Manžel sa so mnou stále háda
Je to ako začarovaný kruh.Ja som doma starám sa o domácnosť,varím,perem,upratujem,v záhrade robím,učím sa so staršou,mladšieho vozím do a zo škôlky.Chodim s deťmi von,proste všetko je moja starosť.Kazde ráno vstávam o 6tej či je týždeň alebo vikend.Manzel pracuje na dve smeny.Doma mi nič nepomáha.Robi okolo domu raz za čas keď má na to náladu,ináč keď je doma oddychuje,pozerá telku.Ked mu poviem nech sa venuje deťom,tak sa so mnou ide hádať ,že on si potrebuje oddýchnuť z roboty,nech ho nechám oddychovať.Ze ja som len doma že ja nemám z čoho byť unavená.A večne kvôli tomu sa hada so mnou,že ja neviem aké je to ťažké v práci,že tam si ani nesadne,čaká na prestávku.Ze ja doma barskedy si sadnem,najem sa,idem na záchod.Barskedy si oddýchnem.Lenze ja stále niečo robím doma,nezastavím sa celý deň.Vzdy je niečo,ešte aj doktorov obehat,nákupy robiť,vybaviť niečo.Je toho veľa.Manzel nechápe ,aj keď mu vysvetľujem že ja nesedim celý čas doma na zadku.Ked sa chvíľu hrá s deťmi,po 10 minút už kričí na mňa že výmena,že on je unavený a potrebuje si oddýchnuť.Ja si oddýchnem až večer keď deti zaspia,no vtedy som už úplne ko.Co si o tomto myslíte?On mi doma nepomôže nič,bol tak vychovaný že chlap zarába a žena sa stará o ostatné.
@elizabet173 My mame uz nas klasicky LIDL 😀 a potom to fakt nakladame do auta... Proste takto to mame nastavene od zaciatku. Neviem si predtavit, ze by som sa s nakupom sama mordovala. Spolocne aj pri pokladni davame veci do tasky, vacsinou ja platim, dame to do auta.
Ja mam rada sem tam aj auto, ale kvoli ich oblecku, a tam si ma "manzel drzi" 😀 a nepomoze ani "zlatko, pozri ake pekne panske kosele maju"
@zmrzlinka2021 U nás chodím len ja na nákupy,lebo ja sledujem čo je v akcii a ja viem čo kúpiť a čo nie.Muz nemá rád v obchode veľa ľudí,tak on nechodí,plus kúpil by barsco.Ja kúpim len to čo treba.
Ja by som ti poradila poslať muža na matersku.
Píšeš ze si pracovala tam kde on, tak sa vráť do práce a nech teda oddychuje pol roka doma on.
Materská pre otca je skvelý nápad, poznám dvoch chalanov co ostali s mladším dieťaťom a veľmi to zmenilo a zlepšilo vzťahy v obidvoch rodinách. Našli si cestu k deťom, oveľa viac sa začali sami podieľať na domácich prácach
@zmrzlinka2021 no povacsine bolo viac menej na mne,co je jasne kedze som zostal na md a on do prace,ale vedel pomoct aj v kuchynu aj povysavat..zo zaciatku aj so starsou bol a ja som nieco robila..postupom casu to upadalo a upadalo..cas ma,fyzicku pracu nema..akurat razi tiez teoriu ze on chodi do prace a tym padom je Boh.ale nebol taky,zdaleka nie..
@iv007
Zila som vo francuzku a tam to maju tie zeny uplne inak nastavene. Ja som robila aj au pair vo viacerych rodinach a prve co ma sokovalo ako mlade dievca - ziadne vyvaranie, ziadne vypekanie, ziadne zavaranie... Jednoduche jedla, mnohe kupovane mrazene, polotovari a nikto nepindal 😉
Tiez francuzky "nekruzia" tak okolo svoich deti, odmalicka ich ucia respektu, ucte, samostatnosti a velmi si potrpia na to, aby ostali stale krasne zeny.
