Manžel ma opúšťa
Ahojte, nikdy by som si nemyslela, že sem budem písať. Vždy som ľutovala ženy, čo mali problémy a v duchu sa tešila ako mi je dobre. Som teraz na druhej strane a neviem sa ani nadýchnúť bez bolesti. Mám 33 rokov, s manželom sme spolu 9 rokov (1 a pol roka manželia). Máme 2 malé deti (4 roky, a 15 mesačné) a som v 7. mesiaci tehotenstva. Toto tretie tehotenstvo bolo neplánované, veľmi ma zaskočilo, otehotnela som počas kojenia, ešte som nemala ani prvý cyklus nabehnutý. Bum, stalo sa, bolo leto, dovolenky, endorfíny. Dlho som sa s tým nevedela vyrovnať, tešiť sa, z dvoch detí na materskej som už bola miestami dosť frustrovaná, dcéra je ešte veľmi náročné dieťa, chodíme s ňou k psychologičke. Ale muž sa na dieťa tešil asi najviac z celej rodiny, chceli sme stavať dom, teda hlavne muž... Mne je dobre aj v meste. Máme veľký byt. Muž je veľmi veľmi pracovne vyťažený a časom sa to viac stupňovalo. S deťmi mi pomáhala jeho mamina, milá zlatá svokra, naozaj ju mám veľmi rada, ako druhú maminu. Ale viete, to vám manžela a otca nenahradí. Alebo istý čas áno, ale chýbal mi. Možno som mu to dávala málo najavo, teraz to viem. Pred cca 6 týždňami, keď bol naozaj veľmi pracovne vyťažený a vídali sme ho hodinu ráno a prichádzal ked deti spali a víkendy tiež pracoval (rozbieha firmu ešte popri svojej doterajšej práci) a nás "odkladal" k mojej mame alebo jeho mame a mala som pocit, že sme mu na obtiaž. Niežeby nás nemal rád, ale proste momentálne nemal čas sa nám venovať. Do toho moje zlé znášanie tretieho tehu, stále obavy, ako to zvládnem. čiže v období, keď som aj ja potrebovala, aby ma viac potreboval, tak on nemal čas. Zlá konštelácia. Jedného dňa som sa s ním išla rozprávať večer, že mi chýba, že sa nám nevenuje, keď príde večer domov aj tak má stále telefón na uchu, v ruke a keď to odloží, otvorí notebook a pracuje do 1 v noci. A ráno to isté. Že aj keď je doma, tak vlastne duchom stále pracuje. Aj sám priznal, že nevie už vypnúť, že neviem čo s ním je, ale proste to nejde. Ja som už veľa veľa o tom nacítala a mne z toho vyšlo, že je workoholik. Závislosť síce chvályhodná, ale rovnako deštruktívna na zdravie, vzťahy ako keby bol alkoholik. Však to robí pre nás. Ibaže naša rodina išla do kelu 😔 Bila som na poplach jeho mame, že toto už nie je normálne, že mal by spomaliť, prípadne nájsť psychologa. Podporu som moc nenašla, muž tiež ani počuť. Výsledkom bola hádka, keď ma doma ráno na gauči ponížil slovami, čo vám prídu možno malicherné a asi aj sú. Ale mňa hlboko ranili. ˇže veď som doma celé dni válam na gauči, som princezná, všetci mi skáču okolo riti, či potrebujem ešte dvorné dámy (upratovačku som chcela raz týždenne, nevládzem už s bruškom pomaly), že hovno viem o zarábaní a živote a čo stále fňukám a stále výčitky. ostala som ako obarená a strašne nahnevaná ako mi to mohol povedať. Poznáte to, v hneve som chytila telefón a začali sa zo mna sypať slová, ktoré ma dostali teraz sem, kde som. Ze nech ide do kelu, ja takého kreténa nepotrebujem, že sa rozvediem, deti si rozdelíme a budem mať aspoň na seba konečne čas a podobne. Hrdinkou