Manžel pracuje v Rakúsku. Máme sa presťahovať?

miruska15
15. dec 2010

Ahojte prosim poradte mi ake to bolo ked ste sa prestahovali do inej krajiny.Manžel pracuje v Rakusku a chce aby sme sa prestahovali tam.Mam s toho neznama strach ako to bude s rečou,deti v škole,lekari atd.Neviem mam strach že nas budu deti nenavidiet ked ich zoberieme niekam kde nerozumeju nikoho nepoznaju.Zaroven mi je muža luto ako chodi zničeny domov na par dni a zase naspat.Deti vidi malo a aj detom chyba otec.Som na važkach.Bojimsa

anjelicek26
15. dec 2010

Nikdy nedel rodinu... ja som ostala v nemecku (tam normalne byvame) co som bola tehu, lebo som este chodila do prace, stihat vsetko s dcerkou a bruskom bolo narocne... clovek to podcenuje, ake je to byt cele tyzdne sam a ake to je, ked ten chlap aspon teda vecer prijde domov. Ani sa nemas s kym porozpravat. My sme teraz pol roka v anglicku, Saska rozprava po anglicky velmi pekne - zacala tu v 4 rokoch chodit do skoly - ale zo skolkou by to bolo to iste. Je tri mesiace v anglickom kolektive a rozprava viac anglicky, ako nemecky. Mame z nej srandu. Brala to VELMI pozitivne, bavi ju to, ma novych kamaratov, ale jasne,t esi sa na vianoce, ked ideme skutocne "domov" do nasho domu v nemecku, na sviatky, za kamaratami... Ona sa v zivote nestrati, od prveho dna kvakala na vsetky deti po nemecky, vobec ju nezaujimalo, ze jej nerozumeju. Hrali sa s nou vsetci aj tak... Je jedno z najpopularnejsich deti v skole, jej kamaradi sa u nas striedaju jedna radost a stale ona niekam chodi, je pozyvana na kazde narodky...

Netreba sa bat, su to vsetko ludia, nehryzu, rec sa naucis rychlejsie, ako myslis. Ja by som nenechala manzela takto cestovat, deti bez tata...

miruska15
autor
15. dec 2010

ono je to ine ked v tej krajine porodiš a si s detmi od malička.Moj starši syn ma 15 je v puberte a on si asi nezvykne tak ako menšie dieta.A možno ano ,a ja skor hladam tie negativa.Ale nechcem trapit muža je to fakt dost naročne aj finančne aj citovo.

anjelicek26
15. dec 2010

Maly sa narodil v Anglicku, ale Sasenka sa narodila na Slovensku, ako par dnovu sme si ju viezli do nemecka... Takze do anglicka sla ako takmer 4-rocna. Pubertiak je urcite o inom. Saska potrebuje len nas, pubertiak uz ma kamaratov, skolu, kruzky. My zvazujeme este Braziliu na dalsie tri roky. Kym sa to da, kym su deti male. Ked budu starsie, bude to aj problem zo skolou... teraz proste americka ci anglicka skola, nie je problem... po anglicky sa mala dohovori vsade.

ellysa
15. dec 2010

@miruska15 neboj zvyknú si aj starší, vidím sestru ako takto žije 15 rokov, muž stále preč a rodina pomaly v troskách, ja by som neváhala a sťahovala sa

miruska15
autor
15. dec 2010

@ellysa ved aj my takto žijeme 15 rokov a tiež sme mali krízy ale sme ich ustali.Kym sme boli mladši tak sme to brali inak ako teraz chybame si navzajom všetci.Prave my syn povedal že on nikam nepojde už je to tu.Ale rodina ma stat pri sebe.On to pochopi ked raz bude mat svoju rodinu.

ellysa
15. dec 2010

@miruska15 sadnite si všetci a poriadne to preberte, syn je v ťažkom období, možno to nakoniec pochopí, sestra síce nerieši problém so sťahovaním sa do zahraničia len cez pol Slovenska ale tiež sa bojí, no nakoniec sa asi sťahovať budú, lebo takto to nemá význam.

