icon

Manžel ma tlačí do rozvodu

nika898
5. feb 2017

Ahojte maminky. Chcem sa poradit alebo mozno len vyrozpravat. S manzelom sme manzelia 2.5 roka no spolu sme uz 8.5 roka. Mame krasneho, sikovneho 9 mesacneho synceka. Nase manzelstvo nie je idealne no pri kazdej hadke mi manzel povie ze sa mam dat teda rozviest. Ze pri tom co mi vadi nas rozvedu hnet. Ja nase problemy povazujem za bezne mozno trosku extremnejsie v niektorych pripadoch ale inak bezne hadky. Najviac mi vsak vadi ze malo pomaha v domacnosti a ze travi s nami malo casu. Je totisto workoholik vela krat sa stane ze v praci je aj 12 hodin denne. Vobec sa tym netaji. Uz fakt ako neviem dalej pri hadke ma doslova psychycky terorizuje mam chut siahnut si na zivot. Jedine co ma tu drzi je moj syn. On mi tvrdi ze ma lubi a ze sa chce rozviest len kvoli mne aby som ja bola stastna. What the fuck? Sa vzdy na neho pozriem a poviem mu ze ja som stastna s nim a myslim si ze to ze mi prekaza ze je malo s nami je prirodzene. Ja uz fakt neviem ako dalej. Manzelsku poradnu zavrhol. Prosim o hocijaku radu. Dakujem.

moonlight1210
6. feb 2017

@nika898
mna by zaujimalo, akého druhu je ta jeho uprimnost.

je (aj netaktne) uprimny len k druhym?

je (aj netaktne) uprimny aj voci inym, aj o sebe bez ohladu na okamzite následky (teda aj velmi poskodzujuce pre neho - proste uprimnost prvorada nadovsetko)?

je (aj netaktne) uprimny voci druhym, ale mas pocit, ze tie uprimnosti o sebe selektuje podla toho, ktore mu mozu ublizit iba tak, ze to znesie (následky by mu az tak nevadili), a na tie, kde by sa mu následok tej hrubej uprimnosti nepacil (zrovna nehodil)?

renirv
6. feb 2017

@nika898 tak nie je to bohvieco ale ak je on zivitelom rodiny a chce aby ste sa mali dobre, tak musi robit, v tejto dobe je to tak ale clovek si nenavybera. len si hlavne na zivot nesiahaj nestoji ti to za to

nika898
autor
6. feb 2017

@moonlight1210 aj k sebe. Je totisto perfekcionalista vsetko musi byt dokonale aj co tyka veci okolo jeho roboty vsetko na 110%.

janinah
6. feb 2017

@nika898 že si máš nechať podprsenku pri sexe? ...to ale také veci mu musíš okamžite vrátiť,nech vie ako je toto príjemné.....ja si nechám posprsenku a ty si nechaj ponožky,nik nie je zvedavý na chlapské smradľavé nohy.....

oldman50plus
6. feb 2017

@janinah Chlap nie je žena že potrebuje cítiť celým telom. Ak mu dovolíš sa rozopnúť tak možno ani zobúvať sa nemusí 😀

janinah
6. feb 2017

@oldman50plus práve som si predstavila ako ma "pri tom" tlačí nejaký opasok alebo zips...brrrr

puklica13
6. feb 2017

@nika898 si predstavujem ako milujem človeka čo by sa takto ku mne správal...Aby ma drbal za jeden neumyty hrniec jak malé decko a to ostatné ani nehovorím...To nie je láska..To je zvyk, alebo strach

oldman50plus
6. feb 2017

@janinah a predstav si že bradavky ti odierajú gombíky a zabudnuté pero vo vrecku na košeli. Vidíš, preto sa muži vyzliekame, aby naše drahé polovičky netrpeli 🙂
Ale vyhrážať sa chlapovi že si bude musieť nechať pri sexe ponožky sa rozhodne minie účinkom, len sa bude tešiť že menej roboty s vyzliekaním a obliekaním

janush
6. feb 2017

no u nas je to rovnako... ja som tiež celé dni sama, manžel chodí ráno o šiestej a príde o siedmej... Navyše som v cudzom meste, bez rodiny, priateľov... tiež je to niekedy psychiatria, ale zlepší sa to, keď syn začne chodiť do škôlky a ty do práce... treba vydržať....