som vydržala byť asi týždeň, aj keď už som mu nič nespomínala, čakala som, že sa ospravedlní a hádke bude koniec. Ibaže nič také neprichádzalo. čakala som ďalší týždeň a nič, začala som sa obávať. A ospravedlňovať. A sypať si popol na hlavu. Toto trvá tak týždne a ako mi povedal môj muž. Zablokoval sa voči mne. Nevie už či ma má rád. Niečo sa v ňom zlomilo. Že som mu akoby vnukla tú myšlienku a on sa jej nevie zbaviť. To boli také slová, že som myslela, že umriem. Stále som ale dúfala, že rozhovormi sa jeho srdce obmakčí. Nespočetne krát som sa ospravedlnila a uznala všetky svoje chyby a ubezpečovala ho, že to boli len slová v hneve. Nič iné. On sa teraz cez to nevie preniesť. Navrhla som manželskú poradňu. Nechce. Že on má jasno. Aj keď na druhú stranu tvrdí, že nevie, čo je sním. Ze aj by to chcel urovnať, ale nie teraz. Že čaká, že jeho city sa zmenia po pôrode, že zas sa do mňa zamiluje. Ja mám dovtedy byť dobrou ženou a matkou a tváriť sa že nič. A čakať na "verdikt". Nechcite vedieť ako sa trápim každú jednu sekudnu dňa nedokážem myslieť na nič iné iba ne neho, nás, deti. Kazdých 5 min sa vo mne striedajú pocity nádeje a beznádeje. So chvíle, keď sa nedokážem ani na deti pozerať. Nedokážem jesť, spať. Veľmi som schudla a doktorka na poradni ma varovala, že je to nebezpečné. Nikdy som nebola tučná, ale mám 50 kg v 26 týždni. Vyzerám ako troska a viem, že aj to asi môjho muža odrádza. Zlomená ženská. On si chodí akoby nič, je, spí, pracuje...je na koni. A ja upadám. Rodina je na mojej strane, ale aj na jeho. Však pravda je vždy uprostred. Sľúbil im, že ma teraz neopustí, ale ja nedokážem žiť s človekom vedľa seba, ak vás nemiluje. Z povinnosti. Aj keď mi tvrdí, že on sa definitívne ešte nerozhodol, ale nevie mi povedať to, čo by som chcela počuť, že všetko bude dobré. Skôr si myslím, že robí všetko preto, aby odišiel... ☹ ☹ ☹
@zivotnakrizovatke uz si sa ospravedlnila, viac to nerob, maj svoju hrdost!! tak vypustila si zo seba slova ktore si nemyslela a on co, nevypustil nic? ze sa valas cely den na zadku? ako sorry to on by sa mal prvy ospravedlnit ale jemu zrejme robi dobre ked ta vidi plakat a prosit a mozno toto vzal ako zamienku na rozchod- mozno ma kdesi inde milenku...
a FAKT sa snaz dat dokopy, hoc aj cez psychologa, aby to neskoncilo laktacnou psychozou...
Ja som si precitala vsetko a tiez sa priklanam k tomu ze niekoho stretol/ma. Tie reci o tom ako sa bude starat ak odide len aby nic nechybalo, ako nevie co vlastne citi, ze nevie ci ta lubi, ze je zablokovany, zrazu ziaden sex, tvari sa ze vlastne je aj spokojny, ze si mu otvorila oci, vyuzitie hadky na to aby sa toto odstartovalo. Nie nie, chlapec to ma dobre premyslene, ten vie co robi... 100% ze niekoho ma. Musi to byt hrozne ubijajuci pocit, ja by som si najala tajne ocko na neho, nech ho sleduju nejaky cas, nech som si na istom. Toto nie je normalne spravanie po jednej hadke s tehotnou zenou, ktoru viem ze zanedbavam...
Ok,vsetko by som sa snazila pochopit,ale ze je vesely a si vyspevuje,pritom vidi ako sa ty strasne trapis??? To ma desi zo vsetkeho najviac...
