icon

Manžel miluje inú

zuzana645
27. jún 2014

viem ze takychto diskusii tu uy par je ale ... ja uy mam pocit ze to nezvladnem ... asi pred 2 mesiacmi mi manzel oznamil ze miluje inu ked som sa pytala co sa deje preco je taky odmerany - sme spolu 16 rokov a mame 3 deti 6,7,9 rokov, nechcela som aby odisiel nevedela som si predstavit ze budem sama mala som pocit ze to sama nezvladnem tak ostal ale postupne aj tak viac a viac casu netravil s nami a teraz uz doma nespava vobec a s nami travi iba jeden den v tyzdni cez vikend podla toho ako mu to vyhovuje ... ked sa stazujem ze by mi mohol pomoct ze mam dost byt sama na vsetko povie mi ze zoberie deti so sebou k nej ... pre mna nepredstavitelne ...ta osoba ma 2 deti a vedela aj o mojom muzovi ked si ho vyhliadla ze je zenaty ... snazila som sa robit mozne aj nemozne ale nepomohlo nic ... casto mam pocit ze neprezijem dalsi den strasne to boli a citim sa strasne sama neviem sa z toho spamatat ... ako sa s tym da vyrovnat on tvrdi ze nemam pocitat ze sa vrati ku mne ... tie pocity sa nedaju opisat ...je hrozne ze clovek co bol pre mna vsetkym mam pocit ze cely zivot tu zrazu pre mna nie je a ze reaguje a chova sa uplne inak je odmerany a aj ked je doma neustale mu chodia smsky alebo telefonuje je to hrozne ... neviem si predstavit zit sama potrebujem aby ma niekto miloval a bol mi oporou ... deti o nicom nevedia on ma pracu ze casto cestuje takze akurat "cestuje" viac viem ze by to detom velmi ublizilo pretoze ho velmi lubia a mali spolu uzasny vztah a pre mna je to hrozne ze ani s nimi nepotrebuje byt ...

zuzana645
autor
1. aug 2014

no ano vcera ich mal prvy krat tak ze ich zoznamil s nou a deti vysmiate prisli domov a este ju volali zdrobnelinou skoro som odpadla
ale uz dokazem kaslat na to najprv som sa rozplakala ale potom som sa pozviechala a pokracovala dalej v peknom dni uz sa dokazem rychlo otriast nie ako predtym v depresiach cele dni teraz max 1/2 hodinu a je dobre 🙂
ja uz ho nechcem neviem preco ma to rozhodi ale nevadi lepsie ako to potlacat a dusit v sebe vyventilujem a idem dalej
je to lenivy chlap co ma rad svoje pohodlie tak som zvedava kolko ho to bude bavit a na nu mam tiez svoj nazor
takze nemyslim ze sa vydrzia dlho hrat na velku stastnu rodinu a ked zoznamia navzajom deti to bude iny kolotoc behat okolo toklych deti ... nech si uziju ja si uzijem volne dni ked budu deti s nim aspon si oddychnem od vsetkeho 🙂
ja nie som na neho nastvana ani zatrpknuta ani sa nehnevam je mi to jedno kde je a co robi zistila som ze mi je bez neho lahsie lepsie aj ked by som nikdy nemyslela ze to zvladnem bez neho zit a fungovat a ze budem na neho cakat aby sa vratil ... teraz? no nech je kde je stastny so svojou partnerkou ako ju pomenoval keby ta vedela ze so mnou spal ... este mi povie ale niezejej to povies no smiesny ... to milen potvrdilo ze aj keby s vratil nikdy by mi nebol verny aj keby mi tvrdil ze ma nieviem ako miluje
takeho ja nepotrebujem
a deti? ano su nadsene ale na druhej strasne je to aj pre mna lepsie akoby boli zlomene z toho beru to ako fakt a mne sa potom tiez lahsie zije
akosi som zmenila pohlad a snazim sa pozerat na veci pozitivne a nie negativne a hzned je ten zivot krajsi prestala som sa z toho obvinovat

wewe22
1. aug 2014

@zuzana645 nedocitala som celu diskusiu ale napisem ti na povzbudenie
moja svagrova mala s prvym partnerom 3 deti ten sa na nu vykaslal koli inej co mala 2deti(skoro ako u teba) s rozdielom ze on deti nemal ani cez sviatky ani k narodeninam im nezavolal proste nic
po par rokoch si nasla druheho teraz su spolu cca 4roky stavaju dom a cakaju babo
zivot ide dalej drzim palec

