icon

Manžel mi odmieta dávať peniaze. Aké sú moje práva?

branko07
5. máj 2025

Som nezamestnaná a manžel mi nechce dávať peniaze. Ja ako jeho manželka a matka maloletých detí naozaj nemám nárok na nič? Vie mi na túto otázku niekto právne odpovedať?
Ďakujem

Strana
z3
anajka266
5. máj 2025
@evka52

Všetci, čo píšete, že neodpovedá, prečo nechodí do práce, resp. by chcela len polovičný úväzok: Lebo robí doma VŠETKO okolo domácnosti a detí, a ak by šla do práce, TAKISTO by musela robiť všetko sama naďalej. Nie je to jasný dôvod? Veď by buď nestíhala a deti/domácnosť by boli zanedbané, alebo by sa zničila a zodrela úplne.

@evka52 ine zeny stihaju a nikto neni zanedbaný:D co akoze robi doma cely den ked ma uz velke deti?🤣 ved nie su cele dni doma..hospodarstvo asi doma nema.. ja neviem, ale niektore to prehanate extremne s tou domacnostou.. pracka perie, umyvacka umyva, povysavane mas za par minut.. prach kazdy den neutieras.. obed mozu kest v skolke skole robote .. ja ti neviem ale niektore zeny robia z domacnosti atomovu vedu🤣

bonboniera
5. máj 2025
@anajka266

@evka52 ine zeny stihaju a nikto neni zanedbaný:D co akoze robi doma cely den ked ma uz velke deti?🤣 ved nie su cele dni doma..hospodarstvo asi doma nema.. ja neviem, ale niektore to prehanate extremne s tou domacnostou.. pracka perie, umyvacka umyva, povysavane mas za par minut.. prach kazdy den neutieras.. obed mozu kest v skolke skole robote .. ja ti neviem ale niektore zeny robia z domacnosti atomovu vedu🤣

@anajka266 nejde o žiadnu atómovú vedu, ide o to ze ak sa hráme na 50/50, tak sa hrajme vo všetkom ;)
A toto “iné ženy stíhajú” je asi taký argument, dufam ze keď ti doma muž povie ze ostatné pary sexuju osemkrat denne, tak budete aj vy

parvinka0001
5. máj 2025
@mamina7070

V roku 2020 si pisala ze deti maju 4 a 11 rokov teda dnes maju kolko 9 a 16 ? ak je to pravda muzovi sa necudujem

@mamina7070 preboha to kde si toto nasla

aurelia2000
5. máj 2025

V 2019 písala v jednej diskusii, že má certifikát C1 z nemčiny z Goetheho inštitútu v Norimbergu. Takže má pekné predpoklady pre zaujímavé zamestnanie.

parvinka0001
5. máj 2025
@aurelia2000

V 2019 písala v jednej diskusii, že má certifikát C1 z nemčiny z Goetheho inštitútu v Norimbergu. Takže má pekné predpoklady pre zaujímavé zamestnanie.

@aurelia2000 len či to je pravda .keď si hľadá také práce na doma

aurelia2000
5. máj 2025
@parvinka0001

@aurelia2000 len či to je pravda .keď si hľadá také práce na doma

@parvinka0001 Po toľkých rokoch doma môže mať psychický blok a neuvedomuje si svoju hodnotu.

maminkadeticiek
5. máj 2025

Hanbila by som sa byt chuderou odkazanou na almuznu od muza.Tvoj muz je chudak a ste zreli na rozvod.Asi vcera bolo neskoro.Ale to ze ty nerobis a cakas ze ta bude zivit je ubohe.
Mam deti,mam dom o ktory sa staram,varim,mam karieru a zarabam peniaze.Byt zena v domacnosti a nariekat ze sa doma staram tak preto nepracujem je strasne smiesne.Ci myslis ze my doma s prepacenim hovna prekracujeme ked pracujem a zarabam?Ze moje deti chodia spinave a so zlymi znamkami??Nebud smiesna.
Davno nezijeme dobu kedy muzi zivili zeny.

