icon

Manžel mi dal facku pred jeho rodičmi a s dieťaťom na rukách

zwonec
27. dec 2013

Prosim mamicky manzelky poradte...
Pri rodinnej hadke koli tomu ze muz vysedava pocas sviatkou v krcme a mame rocneho synceka ma moj muz udrel pred svokrovcami ,nase dieta som drzala na rukach. Povedala som len svoj nazor...a facka letela jak strela. Citim sa total ponizena,svokrovci nijako nezasiahli ze to je nas problem. Mojich rodicov mam daleko.
Pred svadbou ma vytahal za vlasy a silno stiskol sanku vraj to nieje bitka.
Takyto zivot ma teda absolutne nebavi trapim sa a psychicky to prestavam zvadat...ale je tu krasne dietatko a ja neviem co dalej...☹(((

aiva1
28. dec 2013

zwonec...mne keby dal manžel pred svokrovcami facku, tak mu strelím jednu naspäť...a dovidenia... 😀
Chlap ktorý udrie manželku pre svedkami a naviac pre dieťaťom...tak je...hmhm..." svokrovci do toho nezasiahli, robia sa že nič nevidia, ale určite si myslia svoje ale pred tebou to nedajú najavo, synáčika si vždy budú zastávať...
Išla by som od neho hneď preč...rodičia ti nemôžu pomôcť? Že by si u nich na určitý čas bola? Myslím, že keby si im to povedala, tak by sa ťa zastali a pomohli ti...žiadny rodič neznesie keď sa jeho dcére ubližuje....
Verím tomu, že u jednej facky by to neskončilo, a keby to videli deti tak trpia tiež....STOJÍ TO ZA TO?
Mám dvoch synov, vychovávam ich tak najlepšie ako sa len dá...ale keby mali manželky a niečo takéto by sa stalo - že by môj syn dal svojej žene facku...tak ho zmalujem jak syrotu - aj keby mal tridsať...

emily76
28. dec 2013

@zwonec ak mas kam ist, bez.. cim skor, tym lepsie. Ak sa muz bude chciet kvoli tebe zmenit, moze to urobit aj ked nebudes pri nom. A tie, co radia cakat, posluchat, poradnu... asi nezazili ake to je, ked ti najblizsi clovek jednu vrazi... ono to zvycane pri tej jednej facke neskonci, skor naopak... bude vediet, ze aj toto si moze dovolit a prepecie sa mu to. Tieto krcmove tipy sa nikdy nezmenia.. a ak ano, tak k horsiemu.

akrim1311
28. dec 2013

a zwonec sa nezapája do témy?

mishka0508
28. dec 2013

Ked som si precitala na uvodnej stranke MK tuto temu, tak son si povedala, ze znova nejaky blb si kompenzuje svoje komplexy. Schvalne som si na to klikla a docitala nazov...s dietatom na rukach...skoro mi oci vyleteli. Nehnevaj sa, ale uboziak je, ze na teba vobec dvihol ruku. Ale je totalny chudak, ze to urobil, ked si mala dieta na rukach. Kreten! A to, ze svokrovci si ta nezastali, bol len tichy suhlas k tomu, ze sa to moze opakovat castejsie. Jednoducho mu v tom oni branit nebudu. Takze tam, moja mila, pomoc nehladaj ☹

mata128
28. dec 2013

Baby,mna teda muz nikdy neudrel,so svokrovcami mame vztahy ake mame,cize nic moc...predpokladam,ze keby sa nieco take stalo,svokra sa ozve,ale rozpitvavat to nebude...ono je zo strany svokrovcov tazko miesat sa do mladych,mladi sa v posteli zlizu,svokrovci ostanu zli....tym samozrejme ale cin manzela neschvalujem,byt to moj muz,bez vahania mu ju strelim spät...

