávať dieťa a dospelú ženu sa mi v tomto prípade nezdá zrovna vhodné. A áno, existuje aj Štokholmský syndróm.....Keby ju muž na kolenách prosil, nech mu nebalí kufre, že mu skrátka preplo a je mu ľúto, čo jej spôsobil......aj to je síce pre mňa ťažké pochopiť, ale on je na ňu naštvaný, že mu prekazila jeho nový vzťah, je k nej chladný a ona má potrebu ho objať?! Útechu hádam môže hľadať u rodičov, súrodencov, kamarátiek....
@zivotnakrizovatke Jednorazovu by som prekusla zrejme aj ja, toto nie. ale inak vies co, po 3 mesiacoch znamosti sa mi kazda laska zdala osudova....takze uvidime ako sa na tu osudovu lasku bude divat zacas. nic na tom uz nezmeni, ze je znicene manzelstvo
@timea7 preto som pisala zufale ženy robia zufale činy...pre nas nepochopitelne a otvara sa nam nožik vo vrecku, ked to citame, ale verim tomu že to je taky sok, že racionalne myslenie ide bokom, proste nechce ta žena uverit tomu že to takto skonci, hlavne ak s nim má 3 deti , je to nahle, predtým žiadne náznaky skor zdanlivo laskyplný vztah a samozrejme je od neho zavisla financne aj emocionalne. nie každa je natolko vyzreta aby okamžite presla do protiutoku...
@kondaska1 nemyslím si, že v tomto manželstve to bol láskyplný vzťah, skôr vzťah ženy, ktorá ťahá všetko okolo domácnosti a detí sama a neberie vôbec ohľad na svoje potreby a "pána tvorstva", aspoň podľa toho, čo písala v iných témach. Takto reagujú ženy submisívne a je to výsledok skostnatených názorov na SK, podporovaných cirkvou, ako sa má žena postarať o muža, nebrať ohľad na seba, obetovať sa a podobné capiny....
vejula ja som ju neodsúdila a ani neodsudzujem. Je mi jej len ľúto a iba som jej povedala svoj názor aby to nerobila lebo naozaj ju bude brať ako handru a nebude mať k nej žiadnu úctu...
najprv som si precitala iba uvodny prispevok a par komentarov a prve co ma napadlo bolo ze chlap ktory svoju zenu miluje tak aj ked mu v tehtoenstve v takej vyhrotenej situacii povie cokolvek tak sa len tak odrazu"nezlomi" ci "nezablokuje".....potom som docitala tak zbezne do konca a ahaho.....Ja by som ti len povedala ze nepozeraj na to co nemas a nesmut za tym tes sa z toho co mas ....dve coskoro tri krasne deti ....tito miniludkovia su ti ktori ta budu bezhranicne milovat....daj im zo seba vsetko a nepozeraj teraz ze nemas partnera....naopak ukaz mu ze takeho aky je nech si ho berie kto chce ale ty ho nepotrebujes....to ma vzdy udivuju tie charaktery...on ma pipku a z teba urobi vinnu ze tvoj emocny "vybuch" ho zablokoval....joj ma to vytaca do extremu.....mas za sebou rodinu to je super...rodina a tvoji drobci ta potiahnu ....nesmut ked vidis rodiny s oteckami...urcite neskor stretnes niekho kto o vas bude stat ...nikde nie je napisane ze ked teraz sa rozvediete ze o rok dva tri pat nebude niekto na teba a noveho partnera pozerat na ihrisku so /zavistou/...vratis sa do prace zacnes fungovat aj mimo domu a urcite zacnes aj randit ....udivuje ma len kde nasiel cas najst svoju osudovku ked je taky zaneprazdneny ze na vlastne deti nemal cas....ale to je jedno....obrn sa a na tretie babo sa nepozeraj so strachom ako si pocnes ale s radostou ze to smutno v tvojej dusi ono zaplni.....ked ta tvoj manzel nepotrebuje nech...ale tvoje deti ta potrebuju a bezhranicne ....Ty ked sa teraz polozis nic nevyriesis nic sa nezmeni nic sa nezlepsi ....jedine si privodis problemy.....hop hlavu hore chod sa pozriet na tie svoje kvietky ktore uy teray isto spinkaju a povedy si ze to je tvoja vyhra to je to jedine co teray potrebujes ....nenechaj sa nicit smutkom...smutkom za cim....za muzom ktory bol tak bezcharakterny ze este teba nechal citit sa ze si tou co to pokazila....alebo za muzom ktory uprednostnil vsetko len nie cas s vami? cokolvek by sa spravil aj tak by si s nim uz nikdy nebola stastna ale ten s ktorym by si mohla byt ten sa ta nedocka ked sa nechas zlomit na trosku ...drz saa !!!! @zivotnakrizovatke
@timea7 ved som to aj do príspevku napísala... pokial sa todieťa nenasýti tým pocitom bezpečia, tak ho hladá neskôr, zufalo hladá a vela krát sa uplne aj na blba... Tých pár okamihov, kedy si pripadá milovaná a chránená jej proste stojí za ten horor, čo je medzi tým. A vôbec sa za to nedá človek odsudiť... Ludia maju niekedy taký pocit, že takému človeku treba otvoriť oči, povedať veci na tvrdo, a ak nepochopí sám si za to môže... Ludia, ktorí to vidia velmi z rýchlika. Taký človek najprv musí udzdraviť svoje vnutorne dieťa, aby dokazal , milovať sám seba, nehladať niekoho, pri kom sa bude cítiť niekým, ale tým niekym byť... Toto su zložité veci i ked ludia maju obrovsku tendenciu to zjednodušovať, hodiť vinu na obeť a hovoríť : KEd je blbý nech trpí...
