Manžel nevie, či ma ľúbi.
Ahojte, potrebujem si trochu vyliať srdce a počuť aj nejaké nestranné názory, aj keď si myslím že vaša odpoveď bude, ze som od neho mala.davno odist.
Sme spolu 15rokov, z toho 6rokov manželia máme dve krásne zdravé deti 4rocneho syna a ročnú dcérku. V máji keď mala malá 7mesiacov som prišla na to že si píše s kolegyňou, nie pracovné zalezitosti, ako dôvod mi povedal že necíti vo mne oporu. Áno ppzerala.som mu domobilu
Pred rodičmi sa tvári že j všetko v najväčšom poriadku,ako sa on stará a doma? Nieje mi ľúto ani tak kôli mne, ale kôli deťom. A čo je na Tom najhoršie,4 ročný syn nemá problem má udrieť capnut a kričať po mne, nechcem všetku vinu zvaľovať na manžela ale osobne si myslím že určitou časťou za to môže on sám, malý na ňom nevidí že má ľúbi a že si ma váži ako ženu, nehovoriac o Tom hučani po mne pred detmi
@nikola1110 tvoj muž sa má príliš dobre, preto je to tak. Doma je o všetko postarané a o deti sa stará len keď to jemu vyhovuje. Chceš ísť ku kaderníčke a musí prísť svokra. Alebo ten moment keď sral na syna a bol na PC radšej. Je to debil. On by sa mal tiež starať a ty by si mu to mala dopriať. Fakt sa prekonať a nechať mu deti a ísť na pol dňa preč. A nie raz za mesiac. Na takýchto samoľúbych chlapov zaberá len hrozba striedavej statostlivosti, to že by potenciálne prišli o svoje pohodlie.
Ja viem, že sa bojíš čo deti, ale neboj sa. Keď by mal byť s nimi dlhšie tak bude v jeho záujme aby boli spokojné a ten čas čo s nimi musí byť neplakali a pod. Viac by si vážil čo pre neho robíš.
Držím ti palce aj keby si na toto nenabrala odvahu, nech nájdeš iný spôsob aby si bola šťastná. Si super mamina to s tvojich písmen cítim najviac a nezaslúžiš si takéto zaobchádzanie. 🍀🤗🍀
@nikola1110 to s tým synom je dosť smutné. Vidíš, že keď to pôjde ďalej takto, budeš mať nielen muža hulvata, ale aj syna. Ten sa učí, ze k ženám sa takto správa. Že muž vyberie vsetko izby, linka, podlaha a žena má držať hubu a krok. A mladšie dieťa to vníma tiež a všetko sa to zapisuje v mozgu s dôsledkami pre budúcnosť. Pre tie deti by som sa snažila urobiť lepšiu atmosféru, nejako to už zvládneš, len sprav nejaký prvý krok
A tu radu čo končila tým, ze plac do vankúša... To prosím fakt nie 😳
Zažila som si niečo podobné, ale neboli sme manželia, ani sme nemali deti, oslávili 10. výročie, dali si darček, dovolenku, potom ešte wellness, pustila som ho s kamošmi na chatu a ďalšiu dovolenku, plánovali sme začať pracovať na dieťati a zrazu, keď sa vrátil z dovolenky, tak ako vymenený, ani zvítanie, ani sex, pritom 2 dni predtým volal, ako mu chýbam a ako ma ľúbi a musíme tam spolu ísť, lebo je to presne pre nás. (Takže aj fungujúci vzťah sa môže zvrtnúť, keď chlapovi preskočí.) Začalo sa divné správanie, zaheslovaný telefón, tajné písanie správ, preklikávanie okien na mobile, neskoré príchody z práce (vraj nadčas) a neopodstatnený hnev, tušila som, že v tom je iná žena. Najskôr som sa tiež snažila, aby dobre bolo, aj keď ma to vnútri zhrýzalo. Nepomohlo, bolo len zle a horšie, schudla som za týždeň 4kg, ale našťastie byt bol môj a on mal tiež svoj, tak sa odsťahoval 2 týždne po dovolenke. Potom som náhodou našla mail v jeho tel., kt. som ja vtedy používala. Písal kolegyni, chválil spoločné chvíle, dohodoval terminy stretnutí, písal ľúbostnú báseň. Konfrontovala som ho. Prosil o odpustenie. Poslala som ho kade ľahšie, s tým, že neviem či mu niekedy odpustím. Povedala som všetko jeho rodine a neodpovedala na smsky. Najhorší trest pre neho, pocit, že niečo pokazil. Po pár mesiacoch napísal mail mne. Ukončil ten vzťah, sypal si popol na hlavu a chcel sa vrátiť. Určila som si podmienky a vrátil sa, bolo to ťažké pre oboch, najmä pre mňa, ale časom sme to prekonali. Teraz je náš vzťah lepší ako predtým a čakáme bábo a stále sa ospravedlňuje za svoju hlúposť a poučil sa z nej, nedáva mi jediný dôvod na pochybnosti, len musel o mňa prísť úplne, aby si uvedomil, čo stráca.