mima4
28. dec 2013

@macamac ano, pred Bohom muzovi. Nie, nie som katolička. 🙂

donkacik
28. dec 2013

@zwonec ahoj, prikláňam sa k názoru zbaľ si veci a choď preč. čím skôr, tým lepšie, čím dlhšie to budeš naťahovať, tým ťažšie to bude ukončiť. nedávala by som mu ultimátum, pretože vieš ako sa to skončí? iba ďalšou fackou (prinajlepšom). ďalej, moji rodičia sa často, keď som už bola staršia (od cca 10tich), hádali a podstatne viac som si priala, aby žili oddelene, než aby boli spolu. máš malé dieťa, ak to ešte chvíľu potiahneš a bude väčšie, začne tú zlú atmosféru vnímať, lenže ono si nepovie, že by bolo fajn, keby ste sa rozviedli, ale ako tu už niekto spomínal, môže sa začať počúravať, koktať a čo je horšie, ak to bude trvať ešte dlhšie, uvidí to ako vzor pre svoje správanie a to potom môže byť ešte len zloba. s odtlačkom ruky by som šla k lekárovi, aby som o tom mala dôkaz. ak máš rodičov, ktorí ťa môžu prijať, choď, choď, choď! jednoduchšie to už nebude, len ťažšie a zložitejšie. a nevieš, aká silná bude ďalšia bitka...
ďalej, prosím ťa, nepočúvaj ženy, ktoré ti radia, aby si zostala, poprípade ti tvrdia, že to je tvoja vina. tvoj muž je chmuľo, že ťa udrel a za to môže len on a nik iný (z vás dvoch, pochopiteľne, myslím, že výchova v tom nie je nevinne). ony totiž facana nedostanú, nebudú mať zlomenú ruku alebo rebro, ale ty asi áno.
ak by na mňa raz zdvihol partner ruku, osobne by som rozhodnutie odísť ale vôbec nepovažovala za ťažké. kvôli sebe a dieťaťu to, prosím ťa, urob.
veľmi silno ti držím palce, aby si sa odhodlala na takýto razantný krok. uvidíš, keď sa pozrieš o pár mesiacov spätne na tieto časy, ktoré si musela prežiť, sama si povieš, že nebolo lepšieho rozhodnutia...

blankaj
28. dec 2013

@jahodka8 prepáč ale to znie ako veta týranej ženy "my ženy vieme už len nevinnou otázkou poriadne vytočiť" A ČO AKOŽE ? Veci sa neriešia bitkou, ťahanie za vlasy a facka je začiatok konca a čím skôr to pochopí, tým lepšie. Som vydatá, preferujem manželstvo a život tak ako sa patrí, ale TOTO URČITE NIE !!!!!!

8853
28. dec 2013

Nie som za radikalne riesenia a vztah by mali budovat obaja a ked sa objavia problemy, mali by ich obaja aj riesit. Ale su iste hranice, kedy ine riesenie ako odchod nie je. K svokrovcom a ich reakcii sa nebudem ani vyjadrovat, lebo oni vedia ako si syna vychovali. Medzi manzelmi ma byt aj vzajomna ucta a pochybujem, ze on si Ta vazi, ked dokaze toto spravit a tiez pochybujem, ze po tom, co on robi si ho dokazes este vazit Ty. Tu ziadna manzelska poradna nepomoze, ani ziadne dristy typu, ze by si sa mala pozriet na seba, ako sa k nemu chovas, co tu bolo niektorymi zenami spominane. Tvoj najblizsi clovek Ta nema co bit, nema Ti co ublizovat, ci fyzicky alebo psychicky, ak to spravi, nestoji Ti za ten cas so si s nim stravila

