icon

Manžel rozhoduje o všetkom, čo sa týka nášho syna

12. jan 2023

Ahoj zeny,

Neviem, co robit v situacii, ked muz rozhoduje o nasom synovi sam. Dnes s nim dosiel po skole neskoro, vraj ho zapisal na plavanie, ktore som zakazala v zime pocas chripkovej sezony. Maly ma 7 rokov, chodi na hokej, gitaru a jazdi na koni. Minule sme sa pohadali, lebo vraj ma dieta pri lyzovani ist same na lanovke. Dava mu rubat drevo, aj do toho sa starie, ake topanky mu chcem dat obut. Smeje sa mi do tvare, ked popisem padne dovody, preco nieco nie. Vraj sa vsetkeho bojim
To, ze sa o mna absolutne nezaujima ako o zenu ani nebudem popisovat.

Co sa da s tymto robit? Sposobuje mi to vecne stresy a strach o dieta.

Dakujem!

lucilaines
12. jan 2023

Tu nie je problem vztah muza a syna, ale muza a teba. Muz si ta ocividne nevazi a roky sa k tebe nesprava pekne, ty sa snazis vydobit si svoje miesto a slovo v rodine aspon cez toho syna a aj tam ta nikto nepocuva a ignoruje ta rovnako ako v inych aspektoch. Ak by si muza lubila a mali by ste pekny vztah, na tieto veci pozeras a riesis uplne inak. Takze ano, rozvod u vas je na mieste. Nevyriesi to, ze muz si robi so synkm podla seba, podla mna ty tento problem budes mat vzdy, lebo uz ste vo faze s muzom, ze aa proste radi nemate a pri rozvode sa to este vyostri a moze to skoncit tak, ze ho budes uplne neznasatt. Kazdopadne ti to ale da sancu na novy zivot a vztah s niekym, kto ta bude uprimne lubit a byt celkovo stastnejsia a vyrovnanejsia

janinah
12. jan 2023

Dieťa je preťažovane toľkými aktivitami.Syn hral hokej.viem aký je to zaberak.Toto manželstvo je mŕtve.sama si porozmýšľaj čo s tým.chces takto žiť do smrti?

martul
12. jan 2023

Vieš ako to tak postupne čítam tak zisťujem, že problém nie sú krúžky kde ho muž prihlausje.
Váš vzťah a vaše manželstvo je v koncoch tak to neventiluj na nesprankm mieste.
Bicyklujeme aj keď mrzne. Čo je na tom prosím ťa? Plávanie? Sú ľadoví medvedie? Kupu sa vonku v zime? Ak nie plaváreň je úplne v pohode, vyjdú von z bazéna a osusia sa tam aj vyfenuju vlasy.
Ozaj nie je lrobl v krúžkoch ale nikde inde skús porozmýšľať.

apolka77
12. jan 2023

Tvoj problém nie je syn a muzova výchova ale
Ty a Muž.
Keď ti vyhovuje žiť s niekým kto ťa nemiluje, nerešpektuje, neváži si ťa tak neviem čo sa stazujes.
Akú chces radu?
Že syn bicykluje v zime? No a čo? A ja bicyklujem celý rok , do práce idem aj keď je -5 či -10 na bicykli. Hlavne aby poľadovica nebola.
A čo keď mu dá sekeru? Veď keď mu správne vysvetlí ako s tým narábať, je tam dohľad, tak buď rada že ho naučí byť zrucnym.
Niektorí chlapci v 15 rokoch ani metlu držať v rukách nevedia.