@nikola1110 nestranný názor? O tom ako vyzerá stabilný láskyplný vzťah zistíš, až keď ho zaziješ. Potom možno človek zisti ze predtým vedel žiť roky rokuce v niečom nesprávnom.
Ťažko povedať ci máš len nervy alebo naozaj nenájdeš na svojom mužovi jednu dobrú vlastnosť. Ale mňa by strašne stvala ta nerovnováha, dalo by sa povedať až menejcennost teba ako osoby vo vzťahu. Akokeby pre tvojho muža nemáš žiadnu cenu, tvoj názor pri zariaďovaní domu nebral do úvahy, tvoje city kľudne zranil a stále zranuje, nevie sa rozprávať ale kričí (asi aby si sa mu bála odpovedať)
@blondtana tiež so si myslela že sa ospravedlní, začne sa ku mne lepšie chovať viac prejavovať city, ale nie nie je to tak, uvedomujem si že aj ja mám na Tom svoj podiel viny, keď sa narodila dcérka , nevenoval som sa mu tak ako bol zvyknutý, a ten sex, mal keď si zaziadal, ale časom keď som si predstavila ten istý scenar má prešla aj chuť, aj snazenie
Jedna vec je dôležitá ak on nema záujem to riesit nemas vela moznosti.... Jednoducho zbal veci a chod hoc aj ku rodine aspon na tyzden ak mate spolocny ucet tym lepsie zober kolko potrebujes na ten tyzden a hotovo a určite by som mu prestala robiť mama hotel ak a to je ocividne ze ta podvadza prestan mu prat zehlit varit staraj sa len o seba a deti neupratuj a povedz mu rovno ze sa zariadis sama a ak neobnovite svoj vztah(teda komunikáciu a intimnosti) tak si najdes zan ho náhradu. Preco by si mal on uzivat a ty sediet iba doma s detmi. A ked bude doma vyuzi to namaluj sa obleč nahod sa a chod s kamoskami do baru mozno sa uvedomi. Viem ako sa trapis mali sme to velmi podobne ale mna muz na stastie nepodvadzal obnovili sme komunikáciu a vecer vypli mobily a telku a bud kecame pri vine alebo sexujeme. Lebo pracovat na vzťahu nemozes chciet len ty musite chciet obaja nieco zmenit.
@vanilka83 ja už áno neviem či chcem pracovať na vzťahu, kde mám záruku že to nespraví znova, som z toho všetkého , z neho znechutena
@nikola1110 ja viem preto to musite vyriešiť vy dvaja nikto za vas to tu na konovi nespravi a ak chces zmenit nieco len ty a on nie takto sa zit dlho neda si este mlada frustrovana a opustena musis to skusit nejako zmenit alebo uplne uzavriet inac budes nestastna stale. Je to smutne ale on asi vie ze nemas kam odist tak si je tebou moc isty a robi si co chce skus vyzistit o tych jeho pletkach viac a konfrontuj ho. Musite si to vydiskutovat.
@nikola1110 joj, hnevá ma to a je mi to ľúto aj za teba. Nemala by si s ním ostávať, zaslúžiš si lepšie. S finančnou situáciou to možno nebude jednoduché, ale keď sa chce riešenie sa postupne nájde. Verím, že súd bude v plnej miere na tvojej strane, čo sa týka alimentov a podobne, obzvlášť za takýchto okolností. Som zvedavá, či by sa jeho milenka starala o neho po toľkých rokoch ako to robíš ty. To je najjednoduchšie, užiť si inde a domov sa prísť okúpať a napapať, čisto obliecť. Najradšej by som takýchto chlapov opľula!
@nikola1110 a ešte existuje aj taký príspevok na teba, keď nemôžeš pracovať a musíš sa starať o malú, súd by o tom rozhodol... volá sa to Príspevok na rozvedeného manžela, alebo tak nejako....Držím ti palce, aby si sa správne rozhodla.