@zivotnakrizovatke nemusi to byt nevera ako taka, skor ho niekto 'nadchol', je ocareny alebo ho niekto zaujal...vsetko to chce cas...to ze si vybuchla je ok, to ze si sa ospravedlnila za ostrejsie slova je ok, mozno ma toho viac to beriem, ale keby chcel, ten cas si urobi...ze si v pyzame, ved taku by ta mal mat najradsej... ked si tehotna a nemate sex to chapem, hormony, zle a tak, nedostatok miesta a casu...vies co, daj mu cas, nic neries ale maj hlavu hore.Si matka jeho deti a ziadny normalny muz neopusti svoje deti!!!
Tak aj ja som to cele precitala a aspon podla tvojich slov sudim, ze si normalna zena, ktorej zalezi na rodine, na detoch, na muzovi, aj ked ta tak velmi urazil. Som jednoznacne na tvojej strane, nehovorim, ze on nema pravo sa hnevat alebo vybuchnut alebo ti povedat svoj nazor, ale toto cele mi pripada ako taka fraska. Tiez mi to zacina pripadat tak, ze ma inu. Ale pevne verim, ze sa pletiem. Lebo chlapovi, ktory zene urobi 3 deti a potom zisti, ze ju az tak nemiluje a nevie co dalej chce a bla bla, takemu by som jednu taku tresla, ze by si to pamatal. Mozno to pripada ako feministicky nazor, ale nie, je to z jeho strany hnusny podraz. Mne manzel kupil na Vianoce knihu "Ked ide o muzov", s podnapisom, ze je to pre milujuce zeny, ktore sa snazia pochopit svojich muzov. No poviem pravdu, precitala som len zopar stran zatial a uz mam nervy, ako autor (chlap) doslova ospravedlnuje muzov, ze su iny a maju ine pocity, inak vnimaju problemy a nevedia sa sustredit na viac veci naraz. Uff, a my zeny aby sme boli vsade, vzdy, v spravnom case na spravnom mieste, riesili vsetko, starali sa a robili 1000 veci naraz.
Drzim ti palce a aj ked to nie je lahke, skus to co radia aj ostatne baby, hlavu hore, aj sebavedomie a ukaz mu, ze tento boj nemusi vyhrat on.
A este ma nieco napadlo. Mozno nieco zistil, nieco cim Ta svojim sposobom chrani napr. ma daku chorobu. Moze to napr. suvisiet s jeho muzskymi organmi(preto to libido). Keby sa dalo tiez to zakryvam, nechcela by som manzela ranit, cakate 3 dieta... Mozno su v tom dlhy alebo nieco, co tym svojim spravanim zakryva ...no zjavne je napaty a skryva to za pracu... Mozno nevie ako Ti povedat, ze tie nove projekty padli, dal do toho peniaze, alebo sa nieco vazne pokaslalo...neprizna Ti svoje zlyhanie. Nechaj chlapa chlapom, venuj sa detom, sebe a sustred sa na ten najvacsi poklad ktory mas v sebe... 😉
@lune Zasnem, co niektore zeny z jednej hadky nevymyslia 🙂
@slnecnica174 ze? mam bujnu fantaziu, viem 🙂 . Bru noc vsetkym.
@zivotnakrizovatke Bože, kam kuknem, rovnaký scenár... ako strašne odlišné role žije žena a muž v manželstve s deťmi... ako si majú byť blízki, keď sú si tak vzdialení... každý žije úplne ale úplne niečo iné!! jajaj
@maaaria3 je to narocne... hlavne, tiez ked sama prezivam take tazke casy a vsade, kde citam, zena sa stale snazi tu rodinu nejakym spôsobom chranit a robi vsetko mozne... kym muzovi na tom , akoby ani vôbec nezalezalo... cest vynimkam... kopec je aj dobrych manzelov, otcov, poznam fakt skvelých, no zial, ja to doma uz nemam ...
@takyna naozaj suhlasim...
@zivotnakrizovatke kocka, suhlasim s tym, ze z nas zien obcas vyletia sprostosti, najma, ked name zmietaju hormony... Ruku na srdce, kazdej sa to uz stalo. A samozrejme, je to ludska vec, nie sme vsetci vecne sa kontrolujuci a dokonali ludia 🙂 ale teraz cakat, ze ako sa panko rozhodne... Chapem tvoje obavy, pretoze si na nom citovo a ekonomicky zavisla, ale vsetko ma svoju mieru.