denka88
28. dec 2013

@kacena4 vies podla mna ak muz udre zenu je to ubohost ... a podla mna ak to spravil raz spravi to aj viac krat... a to ze jeho rodicia nato nic nepovedali je odraz ich vychovy a toho ze to schvaluju... ak jej dal facku ked bol triezvy a len zato ze nesuhlasila s tym ze pije tak podla mna je spravne riesenie od takeho cloveka odist!!!! nebude predsa hladat riesenie 20 rokov, cakat a trpiet jeho teror a potom sa obzriet za zbabranym zivotom a povedat si dost bolo a odist bez penazi, bez sebavedomia bez ambicii a nemat sa kam uchylit a potom jej naozaj ostane len ten azylovi dom :( a este nedajboze jej bude dieta potom vycitat ze muselo trpiet v takej rodine, alebo nedaj boh si vezme priklad z oca ze je dobre sa ozrat alebo ze je normalne bit zeny!!!! toto nieje dobre prostredie pre vyvoj dietatka.... podla mna ak raz jej dal facku zato ze si dovolila nesuhlasit s jeho pitim tak pri navrhnuti nejakej poradne alebo niecoho podobneho by to nemuselo skoncit len jednou fackou, ved predsa taky "KING" nepotrebuje psychloga aby si spravil poriadky so zenou doma.... aspon podla mna by to tak zobral... je to smutne ale je to tak... ak su vo vztahu "len" hadky ze to nieje o fyzickom ublizovanie tak fajn nech idu do poradne, ale od muza co udrie zenu na 100 km daleko!!!!!

ninuska8
28. dec 2013

jooj toolko mudrych rad sa tu popisalo, az som sa z toho pokakala...vy z jednej facky uz robite tyrana a riesite ich vztah...poznate ju? poznate jeho? akaze je toto podpora? ku vsetkemu treba pristupovat konkretne, nikto nevidel a nepozna ich situaciu...ale dnesny svet je taky, objavi sa prvy problem a hned rozvod, ja nehovorim ze sa ma nechat tyrat...ale rady typu: bal sa, odid, ber dieta su nanajvys povrchne, svetske a nemilosrdne...je mi z toho zle 😢

denka88
28. dec 2013

@zwonec a ak sa budes chciet vyrozpravat kludne napis IP, mne tiez dost mamiciek tu na koniku vypoculo tak rada ja niekomu na oplatku pomozem poradim ...

ninuska8
28. dec 2013

@janulap jasne ze to nie je normalne otlkat sa, som spominala ze mi obcas usla ruka, viem presne bolo to dvakrát-neboj sa, nebijeme sa a pred detmi tiez nie, vieme sa pohadat, ale neskoncime den bez odpustenia...kazdy sme nejaky a musime sa ucit sebaovladaniu...ale necudujem sa tvojmu filozofovaniu, na MK to uz je raz tak, z ockovania robime vrazdu, z trochu iného dietata autistu a z komara somara...

mamavera
28. dec 2013

@ninuska8 nerobíme tyrana z jednej facky, prečítaj si poriadne úvodný príspevok. Akú podporu by si od nás očakávala? Aby sme jej napísali - trp, drž hubu a krok a čakaj, kým ti vybije zuby a zlomí ruku? Možno k tomu nikdy nepríde, ale že by sa muž, ktorý trávi Vianoce popíjaním v krčme a keď sa žena ozve, tak jej jednu strelí zmenil na muža, u ktorého bude mať oporu a pomoc, tomu veľmi neverím. Máš pravdu, nepoznáme ani jeho, ani ju, vždy čítame iba názor jednej strany, ale aj keby sa medzi manželmi stalo čokoľvek, on NEMAL právo ju udrieť. Možno je táto téma vymyslená a nebola by prvá na MK. Ale ak sa to skutočne stalo a tá žena vďaka týmto príspevkom pozbiera odvahu a uchráni pred takýmto tĺkom seba a najmä svoje dieťa, tak naše príspevky zmysel mali. Keď nie, nič sa nedeje, keď máš z našich slov črevné problémy - jednoduchá rada - nečítaj. A ešte niečo- čo sa týka očkovania, nie som mama, ktorá je kategoricky proti, ale ty si asi ešte nevidela dieťa,ktoré vo veku jeden aj pol roka leží v kočíku ako mŕtvolka, ja už áno. Tu jej nikto nepotvrdí, že je to po očkovaní, aj keď majú foto dieťaťa pred a po, v zahraničí lekárom je jasné, čo to spôsobilo. A že je každé trochu iné dieťa onálepkované diagnózou, ide na nervy aj mne. To však nijako nevyvráti neodškriepiteľný fakt, že počet autistických detí za posledné roky stúpol do obrovských čísiel.

ninuska8
28. dec 2013

@mamavera ano, nemal pravo ju udriet, je to jeho hriech, ale ona je ta, ktora mu ma pomoct, ma vyskusat vsetko pre jeho zachranu aj pre zachranu ich vztahu, ma sa modlit, milovat ho ako slubila...

"Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, al eraduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne..."(1Kor, 13, 4-8)

mamavera
28. dec 2013

@ninuska8 nemal by sa náhodou modliť on?! Prepáč, ale viera sa často snaží zamiesť problémy pod koberec....a láska už medzi nimi nie je, z jeho strany je to vypočítavosť, možno pocit nadriadenosti, z jej strach a nie láska. Nie som za to, aby sa manželia pri najmenšom probléme leteli rozvádzať, to ani náhodou, predvčerom som tu podobné slová písala do jednej témy, kde som manželov nazvala pubertiakmi, lebo si nevedia vážiť to, čo majú a slovo rozvod spomínajú len tak....ale radiť týranej žene, aby sa modlila a verila, že láska všetko zmení, je nehnevaj sa, choré. Že láska nikdy nezanikne, súhlasím a verím v ňu, ale tam, kde je, tam musí byť v prvom rade úcta, zodpovednosť a to v ich vzťahu evidentne nie je. Myslíš, že ak sa prostredníctvom viery podarí toto manželstvo udržať napriek tomu, že v ňom budú trpieť žena aj dieťa, je to dobrý skutok? Ja nie.

zuzanadringus
28. dec 2013

Urcite by som si ho nevzala, keby na mna siahol uz pred svadbou.... stoji ti to za to? Rozved sa, ten chlap je idiot... nebudes prva ani posledna, dieta prisudia tebe, zbavis sa toho debila a budes stastnejsia sama so syncekom 🙂 Urcite na teba nesiahol posledny krat... Drzim palce, nie je to lahky krok, ale bude ti 1000× lepsie 🙂 a po case si urcite najdes normalneho chlapa, co si ta bude vazit 🙂

zuzanadringus
28. dec 2013

@ninuska8 Ty tu o com tocis? Teba keby chlap udrel, tak by si mu urcite nastavila aj druhe lice a milovala ho dalej, lebo laska je trpezliva atd...? No silne pochybujem... v tom momente by mi bolo jedno, co bolo povedane fararom v kostole.... keby si ju vazil, tak by sa jej ani nedotkol. Ak by si sa riadila tym, co si napisala, tak prepac, ale si dost HLUPA....

zkutnikova
28. dec 2013

dievcatko spamataj sa!!!ja som s manzelom skoro 11 rokov a nikdy na mna nesiahol aj ked sme sa hadali,povedala som mu svoj nazor na nieco, co sa mi nepaci....nikdy, nikdy na mna nesiahol!!..to ze ti to urobil este pred svadbou...to znamena zev tom bude pokracovat!!....a to,ze si ta svokrovci nezastali...to je len ich vizitka!!!..takyto zivot s malym dietatom nieje pre teba....dobre si rozmysli co urobis.....ale ja,na tvojojm misete by som odisla,rozviedla sa..nie som panacik aby ma muz bil a ponizoval&!!!..drzim ti prsty......aby si sa spravne rozhodla..moja....bud silna.!!!vela stastia!!!

lenka110611
28. dec 2013

ja viem diagnózu: PRÁZDNINY !

luba28
28. dec 2013

@zuzanadringus suhlasim na 100000000000000%....... 🙂 ako keby som to ja pisala,....

jonas17
28. dec 2013

@juliana77 túto radu dostala už na prvej strane...ja si myslím, že v tomto zmeniť človeka je veľmi ťažké, to by musel chodiť na terapie roky a musel by to chcieť hlavne on...fakt je ťažké zmeniť alkoholika a bitkára... ☹ a hlavne, v takom vzťahu musí byť neskutočná láska, aby to obaja dokázali zmeniť...

