Manžel nechce dieťa
Ahojte,manzel nechce druhe dieťa..Vraj preto že svet je zle miesto,nieje istota či tu nepríde vojna a že taký život preňho nechce.A vraj nemám
ísť naňho s takým klišé,že deti sa rodili aj počas vojny aj počas zlých dôb,lebo u neho toto neobstoji.Zijeme v menšom dome,kde ma syn izbu,viac izieb nemáme a povedal,že takisto nechce aby niekto synovi narúšal sukromie.Financne sme natom tak normálne ale podľa neho je druhé takisto velky finančný záväzok.Povedal mi,že mam rozmýšľať mozgom a nie pudmi..Čo si otom myslieť?
Nerozumiem tie zvasty o neistote.
To vam vazne niekto nahovoril v nejakom momente, ze zivot vo svojej podstate je ISTOTA? A teraz ste prekvapene, co sa deje (zdrazovanie, ruska agresia a vyvrazdovanie,...atd)?
Moze mat clovek milion planov, uzasne, skvele podmienky, dobru pracu, peniaze a o toto vsetko moze v ramci par minut prist. Kolko ludi malo idealne sny, podmienky, krasny domcek, super manzelstvo, tri deti, a bum.... chlap pri autonehode zomrel, zene mesiac na to zistili vaznu formu nejakej agresivnej rakoviny...
Proste vzdy sa stat moze hocico. A co zeny, co mali deti 2012, 2016 2018 a bum prisla covid epidemia, teraz vojna pod taktovkou zlocinca Putina, k tomu zdrazovanie...
Proste VZDY, skutocne VZDY sa nam mozu zivoty skomplikovat a mohli sme byt "v bavlnke" od 0 do 30 rokov a bum, zivot sa nam zacne rozsypavat...
Jediny dovod pana manzela autorky tejto temy je POHODLNOST a to, ze si nechce komplikovat zivot a je to OK. Deti su pre vela ludi komplikaciou, pretoze maloktora zena ci muz maju ten rodicovsky pud ze sa v tom nasli a naplna to ich existenciu a uzivaju si to. Mnohym dieta ( deti) odrastu a su happy, ze maju priestor pre svoje konicky, zivot, karieru, a je to uplne ok. A pravdaze aj jeden aj druhy typ rodica moze byt skvely rodic. Len vyhovarat sa na dobu - no idealny svet neexistuje a nikdy nevieme co nas caka, cim si budeme prechadzat.
@autorka Na tvojom mieste by som nesla proti vlastnemu muzovi a uz vobec by som to neriesila hladanim si druheho chlapa aby mi spravil dieta. Ty, tvoj muz a vas syn ste rodina a pre vasho syna to nalepsie co mu mozete poskytnut su milujuci rodicia.
@pininka1 to, co ty nazyvas pseudostrach, moze byt u niekoho skutocny strachbo zivobytie.. nikomu za dvere nevidime a nepozname detaily zo sukromia, takze by som vazila slova o pseudostrachu.. nikto v novodobych dejinach nezazil podobnu situaciu, v akej zijeme - pandemia, vojna za nasimi hranicami.. kazdy to preziva inak, pribuda psychivke diagnozy, ludia citia neistotu.. a jej muz mozno uz o rok bude mat iny nazor, jeho postoj nie je vytesany do kamena...
Uf.. to ze pocet deti je pre teba dovodom na rozvod.. na mieste tvojho muza by som asi zila vo velkom strese, aby som naplnila tvoje ciselne limity.. vies, aj my s muzom sme vzdy chceli 2 deti.. dnes zatial nemame ani jedno, lebo to, zial, prirodzene nejde.. no nie je to ani pre jedneho z nas dovod na rozvod...
@7lenka11 kazdy vztah je o komunikacii, a ked sme si my na zaciatku vykomunikovali kolko asi budeme mat deti a moj muz vedel,aky mam k tomu vztah a rozhodol by sa ze chce len jedno,.tak ano, pre mna je to zrada v podstatnej veci. Deti nie su limity, a je to podla mna najpodststnejsie rozhodnutie buducich manzelov. Napisala som uz aj predtym,ze samozrejeme zavisi od toho, ci clovek vie tie deti uzivit, lebo nieje problem zrobit. Ale ak v tejto veci nemaju problem a on nechce viac deti a mozno ani nikdy nechcel, len o tom nepovedal, pre mna je to sebecke. A suhlasim, mozu mat ludia tazke stavy z toho, co sa deje, hoci vojna je tam uz davno, akurat to nebolo v tv, tak sa mi teraz pacia slovaci, ako sa zrazu boja a lutuju. V tomto konkretnom pripade to ja beriem ako vyhovorku ale je to moj nazor, niekto moze mat iny samozrejeme. A tebe drzim prsty, aby sa vam.to podarilo.
