Manžel minul dedičstvo na virtuálne hry: Čo robiť?
Ahojte, pred pár dňami som zistila, že manžel minul obrovskú sumu peňazí na virtuálnych hrách, kde kupoval vo veľkom nejaké truhlice, mysliac ci, ze mu tam dá nejaké virtuálne hovadiny, ktoré si myslel, že ich predá a zarobí. Sme spolu 11 rokov, manželia vyše roka. Myslela som si, že ho poznám dokonale. Penize, ktoré minul, boli jeho dedictvo. Mame spolu hypoteku na starsi neprerobeny dom, ktory sme kupovali pred manželstvom. Tvrdil, ze hypo nebudeme vyplacat, radsej za peniaze zrekonstruujeme barak. Ja som ho do nicoho ani netlacila, sama som mu hovorila, ze nemusi ich davat do spolocneho majetku, nech si kupi byt ako investíciu napriklad atd. V skratke.. zo zdedených 123 000 na dom použil cca do 50 000 € a zvysok nejakch 77 000 € minul behom možno roka a pol na tieto.. nechcem byt vulgarna. Pregemblil! Nepriznal sa sam. Stale odkladal akúkoľvek prerabku, stale boli vyhovorky. Ked som spomenula prerabku bol podráždený atd. Posledne peniaze minul koncom minuleho roka. Tak som isla na jeho mail a nasla vypisy z uctu a bolo mi uz vsetko jasne 😒 Brali sme sa v case, ked uz toto robil, takze s obrovským klamstvom. A ja neviem co mam robit. Mam sa rozviesť? Pocas posledneho roka, bol extremne divny, ja som videla, ze nieco nie je ok, nikdy nebýval taky podráždený, nechcel so mnou spavat. No a vsetko dava zmysel, vedel co spravil, prisli vycitky atd, nevedel co spravi. Deti nemame, mam za sebou operaciu krcka maternice a plan bol, ze od augusta uz sa mozeme zacat pokusat o babatko. No teraz, neviem ani ci chcem s tymto clovek zostat. Rok a pol ma klamal, prehral vsetky peniaze, mame hypo a neprerobeny dom. Je tu niekto, kto zažil nieco podobne a manželstvo, vztah to vydrzalo? Som na prášky. Bojim sa dat šancu, ze sa to zopakuje ale nechcem ani urobit unáhlene rozhodnutie lebo inak je to dobry chlap a stale ho mam rada 😒
@sasa1310 prave som pozerala vypisy tohtoročné kedy uz nemal z dedictva a bolo tam par platieb na to aj tento rok, uz mensie sumy ale aj tak+ nejake hry si panko kupil
@autorka, tak je hrac a pravdepodobne to ma v plane "ziskat spat", takto mnohi prisli o vsetko....dalsia vec u nich okrem cravingu - bazenia, ktora je typicka je, ze nemaju stopku, ono to logicky nezdovodnis, pretoze on ma impulz a on ide - to impulzivne spravanie bez premyslania je tiez pre nich typicke
kazdopadne drz sa, ak by si nieco potrebovala vediet, opytat sa, kludne napis, ak budem vediet a mat cas tak ta aspon nasmerujem dalej.
@atinkaa ved toto, ze teraz aj keby cokolvek sľúbi.. kde mam ja istotu, ze sa to nezopakuje. Ze mu neprepne aby to “napravil” 😑😞 kazdopadne k odborníkovi pojde, bezohladu na rozvod. Hrozne, ze takyto chori ludia nepozerajú na dôsledky, na rodinu na nic. Ale moc moc ti dakujem, si jedna z mala, ktora ma neodsudila ale napisala k veci a velmi cenné info. Aj ja som si myselala, ze toto sa nam nemoze stat, a predsa.
