icon

Manžel nemá rád môjho syna

18. apr 2025

Ako by ste riešili situáciu ak by váš muž nemal rád vášho syna z predch. vzťahu?
Nie nepovedal mi to muž doslova že ho nemá rád ale vidím ako s ním komunikuje ako hnusne sa s ním rozpráva. Syn má 10 a už má svoju hlavu a samozrejme si to nenechá a oponuje. Včera večer som si vypočula kedy muž vyžadoval aby už ležal na posteli. Syn sedel. Nie! Má si okamžite ľahnúť. Syn mu chcel niečo dopovedať a on mu skakal do reči a nechcel ho to nechať dopovedať. Potom muž strašne zvyšoval hlas na neho a išiel príkazy rozkazy a vraví mu už drž hubu a ľahni si !!!!!
Keď som išla ja za synom tak sa mi na muža sťažoval prečo sa tak k nemu správa a prečo je na neho zlý.
Potom vravim mužovi čo to akože bolo a on ešte aj na mňa začal zvyšovať hlas a že je to moja na nič výchova a že on môjmu synovi niečo vravi a ten ho má v pi** a že vždy som len na synovej strane. Pritom to nie je ani pravda. Snažila som sa mužovi vysvetliť že spôsob akým komunikuje nie je vhodný a nemôže ísť na neho len príkazy rozkazy. No muž si ide stále svoje . Len ja mám na nič výchovu a potom že sa muž musí rozčuľovať kvôli nám

larisa
18. apr 2025

Máš zlého muža. S takým chlapom by som nežila, ktorý nemá rád moje dieťa .

lienka.7
18. apr 2025

@autorka za mna si na vine ty. Lebo nie si schopná nájsť rovnováhu "sil' vo vásej rodine. A tiež nepises, ako je to pri iných situáciách. Ma muz vôbec nejaké slovo, či má byť ticho a súchat nožičkami, lebo nie je jeho otec?

beronsche
18. apr 2025

Robiť rozdiely medzi deťmi je ten najlepší spôsob, ako tým deťom ublizit tak, že následky si ponesú celý život...
Nikdy by som si nevzala muža, kým by ma nepresvedčil, že má rád moje dieťa.
A nech 10r dieťa robí čokoľvek, opísaná reakcia dospelého je ZLYHANIM dospelého.
Podľa mňa toto bez odbornej pomoci nedáte.
Ak muž nebude chcieť, nedáte to ani s pomocou.. Ale určite to skúste!!
Keďže už máte aj spoločné dieťa, neviem, čo by som robila. Ale nedovolila by som, aby dospelý, ktorý nemá zvládnuté vlastné emócie, ubližoval môjmu dieťaťu.. ak to môj muž robil, som si istá, že moja láska by časom zmizla..

beronsche
18. apr 2025

@lienka.7 mať slovo a byť grobian sú tak rozdielne veci...
Tebe príde normálne baviť sa s dieťaťom výlučne cez príkazy a zákazy?

niky1234
18. apr 2025

Necitala som vsetky komenty takze mozno sa budem opakovat. Moja skusenost je taka ze mojaa mama si nasla priatela teraz uz manzela ktory ked som bola len ja bol ku mne mili kupoval mi veci chcel si ma asi ziskat. Ked aom mala 13 rokov narodila sa moja sestra a to spravanie sa dost zmenilo. Sestra bola anjel za vsetko a ja som bola ta zla… ja nepomaham mame ja neupratujem ja sa zatvaram v izbe vadilo mu vsetko… velakrat kee mama chytila stranu mne tak sa hadali… mna to nebavilo a cim aom bola starsia bolo to horsie… ked som mala 18 a skoncila strednu odisla som z domu do zahranicia.. teraz mam 31 byvam blizko rodicov s mamou mam velmi dobry vztah so sedtrou tiez a s otcimom sa tolerujeme. No musim povedat ze na strednej skole keby nemam take kamosky dobre a priatela neviem ako by som to dala. Pre dieta v tomto veku je tazke ked je stale odsuvane na druhu kolaj stale oznacivane za to zle.. musim povedat ze mam teraz svoje deti a vnimam to este o to horsie a vidim ze proste ma nikdy nelubil… a uz teraz sa od toho viem odosobnit ale v nastinach to bolo tazke a urcite som si niesla so sbeou dlho aj nejake traumy…

heminepa
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
18. apr 2025

@beronsche nepride mi to normalne, muža nebránim, aj som to tu napisala. Ale nepoznáme celu situáciu. Len ze nechcel ležať. Co bolo predtým? Nechcel večerať? Umyť si zuby? Kde bola autorka? Zasiahla? Upozornila syna, ze ma teda spat? Povedala mužovi napr.zlatko nechaj tak, ja to vybavím? Keby bola situáciu u nás, tak zasiahnem ja a riešim. Plus nevieme, ako je to v iných situáciách? Drzi stále synovi stranu ako vravi muz? Jaj, ci muz mu nemôže nič povedať? Ojojoj. tak to potom bude ešte v rodine zábava👌. A opäť napíšem, vieme, aké sú dnešné deti nevychovane...

