icon

Manžel má v práci novú kolegyňu

teddynka23
3. mar 2016

Ahojte, manžel dostal do práce novú kolegyňu a mne to začalo vadiť. Sú čisto mužský kolektív, ona teraz jediná žena. Manžel celý deň sedí v aute a ona samozrejme s ním, kedže ju musí zaúčať a mne to veľmi vadí. Majú sa s kolegami striedať, aby jej každý vysvetlil niečo iné,čo potrebuje a môj manžel ju vzal hneď ako prvý a už to tak pokračuje celý týždeň. Nikdy som nebola žiarlivá, ale toto mi vadí neskutočne. Jasné, že tvrdí, že ona ho nezaujíma, že on ju berie ako kolegyňu, no ja mám stále pochybnosti. Poradte mi, ako to ignorovať?

Strana
z3
simculllka
3. mar 2016

Boze zeny, ved tolko do nej nedavajte. Vsetky ste strasne ironicke, ale tu je chyba v sebavedomi. A poviem vam otvorene, aj ja som mala niekedy problem s tymto. Ano, pre mnohe baby je to smiesne, viacere ju posielate k psychologovi, ale mnohokrat je to o tom, ake ste mali detstvo, co do vas rodicia vstepovali a potom by ste pochopili, ze niekedy sa clovek dostane do takeho stavu, kedy sam v seba neveri a hlavne neveri v to, ze by ho niekto mohol mat natolko rad, ze by ho neopustil. Mne veeeelmi dlho trvalo, kym som pochopila, ze ma manzel ma naozaj rad a ak ma bude chciet niekedy opustit, tak to proste urobi a ked ma bude chciet podviest, tak ma podvedie tak, ze o tom ani nebudem vediet, ale aj tak niekedy o sebe zapochybujem a ziarlim. Kazda sme ina, ja zakladatelku temy chapem...Co by mala robit s tym? Asi by sa mala zacat mat rada, mala by robit vsetko preto, aby sa citila dobre fyzicky, potom by nepochybovala o manzelovi, lebo by vedela, ze je pre neho dost dobra. Ak sa clovek nema rad, nemozu ho mat radi ani druhi ludia. Takze tolko.

candii
3. mar 2016

@simculllka ?? Myslim si ze si zisla trosku z cesty 😂 neviem s kade mas ze ma chybu v sebavedomi 😂😂😂 a podobne veci ktore pises 😂 je to normalna zena ktora normalne ziarli ako vsetky len si to nepriznaju .. a tie ktore neziarlia nemiluju naozaj ..

simculllka
3. mar 2016

@candii Žiarlivosť je priamo úmerná sebavedomiu.Tolko k tvojej reakcii.

guinevre
3. mar 2016

@simculllka A co si jej ty teraz ine povedala ako to co jej vsetky do teraz povedali? Nevidela som, ze by jej niekto nadaval, preco by to vobec robil? A to, ze ju niekto posiela psychologovi, no aj sama hovoris, ze je to o nedostatku sebavedomia, a prepac, ale ked niekto si mysli, ze ho nikto v zivote nemoze mat rad, tak by sa tam ten psycholog celkom aj zisiel, ci? Aj mne obcas vie prist na rozum, hmm, co ak, co ked niekedy... ale hned si spomeniem presne to co moonlight tu detailne napisala, tak urcite to neeskaluje do takeho bodu, ze nesmie chlap v robote v time mat nahodou kolegynu. Nekontrolovana ziarlivost nici vztah, obtazuje partnera, tiez by mi to vadilo mat doma chlapa ktory by mi kazdy den vycital veci ktore neexistuju.

candii
3. mar 2016

@simculllka a ja ziarlim na mm ked sa bavi s nejakou zenou prilis priatelsky.. no nezda sa mi ze by som mala nieco so sebavedomim .. 😂😂

simculllka
3. mar 2016

@guinevre no tak ja neviem, nečítala som úplne celú diskusii, ale minimálne na prvej strane jej dosť žien napísalo niečo ironicky, a nie niečo o tom, že má viac veriť v seba. Jediná, ktorá jej to napísala úplne dobre, tu bola moonlight.
@candii myslím, že som sa jasne vyjadrila v príspevku, kto chce,ten to pochopí, kto nie, ten nepochopi, toť vsio.