@oliolijanka pozerala som, tam nic nie je. Asi najlepsie nejaky vypis z NBS, kde sa pisu vsetky dlzoby z bankoviek aj nebankoviek. Viem ze sa za nejaky poplatok da o to poziadat. Aj ked tvrdi, ze nic nebral, verit sa mu neda. Jedine som videla v jeho bankingu, ze ma predschvaleny uver - to ked clovek chodi na ucet kazdy mesiac tak banka ponuka, plus moznost kontokorentu- ani jedno nema, iba taka ponuka z banky, tak snad nikde inde nepobral nic. Toto jedine este uplne malinko verim, ze by hadam nespravil. Otazka je dokedy. 😞
@oliolijanka my mame na dom hypo, cize zalozne pravo v prospech banky, to by nemohol ani predat. To som uz prelustrovala hned v ten den, ma este ine emaily ale aj tie som prelustrovala a nenasla nic. Este si za ten poplatok, teda bude musiet on, dam overit z NBS take vypisy su a dojde papier kde vsade clovek dlží atd. Exekuciu nema uricte, to by som videla na páskach alebo na ucte
@lonely66 ano, ja to chapem. Ono vy aj ako nezainteresovani pozerate na to inak. Ja si kazdy jeden koment beriem k srdcu, ja vas vsetky chapem co radite, lebo je to jediny logicky krok. Jasne ze mi ide hlavou kazda verzia, aj ci zostat aj to ze urcite rozvod. Kto nezažije, nepochopi. Tiez som sa nevydávala aby som sa po roku rozvadzala a hovori sa, ze v dobrom aj v zlom ale toto je taky pruser, ze ja viem, ze mate pravdu vsetky s tym rozvodom.
@lonely66 co som pozerala na internete, da sa to aj online poziadat a pride PDF, to by malo byt najrychlejsie, to urcite hned chcem. To rozdelenie BSM bude asi rychlejsie jak rozvod, neviem, ci som to spravne pochopila, ci to staci u notara alebo musi to ist na sud? To by bolo rychlejsie, ja neviem ako dlho trva, kym sa vytýči rozvod 😞
Toto je veľký ale veľký podraz od neho. Ľahko k peniazom prišiel, ľahko minul.
Mohli ste sa mať veľmi dobre. Niečo si tým kompenzoval.
Toto je tak ťažká situácia... síce v dobrom aj v zlom, ale toto je aj na koňa veľa. Brutálne ťažká diagnoza. Vieš čo je to denne sa prihlásiť do konta a hrať a hrať a hrať...
Viesť dvojitý život. Musel sa úplne vypnúť z reality.
@lucyluska ano, presne ako pises. A jemu to v tej dobe uplne zmenilo osobnost. On uz vedel ze je pruser, on bol uplne iny. Nervozny. Nespaval, hnacky, vecne podráždený, vecne nervozny, nic sa mu nechcelo, vecne unaveny. Ked sa spatne pozriem, to jak iny clovek odkedy to zacalo. Hrozne ma sklamal a sebe nadavam, ze som bola naivna ale nikdy by ma toto nenapadlo. Hocico, aj milenka ma napadla ale ze takto prehajdaka tolko penazi veru nie.
Keď budeš mať triezvu hlavu pochopíš, že rozvod je jediné riešenie, držím palce, aby sa ti nestalo, že s ním ostaneš a zbabres si život, lebo to s istotou tak bude, aj keby sľuboval sväté, dokázal toto diagnóza na celý život, a celý život trpnut čo poza bucky robí no sama si odpovedz či chces taký zivot
Nerozumiem, prečo ste tie peniaze nepoužili na bývanie.Načo si ich nechavala na účte ,keď ste za ne mohli mať definitívne poriesene bývanie ?
@lonely66 lebo ja som nasla toto na nete : https://moje-financie.sk/spolocny-vypis#colum-i... , tak neviem, nie je to dôveryhodne ?
@sidicek nieco sa prerobilo a tvrdil mi stale, ze na tak rozsiahlu prerabku sa musime vysťahovať, tak sme to odlozili lebo sme nemali kam ist skrz psa, krátkodobé podnajmy a este aj so psom sa tazko hladaju.. ono sa to posúvalo, kaleráby ako sa co neda, az mi dosla trpezlivost a zistila som, co som zistila.. uz sa mi to nezdalo. Moja chyba, ze som verila a nepreverovala skor. Cas nevratim.
@sidicek jaj myslis kupit byvanie?my sme uz dom mali kupeny a vyhodnejsie sa nam zdalo prerobit jak vyplatit hypo skrz urok lebo prerabku treba.. ale vidis.. radsej keby sa cast hypo vyplati. Ani neviem co napisat fakt..
