icon

Manžel mi dal facku pred jeho rodičmi a s dieťaťom na rukách

zwonec
27. dec 2013

Prosim mamicky manzelky poradte...
Pri rodinnej hadke koli tomu ze muz vysedava pocas sviatkou v krcme a mame rocneho synceka ma moj muz udrel pred svokrovcami ,nase dieta som drzala na rukach. Povedala som len svoj nazor...a facka letela jak strela. Citim sa total ponizena,svokrovci nijako nezasiahli ze to je nas problem. Mojich rodicov mam daleko.
Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka.
Takyto zivot ma teda absolutne nebavi trapim sa a psychicky to prestavam zvadat...ale je tu krasne dietatko a ja neviem co dalej...☹(((

demo
29. dec 2013

@mamimilla fakt si nemyslim, ze jeden situacny preplesk uvrhne manzelstvo do komy. ale pravidelne vulgarne nadavky ano. zlyhali ste obidvaja, ty si frustrovana, nespokojna a on asi tiez. trieskas s vecami a chces, aby ta potom od samej lasky nosil na rukach. tuzis po harmonickom manzelstve a on tuzi ocividne po klude. normalna ponorka 🙂. zbytocne neotvarajte pandorine skrinky 🙂

0silvia0
29. dec 2013

@mamimilla
môj názor je: tvoj manžel má problém so zvládaním agresivity a ty ho riadne ospravedlňuješ, pred sebou, pred nami tu vo svojom príspevku. Nemá právo vulgárne nadávať pred deťmi ani tebe a vôbec nemá právo plesknúť ti tak, aby ti ublížil tak, ako ti ublížil. Každý by si mal dokázať držať svoje prejavy agresivity na uzde, kto to nedokáže, nech si to rieši. Raz budú takéto vulgárne slová používať tvoje deti v škole a keď sa pani učiteľka opýta kde to počuli a oni povedia pravdu, budete sa ako rodičia veľmi veľmi hanbiť. Manželovi treba dať riadnu stopku agresívnemu a vulgárnemu správaniu a už ho neospravedlňuj ani sama pred sebou. Na začiatok by som začala odbornou literatúrou ako zvládať agresivitu a ak to nepomôže skús vyhľadať odbornú pomoc psychológa pre vás oboch. Ty máš evidentne tiež problém zvládať emócie a nereagujete na seba s manželom dobre. Ak ste obaja prístupní riešeniu problémov, tak to určite zvládnete. Veľa šťastia.

ala76
29. dec 2013

jednoznacne rozchod,aj ked je tu uz dieta a bude to tazke bez otca.ale taky otec a manzel nestoji za nic.budes psychicky dobre na tom ty bude aj dieta kludnejsie. 😉

sheronka
29. dec 2013

@zwonec Dostala som prvú facku od chlapa, mala som len 17, on 23. Bolo to dokonca v spoločnosti našich priateľov. Po facke nasledovali slová ako ty si ma vyprovokovala, nikdy to neurobím, prepáč. Vieš čo nasledovalo po týchto slovách o pár týždňov? Ďalšie facky, ponižovanie, psychický teror a slová od neho: "Neskončím pokiaľ ťa neuvidíme na psychiatrii" Takže za seba ti môžem povedať, že nikdy neskončí iba pri jednej facke.

tinapa
29. dec 2013

@mamimilla Deti daj k rodičom, známymy postrážiť a v kľude si to vydiskujte čo si tu uviedla.. ešte napíšem.

zkutnikova
29. dec 2013

@ninuska8 no tak s nim asi nieje ziadnej reci kedze mu je prednejsia krcma ako prechadzaky.atd.....ona sama vie,ako sa citi,a ako.....je do u nich doma.....ja som len pisla ze by som sa riadila takto.....podla situacie.....samozrejme......ale byt zenu......to nieje u mna..normalne....ked ju raz udrie,bude to robit stale....alebo mozno nie hned ale neskor isto....je na nich ako sa rozhodnu....hlavne ona.....

lulkala
29. dec 2013

Ked si vezmem tu svokru, to musi byt celkovo rodinka na pohladanie..keby som videla ako moj syn udrie zenu, vymlatila by som ho ako hada a nasla psychologa. Myslim ze by som sa hanbila pred nevestou do konca zivota, ze som nieco take vychovala...

modrofuzik11
29. dec 2013

hned by som odisla. ak sa nechces trapit, chod. tento vztah nema perspektivu.

