icon

Manžel mi vyčíta, že nepracujem

31. dec 2022

Ahojte,dlho som rozmýšľala či napísať,no potrebujem sa niekomu vyrozpravat.Mozno ma pochopíte alebo poradíte.Mam pubertálnu dcéru 14r a synčeka 4r.Po RD som čerpala pol roka podporu,no ešte som stále doma bez práce.Mensi chodí do škôlky no viac je doma chorý než v škôlke.Chvalabohu mám našetrené pár tisícok na účte.S manželom platíme všetko napolovicu.Starsie dieťa není jeho tak na ňu platim všetko ja.No občas mu prepne a vyhadzuje mi na oči že som doma a nepracujem.Ze som darebna si nájsť prácu,že on ma nebude donekonečna živiť a podobne blbé reči má.Ked mu poviem že ja by som išla hneď do práce aj na 12tky lenže kam dám dieťa,na to už nemá čo povedať.No jednoduchšie je vyčítať ale uznať že mám pravdu.Pri tom ja mám aspoň niečo našetrenéba snažím sa neostat bez peňazí.Priklad predávam po deťoch oblečenie a hračky knižky,celkom dobre to ide.Alebo prerabame dom upratujeme a vždy niečo nájdeme čo sa dá buď predať alebo inak zúžitkovať.Sice nie sú to tisíce ale každé euro poteší.Kamaratky ma chápu tiež prežívali toto isté,len manžel ma nevie pochopiť a podržať v ťažkých časoch.

ejmylia
31. dec 2022

Chápem, že teda chcel by aby si pracovala, to je normálne, len ma mrzí aj to, že proste ste manželia tak by ste sa navzájom mali podržať, nedeliť na moje tvoje a tak podobne.

stanulienkat
31. dec 2022

@slovakboy Na ktorom západe, prosím ťa, vydaté ženy nepracujú? Asi pozeráš veľa amerických filmov. Máloktorá si to môže dovoliť aj na západe. A jedine v tom prípade, ak má manžela riaditeľa, alebo topmanažéra vo firme a pracuje 15 hodín denne. Nehnevaj sa, nechcela by som byť doma, aby som sa pozerala ako sa môj manžel niči, a ja by som si valala šunky doma a tvárila by som sa, že robím charitu a vozím deti na krúžky. Po 20 rokoch ma manžel vymení za neopotrebovaný a neokukaný model a nemala by som odpracovany ani jeden rok. Ja normálne, že ľudia pracuju.

marsmykkok
31. dec 2022

Pomocná sila do kuchyne napríklad robí 6:00-14:00 , stále sú inzeráty. Ráno vyprevadí dieťa do škôlky dcéra alebo otec dieťaťa a vybrať ju stihneš s prehľadom, ešte budeš mať čas aj cestou urobiť nákup a podobné.

viera
31. dec 2022

Zahra sa s ňou,vysvetlí jej učivo...Zaujimalo by ma ako sa zahraje so 14r.pubertackov?Alebo to bolo myslene, ze sa zahraje s vlastnym synom?🙂))...Ja sa ospravedlnujem...Ale pre mna je to chudak nad chudakov...Mozes darmo ho teraz ospravedlnovat ale na tvojom mieste by som si hladala SURNE aleze SURNE pracu len aby som mohla co najskor od neho vypadnut...A poslala ho k vode...

malasandrika
31. dec 2022

Moje dieťa bolo počas prvého roka v škôlke dokopy 8 dní, tiež nebolo reálne si nájsť prácu. Napriek vysokej škole som ďalší rok išla pracovať ako sanitárka do lekárne, hanba-nehanba, peniaze som potrebovala a manžel samozrejme tiež vyčítal, že sedím doma na riti a decko s horúčkou nechávam doma. Takým mužom nevysvetlíš, proste som sa jedného dňa vzchopila, rozposlala životopisy a našla som si prácu. Teraz už mužovi na výber nedávam, má voľno a dieťa je choré? Ostáva s ním doma. Bez diskusie. Ja nie som len chodiaca maternica, on ako otec má tiež svoje povinnosti, nie že len matka si bude čerpať OČR, znižovať svoj príjem a tatinko si bude veselo chodiť do práce, mať plný príjem a doma bude navarené a upratané. Takú možno hrali, keď som bola na rodičovskej.

lujza123
31. dec 2022

Keď mala dcéra 3 roky tiež som ostala rok bez práce. Skončil mi rodicak z ktorého som platila súkromnú škôlku, do štátnej mi ju nevzali, z jedného platu a bez výživného som súkromnú škôlku + nájom + jedlo nedokázala zaplatiť.
Tak som skončila na podpore a potom už len tak.

Tiež som kseftovala, nie s deckymi vecami ale so starožitnostami. Nakoniec sa z toho vykľul celkom dobrý biznis, podarilo sa mi ziskat a predať aj veci v hodnote pár tisíc eur.
Nasla som si aj upratovanie firmy, tiež to nebolo zle. Nieje pravda ze berú iba dôchodcov. Sikovnu upratovačku živnostníčku vezmú hneď, kým dôchodkyňa sa tam bude hodiny motkat s metlou a mopom, človek co to vie a ma správne čističe a vie ako na to je 5 x rýchlejši.

