Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
@karolina77 zijes na svk?lebo tu je PET-CT pl e hradene zo zdr.poistenia ak ho indikuje lekar.
@sissmiss Dobre, uznávam, ja to len tak ledva sledujem tu na Slovensku, ako je to v Rakúsku nemám ani šajnu. Tu by to proste nebolo možné.
@zivotnakrizovatke uprimne, až mi zostalo zle po prečítaní Tvojho príspevku...s mužom som 6 rokov, z toho 1,5 manželia.. a neviem si predstaviť že by som sa cítila takto. Na druhú stranu ťa veľmi chápem..Tvoje pocity, depresie, že sa Ti nechce ani jesť, že nemáš ,, pre čo žiť,, aj keď máš deti... Ten pocit že by ma muž prestal ľúbiť a bolo by mu jedno že sa odlúčime, že mi bude pomáhať a bude mi na blízku len z povinnosti je fakt na zbláznenie. Neviem čo Ti poradiť... rozmýšlam, rozhovory nepomohli.. jemu sa ako keby ulavilo keď si mu povedala tie slová o rozvode, ako by bol rád že si to povedala prvá..
Asi naozaj jediné čo ostáva je vytvárať príjemnú atmosféru doma a snažiť sa aby sa tam cítil s Tebou príjemne. Alebo čo tak odísť s deťmi a s kamoškou na nejaký predlžený vikend na chatu alebo na welnessik.. nech zažije to ticho v byte, tú prázdnotu...
Držím Ti palce.. ostalo mi naozaj smutno z Tvojho príbehu..verim že sa to vyrieši a časom budete opäť šťastná rodina
@oldman50plus aké nedoplatené poistné mam uhradiť??? ja žijem v Rakúsku a som tu plne poistená! Peniaze na PET CT som zbierala preto, lebo v štátnej nemocnici na toto PET vyšetrenie bol termín až na konci Februára, čo som ja samozrejme nechcela a nemohla čakať. Tak som si našla súkromnú kliniku kde som to musela zaplatiť. Asi každá žena ktorá by sa ocitla v mojej situácii, sama s tromi deťmi pred Vianocami by chcela vedieť ako na tom je a nie čakať do Februára. Ďalsia liecba, to znamena operacia bude plne hradena poistovnou. Prepac , nechcem narazat na Tvoje lekarske znalosti ale ako doktorka by si mala vediet ze neuroendokrinne nadory su nadory ktore produkuju hormonalne aktivne latky a hlavne v konecniku su velmi pomaly rastuce a na tieto nadory sa nikdy nedava chemoterapia. Pri dobre diferencovaných nádoroch ako prve sa vykona chirurgicke odstranenie a podáva sa biologická liečba vo forme analógov somatostatínu alebo interferónu alfa. Pri metastatickom postihnutí sa používa Debulking terapia, Liečba somatostatínom, Cytostatická liečba, Rádionuklidová terapia... ale nikdy nie chemoterapia. Ja mam dobre diferenciovany a pojdem na endoskopicku operaciu kde ho odstrania. To je vsetko, dufam ze som zodpovedala na tvoje otazky!
@alicka850 nie vRakusku a aj tu je plnehradene. ale ako som spomenula termin na PET bol az vo Februari a to by som dovtedycakat nevydrzala. Tak som isla do sukromnej kliniky a zaplatila.
@oldman50plus pardon som si az teraz vsimla ze ty si doktor a nie doktorka 🙂 ospravedlnujem sa, uz som asi unavena
@karolina77 mrzi ma ze som to tu zacala, sa tu najde mudrlant ktory sice nevie okolnosti ale to mu nebrani vynasat nespravne usudky a podozrievat. Tebe moc drzim palce
@oldman50plus mne to pisat nemusis, mna si neobvinil a nenaznacil ze klamem 🙄
@sissmiss netráp sa prosím ťa, mne to vôbec nevadí 🙂 a ver mi, že po tom všetkom čo som prežila ma nejaký príspevok od niekoho kto ma vôbec nepozná neroztrhá.Ja som to vysvetlila a kto si čo napíše je jeho vec 🙂 dúfam, že som ho moc neurazila keď som mu vysvetlila ako sa lieči môj typ rakoviny 🙂
@karolina77 @karolina77 Napísal som že ak si v Rakúsku tak samozrejme je to iné. Chápem tvoje dôvody a ospravedlňujem sa za pochybnosť predpokladal som že si v Topolčanoch .