zlatino9
Odpoveď bola odstránená
aneri66
31. dec 2013

Odpoveď zbaliť veci a odíjsť sa píše ľahko, no nie je to ani z ďaleka riešenie...myslím, že ak niejaká žena tu na MK napíše, čo sa stalo, že ju manžel udrel..automatický muž je tyran od ktorého treba odíjsť... najsť si niejaké sociálne bývanie a utekať kade ľahšie...pretože ju bude do konca života biť... myslím, že každej druhej tu na MK sa niečo podobne stalo...no zatĺkať, zatĺkať akého mám perfekného manžela a mne sa také niečo nestalo a ani nestne...tak je to totálna sprostosť !!!!!! ak to niekto nezažije tak to ani nepochopí..... Máš to ťažké tomu verím, no odíjsť nie je riešenie...každý z nás je človek a niekedy koná v afekte...stalo sa to...myslím, že ešte také niečo zažiješ... všetci sme len ľudia a chyby robí každý... hoci ešte to potrvá, no on časom príde na to , že kamaráti a krčma nie sú prvoradé..ak má samozrejme trošku zdravého rozumu....manželstvo je silné puto..časom kamarátstvo pominie, on na to príde uvidíš...neviem koľko má rokov , no rozum dostane tak po tridsiatke.... samozrejme sú aj vinímky, ktoré rebríček hodnôt vedia už od začietku vzťahu, no myslím, že tých je veľmi málo...je to chlap teraz sa cíti ako autorita, no trvať mu to dlho nebude...ženy majú schopnosť muža vytočiť do nepríčetnosti vlastná skúsenosť, no ver tomu, že on to ľutuje a určite by chcel vrátiť čas naspäť, no hrdosť mu to nedovolí....nevravím, že je to tvoja vina ani zďaleka sa ho nezastávam a to čo spravila sa ospravedlniť nedá...no stalo sa a s tým už vy dvaja nič nespravíte...odpustiť mu odpustiš, no ver, že nikdy mu to nezabudneš a čo sa týka svokrovcom zachovali sa správne ...nikdy nedovoľ, aby sa svokrovci medzi Vás dvoch miešali...musíte si to vyriešiť vy dvaja.... ( v prípade, že by ťa bol bil naďalej okrem tej facky - určite by mali v tomto prípade zakročiť ... no facka neznamená byť tyran a hneď utekať - problémy su v každom vzťahu.. a tá krčma keď si uvedomí, čo je prednejšie...prestane tam chodiť..a na chvíle keď ti ubližoval nebude rád spomínať..) čas lieči ...útek nie je riešenie...sadnúť a komunikovať

mm2008
1. jan 2014

@zwonec - ahoj, je mi to ľúto, ja sa nezvyknem zapaját do takýchto diskusií, ale už Tvoj nick tomu napovedá - zwonec -takže zazvoň na zvonec a urob manželstvu koniec... nič iné Ti žiaľ neviem poradiť. Bude sa to len stupňovať. Nie, Nepíšem, ako ohúrená žena, ktorá zhíkla nad tvojim príspevkom- nad reakciou Tvojho manžela dokonca pred jeho vlastnými rodičmi (tí to určite riešiť nebudú, ved si predstav, že o pár rokov toto isté spraví Tvoj syn svojej manželke pred Tvojimi očami - aká bude Tvoja reakcia?) .A reakcia svokrovcov bola úplne normálna, prirodzená, neriešiť nič, je to Váš vzťah. Píšem ako žena skúšaná životom.
Takže ak nezaberie normálny rozhovor s manželom, tak sa zbaľ a odíď. Kým je všetko v začiatkoch. Drž sa a nech je tento rok 2014 pre Teba a Tvoje dieťatko šťastný .

sepkev
1. jan 2014

padaj od neho, ak môžeš, je to magor a urobí to znovu!! a svokrovci sú tiež magori, ked nic neurobili...ak môžeš, chod k rodičom, kým máte len jedno dieťa a má len rok, aby sa z Teba aj z malého nestali trosky...