sharlotta
15. dec 2010

@miruska15 a nemohol by syn nejakym sposobom ostat tu na Slovensku?

miruska15
autor
15. dec 2010

@sharlotta aj to sme uvažovali že ho tu nechame pri svokre ale mam strach žeby pri nej zdivočel.A neviem či by som to chcela nechcem ho odstrčit je sučastou rodiny tak bude musiet ist.Ide na strednu tak može ist tam, hra Hadzanu aj tam ju može.Utešujem sa že to zase neni tak daleko možme hocikedy prist naspat.

miruska15
autor
15. dec 2010

@ellysa tak to je vo velmi tažkom a v tomto obdoby mu chyba Otec a aj mne chyba muž lebo ked je doma ma vatši rešpekt.A takto by bol doma každy den.

sharlotta
15. dec 2010

@miruska15 Ucim na strednej a v mojej triede som mala jedneho ziaka, ktory byval u babky, jeho rodicia ziju v zahranici. Bol jednym z najslusnejsich v triede, ale jeho babka bola naozaj prisna a velmi sa onho zaujimala. Podla mna by to mohlo fungovat, zalezi od svokry. Ved Rakusko zas nie je tak daleko.

kaja73
15. dec 2010

ja by som dieta v puberte nenechala bez rodičov.Skus mu povedat,že nech to na skušku skusi- cca pol rok a potom nech sa rozhodne.Myslim si,že za tu dobu by sa mu život tam zapačil.

miruska15
autor
15. dec 2010

@sharlotta 😀 😀 😀 😀
tak to nepoznaš moju svokru ale to je do inej temy.Keby žila moja Mama tak nevaham a necham ho pri nej.Aj ked neni niaky zly on je protivny iba na mna.My mame taku ponorku medzi sebou.

sharlotta
15. dec 2010

@miruska15 v tom pripade zdielam nazor, ktory napisala Kaja 😉

miruska15
autor
15. dec 2010

@kaja73 bojim sa že by sa toho chytil a po pol roku by chcel ist naspat.Nie nenecham ho sameho tu pojde ved si tam najde priatelov.A do septembra je daleko takže mame čas ho spracovat.A aj o dceru sa trošku bojim ona je taka citliva.

kaja73
15. dec 2010

@miruska15 Určite ho tu nenechaj,bez vas.Tebe je smutno za mm a to ste tu traja.On by zostal sam.svokru neratam.Ved aj kvoli detom chceš,aby ste boli s otcom.Takto by dve sice mali vas oboch,ale on by "stratil" aj teba a surodencov.Ja som robila s narkomanmi a viem,ake citlive je toto obdobie na spravenie dakej hovadiny.Aj slušni sa možu potknut a ak pri nich nie je blizka osoba može to mat katastrofalne nasledky.Mali sme par takych pripadov.Nechcem strašit,len objasnujem svoj postoj.

miruska15
autor
15. dec 2010

@kaja73 nie nestrašiš.Ked ma vytača tak si kolko krat poviem bože čo chcem ved nieje až taky zly.Ale som na nich sama a potom sa to odzrkadluje na mojom spravani a je pravda že najviac si to odser... on.A preto je to dalši dovod ist.Muž my to navrhuje asi 5r ale vždy som to zobrala na hlucho ale teraz my to povedal na tvrdo že sa ide.

kaja73
15. dec 2010

@miruska15 ja by som šla hned. 🙂 Bude vam fajn.Decka sa naučia jazyk,ziskaju nove skusenosti,spoznaju svet.Ak je tam mm už 15 rokov,tak asi ma dobre miesto a pravdepodobne tam aj zostanete.Mnohym sa po tak dlhom odlučeni rodina rozpadla,takže je super že tvoj mm vas tam tak taha. 😉 nenechaj ho už čakat.

miruska15
autor
15. dec 2010

@kaja73 nenecham 😉 Za tie roky to tam pozname všetci a dalšie pozitívuj je že aj ja by som tam mala po materskej pracu.aleeeee ja neviem bije sa to vo mne musim ten strach prekonat ja som šibnuta nič ma tu nedrži,nikoho tu nemam ale neviem sa odputat.