kataina
6. feb 2017

tak keby že ja musím mať na sebe podprsenku, aby som neurazila jeho cit pre krásu tak on nech si dá na tvár aspon masku Koleníka (alebo dpln iné meno, napr ...ten sused z tretieho... ktokolvek je krajši než Ty...)

0silvia0
6. feb 2017

@oldman50plus to vyhrážanie ponožkami bolo na margo toho, že perfektný pán manžel zakladateľky od nej vyžaduje, aby si nechala pri sexe podprsenku, nakoľko nie je ochotný sa pozerať na jej ovisnuté prsia...

oldman50plus
6. feb 2017

@0silvia0 Ja som to pochopil, ale reakcia mala byť taká ako tu spomenula @kataina že dobre, ale ty si daj masku Koleníka alebo Quasimoda aby som sa dívala na krajší obličaj, nie ponožky, to by si skoro každý chlap nechal, neriešil alebo nepochopil 😉

balerina2
9. feb 2017

skus mu navrhnut pred tym "rozvodom" , ze pôjdete k mediatorovi/mediatorke...to nie je poradna, ale konecne sa budete moct o tom v klude porozpravat a tie konfliktne situacie lepsie pochopit.... jedna znama isla s muzom takto riesit k mediatorke uz rozvod, na 3 stretnutiach sa konecne nielen vykecali, ale aj dohodli na nejakých veciach co kazdy skusi zmenit ... muselo to zafungovat, lebo stale su spolu a prestahovali sa do vacsieho bytu s detmi...nerezignuj na hladanie riesenia, istou krízou musi prejst kazdy vztah...vela stastia!

libawet
9. feb 2017

@oldman50plus ...no masku Koleníka 🙂, neviem, neviem, čo tam do peknej tváričky, keď dolu by to bolo na prítomnosť ženy hluché 🙂 🙂

kvetulienka253
9. feb 2017

@nika898 spamätal sa. To, čo máš doma, nie je chlap ale sprostak bez chrbtovej kosti.
Jak on s tebou, tak ty s ním. Asi dlho nevidel zrkadlo, tak mu ho nastav. Začala by som tým, že za halušky môže byť rád, lebo tak málo nezarobil ani môj dedo v 85tom. Jeho telo okomentovala, keď by sa vyzliekol na sex s tým, že keď som ho zbadala, tak ma prešla chuť. Obliekla by som sa a šla si svoje. Spomenula by som niečo podobné aspoň 2x do týždňa, nech okúsiť vlastnú medicinku.
Nebudem ti radiť, aby si s ním sekla a šla. Ľahko sa píše vo fóre...Ale zapni rozum. Buď si rozhodnutá tak žiť, preto sa zariad tak, aby si tým čo najmenej trpela. Skús sa obrniť a neber jeho názor jak svate písmo. Nenechaj sa urážať a hlavne sa nesprávajú jak zamilovaná manželka.
Alebo si ulievaj aspoň drobné pomimo a zariad si veci tak, aby si bola po materskej pripravená na odlet.