Podľa mňa su to výhovorky. U nás žiadna vojna nie je a zdražuje sa stále, to nie je nič nové. Ja to vidím tak, že jemu sa proste nechce a vie, že ho neopustis, takže si to môže dovoliť. Záleží aj na tom, či ste sa predtým dohodli, koľko detí budete mať. Ja som vždy chcela minimálne tri deti a pre mňa by to bol dôvod na rozvod. Ale tak každá sme iná.
Ze ma pravdu 🤷🏼♀️... Deti su obrovsky zavezok a stoja kooooopec financii. Tiez co vas syn? Chce surodenca? Delil by sa o izbu? Si pripravena na tu alternativu "narocneho" babatka, kde nemas priestor si ani prdnut,nieto sa starat o domacnost alebo starsieho a pocuvas cele dni vresky? Ziadne sukromie, ziadne plany, ziadne spolocne akcie s muzom, minimalny sex ? Lebo podla mna muz vidi aj toto 😉
@autorka ono je to tak. My mame jedného syna. Prišiel covid a teraz vojna. Manžel veľmi chcel druhé, ale rýchlo ho to prešlo, keď vidí, aká doba prišla a to zarába naozaj slušne a nemáme dlhy. Naš sused mali v rovnakom čase ako my prvé dieťa. Teraz majú už tri a brutal hypotéku. Suseda si splnila sen o veľkej rodine a on pracuje 12ky každý deň, aby stíhal všetko platiť a deti ani nevidí +nedajbože sa mu niečo stane, tak žene zoberú dom a ona ostane s tromi malými deťmi sama. Niektorí myslia do budúcnosti aspoň 5 rokov a Niektorí plánujú len, aby sa dožili ďalšieho týždňa.
@ayanamirei minimalny sex? Mame tri deti a mame sex minimalne dvakrat za tyzden. To su opat dalsie vyhovorky preco nemat dalsie dieta. Keby kazdy takto rozmyslat tak za chvilu vymrieme..
@pininka1 ked si po porode,tak 6t nemas mat ziadny sex a ked mas smolu a vreskluna co nespava poriadne, tak potom nemas ani cas ani energiu na sex ani ked mozes... a ked nemas doma chrapuna tak ani on, lebo ss toho cirkusu zucastnuje a je rad,ze je rad
a nehovorim,ze to tak je navzdy,ale prvy rok moze byt kludne peklo a rok nie je zrovna kratke obdobie a zamava to aj pevnym vztahom.
Podla mna je normalne ze tuzis mat dalsie dieta ved si zena,matka skus ho nejako presvedcit,mozno pri milovani podlahne.Alebo mu vysvetli ze co citis ze chces mat este jedno mozno casom zmeni nazor s chlapmi je tazko to poznam.Ja mam prveho synceka s prveho vztahu a potom som si nasla muza a twn nechcel ale toľko som do neho hudla ze ked ma miloval nemal inu možnosť.
Myslím si, že toto malo zostať len medzi vami dvoma.
Nechaj to na prírodu. Niektorým sa podarilo aj napriek antikoncepcii a rôznymi spôsobmi ochrany. Dieťa musíte chcieť dvaja, tak to respektuj. A možno to príroda vyrieši za vas a keď už bude, manžel ho prijme.
Je to len a len o vas dvoch. Bud ustupis ty jemu. Alebo rovnako ustupi on tebe nic viac nic menej.
Takéto veci sa.podla.mna riešia pred manželstvom.resp.zalozenim rodiny.
Poznám 2 také páry, ani jeden nedopadol dobre.
