Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu
Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂
@adri266 a preco nepises poriadne.....ze ten styl akym to rpejavy je asi cudny (len neviem presne, nebola som pri tom, ty ano?)...ak to tak bolo, tak nic moc.....a sorry, tak som myslela, ze riesime ak dovod spravania.....
lebo tu zjavne nejde o tazke kosti, ak dotycna mala 53kg....( a manzel bol na to zvyknuty) a sama priznala, ze sa nehybe.....
inak suhlasim, ze je vaha a vaha, alebo choroba a pod., ale tu co ja viem.....ak som cely zivot zvyknuta na stihleho muza a zrazu by mal o 20kg viac....tak si to vsimnem, ty nie?......ano, druha vec, je ten styl...zdut sa.....smiesne...ale co ak nevedel ako jej to ma povedat, rpave z dovodu, ze ona zacne takto hystercit...?......my tu envieme, preco ten muz tak kona, ale bum...rovno ej debil...mozno aj je.....ale cudne, ze to zsitila po tolkych rokoch lasky...hmmmm
@adri266 oprava...necitas....nie nepises 😉
@sorciera24 k tomu poslednemu, hovori sa, ze posledna slamka...manzel moze frflat od svadby, zo zaciatku sa Ti to moze stat mile, neskor to zacnej ignorovat, ale ked to pocuvas 20 rokov, raz sa stane, ze vybuchnes a povies si, ze dost...
k tomu predtym, neviem, ako Ty, ja som vydata, s manzelom sme si slubili, ze v dobrom, aj zlom...snad som tym vyjadrila vsetko. Ale to neznamena, ze sa budem obzierat, opijat do nemoty, a brat drogy, atd...
Dalsia vec, *neboli sme pri tom*. Myslis, ze autorka ma tendencie veci vymyslat, prekrucat? Ano, casto tu citam pribehy, ktore su na 100% vymyslene, ale prave tento problem je tu casto spominany.
@sunshinee Skopíruj svoj príspevok a pošli mu ho emailom – najmä tú časť s dvoma zamestnaniami, bez výčitiek, s otázkou ako sa máš cítiť keď sa k Tebe takto správa. On sa možno reštartuje, uvedomí si čo je dôležité, kúpi kyticu kvetov...chlapov treba usmerňovať, oni nie sú takí dokonalí ako my ženy. Keby oni mali rodiť a vychovávať budúce generácie – dávno by sme vymreli. Že Y chromozóm? Ha, no určite! To je len obyčajný X chromozóm, ktorému chýba jedna noha! Preto im všetkým niečo chýba 🙂 . Chlap je síce hlava rodiny, ale žena ten krk, čo s ňou hýbe 😉 .
Vies co ja si myslim ze ide o nieco ine nie o nadvahu. Ked je takyto zrazu a ze sa prestane s tebou bavit je to cudne. Aj by som rozmyslala ci nema niekoho v obzore. A teda je dost nechutne podat to takymto sposobom. Inak moj muz minule zahlasil ze si nevie predstavit co by robil keby priberiem 20 kil ze uz by som ho asi nepritahovala. No.. osobne sa mu velmi necudujem mam teraz 50 kil, ziadne diety a 70 som nemala ani tehotna. Ale urcite by mi to nepodal takymto sposobom .
Napriek tomu ze si myslim ze aj muzi aj zeny maju "pravo" chciet aby sa ich partner radikalne po svadbe nezmenil, myslim ze tvoje schudnutie by vas problem neriesilo. Drzim palce aby ste to vyriesili najlepsie ako sa da.