Ak ta baví upratovanie chod do toho, zozaciatku ti stačí 1 - 2 zákazky týždenne. Daj si inzerát, oslov mailom všetky firmy naokoli.
Čím dlhšie si doma tým máš menšie sebavedomie a ťažšie sa ti bude hľadať práca...

K tvojmu mužovi sa nejdem vyjadrovať, pre mňa su otcovia ktorý sa odmietajú starať o vlastné dieťa len úbohé 💩💩 💩. Skôr by som tolerovala milenku ako to ze muž odmieta vlastne dieta

autor
31. dec 2022

@viera Ako sa zahrá normálne existujú spoločenské hry aj karty.Neospravedlnujem ho,ale to je už mimo témy

liljana
31. dec 2022

No mate smolu, ze obaja mate manualnu pracu. On dokonca na 3 smeny. Chore dieta idealne pokryje, ked jeden pracuje z domuz na home office a uplne dokonalo ak na pol uvazku. Potom by sa dala starost o dieta rozdelit medzi rodicov aj pubertacku. On ma velmi hlupy nazor, ze sa o dieta starat nebude, ale vybrala si si takeho sama. Mozno by v tomto pomohol nejaky dohovor od niekoho nestranneho. Neviem, ci by jej rozchod pomohol, bola by na tom este horsie.
Co sa tyka, ze spolocne peniaze ... Tie spolocne peniaze treba najskor tazko zarobit, az potom sa daju rozdelit. Ak ziju z jedneho platu a neodlozia nic, tak nebude co delit.

madeline1
31. dec 2022

a tebe nevadi, ze si nezamestnana? deti mas velke. a kazde dieta je obcas chore, ale matky pracuju. ty sama by si mala chciet pomoct dvihnut vasu zivotnu uroven. mohla by si detom hracky davat a nie ich predavat a viac investovat aj do seba, do volneho casu s rodinou a pod. ty nie si vazne chora, aby si nemohla pracovat. a na 12stky ist nemusis, staci ked budes robit 8hod. partneri by si mali byt rovny a tvoj partner chce iba, aby si i ty prinasala do rodiny prijem...v dnesnej dobe je stale vela zien, ktore si myslia, ze len muz je ten, co ma uzivit rodinu....ako aj keby zarabal tolko, ze ty nemusis, nejako by si sa mala realizovat, ved aj od toho sme na tomto svete...

lujza123
31. dec 2022

Autorka veľa chlapom sa po skonceni rodičovskej dovolenky moc nechce do starostlivosti o deti, ale nevadí, zvyknú si. Je to pre nich nové keď doteraz nič nemuseli, možno sa hanbia pred partou krcmovych kamošov alebo si to len nevedia predstaviť....
Tak sa trochu pohadate doma koli tomu, nič hrozné. Myslím ze by rýchlo zmenil názor keby mu reálne hrozí ze koli svojej tvrdohlavosti ostane sám bez rodiny. Len sa nenechaj zatlačiť do kúta a stoj si za svojim.

gagik
31. dec 2022

Do prace sa da normalne chodit sj ked je dieta casto chore…dieta bude casto chore este par budúcich rokov, to budes cely cas bez prace? Existuje “ocr” a muz ma pravdu.

annamalaga
31. dec 2022

Máš chlapa debila, ale to ti nemusíme hovoriť, namiesto toho, aby ti pomohol( napr. odviezol syna do škôlky , tak ti povie, rieš si to sama), úver na dom ma len on? Aby si jedného dňa neskončila s igelitkou a dvoma deťmi v podnájme. Proste z jeho strany podpora 0 bodov. Musí ti teda pomôcť 14 ročná.

annamalaga
31. dec 2022

@slovakboy na západe ani rodičák nemajú a po 3 mesiacoch normálne makajú a platia si jasle.

autor
31. dec 2022

@madeline1 Manžel nezivi sám rodinu,živíme ho obaja.To že momentálne nerobím neznamena že manžel ťahá sám všetko.Netaha,písala som vyššie že platíme všetko napoly.Takze nemá čo mi vyčítať.Keby som sedela doma na zadku bez koruny tak by mohol.No ja som si nasporila kvôli tomuto lebo som vedela že bude ťažké zamestnať sa keď je malé dieťa nonstop choré.
@annamalaga Úver aj hypotéku brali sme spolocne.

annamalaga
31. dec 2022

Ale keď máš peniaze, prečo ti vyčíta, že si doma?

autor
31. dec 2022

@annamalaga Neviem preplo mu alebo čo.Pondelok ide do práce a ja som ešte doma s deťmi.Aj on by chcel byť.

babulkomale
31. dec 2022

@sasa1310 asi ti unika pointa...pre OČR sa z prace bezne vyhadzuje.

sasa1310
31. dec 2022

@babulkomale ano a kde?