tinqua
3. mar 2016

@teddynka23 porozprávam ti príbeh...muž a žena -manželia, konečne sa im podarilo postaviť krásny domček, osamostatniť sa, zariadiť podľa predstáv....bolo treba doriešiť poslednú vec - pozemok, skultivovať, posadiť kvety bla bla....a tak si zavolali záhradnú architektku....hádaj ako to skončilo.. áno, dom už je predaný aj majetok podelený. Chcem ti povedať, že nevere nezabrániš a už vôbec nie žiarlivosťou. Nekomplikuj si život. Vo vzťahu stačí LEN milovať, LEN dôverovať a LEN snažiť sa byť osobou, ktorú stojí za to nepodviesť 🙂

bobulazelena
3. mar 2016

@lubkavargova1 ale ved ja viem 😉

bobulazelena
3. mar 2016

@candii aha tak ja teda podla teba zijem v nemilujucom manzelstve , kde nemilujem ani ja manzela a ani on mna...lebo neziarlime. 😀 ach jaj...toto su nazory. Tak ano kebyze si s nejakou babou vybolava chodi s nou von a pod. tak by som asi ziarlila ale nebudem ziarlit na kazdu zenu v jeho okoli...

candii
3. mar 2016

@bobulazelena ze toto su nazory a v dalsej vete so mnou suhlasis.. sama si protirecis .. ja som nikde nepisala ze sa ma ziarlit na kazdu osobu a potom to je laska ale ked by si mala dovod ziarlit tak ziarlis .. sama si to napisala .. takze nie je pravda ze neziarlis len momentalne nie je na koho lebo sa tvoj muz nestyka s cudzimi zenami ..

janinah
3. mar 2016

Manžel je lekár,roky robí nočné s aj mladými sestričkami,to by som už bola na psychiatrii sa vôbec nad tým zamýšľať,či niečo sa tam nedeje....manželovi verím,sebavedmie ,rozhľad,úsudok mám,niet čo riešiť.....autorke odporúčam,nech sa brzí a do manžele nerýpe,nevidím na to nijaký dôvod,to si mala zobrať baníka alebo niečo podobné,kde nemajú ženy v kolektíve.

veronicka88
3. mar 2016

@tinqua ja dam svoj... 11.5 roka par z toho 2.5 manzelia...jeden a pol rocne dieta...skryvanie mobilu,zmenenie hesiel na fb a di rodneho mesta sme sa vratili oddelene...dnes sme uz rok opat spolu...a ja viem ze ziarlit sa ma primwrane...a dnes viem ze by som sa mohla obesit aj tak by si pisal s inou lebo sa asi krajsie usmiala,bola mladsia,tucnejsia (haha),a vypisovala mi ironicke spravy na fb po tom co sa muz vratili...som rada ze je to za nami...hlavu hore a zi si aj svoj zivot...vtedy prides na to ze ten je ovela zaujimavejsi ako zivoty cudzich ludi....lebo tico riesia inych maju bud total nezaujimavy zivot alebo sa nudia lebo uz maju vsetko...nechaj manzela posrandovat s nou,a co aj ked sa spolu dobre porozpravaju...ale ako mi dnes moj muz hovori vzdy sa vratim k tebe lebo chcem a vy ste moj domov...nadych vydych a usmev...

viera27
3. mar 2016

@candii blbost taketo pausalizovanie. S manzelom som XY rokov v milujucom zvazku a neziarlime ani jeden. Sme si plne vedomi svojej hodnoty a nasledkov a nepotrebujeme sa ventilovat a ubezpecovat tymto sposobom 😀 . A ked nam aj nahodou niekto robi navrhy, spolocne sa na tom akurat tak bavime 😀. @simculllka ma pravdu, ziarlivost je priamo umerna sebavedomiu.
PS: ja pracujem v skoro cistom muzskom kolektive a manzel beha casto po zahranicnych sluzobkach s kadekym.

milota164
3. mar 2016

treba doverovat a hlavne komunikovat, zbytocne sa budes zozierat takymito predstavami

romanovic
3. mar 2016

@candii moj muz je umelecky fotograf a najcastejsie foti akty. Podla tvojej filozofie by som mala cihat pred dverami atelieru, zabit kazdu, ktora odtial vyjde a jemu robit zakazdym lavorovy test?

candii
3. mar 2016

@romanovic ved kluuud boze ja nevravim ze kazdy vztah je taky.. vsak kazdy je iny a jedinecny .. to je super ze si doverujete ked ma take povolanie.. ja som nechcela rypat iba je to moj nazor .. nemusis s nim suhlasit

margarita
3. mar 2016

do kelu, tak ked som na neho nikdy neziarlila, neziarlim a ani ziarlit nemienim, ja ho ako fakt nemilujem ?

