icon

Manžel mi nepomáha s deťmi

buzz5
23. jún 2022

Ahojte, chcem sa spýtať ako to mate s manželom ci vám pomáha s deťmi? Ja s nim nemám žiadny iný problém stále sa vieme pohadat kvôli tomu ze na mňa je toho veľa. Mam ročne dvojičky, on ma aj dve práce aby sme nejako prežili. Na mňa je toho niekedy už veľa, chodila som aj k psychologičke aj u nej sme dostali k záveru ze ja potrebujem tiež vypnúť a manžel by mal viac pomáhať. On tvrdí že sa o nás stará tým ze zarába. A niekedy keď idem aspon do obchodu tak ich ani neprebali, nenachova, proste nevie co ma robiť a to ma najviac hnevá ze už za ten rok si mohol zvyknút. Keď mu otvorené poviem ze som unavená povie ze aj on je unavený 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Strana
z2
lenka567899
23. jún 2022

@lenkakravcova to nie je veľmi islamské!

vilma7
23. jún 2022

Akú má pracovnú dobu? Stále len v noci, kde si môže aj pospať? Tak potom má každé popoludnie kopec času na deti, alebo? Na tvojom mieste si nájdem brigádu, kde sa nezrobim a postavím ho pred hotovú vec. Vtedy a vtedy som preč. Nebude mať na výber, len sa o deti postarať.
A ako to spia v noci? Kamarátka ma dvojčatá a tie prespia každú noc...ja mám dve, vo veku 5.5 a 3 a v noci minimálne 5 x hore a to pracujem na polovičný a doma fungujem. Manžel musí s deťmi fungovať tiež, keď som v práci ja. A poviem ti, je to pre mňa super psychohygiena.

lenkakravcova
23. jún 2022

@lenka567899 Čo?
Islam Koránom neukladá mužovi a žene v manželstve povinnosti, okrem tej, že muž sa ma starať o rodinu finančne, a tej, že sa majú k sebe správať láskavo.

aurora33
23. jún 2022

@buzz5 neviem poradiť našťastie som toto s mojím manželom nemusela nikdy riešiť. On by aj kojil kebyže môže :D ale v okolo toto vidím. Napríklad na oslave. Nejaký chlap sedí a žena behá okolo detí. Vtedy pomôže len doslova najímať naňho že ,, teraz si ja sadnem a ty na. Tu máš svoje dieťa, staraj sa." Toto som si všimla že vtedy sa chlap aspoň na chvíľu postará.

sonia1712
23. jún 2022

@buzz5 keď môžem ako mama troch detí poradiť, skus po pár krokoch pridávať mužovi úlohy, celkom ako keby bol dieťa haha príklad chod drobcami na ihrisko, sadni s nimi do piesku a zavolaj mužovi po chvíli ci nepríde za vami ze potrebuješ ist ku lekárke, do obchodu, do lekárne, na úrad čokoľvek, a nechaj ich s nimi, odid a vráť sa po napr hodinke,, to isté skus o pár dní doma a postupne povedz ze ci by nebol taký dobrý a napr nevylozil mycku, pracku a pod. U nás muž pomáha urobí co treba vie sa super postarať ale tiež to chvíľu trvalo, hlavne keď sú deti staršie sú jeho partaci a fungujeme ako jedna partia. Podľa mňa je to pre tvojho muža šok, žena sa skôr prispôsobí situácii lebo musí, pre muža to je náročnejsie ale zvládnete to!

basska_b
23. jún 2022

@bajka16 To asi tym, ze je to chlapec. Ja mam dve dievcata a visia na mne dost. Lebo muz je s nimi malo