kikina84
1. jan 2014

@zwonec kto udrie raz ,udrie aj druhy krat..veru dobre si si nevybrala..ja by som si nebrala chlapa so sklonami k nasiliu..mne manzel nikdy nepovedal ze som krava a nieto este horsie nadavky to nikdy..za celych 10 rokov co sme spolu..mali sme aj zle chvilky,hadky ale udrel by len raz a posledny krat..takze asi by som zacala na tvojom mieste rozmyslat,ako sa z toho co najrychlejsie vyvliect..drzim palce

kiki68
1. jan 2014

hned sa nechat rozviest,co s takym chlapom, nakoniec zenu v navale zlosti uskrti a potom co..ostane dozivotne poznacene dieta z ktoreho nikdy nic nebude,lebo prislo o matku za takychto okolnosti a videlo len same nasilie v rodine. To dieta to poznaci, vsetko to co vidi ma velky vplyv na jeho buducnost, na stastny partnersky zivot atd.
Ked nema chlap zabrany udriet zenu este aj pred rodicmi,ci priatelmi,tak tam uz prestava vsetka sranda a zacina vazny problem. Vacsina nasilnikov totiz robi veci velmi skryto a pre pribuzenstvom sa casto hraju na vzornych ludi, ale ked nemaju zabrany pre pribuzenstvom je to viac ako zle. Keby je to moj syn a udrie svoju zenu predomnou tak neviem ci by som mala skor zabit jeho alebo seba za to,ze som dopustila na svoje dieta taku zlu vychovu,alebo priviedla na svet takeho netvora, ktory ublizuje ludom.

sophia111
1. jan 2014

Okamžite odísť. Napr. k rodičom. Aj dieťa tým trpí, tomu ver..ako raz niekto povedal, najkrajšie, čo môže otec urobiť pre svoje dieťa je to, že bude milovať jeho matku.. A toto láska nie je, keď ťa takto psychicky a fyzicky ponižuje. Odíď. Ja by som neváhala ani sekundu. Držím palčeky!

ollynka
1. jan 2014

@zwonec nehnevaj sa, ale ja by som si takého chlapa nevzala, ani keby som už čakala s ním dieťa. V akom prostredí a s kým budeš vychovávať dieťa to je tvoja priorita. Máš za sebou rodičov, tak sa pekne pobaľ a Nový rok začni pekne v pokoji aj s dieťatkom. Tvoj partner nie je jediný muž na svete, hľadaj si iného partnera

emmka2013
2. jan 2014

Určite je to začiatok konca...ja som mala takého bývalého hajzla na entú, mlátil ma ako žito a jeho mater mi povedala, že plačem na nesprávnom hrobe...takýto hajzli, si nevážia ženy...a nikdy nebudú...a to,že Ťa udrel a mala si dieťa na rukách to je vrchol, ako sa hovorí, zbal si pár švesták a utekaj od neho na míle ďaleko...je jedno,že máte spolu dieťa...otec pre dieťa sa vždy nájde...ak by už len o to išlo...držím Ti palce...a hlavne váž si samú seba !!!!

veronika_april
2. jan 2014

@zwonec Tak tu su dve moznosti. Bud mu navrhnes, nech navstivi odbornika a lieci sa kvoli agresivite, alebo sa zbalis a odides... lebo z tvojho syna vyrastie jeho kopia. Ked bude kazdy den vidiet, ze jeho otec mamku mlati a nevazi si ju, co myslis? Bude si on niekedy vazit zeny?

jabadaba
7. jan 2014

@zwonec ..."Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku..."

ziram, odpust. Ty si mala vlciu tmu alebo co s tebou bolo ak Ta vyssie citovane neprebralo k okamzitemu ukonceniu vasho vztahu a klido pido si sa tej svadby zucatnila? 😨

No a to co pises ako poslednu udalost, tak toto dufam, ze Ta uz prebralo dostatocne. Svokrovci sa boja co? Ze aj im da synacik po papuliach, ked drzali zobaky? Vskutnu vyberova rodinka! 😝

simona58
7. jan 2014

Dievca zlate pakuj veci,tiez som svojmu ex tolerovala sem tam facku,stuchance,dopadlo to tak ze ma jeden pekny den dobil tak ze som skoncila v nemocnici.ja som brala antidepresivach a deti maju z toho traumu este dodnes a to uz je par rokou dozadu.a pomohlo mi ze som sa schopila a dvomi malymi chlapcami zacala odznova.bolo to tazke ale stalo to zato!

