icon

Manžel sa uráža na všetko možné

15. feb 2023

Ahojte, som rok po RD a pracujem. Berem na deti daňový bonus, manžel sa na to urazil že o toľko bude mať on menej výplatu. Teraz zvýšili rodinné na 60 eur na dieťa. Zas sa urazil že všetko zvýšia a kopa peňazí dostanem. Mám dobrú robotu u nás v dedine, chodím na bicykli ušetrím benzín a na obed chodím domov sa najesť. Tiež sa urazil že komu je lepšie než mne aj benzín si ušetrím aj som na obed doma. Ako ja si vážim všetko čo mám, nesťažujem sa. Myslela som že manžel bude sa so mnou tešiť príklad z roboty že stíham ráno aj poobede škôlku, nemusí on nič vybavovať. A on takto sa uráža. Aj vo všeobecnosti keď sa mi niečo zadarí, nie aby sa tešil so mnou ale urazí sa že ja sa mám a on nič. Čo si o tomto myslíte? Niekedy sa chová ako malé dieťa

essenceee
15. feb 2023

nestalo sa niečo, kvoli čomu sa začal takto správat?

maranta_leuconeura
15. feb 2023

Ja mam pocit, ze si manzelovi prerastla cez hlavu, si uspesn(ejsi)a, zrejme viac zarabas, vies si dopriat aj svoj pokoj a oddych a este navyse sa dokazes postarat o domacnost a deti. Muz si moze mysliet, ze ho vlastne nepotrebujes. Ma z toho komplexy, zavidi ti a citi sa menejcenny. Riesenie nie je sa degradovat na jeho uroven ale skusit tiez muza potiahnut vyssie, nech si najde lepsiu pracu, viac platenu, zapoj ho do starostlivosti o deti (napriklad on ich bude ukladat na noc), nech sa tiez citi nenahraditelny aspon v niecom.

ropucha6
15. feb 2023

No posobi zakomplexovane. Aj ked teda nechapem, vsak z DB a pridavkov asi platis vydavky na deti, tak je jedno, komu to ide do vyplaty. U nas pobera manzel, cele mi to preposiela, ja to posielam dalej na investovanie. Ked budem robit, prepisem to na seba. Inak ja nechapem toto zmyslanie este v tejto dobe, ja zarabam cca 3x viac ako manzel, toto keby mi robil, tak neviem veru.

autor
15. feb 2023

@maranta_leuconeura Mozno máš pravdu že sa cíti menejcenny, neviem

lauriik
15. feb 2023

Podla toho co tu pises tak vobec nezijete ako rodina. 🤷🏼‍♀️ Moje auto, jeho auto, moje peniaze, jeho peniaze,...
Ja by som tie peniaze dala do spolocnych akoze navyse. Cize kazdy da napriklad 1000€ z vyplaty + tych 300€. A kupujte z toho aj veci pre deti. Ne ze ty platis detom a on to ma pre seba 🤦🏼‍♀️

autor
15. feb 2023

@lauriik Príklad auto sme mali ešte za slobodna. A nechali sme každý svoj keďže manžel robil v jednej firme ja úplne inde tak každý sme chodili zvlášť na svojom aute do práce. Účet takisto sme mali každý svoj, to že sme sa zobrali ešte neznamená že zrušim môj a budeme mať peniaze len na jeho účte. Na platby každý si dáme cca 400 eur a zaplatíme povinné platby. Ostatné ostane pre nás.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lujza123
15. feb 2023

No ved aj je menejcenny podľa mňa. O deti sa nestara, nič im nekupuje, v domácnosti nepohne prstom, živi akurát sám seba - svoju polku platieb a ešte sa uráža ze sa žene darí.

luccija
15. feb 2023

@lujza123 a robí na smeny a chce stále oddychovať aj, keď má voľno aj to tu autorka písala.Varit nebude, s deťmi vydrží chvíľu...

ahhola
15. feb 2023

V 80.rokoch mamča doniesla 2000 Kčs, tata 3000, z toho dostal 300 na marsky a ostatné spravovala mať. Mala filozofiu uživiť nás zo záhrady a z dvora, co sa hej viac menej darilo a dnes sa smejeme, ze z 5 000 uložila 6 000 na vkladnú knižku.
S výplatou na ruku sa mi zdá, bol lepší prehľad. S touto demokraciou-platby na polovicu a zvyšok si kazdy mina sam... 🙆‍♀️

katarinka89
15. feb 2023

Ze tie prachy idú predsa do 1 hrnca....načo takto rozdeľovať a porovnávať. Sú to spoločne peniaze

katarinka89
15. feb 2023

@sissy27 🤣

petedea
16. feb 2023

Navrhujem, aby si svojmu manzelovi poradila, aby sa co najrychlejsie rozbehol, oproti nejakemu betonovemu muru a v plnej rychlosti, do neho jebol hlavou, aby sa mu v nej rozjasnilo.
Pripadne, ho poriadne prefackaj, lebo je ako male tupe decko a nech sa laskavo zacne spravat, ako dospely clovek.