@svetlanka111
No ale to hned ako ste zacali spolu byvat, uz si bola na materskej?
Myslim to tak, ze po svadbe, ci tesne pred nou ste nefungovali spolocne?
Ze ja idem vysavat, ty umyjes riad a takto denne?
@zmrzlinka2021 ano,ja chodim sama na nakup..nieco kupi aj muz ale povacsine ja sama
@zmrzlinka2021 ano stahovali sme sa k sebe(iste dobody)az po porode.sposciarku ja som upratovala on napr postrazil dceru alebo ju zobral von…postupne sa to vytracalo..
@svetlanka111
Chapem, ze to nemas jednoduche, ale snaz sa fakt robit len to minimum a neviem, ci poznas minimalizmus, ale aj to je super. Odporucam.
Ako mas stare deti?
@zmrzlinka2021 u nas je to velmi zlozite,ale nechcem takto verejne😕
Jedine teda co ti poradit je lepsi timemanazment a planovanie. Mas vsetko rozkuskovane, to potom fakt clovek nic nestiha a ma pocit, ze mu vsetko pada na hlavu.
Naplanuj si jedla- na nakup chod len 1x do tyzdna. Naozaj nechapem preco by si mala chodit vzdy na zaciatku noveho akcioveho tyzdna.
Na postu urcite nechodis tak casto, co by si tam robila.
Per len v jeden/dva dni.
Varit mozes aj ked su decka doma, nemusis im behat za zadkom. A ani nemusite byt cele poobedie vonku.
Najdi si nejaky konicek, podla mna si aj vyhorena.
Muza nakop do riti za to aky hrozny otec je.
Mne fakt rozum stojí z niektorých žien. Zmýšľanie, ako z 19. storočia. Muž je na piedestáli, čo povie, to je písmo sväté. V inej diskusii žena pýta radu, čo robiť, keď budú deti choré, ale tak, aby sa muž do toho nezapájal, nie preto, že nemôže, ale preto, že nechce a tak povedal a hotovo! Tu zase tento povedal, že nebude deti vyzdvihovať zo školy, ani nič robiť doma, ani jesť jedlo z predošlého dňa... A hotovo, tak to bude, žena, zariaď sa podľa toho! Kedy si aj žena povie: "Toto správanie ja trpieť nebudem a ty, muž môj, sa podľa toho zariaď!" ? Prečo si to, ženy, necháte? Potom si vás tí vaši blbci nevážia, ako si nevážia práčku, chladničku, či vysávač... Veď prečo by si ich aj mali vážiť? Sú tu, fungujú, robia, čo treba, netreba im venovať ani myšlienku. Taká žena nie je pre nich zaujímavá, nájdu si milenku a žena sem príde plakať, prečo jej to urobil, keď ona mu všetko obetovala. Preto!
@zmrzlinka2021 ja chodim najradsej nakupovat sama a este radsj objednavam Tesco.Vela peciva, vianocku vsetko do mrazaku a len vytahujem.Maso mam kupene vzdy do zasoby.A mam blizko 5 min velke obchody tam skoci muz po robote, ked nahodou potrebujeme.Tiez sa mi zda zbytocne chodit 2x tyzdenne do obchodu.Autorka nemas z coho upustit ja som pol den v skolke fungovala rok viem ake to bolo, ale ja som sa nestazovala vedela som, ze doobeda popracem, navarim a cely den pokoj a klud na dieta ucenie, kruzok volno.Ak by tvoj muz zobral poobede deti, alebo ich zabavil na dvore mas cas aj na tu zahradu aj upiect kolac.Tiez som otrok varenia dcera na obedy chodit nebude, ked chodila hned doma jedla...ja si nosievam do prace nechuti mi tam a muz si objednava v praci hoci je doma navarene on dozy nosit nebude a vela veci nezje co ja uvarim.Ale zase poupratuje, vylozi umyvacku, povesia pradlo.Len vsetko mu treba povedat.Ty vlastne zijes sama s detmi.