calin
1. aug 2014

@zuzana645
taketo pribehy mi pripominaju pubertu, kedy sa dievca nemoze zmierit z rozchodom. prepac!
ved si dospela zena, ako mozes stat o muza, kt. si to rozdava z inou ?! uplne nelogicke ...
nechci niekoho, kto nechce Teba... a potom
ze po svete behaju frustrovane zeny..ved ty mu este dvihas sebavedomie - nesie sa ako pav, ze ho chcu dve zeny .. ze jeho manzelka.- teda Ty si schopna mu odpustit neveru!!
:( netrap sa nad tymi, co sa netrapia nad tebou...laska sa neda vynutit.
mas deti...a stale a vzdy mozes stretnut muza
kt. ta bude mat rad!
vela stastia!!!

zuzana645
autor
2. aug 2014

@calin vies kazdy sme iny niekto zbali kufre vyhodi pred dom a hotovo. Ja som ku vsetkemu musela prist postupne. Nie kazdy je razny. Robila som ako som citila ie v afekte. Proste tak ... trvalo to sice dlhsie ale nemusim uvazovat co by bolo keby ... zijem ... a je mi zo dna na den lepsie ... a s pubertou to nema nic spoloc akurat som si po tolkych spolocnych rokoch dlho nevedela predstavit zivot bez neho ... ale aj to uz mam za sebou
A co sa tyka frustrovanych zien tak ano ked niekoho milujes a on ta poxrazi myslim ze mas narok citit sa zle ide len o to aby si sa postavila na nohy isla dalej
Ja uz sa nad nim netrapim s radostou mu davam deti aspon si oxdychnem

marika2809
2. aug 2014

zuzana645 dole klobuk, urobila a zachovala si sa presne tak, ako si mala. Nad Tvojimi poslednymi prispevkami som sa ulavou az usmiala, naskocili mi zimomriavky, psychologicka je na Teba urcite hrda, si uzasna, zvladla si to skvelo, s empatiou maminky, eleganciou zeny, za ktorou este bude Tvoj ex banovat, ale to uz je jeho problem. Zachovala si si tvar a cisty stit. To nech Ta teraz pohana dopredu, bud aj nadalej takato. Mas moj obdiv, uprimne Ti drzim palce!

zuzana645
autor
2. aug 2014

@marika2809 🙂 dakujem tiez sa z toho tesim a terapeutke vdacim za to kde som a ako som velmi mi pomohla a pomaha a nikdy nezabudnem co pre mna urobila v tych uplne najtazsich chvilach vzy ma dokazala postavit na nohy kedykolvek ked bolo najhorsie som jej mohla zavolat naozaj mozemlen odporucat ked sa niekto trapi netreba pozerat na peniaze lebo niekedy ide o zivot a to doslova

hatapkagb
2. aug 2014

@zuzana645 Mam radost ze ides hore...no ja som opat spadla uplne,ale uplne na dno... nevladzem a neviem ako byt silna...trpim a velmi,dietatko tiez...och jooj 😢

marhulka13
2. aug 2014

@zuzana645 ja mám skôr pocit, že si len sama sebe nahováraš, ako ti je bez neho dobre a aká si teraz šťastná. Inak by si neklesla natolko, že si s ním ešte spala. prepáč ☹

zuzana645
autor
2. aug 2014

@marhulka13 ale ja som s nim spala este v case keb byval s nami teraz sa ho ani nechytim ... takze nenahovaram si nic to bolo v case ked byval s nami a trvdil mi ako ju miluje ...
takze je mi bez neho dobre a ja nemusim nikoho o nicom presviedcat
predtym ked sa mi nieco stalo hned som mu volala teraz mu nehovorim nic a aj ked sa mi nieco stane ani ma nenapadne mu volat
ja to mam vnutorne vysporiadane trvalo to dlho ale uz mi je dobre nedokazala som ho hned vyhodit trvalo to dlho nedokazala som to povedat detom skor ja proste nie som akcny typ a nejednam v afekte a dlho mi trva kym veci vnutorne spracujem a netyka sa to len tohto ale celkovo