sasa1310
31. dec 2022

autorka: ale ty neživíš rodinu. Ty ju financuješ z úspor. Tie úspory si si kedy stihla nasporiť, počas manželstva? Lebo keď počas manželstva, tak to sú aj jeho úspory.
Však vyskúšaj sa normálne zamestnať a uvidíš ako to budete časovo zvládať. Máte iba jedno malé dieťa a problém na svete, že čo s ním.
Čo majú robiť iné matky, ktoré majú chlapov mimo SK, malé deti a pracujú normálne a spoliehajú sa iba na seba.
Mňa samú by to riadne sralo, že nerobím a míňam úspory, ktoré som mohla minúť na niečo zmysluplnejšie. Treba rátať aj do budúcna, do dôchodku. Čo chceš dostávať, keď budeš sedieť doma a robiť na polúvazok

madeline1
31. dec 2022

je to o tom, ze minas tvoje "vase" nasetrene, platis vsetko na pol z uspor, ktore by ste mohli mat bokom na nieco ine...

autor
31. dec 2022

@sasa1310 Tie úspory čo mám sú moje peniaze,robím od 18tky a vždy som ukladala do budúcna príklad na takéto prípady keď budú deti choré alebo bude treba niečo kúpiť do domu alebo keď sa niečo pokazí.

autor
31. dec 2022

@madeline1 Prečo by bolo to čo mám na účte naše peniaze?Sú to len moje,ja som si ich nasporila a odkladala nie manžel.

sasa1310
31. dec 2022

každá jedna žena má škôlkárske dieťa choré. A každá to zvláda aj pracuje popritom. Mne to príde z tvojej strany ako riadna výhovorka. To fakt chceš všetky úspory minúť len tak? Čo by si robila, keby si ich nemala. Ja toto nechápem.
Však nastúpim do práce a uvidím ako to bude s chorobou malého. Ak by to bolo neúsnosné, na to existuje skúšobná doba 3mesačná.
Čím viac to budeš oddiaľovať, tým ťažšie nájdeš normálne zamestnanie. Ja by som nezamestnala osobu, ktorá by prišla a povedala by, že bola 5 rokov doma trebárs len tak

miadi
31. dec 2022

@slovakboy tu ti to neuveria. Vraj len zeny CEO si to mozu dovolit ( Asi pozeraju moc house wife’s reality show) 😁znama 60r je stay at home mom maju 3 uz doslele deti jej muz robil v Heinz tovarni mechanika. Kamoska mà uz deti v skole robi cez vikendy ked je muz doma a postara sa ( robi v automobilke) a ona ich cez tyzden vozi na kopec kruzkou cez vikend robi manazerku fastfoodu.( cez tyzden ked su deti v skole si ona aj poobede da nap 😴 hodku dve 😁) dalsia znama mà 3 deti v skole robi cez vikendy 12-20h bali paradajky. Jej muz je automechanik. Uplne obycajny ludia len im to tak viac vyhovuje. Priorita nie su $ ale mat cas na deti a financne vyziju ..suseda mà 4synov nerobila nikdy dom len prenajali nie je ich.. najmladsi mà 16r do skoly chodi na elektrickej motorka. . Nema kazdy po ruke babku ako vacsina na Svk. A je tu protizakonne nechat deti pod 16r same doma bez dospeleho, Ja zas tu cumim ked citam o detoch 5-7r ze ich kludne nechaju same doma alebo este mensie 3r same sa hraju vonku na ihrisku .. na jednej strane ze ake su samostatne od roka odplienkovane ale Hlavne ze potom aj v 40ziju u rodicov. A to dedenie majetkov a $ kym rodicia este ziju a len dosli na dochodok 🤦‍♀️ Co uz iny kraj iny mrav.

madeline1
31. dec 2022

no ved tvoje, ale ste manzelia, tak vpodstate rodinne...

slovakboy
31. dec 2022

@annamalaga na západe oveľa viac vydatých žien s deťmi tam nepracuje a muž ich dokáže uživiť. Netvrdim že všetky, ale môžu si to dovoliť ak nechcú pracovať nemusia.

zuzi0911
31. dec 2022

Nerobila som dlho,kým som sú našla prácu. Muz všetko ťahal a sam a keď už som niečo našla tak chcel az som radšej doma ...no samozrejme,ze mne bolo lepšie keď som robila ..aj ked muž sa o všetko staral a chcel az som doma,ze robit nemusim a aspon o deti bude 100%postarane
.
Ty máš doma chrapuna...prepáč,ale nemám pekného slová na neho..zobral si ta a neakceptuje tvoje dieťa a dokonca ma u riti aj to svoje...si pre neho len handra na noc . Doma rob všetko o deti sa staraj,zabezpec ich v akomkoľvek smere a ešte aj tahaj robiť...

sasa1310
31. dec 2022

@slovakboy autorka si to evidentne dovoliť nemôže - nepracovať, keďže míňa na chod domácnosti úspory, ktoré slúžia na niečo iné

mpg
31. dec 2022

Väčšina mám 4 ročných deti už pracuje, ale tu je problém muž, ktorý by sa mal tiež snažiť, aby aspoň 1x denne on išiel s dieťaťom alebo preň do škôlky. Bez dobrej organizácie pôjde ťažšie.

madeline1
Autor odpoveď zmazal