@adri266 neviem, moj muz nikdy nefrflal....mne by sa to teda ani na zac. nezdalo mile, nieto po 13rokoch, co sme spolu...asi tak...
nemyslim, ze si vymysla, len zeny, aby dosiahli prave to pomyselne pritakanie, ze vlastne oni maju pravdu, tak si vety trosku prisposobia....cize preto neviem ako to v skutocnosti bolo.....ako vsetko tu...to vedia len oni dvaja.....
inak, nikde nempisala, ze ju manzel prestal milovat....on ju podla mna aj lubi dalej, len kleslo trochu na jej atraktivite......a to je rozdiel......to je ako ekby si neoholila nohy.....tak manzel by asi nepretal lubit kvoli tomu, ale moc atraktivne by to pre neho nebolo, ci?
a ak zijete s muzmi, tak viete, ze muz vnima viac vizualne, kdezto my zeny nam aj po rokoch staci to, emocionalne vo vnutri......
ale poravdu, aj ja by som lubila muza, keby pribral 25kg napr., ale na atraktivite by to cast stratilo...... (aspon teda, ekd si predstavim svojho, lebo zas tu budete spominat vahu.....ze kazdy ma inu...aj ked zas len envieme ako dotycna vyzera....)
inak citajme uvodny prispevok...12rokov....vsetko klapalo....v zavere prispevku.....uz okrem spominaneho problemu, je uz aj agresivyn, ofrflany......a neviem aky...len aby bolo ajsne, ze nech pritakaju, ze je debil.....ale 12rokov vsetko klapalo....fakt?...toto mi nesedi a neverim tomu....ak nieco tolko klape, tak k tomuto by nedoslo....alebo je fakt debil, ale potom to isto neklapalo;)
Mozno niekoho stretol prave teraz, niekoho kto sa mu zapacil a zacal vlastnu zenu porovnavat s touto osobou alebo ma novu kolegynu ktora mu padla do oka. Mohlo sa nieco stat len nedavno.
Ved veci sa mozu zmenit zo dna na den.
Precitala som si prvu stranku komentarov a myslim ze kocky ti radia velmi dobre! Chce to z tvojej strany radikalnu zmenu (nemyslim len vo vahe, ale v spravani). Este bude velmi prekvapeny ked zrazu "zdvihnes zadok", a nebudes doma vzdy ked on si mysli, nebude vzdy oprate upratane navarene, ale ty budes vyzerat tip top. Len potom aby zrazu tebe nezacali vadit na nom iste veci, akoze napriklad nevyzera prilis atraktivne, alebo je casto oprskly ci sedi velmi casto na zadku. Bud silna😉. Drzim palce...
@sorciera24 ja vôbec nie som ješitná, práve naopak a už vôbec som nezakladala túto diskusiu preto, aby mi tu dievčatá hladklai ublížené ego. Absolútne nie. Ja som len chcela počuť vaše názory, či takto povedať manželke, že má schudnúť, je normálne medzi inteligentnými ľuďmi, prestať sa z minúty na minútu so mnou baviť a ešte mi aj povedať, že ma bude ľúbiť, keď budem chudá. Nepísala som, že je agresívny a podráždený preto, aby ma tu všetci ľutovali, ja nepotrebujem žiadnu ľútosť, som sebestačná, sebavedomá a ctižiadostivá žena, žiadna chudera, ktorá chodí na verejné fóra hľadať pochopenie. Normálne, racionálne som chcela počuť nezainteresované názory, možno aj podobné skúsenosti. Ja nehľadám riešenie svojho problému, ja už viem, ako to budem riešiť. To, že som napísala, že 12 rokov všetko klapalo - neznamená to, že všetko bolo ideálne, nechcem zachádzať do detailov, lebo si chcem uchrániť anonymitu, mali sme problémy, všetky pramenili z manželových komplexov, ale to som sa naučila akceptovať a neriešila som to. V poslednom čase sa to však zhoršuje, nikdy nebol na deti taký podráždený, ako teraz. Všetko, čo som tu napísala, je pravda, nemám dôvod si vymýšľať.
@peneloppe mozno....nevieme...
@sunshinee ak si sebestacna, tak vies co ams robit...a ak mate aj ine problemy, tak ich rieste, my ich nevidime, nam si popisala len tento a to, ze to klapalo.....pre nas tu je to velmi obsirne...chapem, ej to forum, nie vsetko sa da popisat....chcela si pocut nazory.....bolo jasne, ze budu rozne...len ty vies, co mas doma a co si mala...porozmyslaj nad nim, nad sebou, and vasim vztahom.....skor ako zabalis, odporucam kominunikaciu, ak uz prebehla....tak vies, ako dalej.....
a ak sa to zhorsuje len v poslednom case, moze to byt tak, ako pisala
@peneloppe ...mozno len niekoho stretol, nemusi hned podvadzat, ale zacal porovnavat.....