vlucifuk
23. jún 2022

@buzz5 Och, moja, súcitím s tebou. My máme dvojičky, takže viem, aké sú náročné prvé roky (prejde to😉). My sme navyše boli v zahraničí, takže žiadne babky, tety. Manžel bol v práci od 8.00 - 18.00, ale potom prišiel a bral si na starosť aspoň jedného. V noci tiež vstával, chystal mlieko, mne už len podal jedného, on bral druhého. Prebaľoval, kúpal, chodil "kočíkovať". Cez víkend to bolo so starostlivosťou fakt 50:50. Ja som si brala jedného, on druhého a vždy sme si ich menili. Mal sedavé zamestnanie, tak sám vravel, že do práce chodí oddychovať. Aj napriek tomu, že robil, čo sa dalo, ja som rok nebola v kine, s kamoškami, max na nákupy. Absolútne sa teda pred tebou skláňam, že to dávaš sama. Manžela musíš jednoznačne zapojiť, lebo padneš "na hubu". Začni tým, že mu dáš aspoň jedno dieťa na starosť, uvidíš, aká je to pohoda, starať sa len o jedno. Normálne mu daj plienku do ruky a ideme prebaľovať spolu. Ja jedno, ty jedno, potom kŕmte na výmenu. Nech sa stará a buduje si s deťmi vzťah. Ono to pôjde. Alebo keď pôjdeš s deťmi na prechádzku, popros ho, nech povysáva, nech uprace kúpeľňu, niektorí chlapi potrebujú pokyn, lebo inak im to nedopne. Aj môj je taký. A pochváľ ho, že to super zvládol, čokoľvek aj obyčajné prebalenie (aj keď to nie je dokonalé). Zapájaj ho, ale robte veci na začiatku spolu. Veľmi držím palce, aby si si to dvojičkovské materstvo užívala, lebo síce je to dvojnásobné radosť, ale naozaj aj starosť. Deti však rýchlo rastú, neboj sa, o chvíľku budete riešiť diktáty. 🤦‍♀️❤

basska_b
23. jún 2022

Ak vam to ma nicit vztah, treba sa vazne porozpravat, alebo ist do tej poradne. Evidentne muz ma nazor, ze ja pracujem a ty sa mas starat o deti. Ja mojmu muzovi milion patsto krat vravim, ze ked mozem 10 minut krajat zeleninu do polievky bez toho, aby som musela odbiehat k deckam, to je pre mna najvacsi wellness. Len mne je luto strcit deti (4 a 2 roky) muzovi. Lebo to koncieva brutalnymi placmi, vreskami, hysakmi... snazim sa byt co najviac s nimi alebo aspon blizko nich. Moj muz neni na take blaznenie sa, skor potom ked budu vacsie, ich zobere na turistiku, do muzea. To je jeho. Nasa suseda mala dvojicky, muz na nu kaslal, robil karieru v Sporitelni, deti nezvladatelne, furt bola u nich babicka, nakoniec sa rozviedli dost v zlom...

momoftwo
23. jún 2022

@buzz5 ked sa nam narodilo dieta tak som este chodila do piateho rocnika na vysokej skole, cakala ma diplomovka a statnice, studovala som ten posledny rok externe, manzel ma piatky a soboty plnohodnotne nahradil…v bezne dni kupanie bolo v jeho rezii, ked bolo treba tak prebaloval proste vsetko tak ako keby som to robila ja..teraz po par rokoch ma inak tiez dve roboty, ale jednu vie robit z domu potrebuje k tomu len mobil, takze to nieje take obmedzujuce, podiela sa vsak na vsetkom aj tak..okolo domu, bazirujeme obaja na peknom prostredi v ktorom zijeme, s dietatom proste viem sa onho opriet, ked potrebujem odist na den/par dni nieje ziadny problem.
Na tvojom mieste by som s nim hodila rec, su to predsa preboha jeho deti a z jeho prirodzeneho zaujmu by malo ist to, ze sa chce o vlastne deti starat, hrat….neviem sice ake ma tie dve roboty narocne ale pises ze do tej druhej ani nechodi stale takze asi je to skor o jeho pohodlnosti neviem..aspon doma porobi co treba? Urcite by som sa s nim prorozpravala a ak nepomoze inteligentna debata nechala by som mu ich veru na krk celu sobotu a idla by som keby aj k rieke sediet. Nech vie co to je za drina starat sa o dve take male deti…

bajka16
23. jún 2022

@basska_b aj môj je snimi malo lebo tak práca, ryby, práca okolo domu, ale aj tak idú za ním ako húsky.. môže byť že tým že sú to chlapci, ale čo vidím aj dievčatká sa vedia naviazať na otcov. Ja som tak bola keď som bola malá, viac s otcom ako s mamou.

basska_b
23. jún 2022

Mna by inak zaujimala taka studia na oteckoch, ze ktori su vacsi "pomahaci"... nejaky dotaznik. Aktualne v okoli pozorujem, ze venuju sa detom viac ti chlapi, ktori:
- su mladsimi surodencami (nie prvorodeni)
- maju pohodovejsi charakter prace aj pracocnu dobu
- zena si ich viac zapriahne, jednoducho im prikaze a oni to robia z lasky k nej