Ufff, precitala som si vsetko od zaciatku a popravde datumovo od vianoc som presne vedela ze je v tom osudova... rovnaky priebeh, rovnake slova, rovnake pocity... Uz som si to zazila s rozdielom nebola som s 3. Tehotna. Mysli uz len na seba a deti, on uz ma svoj svet inde...zrazu bude mat na vsetko cas, aj na to aby bol kazdy den o 15.30 doma a aby mohol vencit so svojou priatelkou psika..kazdy druhy vikend deti,kino, pizza,babka= misia splnena a bude si zit svoj zivot spokojneho podnikatela, ktory je konecne stastny. Je to smutne, ale muzi obcas utekaju pred povinnostami a detmi, ehm teda casto...
@timea7 ano viem, ze ohananie sa karmou je obranny mechanizmus, clovek hlada v srdci nejaku tu vesmirnu rovnovahu ci spravodlivost, nemoze prijat fakt ze dobrota sa odplati zlym a naopak ☹
tiez som si tym presla, aj ked sa to netykalo partnerskeho vztahu.
dokonca to plati aj naopak, ked dostavame od "karmy" stastie, zdravie, lasku , peniaze /podla seba nezasluzene/ ...i vtedy sa bojime byt stastni, uzivat si , cakame za rohom nejaku zradu ci hacik...ci sa nahodou vahy "spravodlivo" nevychylia k rovnovahe a nepriniesie nam to po caste nestastie.
@jeemima Ďakujem krasne za tvoje slová, ja sa to tiež snažím takto vidieť, aj sa mi to niekedy darí, ale potom sú dni , keď padam na hubu a neviem ani dýchať. Je to veľmi čerstvé a prišlo to ako blesk z jasného neba a pritom to boli asi dosť dlho roztahane mračná. Len som ich nevidela...
A ďakujem každej jednej za podporu, že tu ste a píšete. .pomáha to.
A na karmu ja verím, raz sa mu to vráti, možno až v ďalšom živote. A mňa zas toto posunie niekam ďalej. ..
@jolinka karma nie je taka, aka by bola byvala ublizila nam, keby sme sa mali citit potrestani.
preto casto ludia povedia, ze vsak nic zle sa mu za to nestalo.
trest prichadza v podobe toho, co ten konkrétny clovek vnima ako svoje trapenie, nie to, co by sme mu my dopriali.
pre priklad:
niekto by ako trest videl, ze mu to dalsia zena vrati aj s urokmi a on si ochutna vlastnu medicinku.
on to ale moze do pol roka rozchodit, hodit za hlavu a byt znova spokojny. nejaka nevera a odchod zeny s milencom ho nerozhadze.
pre neho ale moze byt napríklad trest, ze si najde prve vrasky na tvari a strati sebavedomie.
pre nas prkotina, prirodzeny proces, ktory jednoducho prijmeme s vekom. a to ze ma byt nejaky trest?
pre neho nezmieritelne dlhodobe trapenie a s tym spojene snahy zastavit cas. a dalsie trpke sklamania, lebo sa to samozrejme neda.
@moonlight1210 dala by sa k tomu rozvinut dlha zaujimava debata...ale neviem teraz ci je to vhodne.
len v kratkosti poviem... Zlo, ktore clovek vykona a neolutuje mu skodi viac, ako si dokaze predstavit. ☹
priat niekomu zle je ale tiez zlo...radsej si s tym nezahravat.
@simcika ano je to narocne oslobodit sa od ocakavania, od zasluhovosti zitia...ale zaroven je to aj velmi oslobodzujuce.
Zena co sa obetovala muzovi a detom ocakava ze si "zasluzi" vernost a pomoc. Ocakava ze naopak nevernik raz pride k trestu... a to su len trapenia duse, ak tomu nepride.
mozno to vyznie prilis ehm"nabozensky" pre tych co neveria...ale vsetci zijeme z milosti, z daru... aj ten nevernik aj ta podvedena.
Ale to nie je navod na znasanie tyrania, prave naopak lahsie sa oslobodi ten, co nelipne na ocavaniach, ze partner nam nevyhnutne vrati nasu dobrotu ci obetovanie.

@charity chrapuň chlap čo podvedie ženu s tromi deťmi...to plati aj pre toho mojho