icon

Manžel mi odmieta dať peniaze na kar mojej matky

michaltat
28. júl 2022

Zomrela mi mama, riesime pohreb.

Z bratom pojdeme na polovicu.
No tu nastava problem, manzel mi odmueta dat na kar jeho svokre podotykam som na materskej..

Strana
z2
mamula20
Odpoveď bola odstránená
mouxa
28. júl 2022

@cacianka ak by zdedila byt, ten sa nepocita do BSM, ale ak zdedi peniaze a za ne si nieco kupi, to uz je ine, ci nie? (len premyslam, ako to vlastne je...)

cacianka
28. júl 2022

@mouxa hocijaké dedičstvo nepatrí do bsm

mouxa
28. júl 2022

@cacianka dakujem, uz som si nieco o tom aj vygooglila ;) cize ani nehnutelnost kupena zo zdedenych penazi nepatri do BSM, pre autorku je to super ;)

michaltat
autor
28. júl 2022

@mouxa dakujem vam dievcata velmi mi pomohli vase riadky...

palicka
28. júl 2022

@michaltat len žiaden byt nekupuj, lebo bude spoločný a má nárok na polovicu. Ešte pred dedičským rozdeľ BSM

matullienka
28. júl 2022

@palicka ale dedičstvo nespada do BSM

jujala
28. júl 2022

@michaltat ak si chces kupit byt z dedicstva, nebude sa to chapat ako spolocne nadobudnuty majetok pocas manzelstva? ja len aby nahodou nemal pravny narok na ten byt. to by som si preverila

daniela1911
28. júl 2022

Ak je preukázateľne, že byt kúpila z peňazí z dedičstva. Nespadá do BSM.
Úprimnú sústrasť…
Chlapa komentovať nejdem. Ale predpokladám, že je lakomý celé manželstvo ?

lujza123
29. júl 2022

@michaltat úprimnú sústrasť.
S muzom si normálne sadni a vysvetli mu ze pokiaľ sa mieni zachovať v takejto ťažkej situácii ako kreten a otočiť sa ti chrbtom tak pre teba viac nemá zmysel ostávať v takom manželstve a s človekom ktorý miluje svoje peniaze viac než manželku.

Ako co spravil povedal je otras, ale ty si ho poznáš ci je naozaj taký idiot alebo to bola len unahlena reakcia a po nejakej chvíly keď sa mu to ulezi v hlave bude s ním rozmna reč.

danica2711
29. júl 2022

keby mne toto urobil môj muž, tak mu môj brat dá takú po papuli, že si to zapamätá na celý život. Našťastie ani jedno, ani druhé nehrozí

loginexistuje
29. júl 2022

normalne sa porozpravaj s bratom a nech to zaplti on po dedicskom mu to vratia a plus nech ti pozicia na pravnika aby si si vsetko pracne osetrila aj vas aktualny majetok v bsm (na koho je posane vase terajsie byvanie) a az ked to poriesis tak by som proste od neho odisla a plus na kr by som mu zakazala vstup (vojmu muzovi) ak sa odvazi prist nech ho brat vyhodi

dilino
29. júl 2022

odišla by som od lakomca ja s takým človekom by som nedokazala žiť.Toto je mimoriadna situácia a ON sa tak zachoval rozviedla by som sa a kúpila si byt sama.Mate aj deti.

rachelkk
29. júl 2022

@michaltat úprimnú sústrasť . Ani môj by nedal .... Sebci sú to

hermiona12
29. júl 2022

@michaltat keby sa takto zachoval ku mojej mame už by bol ex manžel. To on čo nemá žiaden rešpekt ? Teraz kedy by ti mal byť podporou takéto vyvádza? No ja by som mu do minúty vysvetlila ako veci chodia inak by mal veľký problém

Strana
z2