icon

Manžel odmietol prijať moju minulosť

25. dec 2021

Ahojte.. mám problém, s mužom.. ešte pred svadbou som sa snažila povedať mu o svojej minulosti. Bola som celkom rozbehnutá čo sa týka mužov, mala som za 2 roky 10 vzťahov ktoré boli sexuálne aktívne. Hanbím sa za to.. ale mladosť - hlúposť 🤦🏻‍♀️

Chcela som to aktuálnemu povedať ešte pred svadbou keďže je z veriacej rodiny a chcel pannu. Ale odmietol si la vypočuť s tým že “nikdy ma neprijíme takú a nechce nič vedieť”.. nakoniec sme sa zobrali a na mňa to doľahlo. To poznámky o tom aké kurvy su zeny pokial mali už len 2 chlapov atd.. žijeme v klamstve, žiaľ takto to je. Mimo toho, mame otrasný sexuálny život. Sex tak raz za mesiac, vôbec ma nepriťahuje (jemu sex ani moc nechýba) chémia medzu nami žiadna aj napriek snahe zmeniť to, nie sme vôbec kompktibilni. Kopa rozhovorov, vysvetľovania, snahy.. ale to je vedľajšie ..
A teraz sa zamýšľam. Je toto manželstvo vôbec cirkevne platne pokial bolo uzatvorené na základe lži?

mircalla
25. dec 2021

Vsak klasika. Krestan bez skusenosti. Nemaju sex. Potom po svatbe zistia, ze sex je absolutne hrozny. Vztah odsudeny na zanik. A ano su muzi, ktori nevedia predosly bohatsi sexualny zivot stravit. Problem vidim ale v tom nefunkcom sexe. Bez sance, nemate nic spolocne. To, ze bol mily na spolocny zivot nestaci. Skor si sa s tym uspokojila a ignorovala si vsetko ostatne, ci ma okrem toho, ze je mily aj daco spolocne. Odporucam pokial to je mozne toto trapenie (objstranne) ukoncit

kikus7
Autor odpoveď zmazal
bmuller
26. dec 2021

@mircalla otazka vobec je, co mali spolocne predtym...🙄 ako mal on nejake nerealne ocakavania, tak asi aj autorka... navyse sa on predtym asi nejak po intimnej stranke ne/prejavoval, cize to mohol byt indikator... ak spolu nechodli 2 mesiace, tak uz jej mala blikat kontrolka... bud si to mali vydiskutovat, ci on bude akceptovat jej minulost, alebo sa mala nanho vykaslat, ved naco ist do manzelstva s niekym "nerovnocennym" (tym nemyslim, ze by si mala hladat partnera s 10 zenami pred nou, ale 0 k 10 je znacny nepomer, navyse ak ta skusenejsia je zena - co chlapske ego). no cele blbe ☹

mircalla
26. dec 2021

@bmuller Nic, ved pisem - stacilo, ze je dobry. Zvysok ignorovala. Zrejme sa bala, ze sa s nou rozide, ak vylozi karty hned. Ja inak tieto veci, ze pockat do svatby neuznavam. Par si musi rozumiet aj v sexe. Je to nieco co funguje alebo nie, naucit sa to neda

petiiiiiiiiik
26. dec 2021

Ahoj 🙂 ja ťa vôbec neodsudzujem za to, že si sa za neho vydala, veď snaha z tvojej strany povedať mu pravdu bola. On ju dobrovoľne odmietol a teda do menželstva vstupoval s vedomím, že nevie celú tvoju minulosť. Nebol podvedený ani zavádzaný.
Teraz ti to príde možno už ako samozrejmosť, nuda ale naozaj nájsť muža, ktorý má v dnešnej dobe zakorenené správne hodnoty, je naozaj dobrý a pozorný partner, tak tých je už málo. Nečudujem sa, že po toľkých vzťahoch, ktoré mimochodom všetky napriek funkčnému sexu stroskotali, ti učaroval chlap, ktorý je konečne iný. Na tvojim mieste by som si s ním dala úprimný rozhovor, možno aj s fľašou vínka. Pripomeňte si, prečo ste sa do seba zaľúbili. Určite mu musíš vyložiť karty na stôl, aj keď nebude chcieť počúvať, vylož mu celú pravdu na stôl. Zároveň mu vyjadri, že v súčasnosti už nie so všetkým, čo si v minulosti spravila súhlasíš a nie si na to hrdá. Pred oltárom ste si predsa sľubovali v dobrom aj v zlom. Kresťania by predsa mali vedieť odpúšťať a vedieť sa pozerať na človeka, ktorý oľutoval svoje hriechy ako na novú bytosť, dať šancu.
V blízkej rodine mame skúsenosť s anulovanim manželstva a poviem ti, nie je to nič čo vam dajú ,,len tak”. Osobne si myslím, že vaše manželstvo ešte určite stojí za pokus zachrániť. Ide hlavne o to aby on bol schopný prekonať sa a nebrať do úvahy minulosť a taktiež možno zapracovať na tej sexuálnej stránke, možno navštíviť nejakého odborníka. No nepoznám všetky okolnosti. V prvom rade musíš vedieť ty, či máš ešte vôľu bojovať o záchranu manželstva. 🙂 držím palce.
Ešte mi napadlo, keď sa tak oháňa kresťanstvom, skús mu pripomenúť príbeh o Márii Magdaléne. Ktorá sa napokon stala svätou a sám Ježiš bol proti tomu aby ju ľudia urážali aj napriek jej minulosti.
Nehovorím, že máš byť svätá ale proste urážať niekoho za jeho minulosť, keď už je to naozaj len minulosť nie je OK.