kaja73
15. dec 2010

@miruska15 tak to ti zostava len jedno-z hlboka sa nadychnut a ist.Neboj to zvladneš. 😉

miruska15
autor
15. dec 2010

@kaja73 ja viem že ano ale muž ma musi doslova dokopat do toho.Dakujem Vam za každu radu a nazor 🙂 .

viera27
16. dec 2010

chod. Co mozes stratit?

womenne
16. dec 2010

@miruska15 My sme takto odišli, sice len do ČR, ale bolo to najlepšie rozhodnutie ake sme spravili. Vtedy mali deti len 2,5 roka, takže dosť velky rozdiel. To že sa rodina nema deliť je pravda, nám to neskutočne pomohlo, deti boli a su uplne nadšene, pretože tatika zbožnuju. Tvoje deti to pochopia, ano teraz niesu nadšene, ale to príde, naučia sa lepšie jazyk, uvidia tie výhody. Ja by som to neriešila a šla. 😵

janula17
10. mar 2013

@miruska15 ako ste dopadli? uz davno si zalozila tuto temu, prestahovali ste sa? ste spokojni?
ja riesim podobnu situaciu 😔

nadula01
10. mar 2013

urcite chodte za nim ,deti sa naucia rec ovela rychlejsie ako si myslis,ziskaju nove priatelstva,a vediet dalsiu rec nikdy nie je na skodu,ja osobne by som nechcela byt doma sama s detmi ,my sme tiez odisli von spolu vsetcia . 😝

sirinka
10. mar 2013

@miruska15 pamatam sa, ked sa stahovala mamina kamoska stahovala do australie, starsi syn mal 14, bol hrozne nestastny, dokknca sa vedy prvykrat opil, zuril.... Po roku uz ho ani nenapadlo, ze by sa chcel vratit a dnes je naozaj rad, ze sa vtedy jeho mamina s nimi odvazila a vystahovala sa....pre kazdeho z nas je tazke opustit zname prostredie, vazby... A chvilu to trva, kym si zvykneme na novom, najdeme novych znamych.... Treba len vydrzat.

miruska15
autor
10. mar 2013

@janula17 Ahoj.Kdeže stale sme na Sk.Starší syn vtedy mal 15 a prežíval prvú lásku tak nechcel o sťahovaní ani počuť tak viacmenej sme koli nemu nešli.A teraz po 2 rokoch už asi na to sám prišiel tak banuje že sme nešli.Ale s tou myšlienkou ist preč sa stale pohravame.Neviem uvidíme syn chodí na strednú tak teraz nie.Je to veľké rozhodnutie a ja nato nemám gule 🙂.pa držím palce.

janula17
10. mar 2013

@miruska15 dakujem ze si sa ozvala.....takze takto, no ty mas starsie deti, nase su este malicke takze toto riesit este nemusim. to skor ja sa obavam, kedze neviem nemecky a tiez uz tu mame postaveny domcek a zahradu na slovensku co sme si robili viacmenej svojpomocne ☹ nechce sa mi zacinat odznova, velmi sa mi nechce. no manzel tiez na tyzdnovkach, unaveny chodi domov, tazke to je rozhodnutie 😒

juliana77
11. mar 2013

@miruska15
@janula17 vy ste sa vydali za svoje deti a domy? Žiť sa dá všade.

janula17
11. mar 2013

@juliana77 samozrejme ze zit sa da vsade, je to ale otazka volby. no a my sa pokusame spravne si vybrat 🙂 a urcite ze sme sa vydali aj za svoje deti, ked uz sa tak pytas, deti aj domy patria k nam 😉

juliana77
11. mar 2013

@janula17 mám kamárku, ktorej manžel robil v rakúsku, išiel na rok dva, bolo z toho šesť a pol, deti odrátsli, a ked ssa vrátil tak si ako manželia nemali čo povedať. ale aspon majú opravený dom. 🙂 🙂