Lebo furt mi to nejako nehra, tu sa v kazdej diskusii o tejto teme vravi o tom, ze sa musia zapajat 50:50... ale dieta nepotrebuje otca 50:50. Potrebuje matku 100:0, postupne sa to preklapa a az v 10 rokoch potrebuju rodicov 50:50. To su slova rodinneho terapeuta Mareka Hermana

marca12
23. jún 2022

@buzz5 najlepsie by bolo,ak by si ho zapajala. Spolu kupat,krmit,prebalovat. Musis mu vsetko hovorit. On sam nevie,co ma robit. Skoda,ze ste od zaciatku tak nefungovali. Obaja toho mate dost,ale on je prirodzene asi taky lenivsi typ otca,ktory nema ten cit pre starostlivost a podielanie sa na domacnosti. Zacni ho to ucit,ale bez vycitiek. Prosim ta,sprav toto a toto ...ked budu deri vacsie,mozno sa s nimi uz bude lepsie vediet zahrat

aurora33
23. jún 2022

@basska_b môj je z jeho súrodencov najmladší, čiže jeho bratia sestry už mali deti tak on asi nejako automaticky od mala sa staral o svojich synovcov. A vravím ja som ho zapájať nemusela on sa nejako hneď pridal sám a aj cudzie deti ho zbožňujú a nejako automaticky idú k nemu. Napríklad švagor je tiež najmladší, prácu má z domu ale ani jeho vlastné deti ho nejako nemusia. Žena sa ho snaží zapojiť a akože urobí čo mu káže ale tam to hasne.

majlo1234
23. jún 2022

@basska_b ja neviem, ci je to az tak pravda. Mozno s psychologickeho hladiska ano, ale pokial ho nakojim, tak uz ma predsa nepotrebuje. A dieta na umelom mlieku detto, predsa mu je jedno, ci je to otec ci matka, co ho cicika.

euka210
23. jún 2022

@buzz5 niektori to proste nevedia s malymi detmi...ani moj neprebaloval...1x a ho naplo, tak som mu uz verila, ze na to nema zaludok. Ale kocikovat chodil. Ked ma 2 prace, tak musi byt unaveny, to chapem...ale dvojicky musia byt riadny zaberak, takze aj ty potrebujes oddych.

sono2
24. jún 2022

@evica17 no, môj muž chodí domov v priemere o pol siedmej siedmej od rána od siedmej, ale teda, mam strach, že by to vymenil za starostlivosť o deti že prísť z roboty o druhej, potom deti, domácnosť! Komplet ako v hoteli, kuchyňa, upratať, auto, doktor deti, servis, proste všetko a ja žena, by som prišla o siedmej, sprcha, večera na stole a po nej premiesnenie sa na gauč.
On by pokračoval, deti medzi tým jedlo, kúpal by a ist s deťmi spať o takej pol deviatej smer kúpeľňa.
Pripadne ešte medzitým pred deťmi do postele riadny, atď

Jasne! Ja osobne by som to brala. Na toto by malo len zlomok mužov.

hope87
24. jún 2022

Ide ma mrdnut s prepacenim, ked pocujem ako chlap nevie, co ma robit s vlastnym deckom, ked tam nie je zena, aj ked len kratky cas.
Akoze, moj chlap sa tiez nesiel roztrhnut so starostlivostou a venovanim sa(kedze pracoval v inom meste a mali sme aj stavbu), ale ked som povedala, ze niekam idem, tak som aj sla a on sa postaral...jasne, ze mi napr. zavolal, ze kde ma teplaky alebo pyzamo 😀 ale aby nevedel, co s nim? Alebo mu nedal jest, neprebalil alebo co, kym nepridem ja, tak to akoze nie. Ano, niektorym chlapom treba neustale pripominat, ze to dieta si zena nesplodila sama a materska dovolenka NIE JE naozajstna dovolenka. Chlapi sa velmi radi vyhovaraju, ze maju toho vela...praca, praca a zase len praca...aby zeny zabezpecili a neviem co. Jasne, ze zabezpecuju rodinu financne a ze gro veci v domacnosti ako aj starostlivost o deti je prirodzene na tej zene, ked je na materskej ALE deti maju dvoch rodicov a zena ma pravo na zrelaxovanie a oddych ako aj chlap ma pravo, az priam povinnost, vytvarat si pekny vztah so svojimi detmi. Malo by byt v zaujme chlapa podielat sa na takychto podstatnych veciach, ktore formuju nielen deti ale aj vztah muz-zena, ako taky.

Strana
z2