luci5
9. feb 2017

@luciaok4 veľmi pekne napísané... tak pravdivo pre všetky žienky 🙂

cacianka
9. feb 2017

@kvetulienka253 to s tými drobnými som radila už viackrát, lebo žena vo väčšine prípadov odchádza po rozvode s holým zadkom. lebo mala menší plat, lebo bola na materskej a geroj si zvyšuje ego na jej účet.väčšinou žena ked už musí ukončiť manželstvo z nejakých patologických dôvodov, musí riešiť nové bývaanie, musí znášať obmedzenia v práci i vo voľnom čase, kvôli dieťaťu/deťom, doťahovať sa o smiešne výživné ak aj vôbec nejaké ten geroj platí, a ešte počúvať psychický teror ako ju odstaví, zobere dieťa, zničí, a pod. a aj v spoločenskom postavení je - aha tá rozvedená, ale muž - chudák, žena ho aj o deti pripravila, a pritom on bol ten hustý geroj...
pokiaľ nebude v našej spoločnosti žena celkom rovnocenná mužom, platom , postavením, rozdelením domácich úloh a prác, tak bud by si mala nájsť dobrú prácu a našetriť na svoju rezervu, alebo aj počas manželstva si robiť finančú rezervu pre stýčka príhodu. ak bude rodina fungovať, použije ako úspory, ak nie - má na nový štart aspoň pár drobných.

kvetulienka253
9. feb 2017

@cacianka čo veta, to pravda. Palec hore

babulka82
9. feb 2017

@nika898 presne jak u nas pred par rokmi.Ja som stale dookola riesila vztah muža to netrapilo,vraj len vyhladam stale atd.Potom ignoracia,nekomunikacia ,hladiac si len svoj život proste žiadna opora akoby sa nic nedeje.Zašlo to až tak daleko ze som ho podviedla mrzi ma to ale asi to tak malo byt.Nevidel rodinu,deti,mňa .....len seba.Zbadal sa ale neskoro vsetko mu doslo ale bohižial neskoro.Ale tie roky nevsimania si ma si vypytala takymto špinavym sposobom..A to ja som vždy neveru odcudzovala ale stalo sa .Niekedy človek berie veci ako samozrejmost ale až ked ich strati zisti že o ako vela prišiel.

julca15
9. feb 2017

Neviem, neviem. Ste spolu 8,5 roka a máte 9. mesačného syna. Za nejakých 7 rokov si ho už pohla spoznať, nie? Alebo sa tak veľmi zmenil, alebo si videla jeho chyby ale tak veľmi si chcela dieťa, že si to vtedy prehliadla a teraz Ti to vadí? Neviem Ti proadiť, možno náševa psychológa, lebo všetky kámošky, budú tak akurát mudrovať, ale rozhodnúť sa musíš TY.

alka12345
9. feb 2017

Ked to citam niektore veci dost pripominaju moju minulost. Mojho ex. Tiez som bola mama aj otec. Nemal cas na decka. Dnes uz ma jeden takmer 17 a druhy 13. Tiez pracoval ano bol zivitel ked som bola na materskej. Ked prisiel z prace potreboval oddych a ist na pivo s kamaratmi lebo on chodi do prace...lebo ja som cely den sedela na riti. Tiez som bola ta co nema charizmu neusmeje sa je neupravena. "mal" pravdu. Ked malemu nieco bolo nemala som cas stat pred zrkadlom a robit tapetu na tvar ani vecerny uces. Rano som zotrela z oci farbu z predchadzajuceho dna vlasy dala do gumicky a bola som hotova. A never tomu ze s milenkou by sa ti priznal nato nemaju gule. Aspon ten moj nemal. Vravela som si ved kvoli detom nech maju kompletnu rodinu. Vydrzala som v tomto manzelstve 15 rokov. Som rozvedena 2.roky. Dnes mam po boku muza ktory tiez vela pracuje ale vzdy ked pride nezabudne povedat ze ma miluje opyta sa ako sa mam. Je mu jedno ci som varila vzdy si najde nieco jest. Je mu jedno ci som stihla umyt riad. A ked poviem dnes som sa nestihla namalovat som jak strasidlo povie si najkrajsia na svete. Ak ti mozem poradit utekaj od neho co najskor. Prekonaj strach z toho co bude ako vsetko zvladnes psychicky aj financne. Viem o com hovorim ostala som s dvomi dospievajucimi chalanmi sama a s hypotekou na krku. Prve mesiace boli na slucku. Povedala som ze ziadneho chlapa uz nechcem ani vidiet. Dnes mam toho najuzsnejsieho a svete. Ano ma chyby a ja tiez ale milujeme sa. Dnes mame spolu mesacneho synceka a je to milacik rodiny. A vies co je najdolezitejsie? Zistila som ze to co som povazovala za lasku bol len zvyk a mala som strach nieco zmenit. Ospravedlnila som si to tym ze ved kvoli detom... az vdaka tomuto chlapovi viem co znamena byt stastna. Nikto ti nepovie takto to urob. Musis to len ty sama. Ja ti budem drzat palce 😊