sonagolisova
28. dec 2013

@ninuska8 rada odist od tyrana a alkoholika sa ti zda sebecka a nemilosrdna ???? prepac ale je to asi normalna reakcia od zeny ktora berie na lahku vahu svoje manzelske vystupy a nevie sa ovladat tak , ze facka svojho manzela?? sudiac podla tohto spravania tiez si pravdepodobne vyrastala v rodine kde sa problemy riesili hadkou a nasilim a to si si preniesla do svojho manzelstva...osobne by som sa najskor zamerala na riesenie svojho problemu s ovladanim sa a potom davala rady na MK.....

janinah
28. dec 2013

@ninuska8 tak jeden má pomáhať,modliť sa,milovať..a druhý biť, v krčme sa opíjať a rodinu si nevážiť...to snáď nemyslíš vážne?

marika39
28. dec 2013

@ninuska8 škoda že sa tu nedá dať aj Nepáči sa mi to. To chlap bude biť ženu , ešte s dieťaťom na rukách a ona sa má modliť aby bolo všetko ok???????????? Nezvyknem reagovať na názory iných, ale toto ma fakt vytočilo.

sedmokravka
28. dec 2013

@zwonec ahoj, svokrovci v takomto zavaznom nezasiahli? pochopim, ze o teba aj keby neslo, klasika, ale islo o ich vnuca, nuz asi vedia preco.. utekaaaaaj

juliana77
28. dec 2013

@akrim1311 Zwonec sa nezapája do témy, pretože majú spolu krásne dieťaťko a skončí to tak ako väčšinou, predsa len nájde na nom svetlé stránky a bude ho obhajovať.

hanka21
28. dec 2013

Tiež si myslím dievčatá že neodíde a zbytočne sa snažíte.Keby to chcela urobiť tak to urobí hneď a namiesto toho čo tukala na koňa , by balíka kufre.Tiež som sa už rozvádzala a mali sme byť,sita,auto atď.mala som 20 rokov a sla som do toho,lebo som v tej chvíli bola presvedčená o tom že je to pre nás to najlepšie a nepotrebovala som k tomu nikoho ...a myslím že na sama musí vedieť čo chce a aj ked sa tu na hlavu postavíme urobí po svojom.Kazdy je strojcom vlastného šťastia.Ninuska8 patris k tým čo vrhnúť s letacikmi v ruke a hlásajú ,,prebudte sa,,,,.. 😒

mdurickova
28. dec 2013

nikto tu nema pravo na to, aby ta odsudzoval 😒 ked citam take komenty, ze co sa cudujes, ved to spravil uz pred svadbou...je mi z toho nanic. Velmi lahko sa hovori a davaju sa mudre rady, kym clovek sam nie je v takej situacii. Urcite sa nad tym zamysli, ked nema hanbu dat ti facku pred dietatom a rodicmi, moze to byt len zaciatok vsetkeho hrozneho. Zvaz odchod, hladaj moznosti, nacas mozno kamaratky, centrum pre osamele matky a pod.pri rozvode mas narok na polovicu z pocas manzelstva nadobudnuteho majetku. Viem, ze je to na dlhe lakte, ale musis mysliet na dietatko, teraz je to facka ale neskor to moze byt omnoho horsie, moze ta dokopat, nieco zlomit.to male to vsetko vidi, vnima tvoj strach,trpi a potom sa bude tak spravat aj k svojmu partnerovi...v horsom pripade zacne bit aj dieta, to musi byt hrozne....drzim ti palce, aby si nabrala odvahu a vyriesila to spravne.

p.j.jacky
28. dec 2013

@ninuska8 ma ho milovat,pomahat mu a modlit sa? Hej modlit sa jedine v tedy ak da na teba a v noci sa bude modlit aby prezila dalsi den,ked panackovi sa nebude nieco pacit!
Pride mi chore aby ona zila podla cirkvy a jej chlap ju bude fackovat, jeho rodicia sa budu na to divat a tvarit sa ze o nic nejde.Ked bude mat jej syn 15rokov a bude stymto chlapom,moze sa stat ze ju nebude otklat len manzel ale aj jej vlastny syn,lebo z muzovej strany je to celkom normalne.Nechapem ako mozes domacie nasilie spajat s vierou aby mu bola aj v tedy dobrou manzelkou! Prepac chore! chore! a zasa chore! 😠