ivik4
5. máj 2025

😄😄😄😄😄😄😄😄😄

lenkakravcova
5. máj 2025

@branko07 keď máš veľké deti, on všetko platí - energie, stravu domácnosť a tebe príde ešte 120€ do mesiaca ktoré si necháš tak prečo by ti mal dávať viac?
Však jedlo máš, bývanie máš, doma trochu upraces a máš voľno a ešte máš vreckové 120€.
Podľa mňa sa máš celkom fajn, však ťa finančne ničím nezaťažuje. Čo chceš navyše môžeš 1,5 dňa do týždňa odbrigadovat a budeš mať ďalšie peniaze navyše len pre seba. Lažo plažo život. 🙃

heminepa
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
5. máj 2025

@branko07 najdi si zamestnanie a nie predavat kvety, ak chces zacat podnikat a predavat kvety, tak si na to nasetri sama a ze on doma nepomaha a co bude chodit do prace aj riady doma umyvat, ved ty si nezamestnana, tak porob aspon okolo domacnosti, ked sa zamestnas, tak potom si rozdelte pracu v domacnosti. Na spolocnej domacnosti sa podielaju obaja, aj financne aj pracovne a ostatnych veciach.

taktotedanie
5. máj 2025
@branko07

Ja robím doma úplne všetko, som ako slúžka. Boli časy keď chodieval domov o 21:00 a to sme sa vôbec nevideli. Teraz už príde aspoň skôr lebo už je unavený a hladný. Deťom sa nikdy fyzicky nevenoval,bol veľakrát odcestovaný ale kúpil im všetko...Ja ani nikam nechodim, nechcem ani nikoho zaťažovať veď každý má svoje problémy. Ale ďakujem každej za radu...

@branko07 tak toto je masaker..normalne mi je ta luto co prezivas..zobrala si si zgrlosa a egoistu co ra ma sluzku doma
Absolutne ti to nezavidim, mozes riesit sud ak chces, v tvojom pripade asi chod cez centrum pravnej pomoci

klarolinne
6. máj 2025

A mňa by zase zaujímalo, čo by nám tu napísal tvoj manžel. Že ti nedal peniaze na biznis s kvetmi sa mu nečudujem. A po nadpisoch tých ďalších tém už vôbec

euka210
6. máj 2025

@branko07 deti su velke, najdi si pracu na polovicny uvazok a budes stihat aj pracu, domacnost a budes mat peniaze pre seba.
Ale je to inak debil.

anajka266
6. máj 2025
@bonboniera

@anajka266 nejde o žiadnu atómovú vedu, ide o to ze ak sa hráme na 50/50, tak sa hrajme vo všetkom ;)
A toto “iné ženy stíhajú” je asi taký argument, dufam ze keď ti doma muž povie ze ostatné pary sexuju osemkrat denne, tak budete aj vy

@bonboniera prehanas a porovnavas neporovnatelne.. co moze robit cele dni doma? Umyvat ciste podlahy a vysavat travnik a kazdy den umyvat okna? Dnes sa nechodi prat do potoka a nechodi sa po vodu do lesa.. ma velke deti, ktore cez den nie su doma.. nezvarme sa ze obstarat domacnost trva cely den😀 byt jej manzelom, tiez jej nic nedam.. chce sediet doma, tak nech sedí, ale nech nechce nic navyse.. on plati vsetko!!! Okrem jej rozmarov

tinqua
6. máj 2025

Veľmi čudná diskusia, autorka sa absolútne nevyjadruje ku kritickým otázkam... poznám taký prípad, že verzia ženy je veľmi podobná tejto. Realita však bola taká, že po materskej už normálne robiť nechcela...jeden mesiac skúšala maľovať, nakúpila materiál za stovky, samozrejme jej to nešlo. Druhý mesiac z nej bola fotografka, opäť nakúpila drahé vybavenie a samozrejme jej to nešlo. Tretí mesiac bola dilerkou nejakých štiav...tiež nič. Popri tom žila a dolovala z manželovho účtu, ale ničím do neho neprispela. Praskli mu nervy a dostala na výber, buď ideš do práce alebo aspoň do školy, keď nechceš robiť to čo predtým. Jej odpoveď bola nie a predostrela mu ďalší lukratívny nápad s obchodovaním na burze...long story short rozviedol sa a je za kkta. Ono len nie vždy je to o lakomstve.

balerina2025
6. máj 2025
@branko07

Ale jemu zárobky nikto nezistí, veď podnikatelia v tom vedia chodiť ...mne zostane len polovica bytu a možno mi ho nechá aj celý ale neoplatí sa mi rozviesť, lebo by som to musela platiť sama ...