tetapetra
18. apr 2025

@anketkarka myslím to obrazne. Môj často rype alebo leží na gauči a je schopný zavolať mladého len preto, aby napríklad restartoval wi-fi. Už teraz sa teší ako mladý bude kosit a on už nebude robiť ani h...o. Neskutočne ma to vytáča. Myslím si,že si to doniesol z domu.

beronsche
18. apr 2025

@bielasovicka a ďalšie s názorom, že na vine je dieťa..
ako si môžete myslieť, že ak rodič nezvládne situáciu, je na vine dieťa??? Muž je dospelý, mal by mať svoje emócie pod kontrolou, dieťa sa to len uci. Áno, dieťa potrebuje hranice, ALE nie direktivu, žiadne drž hubu a krok!
Dieťa potrebu hranice, nie život plný zákazov a príkazov.
A hlavne je pre dieťa škodlivé, ak vníma, že rodič (aj nevlastný) uprednostňuje súrodenca. Toto je devastačne.
Aj za to môže to dieťa?

maciatkolulu
18. apr 2025

A to si si všimla až po chodeni s daným mužom,po svadbe,proste z ničoho nič. Nejako sa mi to nezdá. Doteraz cukrovej a zrazu diabol na decko a decko čistá sviatosť božia. No a keď hej,tak jednoduché,odchod od muža. 🤷. Aj keď neverím celkom,že to je také desne jednostranne. Najmä ,keď synator vidí,ako si na jeho strane hneď. Možno sa aj chlap sám.spakuje a pôjde
Alebo teda ty a syn.

zuzinka888
18. apr 2025

@beronsche suhlas.

beronsche
18. apr 2025

@lienka.7 prečo máš dôvod pochybovať, že je to tak, ako autorka píše - že nemá pocit, že sa syna vždy zastáva?

Hovoríš, že nemáš dosť informácií, ale to ti nebráni ju odsúdiť, hneď vyniesť záver - "na vine si ty!"
Aké sú/nie sú dnešné deti sem prečo pleties?

lenkakravcova
18. apr 2025

Autorka píšeš, že sa k nim dvom správa odlišne.
Dajme tomu že jeden má 10 rokov a odvrava a druhý 6r a počúva viac.
Má sa k nim správať rovnako?
Jednému dieťaťu povieš nech si poprace a to poprace, druhému to isté a povie ti choď dokelu. Budeš sa k nim správať rovnako? Vážne?

Správal sa k staršiemu takto ako teraz aj keď mal toľko rokov ako ten mladší a poslúchali rovnako?
Lebo o 4 roky sa pravdepodobne bude správať tak k mladšiemu ako teraz k staršiemu, ak sa aj to dieťa bude správať nerešpektujúco.

autor
18. apr 2025

@angeli121212 prídem domov prečítam všetko a poodpisujem

denkabemommy
18. apr 2025

Kde si bola ty, keď si počula tento rozhovor? My si s mužom navzájom kryjeme chrbát, keď jeden prestane situáciu zvládať, vstúpi do toho druhý s tým, že prvý odchádza, trváme samozrejme na tom istom , nepodkopeme si autoritu navzájom ale druhý to podá proste citlivejšie k dieťaťu.. takže nabudúce nemáš čušať kdesi v inej miestnosti ale prísť chytiť muža za rameno a povedať mu, že to doriesiš ty, nech on ide upratať kuchyňu alebo čo. Chudák chlapec…

0silvia0
18. apr 2025

Ten chlapec ma 10, je to dieta, krik za to, ze si ma okamzite lahnut je cez ciaru. Da sa to povedat aj normalne. Ved nic zle chlapec neurobil. On vie, ze ho otcim nema rad a nieco to s nim v jeho detskej dusi robi...

lienka.7
18. apr 2025

Mne sa tu páči ten "nezaujaty" pohľad niektorých tu, lebo ono zvyčajne na vine bývajú obaja... tu je ale na vine iba a len ten zlý muz. Dieta je automaticky anjelik. Hoci moze byt drzé, necychovane, neposlušné... A autorka ma držať stranu vždy jemu, lebo on je jej dieta a muz iba cudzí chlap. Omg 🤦‍♀️ na mieste toho chlapa sa zdvihnem a idem preč. Lebo toto je chore.