Ďakujem že si ma poučila, každý lekár je celý šťastný keď mu pacienti objasnia ako ich treba liečiť. Hlavne by si mi mala objasniť rozdiel medzi cytostatickou liečbou a chemoterapiou, za to by som ti bol veľmi povďačný 😀 (poznámka pod čiarou nepíš o niečom čomu nerozumieš ak sa nechceš strápniť). Možno preto že povolanie nevykonávam, a len tak cvične zo záujmu sa snažím držať krok s trendami (k problematike som mal blízko) som si myslel že ako terapia pre neresekabilné metastatické NETy sa využíva embolizácia polymérovými časticami a chemoembolizácia cytostatikami (DOR, cisplatina atp = chemoterapia 😉 ) a že a rádiofrekvenčná ablácia sa používa až po neúspešnej chemoembolizácii. Ale samozrejme primárnou kuratívnou liečebnou aktivitou je chirurgický zákrok. Takže nikdy nehovor nikdy a verím že chemoterapia nebude nikdy u teba potrebná. Z celého srdca ti želám toho najlepšieho terapeuta, vyliečenie a dlhý život.
@karolina77 Ešte aby som ti to vysvetlil po lopate kopírujem zo skrípt pre mláďatká:
"Chemoterapie je název pro léčbu zhoubného onemocnění pomocí léků. Léky používané pro protinádorovou léčbu se nazývají cytostatika."
@karolina77 precitaj si moj prispevok o mojej kamoske s troma detmi sama ako dopadla.urcite ta povzbudi
@karolina77 aha,chapem.
@jurio čítala som teraz, no super. To je ozaj ako z rozprávky🙂
@karolina77 nekomentujem vasu konve
@oldman50plus ďakujem ja dúfam že po operácii už budem mať pokoj a bude všetko v poriadku 🙂
@karolina77 nekomentujem vasu konverzaciu s oldman50plus,ale v jednej veci ma pravdu-liecba cytostatikami sa nazyva chemoterapia.
Silno drzim palce,nech to dobre dopadne,urcite to zvladnete.
@alicka850 ďakujem 🙂 ja dufam ze nic z toho nebudem potrebovat!
@oldman50plus ty si ale jesitak
@sissmiss Som na to patrične hrdý. 😀
Čiže dobre som ti rozumel, ak ti laik napíše "nechcem narazat na Tvoje lekarske znalosti ale ako doktorka by si mala vediet" a za tým niečo úplne nesprávne tak mám čušať a nie ho usmerniť? No môžem, to by som urobil u dieťaťa alebo u duševne menejcennej osoby ale ona vyzerá byť krásna a inteligentná žena a bez metastáz s dobrou prognózou takže sa ani "nevadím" s umierajúcim.
Inak verím že s ňou sme sme si to vyjasnili, ozval som sa len preto lebo viac krát sa mi v živote stalo že sa snažili odo mňa vytiahnuť príspevok so srdcervúcou ale zjavne nepravdivou udalosťou (v rokoch kedy sa mi podnikateľsky darilo som na charitu prispieval dosť) takže som na to citlivý. Chybu som urobil len v tom že som si neuvedomil že napriek lokalizácii môže byť v inom štáte kde za posun v poradí musíš zaplatiť, už som sa za to ospravedlnil viac krát a robím to ešte raz. Týmto končím svoje prispievanie do tejto diskusie, peace.
@oldman50plus takže sa ani "nevadím" s umierajúcim??? ja podla teba umieram?? alebo co presne si tym myslel?
@karolina77 Nie, praveze to myslel tak, ze neumieras 🙂
@karolina77 dobre to myslel oldman50plus, nezlosti sa na neho. Držím Ti palce vo všetkom, si obdivuhodná žena!
Ahojte baby, teraz trochu nemám čas, ale na všetky správy sa pokúsim odpísať neskôr. Ďakujem za každé srdiečko, správu aj za to, že len na mňa myslíte. Zistila som že život je pes, asi som to potrebovala vedieť, lebo fakt som si asi zila ako princeznicka bez väčších problémov. A neskutočne veľa nás je s podobným osudom, to je neuveriteľne, ja som myslela, že len sama mám takýto osud.
@karolina77 ttebe by najviac pomohol iný lekár - psychiater

@oldman50plus Ty si doktor? Mas nejaku specializaciu? Ber to prosim ta ako normalnu otazku, celkom ma to zaujalo - teda ak to nie je tajne