Ja si nemyslim ze podvadza, len porovnava a co mu doteraz nevadilo, si zacal viac vsimat. Ved na tom nie je nic zle ze chlap sa chce pysit svojou zenou a chce aby vyzerala co najlepsie ale povedat jej to inym sposobom a hlavne ked bol cele roky ticho a akoze happy tak zrazu takto vyvalit na zenu ze sa za nu hanbi, no mna by normalne rozplakal. ☹
@peneloppe suhlasim
@synak to bola čo za hlášku, že kujeme pikle!!!! tak ona mu porodí dve deti, robí slúžku, upratovačku, kuchárku, má dve zamestnania, lebo chudáčik nie je schopný ani poriadne zrobiť a on je povie, že je tučná?! možno keby mala trošku viac času na seba, aby "milorda" nemusela obsluhovať a starať sa o jeho potreby, tak by bola ako modelka. myslím, že ako matka jeho detí by si zaslúžila trošku viac úcty. baby, toto je fakt už vrchol!!!!!!!!
Kocky.. Ja suhlasim s tym, co bolo mapisane na zaciatku... Zrusit druhu pracu, alebo len obmedzit a 2-3x tyzdenne si ist trebars zabehnut ma polhodku... Zakladatelka temy sama pise ze pomaly kila idu dole a to je predsa ten spravny sposob chudnutia, pomaly, aby vysledok aj vydrzal... Prave preto je divne, ze aj ked pomaly ale isto chudne, tak zrazu sa muz za nu zacne hanbit a este tak nekonzistentne, asi len vtedy, ked ma prave prazdne tam dole.
A inak je vazne pravda, ze sa na cvicenie treba prekonat, aj ked je clovek unaveny, po cviceni sa budes citit fantasticky 🙂 Hlavne vedz, ze to robis pre seba a nie preto, ze hnup Ti povedal take necitlive veci a ze je to len pokracovanie a dalsi krok v Tvojom uz zapocatom a pekne pomaly postupujucom chudnuti 🙂
Videli ste niekedy tych morbidne obeznych v americkych show, maju deti a partnerov, ktori im nikdy nepovedali, ze im je z nich zle, miluju ich a boja sa o nich, ze na prezieranie umru.. A tu mame zenu, ktora dve tehotenstva prelezala, jasne ze sa to odrazi na postave, a jej muz bez servitky treskne taku hnusnost a este aj opakovane, no fuj!!!
Tak dnesna prehnana kultura tela podporena uplne nezdravym trendov vychrtnutych anoreticiek, alebo tinageriek oblecenych ako zrele zeny, ktore prirodzene este nemaju vyninute "ani cici ani rici"
v kombinacii s tym ze muz ma zrejme krizu stredneho veku a zacinaju sa mu zapalovat lytka a obzera mladsie
tym ze je zrejme na lolity
a v kombinacii ze je zrejme malo taktny (dipomaticky, inak povedane grobian) a malo ta lubi (svadobne "v dobrom aj zlom" nedovoluje hambit sa za partnera, ak bolo prednesene uprimne)
sposobuje tento stav. Suma sumarum to co tu uz zaznelo, zacat sa o seba starat na ukor starostlivosti o domacnost (vydrzi aj neupratana), zrusit druhu pracu a fakt sa venovat sebe a detom, je v danej situacii jedine rozumne riesenie. Mozno nezaberie, ale budes aspon vidiet ci mu nazaoj slo o to co vravi alebo za tym bolo este nieco ine (co predpokladam).
@peneloppe áno, to je pravda, že veľmi záleží na spôsobe, akým sa veci povedia, alebo urobia. Ja nemôžem vedieť, čo konkrétne tento manžel pre manželku robí, alebo nerobí, ale myslela som to skôr všeobecne, lebo toto je dosť bežná fráza - nerob to preňho, rob to pre seba. Akoby bola hanba urobiť niečo pre svojho manžela. Aký je rozdiel v tom, že si dám večer peknú košielku, alebo cez deň pekné šaty, aby som sa mu páčila a to, že si dám pozor na postavu, alebo prípadne schudnem, ak viem, že ho to priťahuje viac.