😲 😀 😀

a preco s nim potom cakam stvrte dieta?

suhlasim s nazorom, ze ziarlivost je problem osoby, ktora ziarli, ze je to rovnake ako ked niekomu napr. zavidim, nie je predsa jeho chyba a vina ze je napr. krajsi, stihlejsi, uspesnejsi, je moj problem, ze mne to vadi, ze ja nie som...

uz som tu dostala davno v inej teme o nevere nalozene, ze ked som si taka sebaista tym svojim, tak ma uz urcite niekde niekedy podviedol alebo to coskoro urobi, a keby aj ano, potom mi asi nestal za to.
ale zatial mu stopro verim a najma ziarlit ak nemas absolutne ziaden dovod, je podla mna strata casu a energie...

bobulazelena
4. mar 2016

@candii moj muz sa styka s cudzimi zenami kazdy den...ved tu pisem ze sedi v kancelarii s pritazlivou zenou. Ale nejde o to s kym sa styka ale o to ako sa sprava ku mne. Nemam dovod ziarlit pokial pozornost a lasku venuje mne, aj leby sa denne stretaval s milionom zien

bobulazelena
4. mar 2016

@margarita to je v pohode ani my sa vraj nemilujeme 🙂

moonlight1210
4. mar 2016

@candii kto neziarli, nemiluje - to je taka vseobecne dost zle chapana fraza.
lebo zalezi na mnozstve a prejave tej ziarlivosti.

ta fraza patri k tym milym malickym prejavom ziarlivosti, ked jeden z partnerov pri pohlade na to, ako sa ten druhy dobre bavi s cudzou osobou opacneho pohlavia, pride a s nejakou milou zamienkou si ho odvedie a snazi sa udrzat jeho pozornost uz pri sebe. venuje sa mu.

ako nahle je prejavom ziarlivosti vycitanie, sceny, obvinovanie, krik, ticha domacnost, oduvanie sa, citove vydieranie - to uz prekracuje to, co ta fraza chcela povedat.

Ked sa ziarlivost prejavuje uz týmito destrukcnymi formami, uz nejde ani tak o lasku (hoci samozrejme ten ziarliaci stale miluje), ale skor o snahu ochranovat svoju krehku dusevnu rovnovahu. teda partnerovi uz nejde ani tak o toho druheho, ako o seba samého.
takze tam by sa ta fraza dala prelozit skor ako: kto neziarli, nemiluje seba samého. - a z toho presne vyplyva nelogickost celej ziarlivosti ako dokazu lasky k partnerovi.

a to opakujem, ze prave ta ziarlivost je to, co ziarliaceho automaticky a bez debaty okamzite urobi tym, co bude robit vo vztahu krovie, kym partner bude ziarit na scene.
(ibaze by to bol agresivny a manipulativny ziarlivec - ale to je ina kapitola. teraz hovorim o beznych ludoch.).
teda ziarlivost urobi presne to, coho sa ten ziarlivec tak boji. ma opacny efekt.

evkakorcek
4. mar 2016

@teddynka23 tiež pracujem v čisto mužskom kolektíve. Ja a 8 mužov.Tiež vozím kolegu do práce a z práce, pretože to mám po ceste. Chodíme s chalanmi na teambuildingy, školenia (niekoľko dňové), stretávame sa v súkromí...... dokonca som bola na jednom školení za odmenu na izbe s kolegom v hotely. a čo môj priateľ? nezblázni sa, nežiarli a dokonca sa namiesto robenia scén a podozrievania s mojimi kolegami skamarátil.
Skús sa aj ty s tou kolegynou skamarátiť a uvidíš, možno ti odlahne a prenesieš sa cez to že ju má "nasáčkovanú v aute " 😀 😀 😀 😀 😀 ked teda píšeš že nie si žiarlivá
mať tak tvoje problemy :D

duplessis
4. mar 2016

@teddynka23 Ahoj, a vieš aspoň ako vyzerá, aká je tá kolegyňa? Neviem presne akého vodiča robí tvoj muž, ale ja ti poviem, že čo napr. v práci stretávam kuriérov, tak keď zaúčajú nejakú ženu, tak sa nikdy nestačím čudovať, že čo je to za chlapindu. Asi preto aj ten výber povolania, keďže vodičmi túžia byť väčšinou skôr chlapi....
ale keby mal môj muž jazdiť na tých autobusoch regio jet, kde najnovšie majú stewardku, ktorá musí byť vyfintená, upravená a celé dni trčí s vodičom, tak to by mi určite vadilo.
Takže svojím spôsobom ťa chápem, ale čo sa týka zaučania tej jeho kolegyne uvedom si, že to predsa nebude trvať naveky.