mamba13
11. feb 2017

@nika898 čo si mu povedala na tie ovisnuté prsia? Normálne sexujes s podpprdou? ...... Ja si to ani neviem predstaviť že by som takého človeka milovala, on ťa vedome zraňuje, znižuje sebavedomie a ešte v najintimnejsej chvíli. Zobuď sa prosím Ťa..... Čo myslíš ako sa bude správať k synovi keď nebude podľa jeho predstáv?

nika898
autor
19. feb 2017

Dakujem za vsetky rady a skusenosti ktore ste mi tu napisali. Niektore rady ako typu nechaj ho sameho s malym a ze mu mam nastavit zrkladlo som vyskusala a ako zazrakom si asi uvedomil ze nie som na spagatiku a dokonca sa aj ospravedlnil. Viem mozno si niektore povie boze hlupa hus co muzovi odpusti ked sa nu pekne usmeje no nie je to tak. Jemu doslo ze nechce prist o rodinu a mne ze ho nemam za vsetko krytizovat ale najst spravnu formu ako to povedat ale hlavne ze nemam nechat zo seba robit boxovacie vrece a zistila som ze vsetky problemy ktore sme mali ventiloval doma kvoli praci. Teraz uz chodi aj domov skor. Verim ze mu to uz vydrzi.

tiper24
19. feb 2017

no ak sa chlap netesi domov z prace to znamena ze asi mu doma nie je dobre, atmosferu v manzelstve vytvarate predsa vy, takze nieco zle v domacnosti bude 🙂

0silvia0
20. feb 2017

@tiper24 no toto je taká alibistická chlapská reakcia ukazujúca prstom na manželku - ty si na vine. Manželka má byť za každých okolností veselá veverica radostná a chichotajúca sa, mužík prichádzajúci z práce má byť radostne očakávaný, vypočutý, pochválený, štyri medaily vyleštené za dobrý výkon v práci, ktoré dostane od manželky na krk. A chudera manželka na materskej vyflusnutá, otrávená, zničená, nevyspatá, hodí pred príchodom manžela svoju frustrovanosť do šuflíka a bude sa venovať len a len manželovi, bude ho obletovať ako včela kvet, hoci by si to občas ona s ním rada vymenila a strávila aspoň jeden deň v týždni "len" v práci a venovala sa normálnym pracovným veciam😔
Podľa mňa atmosféru v manželstve majú vytvárať obaja vzájomne, nielen jeden na úkor druhého. Obaja si majú všímať jeden druhého, dbať na potreby manžela/manželky, snažiť sa jeden druhého pochopiť, odbremeniť, rozveseliť, atď.

tiper24
20. feb 2017

@0silvia0 to bolo myslene tak ze atmosferu v rodine vytvaraju obaja, cize manzel, manzelka, vobec to nebolo myslene tak ako si to napisala, zle si to pochopila 🙂

0silvia0
20. feb 2017

@tiper24 aha, keď napíšeš, že atmosféru v manželstve vytvárate predsa vy (asi celkovo ženy), tak to vlastne znamená, že atmosféru vytvárajú spolu ženy s mužmi... zaujímavé, no dobre😔

dagaz
20. feb 2017

@kmkke no ze waw..uzasne si to napisala😃👍👍 som sa aj pobavila pri predstave 3 dnoveho plneho drezu. Plne suhlasim👍

tiper24
20. feb 2017

@0silvia0 a kto vytvara u vas doma atmosferu? 🙂

0silvia0
20. feb 2017

@tiper24 ten, kto má lepšiu náladu😉