Ale ja nie som pedant a nelestim denne, ale vzdy sa nieco najde co treba spravit.Casto varim vecer nech mam druhy den pokoj.Alebo na vikend nieco vacsie v piatok vecer nech mozeme ist z domu v sobotu po ranajkach.S tvojim muzom nepohnes to je taky ignorant.Priala by som mu inu zenu ta by ho dala do poriadku.Dufam, ze mu nerobis aj ranajky, desiatu.A uz vobec neviem preco by nemal deti odnasat do skolky, skoly.Budes to mat raz velmi tazke
Z toho co pises mam pocit ze sa cely den len kdesi motas a pobehujes. Ved doobeda krasne nakupis, navaris aj co to upraces kym ides po deti. Nemusis behat kade tade ako s nasolenym zadkom a poobedie mas skoro cele pre seba s detmi. Nechapem. Skus si to lepsie zorganizovat a zistit kde sa ti "straca cas". Muza nekomentujem.
Predpokladám, že si čakala, že ti tu budú ženy písať, aký je tvoj muž sebec, že ti nepomáha. Áno je sebec, ale len voči deťom, tam by mal na sebe ako otec popracovať.
Čo sa týka domácnosti, máš to zle zorganizované, napr. prečo ideš na nákup keď začínajú akcie a vieš, že je tam veľa ľudí. Akcie trvajú týždeň. Na poštu tiež nechodíš denne, veď si nazberaj viac šekov a choď naraz. Varenie - áno niektoré druhy mäsa sa varia dlhšie, ale veď nestojíš pri sporáku a nečakáš, či? Veď orestujem, podlejem vodou a idem robiť niečo iné. Sem tam zahliadnem, ak treba podlejem ešte. Neviem, podľa mňa musíš začat od seba a snažiť sa inak si rozplánovať jednotlivé aktivity. Nájdi si čas aj pre seba a nerieš, či manžel chce byť s deťmi, alebo nie. Proste sú to aj jeho deti, tak mu ich nechaj a choď, hoci len sama sa prejsť niekam, alebo tak podobne.
@mimisikum alebo na ten nakup🙂lenze on si zvykol, ze ona zaobstarava vsetko a deti su asi len jej.Kopla by som ho do r...aj o tu zahradu sa moze starat on.A dufam, ze nie je doma o 15 hod a cely den neoddychuje a necaka na veceru.Aspon, keby deti kupal kolko chlapov obcas navari..tento je naozaj len do poctu a kolko takych je
Podobné povinnosti riešia aj pracujúci ľudia, možno by bolo lepšie keby si išla do práce a ostatné povinnosti si ako rodina máte podeliť...
@luccija Manžel z rannej je doma 14,30 to som už ja s deťmi vonku
Baby ja som celkom prekvapena z tych komentarov. Tento typ chlapa je nepouzitelny,a podla mna by mal byt neplodny a zostat naveky sam..posielate ju do prace,nuz ale to bude mat este viac nalozeneho lebo k tomu vsetkemu jej este aj praca pribudne,chlap jej nepomoze ani potom. Ci myslite ze mu blikne v hlave?isto nie. A kam do prace ked ma deti len do obeda a muz ich nevie zabezpecit? Toto jej zial nepomoze. A teda tie 3h doobeda utecu ako voda. To fakt sa neda vaetko stihnut…a pisete tu o vareni na 2-3dni. 2 dni esste ok ale kopec veci na 2 den uz je nic moc a nie to este na 3ti den..
Autorka..radu ti nedam lebo sama to tak mam.tu rads neni. Chlap sa nezmeni a nedonutis ho nijak,s hadkami to bude este horsie a horsie. Chlap ked nechce byt a detmi tak nebude proste a mozes sa rozkrajat a nepomozu ani rozhovory ani nic. Tu ti zostava len vela vela sil a trpezlivosti. Proste na tuto cestu ste sa vydali dvaja ale ci chces alebo nie kracas po nej sama. Tu z nas ti nikto nepomoze a nenakopne tvojho muza.tazky zivot viem…ale bud rada ze mas zdrave deti,ja nemam ani to..