medovka7
3. aug 2014

@zuzana645 Ahoj Zuzi, robis zle, ked chces za kazdu cenu udrzat manzelstvo aj ked mate tri deti. Zhadzujes sa, ked cakas na nepodarka s vecerou, peries mu a cakas, ktoru si vyberie. Vytvaras mu podmienky, aby sa takto mohol spravat, ty ho v tom podporujes. Vies si predstavit dalsi zivot s clovekom, ktory pokojne teba a vase deti vymeni za inu zenu a ine deti? Muzi vedia byt velmi kruti a sebecki a neoplati sa pre nich dlho trapit, ale treba razne urobit koniec tomuto tyraniu. Viem pochopit, ked muz povie otvorene, ze sa zamiloval, zbali si veci a odide, je to tazke, ale cestne. No toto co robi ten tvoj, ze chodi od dveri k dveram ako k...a, to si zasluzi opovrhnutie, zmobilizuj svoje sily a konaj. Clovek dokaze vela, ked sa nastve, ani lieky nebudes potrebovat, len si uvedom, ze jedna etapa tvojho zivota sa skoncila, ale druha zacina, mas pre koho zit a nerob zo seba chuderu, ktora potrebuje pohladenie od takeho ...

sue
3. aug 2014

@medovka7 citaj diskusiu,potom reaguj 🙂 pisesna stary prispevok...... @zuzana645 si uzasna!!!

zuzana645
autor
3. aug 2014

@sue dakujem snazim sa je mi obcas smutno ale nie za nim ale skor preto ze som sama ale aj to je sila zvyku si myslim
ani sa nezamyslam ako to skonci tamkde je teraz ci dobre alebo zle je mi to jedno
velmi mi chyba niekto kto by ma objal ale ked pride on pre deti nemam potrebu ako predtym aby ma aspon objal
ale je prijemne mat pri sebe niekoho ku komu sa vecer mozem pritulit a kto vam da najavo ze vas ma rad a zalezi mu na vas
teraz to ale nechcem od mojho muza a to je nieco co som si pred par mesiacmi nedokazala ani len predstavit bola som ochotna cakat aj roky kym sa vrati
vsetko chce cas znie to hrozne ako fraza ale naozaj je to tak nic ine nepomoze iba cas
som rada ze som cez to presla a ze sa mi otvorili oci a som rada ze odisiel je mi bez neho lepsie a dufam ze sa najde niekto s kym si budem rozumiet aj bez slov a bude mi s nim dobre budem zase citit istotu aj ked neviem co so mnou spravi toto co mam za sebou bojim sa ze si tak lahko k sebe niekoho nepustim ... neviem co mi zivot este prinesie

mala_hobitka
3. aug 2014

@zuzana645 Vlastne tvoj najväčší problém je že stagnuješ na mieste kde je už mŕtvo. Treba si uvedomiť, že tento vzťah je už pasé. BODKA. On ťa nechce. Povedal ti to. Nie je ti to dosť jasné? Je úplne jedno, že máte deti a ste manželmi. Ty si žena, máš svoju hodnotu, tak sa prestaň ľutovať a podlizovať chlapovi.
Uzavri túto kapitolu lebo už nič dobré v nej nebude. Potom rozvod a zbieranie svojho sebavedomia po kúskoch. Čím skôr si uvedomíš, že si skvelá žena, ktorá ma čo ponúknuť, budeš to ty, kto si povie: "tak si choď, takú ako ja len tak nenájdeš". Postupne sa z toho dostaneš, zistíš, že aj bez tohto sviniara bez chrbtovej kosti sa dá žiť a že to má svoje výhody. A len ak sa prestaneš ľutovať a nájdeš svoju hodnotu, je tu možnosť, že si ťa láska nájde znovu. Tento tvoj "mužíček" nie je jediný chlap na svete a podľa tvojho opisu situácie k najlepším nikdy nepatril. Držím palce 🙂

zuzana645
autor
3. aug 2014

@mala_hobitka lenze ja sa nelutujem od nasho vztahu necakam nic ani sa nepodlizujem uz som spravila ten krok ze som si v sebe urobila bodku za tym co bolo
Neviem na zaklade coho si mi to napisala jedine na zaklade starsi h prispevkov pretoze vtedy som o neho ezte stala ale to uz je pase a ja som sa skor obvinivala ako lutovala
Ale to vsetko je za mnou a to ze som smutna je podla mna normaln3e a ze by som chcela stretnut chlapa o co mna bude stat je asi tiez v poriaxku ci nie?