@zuzubb007 ja uz odpoved poznam 😞 ja viem, ze mate pravdu
Ahoj. Kamoske sa to stalo,neviem podrobnosti lebo som ju uz spoznala rozvedenu a riesila (co dlhsie trvalo)i anulovanie manzelstva co sa jej i podarilo. Ona ako na to prisla,bola nekonpromisna,mlada, bezdetna, neskor sa zasa vydala.
Moj spoluziak a velmi dobry kamarat zacal stavkovat a popiziciaval si peniaze kde sa dalo, aj z prace ukradol,od uzernikov, od znamych,vsade. V zivote by som to na neho nepovedala, vzdelany, inteligentny, po prachoch nebaziaci. A stalo sa. Nevies si predstavit vo prezivala jeho rodina v dedine, ked denne sa im ludia vyhrazali. A on? On niekam utiekol, a doslova socialne umrel. Zrusil kontakt uplne so vsetkymi, uplne. Zrusil vsetky soc.siete, cislo, je niekde v anglicku a nejdu pekne reci o nom... Jeho rodina o nom neppvie ani slovo absolutne nikomu.
Je mi luto,co prezivas. Moj muz si pozical potajomky od rodicov a uz bol rozvod na stole ked som sa to dozvedela. Nepodala som ale doteraz mu neverim nos medzi ocami a tazko sa takto zije pravdu ppviem...
Myslis,ze mu dokazes odpustit? Myslis,ze mu budes znova verit? Myslis,ze sa vylieci na furt?myslis, ze sa nebudes bat,ze si niekedy nejake peniaze potajomky pozicia? Je to tazka skuska v manzelstve... Tvoja rodina to vie? Ako ti radia?
Drzim ti palce,aby si bola silna a stravila to a rozhodla sa spravne
Myslela som prerabku z toho zafinancovat a pripadne časť hypotéky možno splatiť.Ale jasne keď klamal, tak človek spočiatku verí a nenapadne ho hneď všetko overovať.
Jake nabyvani, take pozbyvani😡cize bezbolestne dostal a s rovnakou lahkostou rozflakal. Malokto ustoji peniaze, ktore sa "zjavia" bez pricinenia. V 90.tkach,ked si ludia po dekadach socializmu siahli na velke prachy, to boli ine osudy.... Zarobil prvy milion a preplo mu, vsetko vynosil do kasina v PN,investoval😅do BMG, kampeliciek.
Dnes sa zeny akoby boja pritiahnut chlapovi uzdu, nechaju mu volnost, nestaraju sa do jeho lahkych prachov, ako mal ten tvoj. Uz ste mohli byvat v krasnom dome bez hypo na krku. Profitoval niekto iny, sikovny nigerijcan, sporo virtualneodeta slecna, ci IA. Co mal, rozflakal. Horsie uz nebude, lebo vlastnorucne zarobene prachy si bude viac povazovat, Mozno. 👽
To ze minul " svoje zdedene" peniaze je fajn, takemu cloveku by som nedoveroval uz nikdy v zivote. Vies co ste mohli mat za 77 tisic? Minimalne nejaky pozemok , alebo mensi byt. Teraz to mozte znovu zarabat. A aj ked si zrusi ucet a budes mat vsetko pod dohladom, nikdy nevies od koho si bude poziciavat poza tvoj chrbat az jedneho dna zistis, ze su dalsie dlhy vo vzduchu. To je choroba a chori ludia sa nevedia kontrolovat. Hlavne by som sa od neho odstrihol majetkovo aby nestiahol aj teba a dalej uz uvidis..

@atinkaa zo ❤️ ti dakujem, vsetko preštudujem. Ono aj tak to skonci rozvodom, ked budem rozvedená, mozem mu podat pomocnú ruku ale toto je neskutocne cele. Ja viem ze je to choroba ale ked som pozerala teraz este raz vypisy jeho, tak hral to ( “v malom” ) este aj tento rok, ked uz peniaze z dedictva nemal. Taktiez si tam kupoval nejake hry, co uz gambling nebol ale zase len HRY. Uplne nezodpovedne, chore a neviem ake.