ukulela
26. dec 2021

Aka loz? Snad vedel, ze nie si panna. Akurat nevedel pocet, ci? Manzelstvo je u nas platne, kym nie je rozvedene sudom. Cirkevny rozvod, resp anulacia, ide pomimo.

mircalla
26. dec 2021

@petiiiiiiiiik A co ten sex? To vidim vacsi problem ako jej minulost

irusa
26. dec 2021

Keď si žila ako si žila,tak cirkev je posledné,čo by ťa málo trápiť...

liljana
26. dec 2021

@slovakboy Niekto si uziva sex ako taky, ako uplne beznu vec spojenu so zivotom. A niekto si "uziva" a ma najvacsie potesenie z "cakania" nan. A ked sa konecne docka, zisti, ze druhy v pare sex nepotrebuje a dlho ocakavany sex nebude.
A najhorsia je ta viera, ktora im potom nedovoli sa rozviest. Kruh sa uzatvara. Frustrovani nervozni manzelia, frustrovane deti.

irusa
26. dec 2021

@petiiiiiiiiik no nedočitala som do konca tvoj koment..no ja už v začiatku nesúhlasím...ak mu teraz povie pravdu ,nastane peklo..a cez toto sa veru neprenesie..iné je mať dlhoročné vzťahy so sexom a iné za dva roky desať partnerov ( čo si budeme nahovárať - aspoň ,že ich počítala 😁 a vie aspoň ona pravdu). Môj názor,ak by to dotyčný vedel na začiatku,ani si ju nezoberie ( asi jeho viera je dosť silná, myslím,že aj ten farár,čo sa mu spovedala ,pretočil očami a v duchu si hovoril chudák chlap )..ani fľaša vína nepomôže ....

mircalla
26. dec 2021

@irusa Nema zmysel odsudzovat, ich ovela vacsi problem ako jej minulost je nefunkcny sex. Nebudeme si nahovarat, ze manzelstvo od zaciatku zo zlym sexom moze fungovat.

autor
26. dec 2021

@mircalla úplne súhlasím. Presne toto som cítila.. myslela som si, že sexuálna stránka nebude tak potrebná ako ostatne veci

autor
26. dec 2021

@irusa v tej dobe som veriaca nebola.. žiaľ.. inak by som to určite nerobila

irusa
26. dec 2021

@mircalla určite áno..autorka si určite nebrala mačku vo vreci..čiže vedela do čoho ide..a veru úprimným rozhovorom ohľadom jej minulosti dobro nenarobí...bude to ešte horšie..a zvažovať,či svadba platí ??? Ľahká cesta ako sa vyslobodiť z daneho vzťahu ???

mircalla
26. dec 2021

Sexualna stranka je potrebna rovnako ako duchovna. Ak to nebude klapat tam, nebude ani v citoch....Budes k nemu citit skor kamaratstvo a lutost. Zial nie vsetci su si kompatibilni...ale vsak predtym sme museli mat aspon daky fyzicky kontakt..Ten bol v poriadku, citila si vobec nieco? Chemia atd. Cize podla mna on nerozchodi tvoju minulost, chcel daco ine, ty toto. Otazka je, ci si ozaj veriaca, alebo si veriaca kvoli nemu. Ja ti rozumiem, ze po tych vztahoch si sa chcela sustredit najma na duchovnu stranku, ale zial to druhe je dolezite tiez

viveglo
Autor odpoveď zmazal
autor
26. dec 2021

@irusa asi áno.. čiastočne aj áno.. ale zároveň nechcem žiť v vo vzťahu nepožehnanom aj keby sa to riešiť podarilo..