sonice
3. aug 2014

@zuzana645 som na Teba hrdá Ženo!!! <3 <3 <3

zuzana645
autor
3. aug 2014

@sonice dakujem pekne 🙂
Za podporu ... za vsetko 🙂

reisi
3. aug 2014

Ja si naopak myslim ze @zuzana645 uzasne napreduje a pracuje na sebe. S tym muzom ma deti, milovalo ho , tvorili rodinu, mali spolocne sny , ciel ....zivot. To vsetko potrebuje cas, aby to presekla, aby vnutorne prijala zmeny a hlavne prekonala bolest, ktoru jej sposobil. @zuzana645 velmi ti drzim palce a verim, ze to zvladnes!

jurkaa
3. aug 2014

@zuzana645 hmmm... Tak ja som na chalupe .. Vonku prší deti spia a ja som sa dostala náhodne k tvojmu príspevku .. Prečítala som si všetko ... Baba ...si úplne super, krásne sa ztoho dostavas...tie začiatky ..jú museli byť hrozneee....ale všetko zle je nanieco dobré ..nevies co ta čaká , možno budes časom aj vďačná ze je to takto...jednoducho takto to malo byť !!! a inak to uz nebude , nenarodila si sa preto ,aby si sa trápila pre nejakého muža ktorý o teba nestojí ..ktorý si ta neváži ..za to ze sa o nho staráš dala si mu jeho zdravé deti ..pousmej sa a povedz si dako uz bude...mám zdravie..a..zdravé krásne deti a momentálne toto je pre teba priorita ich vychovať a užívať si chvíle spolu ....ach jeden chlap ...zabudni.. Buď mu vďačná len za deti ...bože toľko chlapov behá po svete a ver vto , ze príde niekto kto si ta vezme do náručia a povie ti ze si moje stastie ktoré som stretol ...;))) len musíš dat tomu cas..a priestor ...
Nestrácaj čas rozmýšlaním nad tým, že ti niekto chýba, komu ty nie,,,, nestrácaj čas myslením na niekoho, kto si na teba ani nevzpomenie, pretože príde niekto, kto ti za tvoj čas bude stáť...;)))držím moc, moc palce ..
,,Keď Ti iná žena ukradne tvojho muža, neexistuje iná pomsta, ako jej ho prenechať .... Skutočný chlap sa totiž ukradnúť nenechá "......
A este niečo pravdivé :
Kým Ty kričíš na svoju ženu, existuje muž ktorý jej chce šepkať do uška..
Kým ty ju urážaš, ponižuješ, existuje muž, ktorý s ňou flirtuje a pripomína jej aká je ona prekrásna ...
Kým Ty svoju ženu zraňuješ, existuje muž, ktorý sa s ňou chce milovať ...
Kým Ty nútiš ... svoju ženu plakať, existuje muž, ktorý si kradne od nej úsmev.....

tilda
3. aug 2014

@zuzana645 wau wau wau...sledujem tvoj pribeh od zaciatku a tlieskam ;) mas moj obdiv za odvaznu pracu na sebe! Len aj ked ti je uz fajn,neprestan prosim chodit k terapeutke-ja si myslim,ze on ta este bhde lamat a bude sa chciet k tebe vratit (vsak ani sa necudujem k tak dobrej a rozumnej zene 🙂

enya00
3. aug 2014

@zuzana645 to musi byt strasne drzim palce ☹

norikk
3. aug 2014

objavila som dnes tuto diskusiu.......jednoducho, ako cez kopirak....vsetko....pocity tej, ktora ju zalozila, aj vsetky tie rady :( ach zeny........

medovka7
3. aug 2014

@sue sue, tato diskusia nie je o tebe, upokoj sa a nechaj kazdeho, aby vyjadril svoj nazor na co chce a kedy chce 🙂 zuzana645 nepotrebuje hovorkynu, ma svoj rozum.

mysky
4. aug 2014

@medovka7 Váš posledný príspevok je v štýle "Vodu káže, víno pije." Aj @sue má rovnako právo na názor, ako vy. Ja osobne so @sue súhlasím, lebo je tu veľa prispievateliek, ktoré chcú veľmi poradiť, pritom sa im nechce vypočuť (prečítať) problém celý. Zakladateľka témy tu priebežne píše nové skutočnosti v jej probléme a jej situácia je už ďaleko iná ako v čase zakladania témy. Odporúčam prečítať v "dlhosiahlych" diskusiách aspoň všetky príspevky od zakladateliek problémov a až potom vyjadriť svoj názor. K téme: @zuzana645 Máte môj veľký obdiv za to, ako situáciu zvládate. Z Vašich príspevkov je zrejmé, že ste inteligentná a rozumná žena. Veľmi Vám držím palce, aby ste v živote opäť našla šťastie a lásku.