Ešte raz, problém máš ty s mužom.
Nie on so synom.
Sustred sa vyriešiť váš vzťah.
Ak nechce poradňu a pracovať na vašom manželstve tak na tvojom mieste sa rozvediem. Si tam ako piate koleso u voza.
Keďže manžel vozí dieťa do školy na krúžky majú zrejme vybudovaný pevný vzťah ...čo si čakala keď si celý deň v práci?
Manžel nerobí?

mimikarol
12. jan 2023

Dat mu kôli tomu facku tiež nieje bohvie čo....Naša má 7 a tiež sa byciklovala cez vianočné prázdniny, veď čo je toto za zimu? Nepoviem keby bola mega zima, mrzlo.... Tá sekera by sa mi nepáčila, to by som nedovolila, stačí chvíľka a môže byť ozaj prúser.

cicuca
12. jan 2023

Ahoj, zbežne som si to prečítala a podľa mňa je dosť problém, že mužovi úplne nedôveruješ a že aj na neho žiarli. Omnoho viac by pomohlo, keby s nimi začneš tráviť viac aktívne čas a viac fungujete ako rodina a nie s mužom bojuješ o synovu pozornosť a za všetko prudiš a potom, že prečo muž s tebou nechcem spávať. A ešte ho aj udrieš. Nemyslím to v zlom, ale pokial je syn v poriadku a nie je vyčerpaný, tak iba skús viac obom dôverovať. A pokiaľ je možnosť, skús sa viac zapájať do spoločných činností. Som žena, vyrastali sme na dedine a drevo sekam od piatich rokov.

elizita
12. jan 2023

@cicuca úplne si to top vystihla!

kristinapetronela
12. jan 2023

Aj moji chodia na byvikli .je 10-12 stupňov a keď nefuka idú ....

kristinapetronela
12. jan 2023

Ale chápem tiež by mi to vadilo .treba sa dohodnúť a nájdi si prácu aby si bola aj ty s dieťaťom

ckocka
12. jan 2023

Nad tým čo muž so synom robí aj tak nemáš žiadnu kontrolu pretože na tvoje pripomienky kašle, rozvodom by si sa aspoň zbavila jedného chumaja vo svojom živote. Ale ty robiť nechceš nič, tak aká rada?

kristinapetronela
12. jan 2023

Pozri ,ako píšu ženy problém máš ty s mužom nie on so synom .určite by ste mali všetko komunikovať spolu. Vymýšľať aktivity krúžky spolu ... Toto nie je dobre že ťa zo všetkého vynecháva .chyba je v ňom

lusiazrk
12. jan 2023
kristiii
12. jan 2023

Ty sa rozvádzať nechceš, ale čo ak s tým raz príde tvoj muž? Bude mať vybudovaný skvelý vzťah so synom a našliapnuté na jeho zverenie do svojej starostlivosti. Miesto toho bojovania proti mužovi a fackovania sa k nim radšej niekedy skús pridať, nech nie si úplne mimo

madeline1
12. jan 2023

to mi pride divne poznat partnerove hesla vsade

kristinapetronela
12. jan 2023

@kristiii presne aj keď sa určite staráš a varíš ,peries ,on je ten čo si len užíva so synom .zmeň to hneď teraz .nech to je spravodlivé ...proste buď si rozumiete alebo nie nič medzi tým nemôže byť

kaktusik007
12. jan 2023

@lusiazrk ano?

deti95060810
12. jan 2023

autorka, ja som dcéry do MŠ vozila na bicykli celý šk. rok.
choré nebývali...
si moc opatrná, ja som chodila na bicykli počas tehu až do pôrodu a aj v zime - áno, možno som ľahkovážna, ale zas tak byť opatrná ako ty, to tiež nie je žiadna sláva....
mne by viac chýbal ten sex... to by ma trápilo isto viac ako že manžel chodí so synom na bicykli v zime...

lujza123
12. jan 2023

Tak u vas je to "ustrachana" výchova verzus "spartanska" výchova. Nedá sa povedať ze ktorá je správna a ktorá nie...
Mali by ste sa vedieť dohodnúť a tak trochu aj rešpektovať navzájom, ty máš tiež predstavu ze len ty máš pravdu a právo rozhodovať co sa týka syna.