katus226
16. feb 2023

S nim by som ani spolocny účet nechcela. Sprava sa ako decko na pieskovisku, bohvie, co by s peniazmi na spoločnom ucte z trucu urobil.

autor
16. feb 2023

Teraz ma možno ukamenujete no ja nechcem spoločný účet, chcem mať niečo našetrené sama pre seba keby niečo. Človek nikdy nevie čo sa stane do budúcna, treba myslieť aj na zadné vrátka.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
danielinaa
16. feb 2023

@syslik81 hej, a on ked poberal ten bonus preco ho nedaval do spolocnej kasy ale si ho nechaval? Ani ona neni teraz povinna ho tam davat.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
maranta_leuconeura
16. feb 2023

@mamula20 to vobec nie je o spolocnom ucte. My mame ucty rozdelene, kazdy ma svoju cast vydavkov ktoru plati a nezatazuje tym druheho a zvysok sa plati podla okolnosti, niekedy jeden, niekedy druhy, vacsie veci sa dohodneme, kto, alebo sa zlozime (vobec nie presne na polovicu). Nemam pocit ze by sme kvoli tomu mali horsie manzelstvo, neverili si alebo si nepomahali.

autor
16. feb 2023

@mamula20 Sme už 10 rokov manželia a s účtami nechceme zmenu. Mám zlú skúsenosť keď majú manželia spoločný účet. Rodičia tak mali a otec prepil všetky spoločné peniaze potom sme nemali na jedlo. To bol iba jeden príklad. Ja som za aby každý mal zvlášť účet. Ako píše
@maranta_leuconeura každý platíme svoju časť výdavkov a ostatné podľa svojho uváženia.

lauriik
16. feb 2023

@autorka my sme malo tiez auto kazdy svoje na zaciatku. Medzi tym sme ich par krat menili. Ale vyjadrujeme sa o nic ako o cervenom a ciernom. Nie tvoje a moje. A kazdy jazdi na oboch, podla potreby. A tiez mame rozdelene ucty ale proste tie peniaze su aj tak transparentne a prelievaju sa z uctu na ucet. Moj muz vie kolko mam nasetrene, ake mam investicie a ja o nom tiez. Tak nejako to spravujeme spolu. Ty mi prides, ze uz si tak na pol kroku von zo vztahu a aby nebolo tazke delenie a odchadzanie tak radsej zadne vratka a vsetko dopredu predelene.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
olusik112
16. feb 2023

Čodak!!!! Nie aby sa tešil. Takých ľudí neznašam závidia druhému aj nos medzi očami. Fuj!!!

paulinoocka
16. feb 2023

Tak trocha nechápem ako o čo mu ide. Veď by mal byť rád, že sa ti tak darí šporiť. A peniaze, nechápem, on berie, že má svoje peniaze a ty svoje? Nemáte spoločné financie?

jennky13
16. feb 2023

cele mi prijde velmi divne. Vy ste ako jednotlivci zili kazdy za seba. Kazdy mal svoje auto, svoj ucet. Ked ste sa stali manzelmi, tak ste zostali znova kazdy za seba, len prispievate na spolocnu domacnost. Nestali ste sa rodinou. Je predsa jedno, kto co pobera, je to nase spolocne. My mame tiez dva ucty, ale peniaze na nich su nase spolocne, nikdy sme nerozmyslali uz JA a ON, ale stali sme sa MY. Mame rozdelene kto co plati - manzel vsetky poplatky a ucty a ja zase vydavky spojene s detmi. Ale kludne si peniaze na uctoch presuvame ked ten druhy potrebuje a ani ja a ani moj manzel nikdy nekritizuje ked si ten druhy kupi nieco sam pre seba len tak pre radost.
Nemate problen s tym, ze ti manzel zavidi peniaze, ale s tym, ze ste sa nikdy nestali MY, ale kazdy kopete len za svoje farby ☹

ropucha6
16. feb 2023

Ja ta neukamenujem, tiez nevidim zmysel v jednom ucte. Problem nastava, ak si kazdy skrabe na vlastnom piesocku.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
olusik112
16. feb 2023

Ale tak len mimo reči čo tým mysliš "v prípade keby niečo" v prípade že sa dozvedieť? To ti ale nepoože že si to ukladaš na učet. Aj ten si po rozvode rozdelíte. Musela by si prachy tlačit do ponožky.

jaroe
16. feb 2023

Ak hospodarite ako píšeš, každý zo svojho a teda kto zarobí viac, aj si viac "urve " pre seba, bolo by spravodlivé bonus aj prídavky deliť na polovicu na

autor
16. feb 2023

Nevidím do budúcna, myslím si že je dobré šetriť si do budúcna keby niečo. Môže jeden z nás ostať bez roboty teda bez príjmu alebo niečo sa stať nehoda nebodaj úmrtie. Alebo sa rozvedieme je dobré mať nasetrene niečo pre prípad núdze.