mamavera
4. aug 2014

@zuzana645 aj ja som na teba hrdá !!!!!!

veronika.nov
4. aug 2014

@zuzana645 aj ja drzim palce, si silna zena!

zuzana645
autor
4. aug 2014

Dakujem Vam vsetkym velmi pekne za podporu a nazory za cas
Velmi mi to v tom zlom case pomohlo ... v case kedy som myslela ze ta bolest nikdy neskonci v case ked som sa rano nevedela dockat vecera lebo dni boli pre mna utrpenim a nemali konca a hlavne v case hroznej samoty ta bola uplne hrozna bola som uplne uzavreta pred svetom pred ludmi ... a len som sa vinilA z toho co sa stalo a preco ... teraz to neriezim beriem to tak ako je a zijem zo dna na den ... ano zatial je to takto nic neplanujem neocakavam a vyhovuje mi to v tomto obdobi takto pretoze ako mi moja mila LN (terapeutka) povedala sklamanie je len nenaplnene ocakavanie
Nedokazem a neviem povedat ci niekto dokaze za preprogramovat a na povel nemilovat neverit v navrat .... mne to trvalo dlho casto som mala pocit ze je to sen ze to nemoze byt pravda
Viem ze to nemam este vyhrate a ze to nemam este uzavrete a ze budem smutna ale uz aspon netrpim pocitom ze ez nebo nie som nic ... je mi fajn po dlhom dlhom case mi je lahsie a dusi usmievam sa a citim sa dobre ... dokonca aj psychiatricka povedala ze ked pridem nabuduce mi zacne znizovat lieky lebo za posledne dva razy ma pochvalila ako dobre vyzeram a ked som jej hovorila co a ako tak ma pochvalila ze dobre

medovka7
4. aug 2014

@mysky zuzane645 rovnako drzim palce, aby sa jej darilo, to by musel byt clovek bez citu, keby jej to neprial, necitam vsetky prispevky, to je na Zuzke, nech si ich precita, ide o nu, preco mate zeny potrebu napadat, ked niekto vyjadri svoj nazor? Ste naozaj ako take stekny...

mysky
4. aug 2014

@medovka7 ja som Vás nenapadla, len vyjadrila svoj názor. 🙂

blankag
5. aug 2014

@maminuska ten koment, ...ze pal do p... ma rozosmial napriek tomu, ze revcim pri citani vsetkeho co je tu popisane, prezivam presne na chlp to iste ako to opisala zuzana, len mam 1 dieta a ma len 4 r. a to mi dnes povedalo, ze nechce byt u mna, lebo u tatinka sa mu paci. lebo tatinko, ako mi on dnes povedal, nemohol prist pozriet dieta kedykolvek, ked som ja s nim bola doma, lebo on mal predsa uz svoj nejaky program!!! dieta je za nim zabazane a toto je výsledok, ze matka (a to nemyslim len seba), ktora sa stara dennodenne o vsetko je psychicky na dne. ano ano precitala som skoro vsetky rady vschopit sa, vymenit zamok (len byt je jeho a to este len bude "radost" riesit), dieta do osobnej starostlivosti (to mi asi tak lahko neprejde, lebo striedava starostlivost je jeho oblubena tema na vystresovanie ma) alebo mu davat dieta podla jeho lubovole (bez oznamenia casu prichodu alebo len orientacne, aby som si asi nedajboh neurobila iny program), mam si najst hoby atd atd atd... teoreticky vsetko ovladam, len prezit ten pocit odvrhnutia, citit sa nelubena clovekom , s ktorym som chcela prezit zivot a mame spolu dieta, lebo sme ho chceli ... no toto je to najtazie, to uvedomenie si celej reality .... uz ked hadam clovek poriesi vseko ohladom sudu, byvania, penazi atd., tak to hadam aj odznie vdial, ci...?! keby to ..pal do p... ozaj fungovalo, tak nevaham ani sekundu!!!

maminuska
5. aug 2014

@blankag momentálne v tejto situácii by som ti poradila len tolko , najst si svoje bývanie, predpokladám že pracuješ ( dieta má 4 roky ), dat si ho zverit do osobnej - striedavej sa neboj , muži to často používaju a potom mu to povedat nech páli do lona matky.
Veľa mužov takuto reakciu nečaká , sú zaskočený .... mám overené na vlastnej koži.