teddynka23
autor
4. mar 2016

cakala som, ze vacsina z vas to nepochopi (cest vynimkam)..ani neviem na co som sem pisala,niektore z vas su mudre az hroza..velke hrdinky, sebavedomia na rozdavanie, len ci to tak je aj naozaj 😀 "mne sa to nikdy nemoze stat" a blaa blaaa...nehovorte hop, kym nepreskocite..

@bobulazelena jedina sibnuta si tu ty 😉

anett9
4. mar 2016

@teddynka23 pred 2 rokmi si tu zakladala tému ,že žiarliš na jeho bývalú /už 8 rokov bývalú 😀 / teraz zas téma ,že žiarliš na jeho novú kolegyňu.... čas sa nad sebou zamyslieť a vyhľadať psychologa 😖

bobulazelena
4. mar 2016

@teddynka23 ako myslis... Tak prajem ti vela stastia vo vztahu plnom dovery

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
rainyafternoon
4. mar 2016

@teddynka23 A dufam, ze si mu to aj povedala, ze na nu ziarlis alebo naznacila, a ze sa ho na nu vypytujes!!! Lebo nie je nad to nasadit chlapovi chrobaka do hlavy. Skoda ze tu nie je ikonka zdvihnutych palcov...Strategia jak hovado, rozum sa mi zastavuje :D Chlapa by mozno ani nenapadlo sa na nu pozerat inak, este stastie, ze ma doma tak pozornu manzelku, ktora jeho pozornost na nu upriamuje, lebo jasneeee, ona vie este pred tym nez to vie on, ze ta zena je hrozba 😎
Ja som jedina zena v cisto muzskej spolocnosti, samozrejme subjektivne si myslim, ze som atraktivnejsia nez niektore manzelky :D ale nikdy mi ziaden chlap nic ani nenaznacil. A na jednom firemnom vecierku celej spoloconsti, nielen nasej pobocky, v inom meste, som v noci posielala smsku mojmu muzovi, ze vsetko super, bavim sa, je tu tuna chlapov ale ziaden nie je ani z polovice tak sexy ako ty 🙂 Netreba si hned namyslat, ze kazda poluje na tvojho chlapa, moze mat doma lepsie 😎

moonlight1210
4. mar 2016

@teddynka23 mas typicku reakciu ziarlivky obecnej. 🙂
akoby som sebe v zrkadle videla pred par rokmi.

ak na sebe zapracujes, aj teba to prejde. ako mna. a bude sa ti krajsie zit. ver tomu.

necitala som uplne vsetko, ale som presvedcena, ze ani jedna si nemysli, ze jej sa to stat nemoze.
na rozdiel od teba, ale nemaju z toho nocne mory dljho dopredu, budu to riesit, AZ sa to stane, nie chymery popredu.
a navyse, ked by sa im to uz stalo, nepojdu z toho do kolien az tak, ako ty.

takze nie su ziadne hrdinky, ale ano, maju sebavedomia na rozdavanie.
a keby to fakt tak fungovalo, nejake to kilo by som ti odporucila nutne kupit.

candii
4. mar 2016

@teddynka23 presneeee 👍👍👍 clovek uz nemoze nic napisat lebo kazda jeho veta bude prestylizovana a pouzita proti nemu

mimikas
4. mar 2016

@teddynka23 neziarli, nerob sceny lebo svojho muza akurat odstrasis a budes mu liezt na nervy. Ak ta bude chciet podviest urobi to, ak nie moze mat aj 200 sexi kolegyn a nespravi to, to rozhodnutie je jeho a nie neakej zeny. Mozno to berie ako pozitivnu zmenu, mat zenu v kolektive po dlhej dobe, nemusi mat o nu zaujem fyzicky, mozno je len rad v praci konecne s niekym iny ako s chlapmi. U nas v praci sme boli isty cas same baby ked k nam nastupil prvy chlap tak sme vsetky skakali od radosti, lebo to pre nas bola super zmena v zmysle myslenia a srandy ;-D

Strana
z3