@adri266 ľudia často prestanú komunikovať, ak majú nejaký problém a nevedia ako ho vykomunikovať a holt chlapi nie sú takí excelentní v komunikácii ako ženy, zvlášť, ak sa jedná o také delikátne témy. A keď to z neho páčila, tak to z neho asi vypadlo...od náslia to má hodne ďaleko, aj keď ozaj ťažko posúdiť, no všetko, čo vieš, je len na základe reportáže od urazenej ženy. Ktovie ako to vníma on. Čo sa týka postavy a váhy, tak autorka píše, že má útle plecia a chudú tvár, široké boky a silné stehná, teda typ postavy hruška. Tie nemávajú ťažké kosti. A je to z môjho pohľadu najženskejší a najkrajší tvar ženskej postavy, ale bohužiaľ ak priberá, tak aj veľmi neproporčný. Za seba poviem, že mne sa s kilami navyše nepáči tiež. Opticky veľmi skracuje nohy a vplýva aj na spôsob chôdze. Chápem, že sa to môže niektorým mužom nepáčiť.
@adri266 nemyslím, že úmyselne prekrúca. Iba podáva svoju verziu príbehu. Možno by prekvapilo, ako veľmi odlišne by znela jeho verzia tej istej story. Asi len na to poukázala @sorciera24 a to je fakt, na ktorý tu ženy permanentne zabúdajú a hneď sú pripravené do boja 😎
@adri266 ja by som s takým spôsobom mala problém tiež, ale keď dáš na bok urazené ego (lebo nič iné to nie je, čo tak bolí, keď nás kritizujú), tak potom sa dá chápať aj jeho pohľad. Ale tak tu dostala požehnanie, všetko u nej je ok, ona je hrdinka, ktorá rodila deti a ten debil, idiot atď. A rovno sa hádam ide rozvádzať. Ja mám iný názor. Každý jeden vzťah, kde nie je násilie, drogy a podobné extrémy, stojí za záchranu, ak sú v ňom deti a ak je vôľa na oboch stranách.
mnohi tu este kydate na tuto zenu...ja si neviem predstavit, ze by mi muz takymto sposobom ako jej povedal, ze je tucna, hnusna a tak, to by ma teda vobec nemotivovalo k cviceniu, duplom nie, ked doma s nicim nepomoze a ona musi vsetko robit okolo deti, domacnosti, este ma druhu robotu!!! Tak nech on tiez pohne ritou a nieco spravi!!! a nech teda postrazi deti, uci sa s nimi a podobne, aby ona mohla vecer vobec niekam ist si zabehat alebo zacvicit. Ja mam 21 mesacne dieta a druhe na ceste a spavat chodi maly o osmej az pol 9 vecer a to som rada, ze veci narvem do umyvacky, ze sa osprchujem a umyjem vlasy, na chvilu si s muzom sadneme a pokecame alebo kukneme nieco, zvycajne dame serial nejaky a ideme spat. A to sa maly este stale budi, pribudne mimco a to ma zena byt oddychnuta, skakat este aj muzovi okolo zadku a este je ju schopny kritizovat?
Chlap sa chova ako hnup a grobian a okolie povie zene, nech da bokom svoje urazene ego, nech sa neschovava za taku somarinu ako vynosenie a porodenie dvoch deti za extra komplikovanych ooolnosti, ale nech pekne po obriadeni rodiny, domacnosti este leti makat na telicku, aby panko mohol byt spokojny a nemusel sa hanbit za to, ze sa zivot ich dvoch deti podpisal na jej tele... Wow

@adri266 absolútny súhlas, váha a váha je rozdiel, svaly sú ťažšie ako tuk, žena s výškou 170 môže vyzerať veľmi štíhla aj s váhou 68kg, ak cvičí, naopak tá, ktorá má 62, ale kopa z toho je tuk, pôsobí ako bacuľka.