Manžel sa opil pred zajtrajším rodinným výletom do zahraničia
Ahojte, zajtra mame ist prec na tri dni, do zahraničia, cesta bude trvať par hodín. Manzel išiel von s kamarátmi, ktorí prišli na sviatky, hovoril, ze nebude dlho, že príde max do polnoci. Okolo 23tej som mu písala, že ako sa ma, on že ok a že príde o chvíľu. To sa natahovalo, všimla som si už aj dosť preklepov a takú cudnu komunikáciu, tak už som mala tušenie, ze asi sa to rozbehlo. Ešte chvíľu sme písali, že príde, príde, nakoniec síce prišiel do pol hodiny, ale v hroznom stave. Nevedel poriadne artikulovat, o chôdzi nehovorím, no cele zle, proste ožratý namol. Som neskutočne sklamaná, dlho sme z objektívnych príčin nikde neboli, tešili sme sa aj s deťmi, že konečne niekam vypadneme, aj počasie ma byt ideálne, mame rezervovane a zaplatené ubytovanie, naplánovaný program... úplne sa mi hnusi, deti znechutene, lebo videli v akom stave prišiel a chápu, že asi nikam nepôjdeme. A ja neviem co teraz. Podľa mňa ani nebude ok na šoférovanie, ale hlavne ani nemám chuť s nim niekam ísť, strašne ma týmto sklamal a neviem vlastne ako sa zachovať, nemienim takéto niečo akceptovať a dat sa odbiť recickami. Som z toho velmi smutná a sklamaná. Plus strašne ma mrzí sklamanie deti... co by ste robili na mojom mieste?
Ešte sa ta opýtam, prečo si deti neposlala spat , aby nevideli otca v akom stave príde? Sama hovoríš, že už podľa správy si vedela ze je opitý. Sa mi zdá ze si to urobila naschvál, aby deti videli aký je ožratý. Ale to fakt treba deti zatahovat do takýchto problémov rodičov? Alebo sa ti páči že ty zostaneš ta dobra, a otec ten hnusný ožran?
@bielasovicka aj ja mam taky pocit...a deti maju ten nazor skrz jej reakcii
Mnohe ti pisu,ze sa mas zbalit a ist bez deti. Ja by som nesla,premohla sa,posadila vsetkych do aita a sla. Preco ho mas nechat sameho si v klude pospat a uzit volno osamote? Nech pekne ide a trpi pocas triezvenia. K zvysku sa nevyjadrim,sama viem,ze ked mam zlost tak prehanam.
@bielasovicka A prečo by deti mali ísť spať, keď mali rozpozeraný film. Sú to ceľké deti, nie škôlkari. A žiaľ je to tak - otec je alkoholik, ožran.
@zuzanockamt to že to robí pravidelne ale ona napísala až v štvrtom príspevku…
@petulda333 nesla by som s ozranom volakde na vikend ani keby mi za to platili. Nech si ostane doma a vyspi opicu. Aby som ja po ceste este zastavovala aby sa nahodou este nedogrcal aj v aute
@bielasovicka no asi tak. Keď sa spil pod obraz boží, aj keby už deti spali, videli by ho ráno. V stave, že z neho taha jak zo suda na kilometer, na pohyboch, na tom, že neexistuje, aby bol schopný šoférovať....
Sú to deti na 2.st. ZŠ, nie batoľatá pre pána.
Zober sa,zmatoz sa a choď s deťmi sama. Akože nedáš takú cestu? Das,to by si sa cudovala,jedine,že naozaj absolútne nesoferujes,čo by si teda mala okamžite zmeniť. A keď teda naozaj strach veľký skús buď niekoho zohnať. Mama,súrodenci, kamarátov,alebo naozaj vlak,bus. Alebo skúsiť posunúť dovolenku. Všetko sa dá. A pravdepodobne by som sa zamýšľala nad tým,či nie je periodicky alkoholik. A ak áno,ultimátum. Liečenie alebo rozvod.
Zlý začiatok, dobrý koniec 🙂 keď sa vyspi, nálož ho do auta a prvú časť cesty odsoferuj ty. Urobil chybu, ale ak ty budeš robiť dusno a nervy, tak to pokazis aj ty. To ako to celé dopadne máš v rukách ty.
Autorka, tu nejde o toto jedno opitie a o tento jeden vylet. Ide o vas vztah, ci manzelstvo a rodicovstvo.
Je iba jedna otazka, ktoru si musis zodpovedat. Chces s nim ostat, alebo nechces?
Ak nechces, zober deti, chodte na vylet sami a v utorok podaj ziadost o rozvod. (Opakujem, nie kvoli dnesnemu zlyhaniu tvojho partnera, ale vseobecne kvoli opakujucim sa problemom s alkoholom a strate dovery, jeho egocentrizmu a nelaske k vam.)
Ak s nim ostat chces, tak ked on nieco pokazil a nie je v stave to napravit, nastupujes ty. Dobry je priklad s mlakou okolo zachoda. On omoci podlahu, ty to musis utriet, ak chcete v buducnosti bez masledkov fungovat. (Bez napucanej podlahy, bez zapachu.)