@branko07 mozes ist do prace? tak chod. ci do konca zivota bude zavisla od toho co ti da muz? :(

som_realistka
6. máj 2025

Sama si sa zahnala do kúta svojou "emancipovanosťou" kým ste ešte deti nemali, teraz máš niekoľko možností, byť celý život chudera, čo bude ulietaná ako handra, rozviesť sa, alebo si nájsť prácu ale normálne na plný úväzok a mužíčkovi dať do ruky rozpis, ak chce aby si prispievala a tiež ťahala výdavky na domácnosť tak on sa bude podieľať na tej domácnosti a starostlivosti o deti tiež. Lebo poslať ženu do práce a tváriť sa, že o deti sa má postarať vždy ona, a celú domácnosť má obstarať ona je veľmi ľahké a momentálne sa o to pokúša aj Tvoj muž, tak sa zamysli čo chceš. Nebude to ľahké, a určite sa to nezaobíde bez rozhovorov a určite aj pár hádok, lebo ideš pánkovi zobrať polovicu z jeho komfortu. A pozor, keď budete nastavovať tieto pravidlá, nezabudni na svoje potreby.

patta89
6. máj 2025

Ak mas deti vo veku 9 a 16 rokov (ako uz bolo spomenute, v predchadzajucom komentari), tak sa Tvojmu muzovi nedivim.Co robis preboha, cele tie roky? ved decka mas uz velke...najdi si prosim Ta normalnu pracu a nevyplakavaj tu, ze Ti muz nedava peniaze...ked Ta tolke roky zivi, tak sa mu ani necudujem...podla mna si za tie roky co nerobis zlenivela a normalnu pracu, si ani nechces hladat

ktobytobolpovedal
6. máj 2025

Za mna ste divno obaja. Ale teda, kolko maju tie deti? Preco nemas pracu? Kolko si nezamestnana?
Kedze si bez prace a evidentne mam pocit, ze ani velmi sa do prace nehrnies je pochopitelne, ze sa staras o domacnost… no neviem. Velmi zvlstne fungovanie mate. Ako pisem, divni ste obaja

xtrin
6. máj 2025
@branko07

Peniaze min pred svadbou nedával, lebo som ich mala viac než on..pracovala som aj v zahraničí keďže som nemala deti mohla som si to dovoliť....teraz som matka na plný úväzok a úplne švorc...

@branko07 pracovala si v zahraničí? Takže vieš jazyk,Čo tak online doučovania, preklady atd. vyskúšať? Toto by bola cesta podľa mňa, niekto bere za to ozaj pekné peniaze a mohla by si to s domu. Je aj stránka kde sa zaregistruješ dáš cenu a čakáš ja som sa cez ňu jazyk učila.

bonboniera
6. máj 2025
@anajka266

@bonboniera prehanas a porovnavas neporovnatelne.. co moze robit cele dni doma? Umyvat ciste podlahy a vysavat travnik a kazdy den umyvat okna? Dnes sa nechodi prat do potoka a nechodi sa po vodu do lesa.. ma velke deti, ktore cez den nie su doma.. nezvarme sa ze obstarat domacnost trva cely den😀 byt jej manzelom, tiez jej nic nedam.. chce sediet doma, tak nech sedí, ale nech nechce nic navyse.. on plati vsetko!!! Okrem jej rozmarov

@anajka266 a kde ja hovorím o tom ze niečo robí celý deň? Ja komentujem vyslovene to tvoje “ženy sa tvária ze starať sa o domácnosť je raketová veda, pritom ostatné to stíhajú aj chodia do roboty”. Neriešim autorku, ja neviem aké veľké ma deti ani prečo je doma (a ak je to tak ze deti ma veľké a do roboty nechodí lebo sa jej nechce tiež by som jej nič nedala).
Len ma vytáča toto slovenské ženské zmýšľanie niektorých, ze správna žena je ta co sa zoderie jak handra aj v práci aj v domácnosti a keď sa posťažuje tak ešte dostane zjeb, ze veď ostatné stíhajú, pričom chlap chodí len do roboty a doma vyloží vajca na gauc. No hej stíhajú, lebo musia a hlavne lebo sú sprosté 🤷‍♀️

Strana
z3