ejsistejsi
7. jan 2014

BAL KUFRE!! moj otec bol taky... a aj je len sa uz neodvazi udriet mamu lebo uz sa ho neboji..... ale nemala za 22 rokov odvahu ho nechat ze deti deti deti vyhorka na deti !! Nie proste ty musis mat vyhovorku na dieta !! CHces aby zilo v traume?? Ja zijem... ked pocujem krik alebo je hadka klepem sa... niekedy klacim v kute... tak sa bojim... ostalo mi to.... trauma na cely zivot... a tazke zaradenie do spolocnosti ... mysli na seba a pravdaze v pvom rade na to dieta !! Preboha....prva facka nieje dovod hej sak aj mojmu manzelovi raz uletelo ale to som ho vyprovokovala ja no ja som mu vratila... odvtedy sa nic take nestalo... proste prechadzali smetazkym obdobim... ale vytahat ma za vlasy???????????????????????? a udriet ked je dieta na rukach?? opakovane tyranie?? moja draha nebud hlupa utekaj .... a najlepsie ked on nebude doma,... aby ti neublizil.... drzim palce

jeass
8. jan 2014

@zwonec toto je situácia, ktorá by nemala zo strany svokrov zostať bez slova, pretože práve ich postoj môže veľa vyriešiť. Keď to nechali iba tak, ako by dostal,,povolenie,, k tomu, že robí dobre, že žena sa nemá čo starať do toho, čo si muž robí... Videla som veľa hádok či v rodine (matka, teta, hlavne ja 😀, a viem, že svokrovci by mali vždy zastať ,, cudzieho ,, člena tzn. nevesty a rodičia nevesty vždy zaťa. Tento postup volila vždy moja babka, moja teta, teraz aj moja mama, a musím povadať, že až vo vlastnom vzťahu sojm pochopila, že je to velmi dobré, pretože v tej chvíli, aj keď sa to nezdá, je to to najlepšie, preotže manželia, sa vždy po čase udobria, a ak by mu dali svokrovci jasne najavo, že to čo spravil je ostuda a neúcta k žene a dieťaťu, tak by sa to zrejme nezopakovalo...
A myslím, že ak sa to stalo už 2x, tak tvoj muž si bude dovolovať stále viac, to že si dovolil ešte aj pred ludmi znamená, že nemá zábrany, čo je veľmi zle... Ja som dostala od môjho priateľa raz facku pri hádke, ale ja som z toho urobila takú komediu, povedala som to u nich doma, u nás doma, jemu to bolo tak trapné, že sa ospravedlnoval ešte rok po tom 😀, no nás si našli po rokoch iné problémy, ale to je už na inu temu.
Drž sa, a veľa sil ti prajem

satanka1
9. jan 2014

@zwonec ja som sa práve kvôli deťom rozviedla..nechcela som,aby z nich vyrástli deti ako je môj bývalý muž a jeho sestra.Ked som po 7 rokoch odchádzala,tak mi bývalá svokra povedala,že ona to vydržala 35 rokov,tak musím aj ja.No ani náhodou.Rzvod bol to najlepšie čo som mohla pre deti,ale aj pre seba urobiť.Môj terajší manžel má 3 dcery a rozviedol sa tiež kvôli deťom..aby neboli vo večných hádkach a kriku.. chodia radi k nám,tešia sa sem a práveže sa nechcú vrátiť k mame.Dve staršie mu už pár krát povedali,že sú radi,že sa rodičia rozviedli.My sa ľúbime,nehádame,oni to vidia a je nám všetkým spolu dobre.Zbytočne držať spolu ľudí,ktorým to neklape,práve tým sa ubližuje deťom najviac.

ladywitch26
10. jan 2014

@aneri66 to snad neveris tomu,co pises? ze kazdej druhej zene sa to stalo? mne by sa muz len raz odvazil dat facku a nie ze ja by som sa balila, ale on by si na druhy den nasiel kufre pred domom a vymenene zamky na dverach. a on to velmi dobre vie. jasne, kazdy je raz za cas vytoceny, ale ked uz teda potrebuje vybit tu zlost, nech si ide buchnut pastou do steny a pod., nie ublizit druhej osobe. a uz vonkoncom nie, ked je pri tom este aj dieta! a ze on dostane rozum po 30ke? a ak ma teraz napr. 23 rokov, to sa ma nechat este 7 rokov otlkat? tahat za vlasy, fackovat a urazat? a co ak on ani po tej 30ke nedostane rozum? vsak naco, ked zena mu to doma toleruje, necha sa mlatit a caka, kym on po tej 30ke dostane rozum...taketo nazory ma vedia fakt vytocit!
mala som aupaira, ktoreho rodinu postihla trauma. jeho teta sa zamilovala do nespravneho chlapa, pil a potom ju bil. niekolko krat skoncila v nemocnici, prisla dokonca o slezinu a jemu sa nikdy nic nestalo, lebo zakazdym svoje obvinenie stiahla. (stalo sa to v cechach). az ju jedneho dna dobil tak,ze nevladala vstat z postele a privolat si pomoc. 3 dni ho prosila, nech jej zavola lekara a on odmietal, ze vsak to s nou nie je tak zle. tie tri dni ona zatial v hroznych bolestiach umierala. on sa snazil utiect a skryval sa, jeho mater mu dokonca pri tom pomahala. na sude neprejavil ani stipku lutosti nad tym,co sa stalo. vraj si to ona zasluzila, ze ju zbil. dve starsie deti isli do detskych domovov, dve mladsie, 7 mesacne dvojicky si nakoniec osvojil jej brat, otec nasho aupaira. ta zena mala 32rokov, ten tyran 38. vidis, ani po 30ke nedostal rozum. a ju to vyckavanie a dovera nakoniec stala zivot. 😠