Necitala som si tu vsetky prispevky, ale sokuje ma, ze on si uz vymyslel striedavku... Takze sa uz rozhodol? Alebo ta len trapi mudrymi recami? A chodi si, akoby sa nechumelilo...?
BViem, ze si pisala, ze ina osoba v tom nie je - ale si si ista? Mne by toto spravanie (podla toho, co pises), velmi pripominalo takuto situaciu. On nevie kam z konopi, lebo niekoho ma, tak je vecne pracovne vytazeny a teraz ty si mu dala prilezitost uniku. Su sviatky, ma vycitky, tak ta akoze drzi v achu a potom to len pride... Dufam, ze sa mylim. Na tvojom mieste zdvihni hlavu a troska mu ukaz, ze ta princezna z gauca mu vychovala dve deti a spravila z bytu domov. Ze si to ty, kto mu vari a chysta a upratuje a laskavo nech sa zacne spravat slusne a vazit si to.
@kralovahola nie je na ňom ekonomicky závislá a mne to už tiež bohužiaľ začína pripadať, že alebo je niekto iný vo výhľade a toto mu náramne sedí do kariet, alebo ho náramne baví držať ju v šachu, čo tiež nie je výhrou. Najvyšší čas mu dať najavo, že sa u neho nepo..... a že ak chce rodinu udržať, musí sa pričiniť aj on, lebo ak sa rozvedie, v ich živote sa príliš veľa nezmení....
@timea7 myslim, ze by @zivotnakrizovatke mala troska (aj ked chapem, ze teraz tazko) pozbierat hrdost v sebe a malicko sa zatat. Uz to tu niekto pisal, ze Annoooo, tehotna zena pod navalmi hormonov nieco vykricala muzovi a on... Cuduj sa svete - sa toho chytil ako topiaci sa lana... A zrazu sa v nom nieco zlomilo... Na to by som sa pozrela....
Ale myslim si, ze baby tu maju pravdu, ked tvrdia, ze treba si s nim sadnut a ziadne vykrucacky, narovinu nech ti povie ako sa veci maju, lebo nieco sa vo mne zlomilo - to nic nehovori o realnom stave a co sa vlastne v jeho hlave porobilo. Je to trapna vyhovorka, alebo proste nech sa zamysli a ti povie, co ho tak strasne dojalo teda. Neverim, ze hetna veta dokaze znicit 10rocny vztah a ak ano, tak asi je niekde chyba.... Tebe tiez moze pretiect pohar trpezlivosti... A ze na neho nemas tlacit.... Aha... Takze mas v kute sediet a hrat dobru zenu, kym on si bude chodit do prace a zprace kedy sa mu zachce... A vlastne ty ani nevies na com si, ani nic... Takto sa fungovat neda. Uz si sa ospravedlnila, evidetne si to olutovala, teraz je rad na nom, nech sa vyjadri, co vlastne chce a ako to vlastne citi...
@kralovahola lenže ona pred ním plače, čo je pre neho vodou na mlyn....treba to stopnúť, len v siedmom mesiaci žena reaguje troška inak, ako keď nie je tehotná. No napriek tomu sa treba pozbierať a dať manželíkovi najavo, že ona nie je tou, ktorá musí čakať, ako sa on rozhodne, ona nie je tou, ktorá musí žiť v neistote, ona môže byť tou, ktorá teraz diktuje podmienky, tak ako ich začal diktovať on. Chce to veľa síl, ale dať sa zahnať do kúta, ukazovať manželovi, aká je zronená, nedokáže jesť, plakať pred ním je najhoršie možné riešenie, lebo jeho to evidentne baví a to sa mi nepáči.
On mohol nat dlhodobo mindraky z toho, ze zena ma viac penazi ako on a ked mu este vykricala, ze je kreten, tak to mohol byt posledny klincek do rakvy. Muzi hovoria ze penis a penazenka maju k sebe blizko. :/ Teda ked nemaju prachy, necitia sa sexy acasto ani sex neriesia.
Zavesila by som na neho detektiva, aby mu nevysla ta taktika tvarit sa ako manzelkina obet aj ked ma inu. To jeho pospevovanie pred zrutenou tehotnou je vazne desive.