Nerozumiem ako môže inteligentný človek urážať druhého človeka kvôli tomu koľko chce/nechce deti 🙈 niekto túži po deťoch 6, niekto 2 a sú aj ľudia ktorí deti nechcú a určite nie sú debili ako to tu viaceré píšete, je to ok pretože každý ma právo na svoj vlastný názor a spôsob žitia.momentálny Názor tvojho muža sa môže časom zmeniť tak ako sa zmenil u môjho muža. Túžila som po druhom ale on nechcel. Netlacila som a užívala si všetko čo prinášalo mat jedno dieťa. Ako ma byt, aj tak bude. Nakoniec sa sám rozhodol že ďalšie dieťa ešte chce. A keby sa tak nerozhodol, určite by som nezhanala iného sperminatora ale brala to ako fakt. Vybrala som si jeho za muža a dakovala za jedno zdravé dieťa. A tešila sa na vnúčatá 😉
Suhlasim, mame jedno dieta a v aktualnej dobe by som nad druhym ani nerozmyslala keby chceme, co ani nechceme 😊… mozno trosku vyckaj, ak vek dovoli a ak nie, tak bud zotrvas “v dobrom aj v zlom” alebo ak je tak silna tuzba po druhom, bud polavi casom alebo rozvod🤷🏽♀️
Uplne ta chapem, co prezivas a citis. Je to ako boj s veternymi mlynmi. Mne nepomohlo ani tlacit na pilu, ani nariekat, ani prosit, ani argumentovat, ani sa tvarit, ze ma to preslo a cakat, ze si neda "pozor" donca sa to tak vyhrotilo, ze mi prestal verit, ze beriem antikoncepciu a radsej pouziva kondom. Presla som si tazkym obdobim, mame dve deti, snazim sa s tym vyrovnat. Kto nezazil tieto pocity a tuzby, ten to nepochopi a uz vobec nie chlap.
@valdovalda zalezi aj kolko ma autorka rokov. Ja uplne chapem tuzbu po dietati, cakali sme 13 rokov, ale jej manzel ma uplnu pravdu. Nic sa nepokazi ak pocka chvilu a uvidi co a ako (ak ma teda cas na cakanie).
Mne muz nikdy, nikdy nepovedal, ze nechce mat so mnou dieta..vzdy sme to brali obaja prirodzene, samozrejme ja som prejavila tuzbu ( co je prirodzene, kedze zena vynosi a porodi) a on mi nikdy nepovedal,ze nechce..ja by som to brala ako velmi zranujuce, keby nechce..podla mna muz, ktory miluje zenu a spi s nou, vie prijat aj zodpovednost za dieta..napokon, aj nechtiac moze splodit a potom co, bude ho odmietat? Taky muz by mi veru vobec neimponoval..
Kks, kde na týchto xxx chodíte ? 😁
Na všetko treba dvoch, na dieťa obzvlášť. Keď jeden chce a druhý nie, je to ťažká situácia. Určite treba rešpektovať názor toho druhého. Možno tomu nechať čas a znovu skúsiť otvoriť rozhovor. Možno má muž ako živiteľ rodiny obavy, možno nechce prísť o komfort, ktorý už je pri pdrastenom dieťati, možno nechce znovu zažívat to celé s bábätkom odznova....
Určite rozhovor, čas, porozumenie.
A možno na dovolenke v lete sa tomu podvoli a zadari sa, zmena prostredia robí veľa.
Držím palce, aby ste obaja boli spokojní 😉
Ja som napr. v rovnakej situacii...ale mam svoj vek uz (42), takze cakat ci priatel zmeni svoj nazor a potom skusat ci sa vobec podari otehotniet je uz diskutabilne ci ma zmysel. Zmierit sa s tym viem zatial len tazko, lebo vzdy som tuzila mat aspon 2 deti aj kvoli tomu aby mala dcerka surodenca ale pravdepodobne mat na vyber uz nebudem...ano, suhlasim, ze deti musia chciet obaja partnery ale nefer, ked jeden kategoricky odmieta o tom uz len i rozpravat...ale som velmi stastna a vdacna za svoju dcerku...je mojim vsetkym
@lunademonica aj pocas vojen sa rodia deti. To je len vyhovorka, kde sa uzivi jedno, uzivi aj druhe a malokto je v dnesnej dobe na takej hranici biedy, ze deti nemaju ani co jest...sebavrazda je sebecky cin...v mojom okoli sa k tomuto kroku rozhodlo dost ludi...a problem vidim v tom, ze ludia nevedia pocuvat/pocut/vidiet varovne signaly, kt.clovek vtedy vysiela a potom pride "skrat" a uz vo vacsine pripadov nezvratny...ale ani v jednom pripade dovodom neboli peniaze alebo nedostatok...
najlepšie na diskusnom fóre plnom cudzích ľudí a bez neho

Mam velmi dobrych kamaratov vo veku 60+. Maju dvoch synov, vsetko super....v 1988 sa snazili o tretie, velmi chceli dievcatko.... a prisiel rok 1989 a revolucia a zdrazovanie....a tak na tretie dieta rychlo zabudli a dodnes to lutuju.....lebo ved z dnesneho pohladu, co sa vlastne stalo? Nic. Zivot isiel dalej....