@nikola1110 podla toho,co si pisala si toho urobila dost a on sa vobec nesnazi. Vztah sa da zachranit,ked aspon trochu spolupracuje,ale jemu to takto vyhovuje. Asi by som sa pobrala prec a zariadila si zivot bez neho. Vela parov zacne zit oddelene a az neskor sa rozvedu. Mozno to by ho nakoplo,keby videl,ze o teba pride a ak sa nic nezmeni,bude to dobre. Rozvediete sa a snad casom najdes svoj pokoj. Dolezita je dovera. Odpustit sa da vsetko,len nie kazdy dokaze ist dalej.
@nikola1110 čo ti na to povedal, keď si povedala, že odídeš?
@hippovka neodpovedal, tak som sa ho znovu opýtala či má má rád iba ako matku svojich detí alebo aj ako ženu, či je so mnou iba koli detom , iba povedala že je zo mňa zmätený a nevie čo ku mne citi
Viem že mi nedáte presný návod ako túto situáciu riešiť, len som chcela vedieť nestranný názor niekoho ineho. Nečakal som toľko odpovedí, ďakujem vám každej za názor a radu, veľmi si to vazim
@nikola1110 velmi Ti drzim palce a verim, ze si zariadis zivot tak, aby si bola stastna! Nebojuj o neho, ci viac bojujes, tym jeho ego rastie, chyba mu pokora, respekt a ucta. Ale dojde aj na neho a pride cas skor ci neskor, ze padne na hubu. Posielam ti veeela energie!!
@zana1234 dakujem
@nikola1110 no aspoň dohovárali. Mne bolo povedané že do vzťahu syna sa starať nebudú. Takže práve bál veci a zajtra aj s malým odchadzam
@ahaknaj najlepsie rozhodnutie ake mozes urobjt, drzim ti palce, nech sa ti dari
@nikola1110 a vy ste nejako pokročili, posunuli sa?
@jana_eyre_2 ono to pokracovalo, dalej sa s nou riesil, hoci nastupil robit i de stale sa tretavali, potom som mu nasla pracovny mobil, ktory ,, este nedostal,,, bolo toho vela, koncom febeuara som mu povedala ze je koniec, ze uz dalej takto nevladzem, ponizila som sa a do mobilu mu dala apl kde som pocula co jej hovori ked s nou volal, ozaj som bola rozhodnuta zw koniec. Cely sa rozklepal ked som mu povwdala ze je koniec,je to na dlho, ostali sme spolu, ale stale mam vycitky svwdomia ze som mala vtedy odist aj s detmi, neviem mu to odpustit jednoducho akokolvek sa snazim a velmi by som chcela, laska tam uz neni,
@nikola1110 dodnes lutujem ue som nemala tu silu odist
@nikola1110 čítal som tvoje príspevky z pred roka a hovorím si - čo by asi tak robil keby od neho odišla? Pustil by do gatí. Ak by ťa kvôli nej chcel opustiť urobil by to už dávno. On ju nechce za ženu jemu to tak vyhovuje. Ty si neurobila chybu že si neodišla ale zle si s ním komunikovala. Skus si pozrieť tuto prednášku - je síce dlha ale takto si to mohla urobiť :
https://www.youtube.com/watch?v=TrkQkuwvRNQ
Teraz si už o rok ďalej. Neviem aký je momentálne jeho vzťah k tebe ale ty mu nevieš odpustiť a prijať ho. Je tak? Skus popísať jeho vzťah k tebe a tvoj k nemu. Či sa to dá ešte dať dokopy aby ste nominovaná šťastní.
@nikola1110 a teraz ako fungujete? Aký ste na seba, komunikujete? A tá druhá, s ňou nie je v kontakte?
@maryah nas spolocny vztah? Normalne spolu komunikujeme, niekedy to je fajn, niekedy mam chvile ze nemozem na neho ani pozret. A ta druha, asi uz neni, odvtedy prisiek o pracu, bol doma 7mesiacov, teraz ma novu pracu. Sex nebudem komentovat, iba tolke ze sa mu vyhybam ako mozem, je mi proti srsti. Cca 2 tyzdne som nasla v jeho pra ovnom pc foto noh z roboty spod stola, skoro som umrela, som sklamana, nahnevana sama na seba
@slovakboy dakujem, urcite si pozriem
@nikola1110 aj ja som si odfotil náhodou nohy keď som sa hral s mobilom
@nikola1110 prepáč, ale tej fotke nerozumiem 🙂

@marca12 áno, vždy sú okolností rôzne.. ale tu v tomto prípade mi ani náhodou nepríde vhodné aby sa ona jemu nejako podriadovala, keď si ju vlastne nijako nevšíma a aj tak si žije svoj život.. ani ho nenapadne uvedomiť si čo straca.. je mi z takých mužov na grcanie vážne..