@xena0 no ale ked si ich nedelu teraz nebude ani potom..to bude este horsie
@svetlanka111 ....a co vam brani poslat takeho chlapa do teplych krajin?
Píšeš, že on by nakúpil blbosti.. Nie je to tak všetko trochu preto, že si ho od začiatku k ničomu nepustila, ani na nákup, ani okúpať deti a podobne, lebo ty to zvládneš najlepšie? Neber to v zlom, tak mi to vyplynulo, a teraz sa to otáča proti tebe.
Bože, strasneho debila máš na hlave, fuj, az má striasa... Načo ti je preboha taký idiot? Aby si mala komu variť a po kom upratovať? Nebola by som ani sekundu s takým nevdacnikom, ďakujem Bohu za muža akého mám 🙏
Tak to ma casu dost este aj na druhu pracu🤣a preco ho nepockate, nech sa naje a ide s vami von?Ved musi byt unudeny a potom je mudry ako radio.Nech si teda oddychne, ty zober deri von a potom nech sa im venuje, uci s dcerou casu ma dost a ty mas cas na oddych.Zmizla by som z domu o 16 mu ich dala a hotovo.S takym nic nenarobis je Ti len na pritaz a bude aj horsie.
Ale ty už nemáš tak malé deti ako to prezentujes. Chápeš, že väčšina žien s takto starými deťmi chodí do práce a nemá ani toľko času ako ty? Ak manžel nechce pomáhať doma, bolo by mi srdečne ukradnuté, že nezje jedlo z predchadzajuceho dňa. Ty si myslíš, že pracujúce ženy vyvarajú denne? Deti nech jedia v škôlke a v škole a panko nech zje, čo je doma, alebo nech si uvari. Do záhrady by ma tiež nedostal. K doktorovi a na poštu snáď nechodis každý deň. Zavez deti, cestou kúp pečivo a od 9 do 12 môžeš mať minimálne každý druhý deň nohy vyložené.
Čo by si robila, ak by si ešte do práce chodila? Kto by doma urpwtoval a varil?
On je o 14:30 doma?😂😂 ja odpadnem
a nemozes ich nechat ako ostavaju ine deti pracujucich zien?min do 15h?
ja viem,ze dnesne zeny maju toho hrozne vela,ale podla mna ak je dobrovolne nezamestnana,nesuhlasim s tym,aby muz neviem ako doma makal (domace prace),s detmi samozrejme ano,nech travi cas...
ak zena pracuje ta delba je o inom,ale ak zostava doma,ja to vnimam tak,ze jej praca je vlastne domacnost a podla mna tvojmu muzovi prekaza ze nepracujes,mozno pre to ti hovori,ze nemas co robit
samozrejme ak netravi cas s detmi a s tebou to je uz ine
neviem ci si to porozumela ako to myslim,aby sa tu do mna neobuvali zeny,ze ci si jeho otrok a pod.
len som poukazala na to,ze ak si dobrovolne nezamestnana,delba prace je ina ako ked ste obaja pracujuci
@pipistrel13 Ja som není nezamestnana.Ja som ešte na RD dostávam RD a mám aj nasporené neake peniaze ešte spred keď som pracovala.Takze nemá čo mi vyčítat

@autorka pises ze deti ste chceli, tvoj muz kedze sa vobec nezapaja a nepomaha tak ich berie len ako doplnok a ty si mala ruzove okuliare.Keby mi chlap povie ze nevyzdvihne VLASTNE deti zo skolky tak to je na zaplakanie.Co budes robit o par rokov ked budu obe skolopovinne,teda kazdodenne ucenie plus kruzky? Ci budes cely zivot pani v domacnosti ktora ju aj tak nezvlada? Mam kamosku co zije v Parizi,tam je pol roka materska a sup do roboty.Za par rokov tato doba pride aj sem a vsetky matky na Slovensku skolabuju lebo budu musiet chodit do prace aj sa starat o deti.