On vylet pokazil, ty to musis cele zobrat do svojich ruk a vytvorit co najlepsiu atmosferu. (Nebudes sa hnevat, budes drzat stranu manzelovi pred vasimi detmi, urobite si netflixovy maraton do vecera(alebo co pubertiaci najviac miluju) a vecer v dobrej nalade vyrazite na nocny vylet.
Vsetko medzi tym, hnev, sklamanie, zrusenie vyletu, ticha domacnost... je strata casu.
@bielasovicka a zaujímavé ako z obete sa stáva v očiach niektorých vinník.
Keby to urobí pred krstinami, pred veľkou oslavou, stužkovou či na nej. Hoci raz za život. Kde už má žena potom tu istotu, že sa to nezopakuje? A bude úplne jedno, že to urobil len raz, po 15 či 20 rokoch vzťahu. Ten vzťah to nenávratne poznačí.
A roto ozaj nepochopím, ze otcovia rodiny aq potrebujú ožrat a vysedavat v krčme do rána...no takého by som si nevzala ani za nič.
Takže ako vždy,vysvitlo,že problém je zas inde ako autorka napisala
@bielasovicka moje deti su nad 15 a bezne su o polnoci hore cez vikend, ja som v posteli uz o 10.
ty nemas vodicak? a ano z jeho strany nezodpovedne ked vedel ze dnes dakam ste mali ist
@petulda333 presne takto to vidím.
@janage lenze tu sa to stava dost casto a chlap vie, ze mavsetky tromfy v rukach - ona bez neho nikam nepojde , lebo sa boji a on sa v klude vychrape z opice a este ich blahosklonne odvezie - no nie. Je to jeho hra ako drzat 2-3 osoby v sachu a vy ho tu poniektore este aj obhajujete. Chudacik ozran a mrchava zenska lebo neulozila deti spat pred prichodom ozrana - ja len čumim🤯
@mirage to je v poriadku ze sú 15 roční ešte hore. Ale autorka vedela ze príde ožratý, tak ich mohla poslať spat aby ho nevideli v takom stave.
@bielasovicka ty to myslis naozaj vazne ?
Odsoferuj to sama. Rob si prestávky. Skús byť čo najviac sebestačná, aby nemal moc v rukách len on.
Držím palce!
Tu niet o čom,alkohol je preň dôležitejší ako povinnosti voči rodine.S kamošmi sa dá sedieť aj do polnoci pri jednom pive.Ja by som na ten výlet šla sama s deťmi a poriadne by sme si to užili.A ocinovi posielali vysmiate fotky ako nám je bez neho super.Po návrate by som mu povedala len jednu vetu,ale tak,abz pochopil,že to myslím smrteľne vážne....Urob toto ešte raz,ešte raz takto sklam mňa a deti a môžeš ísť,my takého manžela a otca nepotrebujeme.
@prasiatko30 no ja ho vôbec neobhajujem práve naopak.
Precitaj si čo píšem.
Hovorím, ale, že žena sa môže dostať do situácie, že nevie reagovať.
A všetky co radia, že nech sa prekoná a šoféruje hoci sa na to necíti, tak podľa mňa blbá rada, dupľom v jej rozpoložení.
Keby sa po ceste nedaj bože dačo stalo, všetky do jednej jej budú nakladať načo v takom stave a keď nemá dosť skúseností, sadala za volant.
Keď už tak ísť inak, alebo zobrať niekoho z rodiny či kamošku miesto muža.
Nechaj ho doma a odsoferuj ty. Ak bol na mol ked ho zastavia moze mat zostatkovy alkohol a este pride aj o vodicak. Miesto neho zober niekoho ineho. Mozno mu docvakne. Ozrati ludia su hnusni …
kedze soferujem, ak ja by som ho nalozila do auta a isli by sme ... v tom zubozenom stave, ak neklames a nestava sa to pravidelne a je to vynimocne tak detom vysvetlila, ze ocko mal poslednych 24hodin zatmenie mozgu... jemu by som vysvetlila, ze je mi jedno ako mu je zle, ale bude kmitat a bude dokonaly otec a manzel po cely vylet inak ho vylozim na dialnici... ale u mna ak by to zopakoval v buducnosti najde sa rano spiaci pred dverami...ja nevravim, ze moj nikdy nebol opity a dokonca nie raz ... ale za prve nikdy to nie je pred detmi, nikdy to nie je ked mame nieco naplanovane, nikdy to nie je ked treba nieco robit ci riesit a hlavne ked sa moj opije tak proste iba obleceny zaspi tak jak je v posteli to je cely jeho vystrelok
Nerozumiem muz prisiel o jednej domov a deti ho videli? To oni nespali? Nechcem ho objhajovat nie je to idealne sa takto stat a navyse kedvedel, ze mate plany. Ale aby sa mi moj muz zhnusil, ze raz sa opil s kamosmi? Podla mna trosku prehnane. Ja by som odsoferovala na vylet, muz by v aute dospal a hotovo.

@mandzula Keďže to robí pravidelne, tak je alkoholik. Akokoľvek ho tu dámy obhajujú, ten človek má problém s alkoholom. A je smutné, že toľkým ženám to nevadí a doma toto tolerujú.