Este jedna vec: ak zena zazije smutnu tragediu v siedmom mesiaci, rodia sa takym zenam depresivne deti, lebo smutne hormony sposobia zvacsenie depresivnejo centea v detskom mozgu. Preto naozaj velmi silne odporucam sa teraz netrapit. Omalovanky, komedialne dvd, komedialne serialy na youtube... Proste robit cokolvek, aby si na smutok nemyslela. Vyplaces sa po porode. Teraz vypni a venuj sa inym veciam. Ak Ti je lepsie u mamy, ostan tam. Aspon Ty musis byt voci dietatu zodpovedna, ked ten kreten nie je. Lebo darmo zachranis manzelstvo, ked Ti potom bude dieta behat po psychiatriach. Takze koniec smutku. Raz za cas sa rychlo vyrev a zase zapln hlavu so sudoku...
V Cechach jednej pani v podobnej situacii nasadili aj antidepresiva, ale to neviem ci je bezpecne. Ale za zvazenie to stoji.
@charity myslím, že tu už zachádzame všetky príliš do detailov, o ktorých ale veľa nevieme. Zakladateľka témy sama najlepšie vie, akým otcom bol doteraz, či ide v plnom nasadení v práci len v poslednom čase, keď rozbieha firmu, alebo tomu tak bolo vždy, len to na ňu teraz viac doľahlo, keď čaká tretie dieťa. Ona najlepšie vie, či bol frustrovaný z nedostatku peňazí, alebo je to túžba byť úspešným za každú cenu. Ale radíš jej dobre, aby sa raz za čas vyplakala, lebo dusiť to v sebe tiež nie je dobre a zase hlavu hore.
no...ja asi nebudem taka optimisticka..
napr mne moj miz vzdy hovoril - najhorsie je ked sa zena zacne vyhrazat rozvodom..moznoze tvoj manzel je z toho isteho "cesta"..pises ze byvas frustrovana, takze toto asi nebola prva hadka - ako sa tu velakrat pise "po jednej hadke ta neopusti"
nikto tu si nemysli, ze sa v nom uz fakt nieco zlomilo...a co ak ano...co ak si povedal ze ok tak toto uz staci? hadka, delenie deti, rozvod ...tak ok aj ja mam toho dost?
a naozaj v tom nemusi byt ina zena..ludia proste nechcu zit zivoty podla toho ako iny piska, on je tiez individualita a mozno ma toho fakt dost...
velka chyba je chodit a prosit...ved si sa ospravedlnila a on to pocul...mozno caka co sa bude diat tieto dalsie dni a tyzdne..co keby si nanho na chvilu zabudla a nasla pokoj sama so sebou? sustred sa na seba a chvilu ho nechaj nech sa prida....najprv nanho nakricis, potom ho prosis...vydychni a nechaj aj jeho vydychnut...
drzim palce nech najdete svoju cestu
Ahojte, večer som už nepísala, aby som sa lepšie vyspala a naozaj som sa dobre vyspala bez pocitu bolesti na hrudi. Alebo teda s pocitom menším. Som si vedoma, že v tom môže byť niekto iný, za žiadneho muža nedám ruku do ohňa nikdy, nie som slepá ani naivná. Ale aj si ho trocha poznám, vždy som ho vzrusovala, stačilo v teplakoch prejsť okolo neho, obriet sa, a to je ešte pár týždňov dozadu. Nevravím možno si už s niekým píše, ktorá mu teraz hľadí to jeho dotknuté ego a skrabka guľky. Môj muž je pekný chlap, čiže by sa o neho potrhali. Ale tak ak niekoho má, tak nech si ho teda berú. V momente by mal zbalene, ja jasno a na lopatkách. Ale najhoršia je tá neistota, že čo sa mu deje v tej hlave, prečo nebojuje sám do sebou, svojou frustraciou, pocitom zlyhania a nepotrebnosti. Určite ho serie aj to, že dokážem žiť aj bez jeho financií a druhá vec, čo mi vždy prizvukovali, že si ma prestane vážiť ako niekoho kto pracuje a ja len