Moja dcéra začala prejavovať záujem o tieto dospelácke činnosti v tých 6 - 7 rokoch, takže učila som ju stiepat drevo sekerou a založiť oheň v krbe aj krájať potraviny ostrým nožom pri varení.
Ze by sa v zime nemalo plávať ci byciklovat ma v živote nenapadlo, práveže šport a otužovanie budujú imunitu. Normálne sa byciklujeme keď nieje sneh, pri pohybe je teplo predsa. My zvykneme bosé vybehnúť von vždy keď nasneží, v Tatrách sa kúpať v ľadovej Belej a to úplne odkedy bola dcérka maličká 😃 ver tomu ze tvoj muž je ešte slabý odvar z toho co iný stvaraju s detmi

kristinapetronela
12. jan 2023

Inak keby tak strašne ľúbi syna ,tak by počúval ak teba a hľadal kompromis ...neviem je to cele divné a ako som už písala v práci treba byť menej a viac so synom

lalala94
12. jan 2023

Ten chlapec bude mať otrasný vzor správania vo vzťahu k ženám, keď vidí ako sa správajú k sebe jeho rodičia.

ahhola
12. jan 2023

Malý ma 8 a o 10 rokov už nebude tatka potrebovať, možno skôr. Povedz mu to takto, co bude robiť, ci je zdravé takto sa naviazať na syna a na teba kašľať.
Aku ma hodnotu testosterónu, prečo si ho dal vyšetriť?
Zatiaľ zeler.... Veľa zeleru... 🍃

yanni
12. jan 2023

Necitala som vsetko. Tiez nie som psycholog. Ale ja tu vidim skor problem medzi tebou a muzom. Vy si zijęte kazdy svoj zivot a syn je medzi vami. Tebe vsetko vadi, co tvoj muz robi a on to pravdepodobne zistil a robi ti napriek. Ty zase reagujes nprehnane, co sa syna tyka. Mam tiez 7 rocnu dceru. Akoze co je na tom, ze ide plavat v zime? Moja plava uz dva roky sportove plavanie a co, v zime nemaju mat treningy? Ved to nie su "ladove medvede". Plavaju na plavarni, nie vonku. TIez co ja na tom, ze sa bicykluje pri dvoch stupnoch? Ja som vcera rano o pol 8smej tiez 10 km dala na bicykli s najmladsou 4 rocnou pri dvoch stupnoch ale suchu a vychadzajucom slniecku. Na aku lanovku isiel sam? Moje deti lyzuju od dvoch rokov a ano na vlek idu same, na sedackovu same nie, to by musela byt velka nahoda a svah takměř prázdný. Vždy tam niekto este sedi. Ty si musis vyriesit najskor vztah s muzom. Tam je velky problem.

morgane1975
12. jan 2023

Ten chlap vás použil ako živý inkubátor podľa toho čo píšete 🤷‍♀️

kandelabra
12. jan 2023

nečítala som komentáre, ale ja by som mu povedala, že je som takisto rodič ako on a mám také isté právo o synovi rozhodovať. A ak on mieni o synovi rozhodovať bezo mňa, že ja začnem robiť presne to isté - a ako prvé rozhodnem o novom byte kde bude syn žiť.

pink_lady
12. jan 2023

Tak aby na lanovke nešiel sám má dohliadnuť prevádzkovateľ, však tam bez sprievodu ísť nesmie
Ostatne ak syn chce chodiť na plávanie napr, nechaj ho. Ak 9chorie, tak nebude do školy ani na plavecký aspoň 3 tyzdne, potom uvido

bluka2
12. jan 2023

@1fifinka1 Nevidela som nikdy, ze by u lanovky pisali nieco o veku. Sudim len podla svojej, na normalny vlek ide sama, na lanovkovu chodime len spolu, ma cerstvych 8 rokov a je to najmenej ustrachane dieta, ake poznam (t.j. chodi sama do skoly od 6 r. a pod). Na tej sedackovej lanovke proste radsej netreba urobit chybu, si predstav, ako sa tam zatvara a otvara ta vec na nohy, to vystupovanie a vacsina deti nie je profi lyziar este v tomto veku a tak nad zemou radsej sa nepoucit na vlastnej chybe