aneri66
10. jan 2014

@ladywitch26 to čo ty opisuješ je tyran.... a nie keď niekomu fakt rupnu nervy - nemusí byť predsa chlap ktorý ženu mláti...možno sa to stalo posledný krát čo ty vieš...je rozdiel ak niekomu sa to stane 1-2 x za život a iné kto mláti ženu celý život.... vieš ako to bolo medzi nimi ???? vieš dobre, že ženy su schopné vytočiť chlapa do nepríčetnosti...ja som nikde nenapísala, že je to správne čo urobil ...ale porovnávať to s tou historkou, čo si napísala ty sa určite nedá...len aby si aj ty nebola prekvapená, keď sa ti to v živote stane...máš 32 rokov ešte si toho veľa nepreskákala..tak nemôže tvrdiť, že je to nemožné !!!! a po ďalšie s tými kuframi, to tiež záleží od okolnosti asi ťažko mu vyhodí kufre pred dvere, keď pravdepodobne býva u svokrovcov...nemyslíš ????? a verím tomu čo píšem...keby každý riešil problémy takto ako si uviedla ty neviem, či by aspoň jedno manželstvo vydržalo...

ladywitch26
10. jan 2014

@aneri66 ale ved zakladatelka temy pisala,ze uz pred svadbou ju vykvakal za vlasy a stlacil jej bradu. teraz jej strelil facku pred jeho rodicmi, ked drzala dieta na rukach. nebol ani opity, co by mohla brat ako "polahcujucu okolnost", ze nie je pri zmysloch. svokra zazivala to iste, kym nedala muzovi ultimatum. zakladatelkin muz toho bol zrejme v detstve svedkom, tak mu to pride normalne. a kedze jeho rodicia nepovedali nic, berie to ako ich podporu v jeho cine.
ziadny tyran nezacal zhurta mlatit zenu hned od prveho dna, vzdy to zacina postupne. plati tu princip zaby variacej sa v hrnci...
a keby si niektori chlapi, a aj zeny prestali mysliet, ze sem-tam facka, aj ked vyprovokovana, je ok, tak by tiez vydrzalo viac manzelstiev 😉

ladywitch26
10. jan 2014

@aneri66 btw. sme s muzom spolu 16 rokov. za tie roky sme sa samozrejme pochytili dost krat, ale ani jeden z nas nepoklada za normalne riesit konflikty fyzicky, takze ziadne prekvapenia neocakavam, aj ked som este dost mlada.

aneri66
10. jan 2014

@ladywitch26 ale nie každý ma rovnakú povahu ...myslím, že až tak ho zase nie je potrebné odsúdiť...automatický je tyran

ladywitch26
10. jan 2014

@aneri66 a kde je pre teba hranica, kedy este nie je a kedy uz je? za povedzme 10 faciek este nebude, ale ak streli 11tu, tak uz bude?
on jej proste streli tolko faciek, kolko mu ona dovoli. co nemeni nic na fakte,ze je to proste agresor, kedze nema vobec zabrany. tu facku ani neolutoval a poklada to za uplne normalne riesenie.

aneri66
10. jan 2014

@ladywitch26 ja som napísala svoj názor, že človek sa dokáže zmeniť....keby som to nemala overené...tak to tu nepíšem...kamaratku raz udrel - odvtedy vôbec a su spolu 18 rokov ???? žije s tyranom ???? stalo sa to