sedím doma. Koľkokrát som mu povedala za tie roky, nech si teda hľadá seberovnú rovnako pracovne vyťaženú "úspešnú " a zaznavanu ženu, keď žena na materskej je hovno, čo nič nevie o tom, čo je život. Má skreslenu optiku a váži si len ľudí, čo rovnako dru a ostatní sú povalaci, čo im pečené holuby lietajú do huby. Čiže možno ho ozaj očarila daka bezdetna úspešná právnička alebo co ja viem co. Však nech teda spomínajú v starobe na pracovné úspechy, ak je to tak. Skutočne hodnoty sú podľa mňa niečo iné, láska, vedieť si život užiť., tešiť sa z deti, ale nie 10 min denne, cez víkend pár hodín s mobilom na uchu. Odvrátil sa od duchovných veci a čisto materiálny život vedie. Nechcem ho už ani analyzovat, aj tak doňho nevidíme a hlavne on sam sa v sebe doslova stratil. A jeho škoda, že s tym nechce pomôcť. Ja už neviem úprimne, či o neho stojím. Sklamal má ako človek, aj keď jasne túžim potom aby sa dovalil s kyticou, ale už ani ja neviem, ak by sa nezmenil, či by to malo zmysel.
@zivotnakrizovatke
mozem sa spytat, si veriaca?
@mima4 pýtaš sa jej maximálne intímnu otázku 😕
Nechávam ho tak, aj ja teraz potrebujem čas na rozmyslenie, už sa toho povedalo na oboch stranách viac než dosť. Už je to len rypanie sa v hov. .. a vidím u neho hlavne, že tým, že na neho tlačíme, nech neblbne, tým viac sa vzďaľuje, a chce mať ten pocit, že však on má právo sa rozhodnúť sám. Áno, ma. Ostávam u mamy do začiatku skolky, deti nech si kľudne zoberie kedy chce, nemám s tym problém. Idem myslieť na seba, nikdy som nebola daka submisivna a praveze som si vždy myslela, že volajakeho chlapa si dokážem na uzde udržať. Holt vidíte, aj sebavedomejsiu ženu položí takéto niečo. Neni to nič príjemné veru a boli to. A zároveň sa mi tiež tá rybicka otvára vo vacku
@cottonwomen toto je intimna debata a nepytam sa to teba. Zas mas potrebu navazat sa tu do ludi? Vstan od PC, vezmi boty a sup behat von.. potom dobry smoothie, hudba...
@mima4 ak ti napíše ze áno,tak čo??? Vystrelis na zahrade ohňostroj,že si si nasla ďalšiu svoju ovecku?😀
@katarinapekna ty si ta znama naty, ze?
@zivotnakrizovatke nechala si ho niekedy s deťmi celý deň doma samého, aby zistil, že to nie je váľať sa? Zapájala si ho do starostlivosti o domácnosť aspoň čiastočne od začiatku vášho spolužitia? Alebo on bol živiteľom a ty si sa starala o domácnosť? Možno si sa ho mala spýtať, či by považoval za rozumné, aby si išla od trojmesačného dieťatka do práce a dala si ho niekomu strážiť, čo by si mala v jeho očiach väčšiu hodnotu?
@mima4 Áno som veriacia, verim na anjelov, dakoho tam hore, posmrtný život, ale nie som ta, čo chodí do kostola na omše, aj keď nič proti. Aj keď nevylučujem, že tam nezájdem, ale zatiaľ nie. Cirkev ako taká institucia mi je proti srsti, ale záleží od ľudí samozrejme.
@mima4 nemáš argument???😀 jak to??😀

@zivotnakrizovatke S trochou cierneho humoru sa spytam: a ma Tvoj muz aj ine priznaky narcistickeho psychopata? Najhorsie co moze narcisticky psychopat zazit, je urazka jeho osoby. Narcisticky psychopat neodpusti. Narcisticky psychopat aj roky nici cloveka, co urazil jeho ego. Zabava u Vas vypukla. Takze rychlo studuj, co to vlastne mas doma... Lebo tie deti Ti do striedavky vezme uz len preto, aby Ta zranil. Drz sa.