betulinka1
12. jan 2023

Vy ste si nejako vymenili ulohy muza a zeny. Este sj v tom, ze sa upol na dieta. 🙈🙈🙈 mas iba jednu moznost podla mna. Nechaj ich tak. Tvoj syn je uz velky a keby nechcel chodit na nejaky kruzok, tak to povie. Akoze aj u nas su tie ulohy výmenene, tak to neber ako kritiku. Ja necham obliecť sa detom sama a moj drahy im kontroluje tielka, co maju obuté a tak. 🤣🤣🤣🤣 ja mam za to, ze 8 rocne deti uz musia vediet same kedy je im zima a co si maju obliecť. Najprv ma to rozculovalo ale potom som si povedala, ze je to jeho prejav a starost o rodinu. Tie kruzky to je super, ze ho muz vedie a aj to, ze ho uci sekať drevo. Tak nekaz doma atmosféru, hnevom voci muzovi. To ze dava pozornost synovi a nie tebe, budem mat asi nejaky dovod.

monichetta
12. jan 2023

tvoj muz mi pripomina mojho byvaleho hoci nebol vo vztahu k synovi az tak extremne naviazany. ale vzdy sa rozhodoval sam, bez diskusie, ignoroval ma, ziaden respekt, vzdy si spravil po svojom. sebec a narcis. ja som z toho nerespektu z jeho strany voci mne zacala byt na neho alergicka a casom mi na nom vadilo uz vsetko. ziadne snahy o diskusie nepomohli, ani po dobrom, ani po zlom ( aj ja som mu jednu flasla ked som bola v koncoch). rozisla som sa s nim a prisla ulava, ja som nedokazala dlho tolerovat, ze ma mal za vzduch. syn zostal v mojej starostlivosti a otec si ho pravidelne berie k sebe. ak sa nechces rozist a dokazes to pretrpiet, tak o par rokov mu syn sam povie nie a zacne mu odporovat, teraz je na to este maly. skus sa zamerat na syna a budovat si s nim pekny vztah.

veronicka88
12. jan 2023

Nás syn na huby chodí s vlastným nožom,s dedom rube drevo,chytá včelie roje,s bábikou plie záhradu,výprava umývačku a pod dozorom si aj rožok sám prekroji. Na krúžky chodí na aké chce on,topánky mu kúpim aké sa mu páčia prípadne ak chce ísť muž ide s ním vybrať a ja sa k výberu už nevyjadrujem. Je mi to v princípe jedno pokiaľ nestoja majland. Vybral s taktom,ak treba kúpime jedny finkcnejsie lacnejšie ešte. Sú to veci v ktorých ja nevidím žiadny problém. Áno porezal sa keď si v lese vyrezaval šíp na luk,áno aj plakal,áno aj sme utekali po lekárničku do aute....ale dieťa spomína že bolo s otcom v lese,nie ze s ním sedelo na mobile doma ...nechaj chlapov trochu fungovať osamote. Ak chce syn tie veci a muž ho nenúti neriešila by som to. Nás takto funguje od 6 rokov odkedy sú naši na dedine ...nechám ho aj s dedom a maximálne sa spolahneme aj keď niekedy idem cez zatnute zuby.

veronicka88
12. jan 2023

Ešte ti napíšem,skús zmeniť postoj. Strašne ale strašne bojuje s.vef už len to musí byť masaker vyčerpávajúce....dva trikrát do týždňa chod ty po syna a tráv s ním čas...robota nie je všetko a o chvíľu Vás nebude potrebovať. Ako budete fungovať?nekontroluje každý prd svojho chlapa. Veď to musí byť aj pre nho úplne strašne🙄