autor
26. dec 2021

@mircalla ja keď som mu chcela povedať že nie som panna vždy ma zastavil že on toto nebude počúvať a nechce nič vedieť.. fyzicky kontakt bol, ale nebolo to nič extra, žiaľ.. ale myslela som si, že manželstvo všetko zlepší

autor
26. dec 2021

@viveglo netuším, sebavedomie ani nie.. skôr asi tá výchova od malička že žena ktorá nie je panna je navždy poškvrnená a je to závažná vec ..

sari24
26. dec 2021

Ja úprimne nerozumiem tomu že ak ti povedal že ťa takú neprijme tak prečo si sa vydávala? Mne keby toto chlap povedal, tak to ukončím. Ja chápem aj jeho alebo hocijakého iného chlapa, že počet sexuálnych partnerov je na jeho vkus veľa ale ak to nevie stráviť tak by som sa rozišla. Teraz môžeš skúsiť jedinú vec a to je si ho posadiť a vyriešiť s ním váš sexuálny život a pokiaľ tam nebude ochota riešiť problém tak už ďalej vieš čo robiť.

stanulienkat
26. dec 2021

Dalsia vymyslena tema. Na margo bab, ktore ste mali 10- 20 partnerov-nie,nie je to v poriadku, ako si namyslate . Nechvalte sa tym. To ako keby sa kur..vy chvalili poctom chlapom. Tym nestupa vasa cena, ak si to myslite.😄 Prepadla by som sa od hanby. Nic nad 5 nie je normalne. Predpokladam, ze damy su "krestanky"😁 ako autorka.

slovakboy
26. dec 2021

Páči sa mi dobrovoľná zdržanlivost mladých pred svadbou ale to tabuizovanie sexu prezentovanie ho ako niečo špinavé a kriminalizácia promiskuity je hrozný hriech spáchaný cirkvou na svojich ovečkách. Na druhej strane mat 10 chlapov je nezodpovedné.

kikus7
26. dec 2021

@stanulienkat A žena, ktorá je panna a chce, aby mala len jediného na celý život, je zodpovedná, je tu osočovaná a vysmievaná inými. Toto som tu včera zažila. Takýto je dnes trend. Ľudia nevedia akceptovať odlišnosti a keď je niekto iný, tak ho tu idú viacerí pomaly ukameňovať. Normálne mi je zle z niektorých..

irusa
26. dec 2021

Nepozehnany vzťah ??? Pred svadbou si bola na spoveď a farár vám požehnal ..čiže mne to príde ako výhovorka

mircalla
26. dec 2021

Vas vztah nema buducnost. Chapem, ze mas aj vycitky. Neodsudzujem, ale pokaslala si zivot 2 ludom. Cize ukoncit to, byt chvilu sama, urovnat si priority, co chces. Neni potrebne byt vkuse s nejakym chlapom, konas podla mna velmi impulzivne. Daj si dlhsiu pauzu. Byt nacas sama je uzasna vec. Radsej z kratsej cesty teraz, ako Vam obom dokasalat cely zivot este viac. Inu moznost podla mna nemas. Druha moznost je trpiet cely zvysok zivota aj ty aj on, zjavne sa k sebe nehodite, obaja ste niekde inde

kiki68
26. dec 2021

No cele zle. Tam bude problem u neho , nejaky komplex. Ze zeny su kurvy, ze to nechcel vediet. Mal by sa s nim pobavit knaz. Idealne taky, co je skuseny a uz taketo veci riesil. To manzelstvo, pokial on nevie prijat zakladne veci nie je postavene na pevnych zakladoch. A mat 10 partnerov za dva roky nie je nejake enormne. To maju ine za mesiac. Mozno si nemala stastie. Aj chapem , ze si sa chytila na tohto muza, ze bol iny a rovno ponukol seriozny vztah. Ale myslim, ze on musi mat nejaky odpor a strach. Pretoze moj muz o zenach nikdy takto nehovori. A to mame tiez rozne zeny okolo, aj neverne, jedna je dokonca prostitutka. Ale nikdy ju skaredo nenazval. Vzdy menom, ked sa o nej bavime. Ani mna nikdy skaredo nenazval za tie roky. Ja jeho tiez nie.

kiki68
26. dec 2021

No kamoska bola panna a jej muz tiez nemal skusenosti myslim ( mozno jednu) . A v manzelstve to maju narocne, nezafungovalo to ako cakali. Jedna vec je nejake panenstvo a druha ako je ten par schopny fungovat vobec vo vztahu.

roobett
Odpoveď bola odstránená
cajomila
26. dec 2021

@roobett Tak tiež nie všetci kňazi sú panici.
Inak veru nemajú šancu pochopiť, ak im niekto hovorí o sexualnych problémoch.

kiki68
26. dec 2021

@roobett myslim tych , co maju skusenosti skrz cirkevne pravo. Zas ono to moc na srandu neni, vyhodnotit ci to manzelstvo ma nejaku sancu dalej a ako