anketkarka
18. apr 2025

@niky1234 nechcem Ti prehlbovať Tvoju traumu z detstva, ale vy ste mali medzi sebou 13 rokov rozdiel. To je strašne veľa. Keď prišlo bábätko, Ty si bola v puberte. K puberiakovi sa aj vlastný rodič už správa inak. Možno by si ten rozdiel vnímala rovnako, aj keby to bol Tvoj otec a cítila nespravodlivosť. Možno to vôbec nebolo preto, že bol nevlastný.

lienka.7
18. apr 2025

@beronsche samozrejme, na vine je muz. Už si spokojná?

beronsche
18. apr 2025

@lenkakravcova "Má sa k nim správať rovnako?"
Zartujes že?
Deti NESMU mať pocit že je jedno uprednostňovane rodičom. A toto z kontextu vyplýva, že sa tam deje.

@lienka.7 zaujímavá reakcia.. dosť o tebe vypovedá.. 🙂

heleninamama
18. apr 2025

Autorka, hlavne uvažuje racionálne, predpokladám, že doteraz si sa v živote riadila len citmi a preto si na tom tak ako si. Nikdy by som neočakávala, že cudzí muž bude mať rád moje deti ako vlastné a ani by neočakávala, že si nechá skákať po hlave v mene vzťahu. Krv nie je voda a práve v prípadoch, keď môžeš porovnať vzťah s vlastným dieťaťom to pekne vidieť. Ak sa o neho inak stará, tak syna vychovávaj k rešpektu (láska v takomto vzťahu naozaj nemusí byť) a vysvetli synovi situáciu, do ktorej si ho doviedla ty.
Vedome si šla do takéhoto vzťahu, máš deti od dvoch mužov, tak buď realistka a koriguj najmä správanie syna ešte pred pubertou, potom môžeš "vychovávať" aj manžela, nech sa navzájom nasekajú, pretože na to doplatíte všetci štyria. Ale veľkú lásku by som nečakala. Na to má manžel svojho syna. A reči žien, ktoré by vraj okamžite odišli, sú mi na smiech - určite má každá vlastný byt, dobrý zárobok, určite by vzali milujúceho otca aj tomu druhému, mladšiemu dieťa, dali ho do striedavky, len aby bol starší chalan spokojný a mohol papuľovať. Hlavne, že tu každá pri rozchode rieši len to, kde nájsť iného chlapa. Myslíš, že tretí chlap by bol k dvom cudzím deckám ako anjel? Toto už lepšie nebude, tak to aspoň nezhoršuj a snaž sa držať rodinu pokope. Nepoznám zmiešanú rodinu, kde by všetko fungovalo, len tu na na koní občas čítam takéto legendy.

beronsche
18. apr 2025

@0silvia0 presne, tu však poniektoré budú fabulovat až do neba, ako chlapec to a chlapec ono... Nakoniec sa dozvieme, že si to zaslúži..
Chudák dieťa.

lienka.7
18. apr 2025

@beronsche ty už tradične píšeš apriori mne napriek, nech ide o hocičo...takže nič nové u teba😉 ze tu nereagujes aj na iné, ale iba na mňa, hm? Aj o tebe to niečo vypoveda 😊

beronsche
18. apr 2025

@lienka.7 lenže tvoj názor je, že za to môže matka.
Takto si to presne napísala - "podľa mna si na vine ty. Lebo nie si schopná nájsť rovnováhu "sil' vo vásej rodine."
Čiže tvoj posmesný komentár o nezaujatosti platí na teba 100%.
A áno, ak je 10r dieťa drzé a nevychovane je to vina rodiča.

A prosím ťa, nenamyslaj si, že reagujem na teba ako na osobu a mám potrebu ti oponovať.
Reagujem na tvoje príspevky a je jedno, kto by to písal, reagovala by som rovnako..

lenkakravcova
18. apr 2025

@beronsche čítala si nadväznosť môjho komentáru na to odlišné alebo rovnaké správanie?
Nepísala som o odlišnom správaní skrz bio nebio, ale cez to ako sa dieťa chová naspäť. Prečítaj si môj komentár ešte raz.

lienka.7
18. apr 2025

@heleninamama krásne napísané 👏👌

0silvia0
18. apr 2025

@beronsche no ked 10rocneho porovname s 6rocnym, ano zda sa nam uz velky. Ale ked 10rocneho porovname s 18rocnym, je to decko v citlivom veku. Niektore stale nechapu, ze aj k detom sa dospeli maju spravat respektujuco a s citom, su to ludske bytosti.

lienka.7
18. apr 2025

@beronsche nauč sa čítať s porozumením a potom reaguj

rachel36a
18. apr 2025

Už by msl zbalené kufre a vymenené zámky na dverách, keby sa takto správal k dietatu

lienka.7
18. apr 2025

@lenkakravcova ona si ide stále to svoje, škoda s nou zabíjať cas