icon

Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu

sunshinee
28. aug 2015

Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂

sorciera24
29. aug 2015

@sunshinee nie je to v poriadku,a le podla mna by sa kazdej jednej dotklo aj jemnejsie naznacenie, ze by mala schudnut...ruku na srdce, nie je to tak?...ak u teba nie, tak aky sposob by sa ta ze vobec nedotkol.....len pre zaujimavost..... aha, uz citam....to fakt, keby ti povedal tak, tak by sa ta to voebc nedotklo?.....

adri266
29. aug 2015

@sunshinee normalne to nie je, ale ani na rozvod. Skor by som porozmyslala nad tym jeho dalsich chovanim - strata komunikacie, agresivita a nervozita.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sunshinee
autor
29. aug 2015

@monca1111 moj muz ma v zivote ma za nic nepochvalil, nepovzbudil, nedal najavo, ze je so mnou stastny, nie je schopny ani obed pochvalit, ale to, co mu vadi, to na mna vychrli na plnu hubu. O tom nie je stabilny vztah. Na mna taketo primitivne "nastrasenia" neplatia, nie som nejaka soplana.

stromberg
29. aug 2015

Či pánička.. tak povedal to otvorene.. síce trošku drsnejšie ale otvorene.. určite to na rozvod nie je,toto sa dá riešiť..🙂 deti sú už väčšie a ked muž chce tak mu nechajte deti na starosti a choďte si zabehať alebo do fitka..🙂 prídete si pri tom sebavedomejšia aj vy a aj manžel bude spokojný..🙂 vždy sa dá nájsť riešenie..🙂 a k tej agresivite k deťom..treba sa rozprávať.. držím palce 🙂

apb
29. aug 2015

@sunshinee Nemoze to byt tym, ze ti to nedokazal inac povedat, lebo napr. v minulosti ti nieco povedal slusne a zle to dopadlo?

Uprimne, keby ti povedal sposobom, ktory si napisala, nebola by si rovnako vytocna, resp. nehovorila by si zase, ze preco nemoze byt k tebe uprimny a priamy a musi chodit okolo horucej kase? 🙂

sunshinee
autor
29. aug 2015

@sorciera24 myslim, ze nie, ved sama si to uvedomujem.Prave by som mala pocit, ze mu na mne zalezi. Teraz akurat viem, ze mi chcel ublizit.

apb
29. aug 2015

@stromberg Presne, pride mi to ako problem v zajomnej komunikacii a vyjadrovani svojich pocitov

sorciera24
29. aug 2015

@sunshinee no, tak to nebude asi problem poslednych tyzdnov, ako si tu spominala, ze sa zmenil...hlavne, ze to 12 rokov klapalo.....no, nikdy ta nepodporil, nepochvalil...takze ajsne, neklapalo....obaja amte problem......treba si ho priznat a riesit spolocne, nie tu...inak ho nikdy nevyriesite...ak nemas zaujem, neries a rozved sa....mas pravdu 😒

oldman50plus
29. aug 2015

@sunshinee Tak ja vidím problém v tom že ťa nikdy nepochváli a nepodporí, nie v jednorázovom výbuchu nech by ti aj povedal že si ako jumbo jet. Ale zase pokiaľ nie je úplný magor tak toto by psychologička mala odstrániť raz dva. On len asi nikdy nemal príklad správneho chovania. A ty ho chváliš a jeho to netrkne?

sunshinee
autor
29. aug 2015

@oldman50plus netrkne. Nikdy.

Zachadza to tu uz do utokov, nechapem preco...

oldman50plus
29. aug 2015

@sunshinee Tak potom je emocionálne natvrdlejší, to chudí chlapi častejšie bývajú 😀
Toto by ale psychoterapia mala ľahko odstrániť, len ho tam musíš dostať. Ak ho tam dostaneš a je len tento problém je prakticky vyhraté..

monca1111
29. aug 2015

@sunshinee tak to potom nemáš ani o čom váhať, len aby sa deti vedeli prispôsobiť situácii, to je jasné 🙂

sunshinee
autor
29. aug 2015

@oldman50plus pred rokom som mu vybavila perfektnu psychologicku. Bol tam 3x, na to zahlasil, ze je to strata casu a bolo po terapii.

apb
29. aug 2015

@sunshinee Tak ho zacni aj ty trochu komandovat 🙂 Mam cvicit? Ok, prestanem robit toto, ty budes robit namiesto mna to a zacnes chodit ku psychologicke. Zaujem? problem vyrieseny. Nezaujem, dovidenia

jhalena
29. aug 2015

@sunshinee Trosku dlhy blog, ale precitaj si ho. Mozno by pomohlo, keby si ho skor precital tvoj manzel.
https://dennikn.sk/blog/10-rad-ako-sa-nerozvies...

aristka
29. aug 2015

@sorciera24 fakt sorry ,ale prispevkom si zabila ...vačšina kočiek ,ktore sa vydavaju nemaju este ani tridsat rokov ,do tohto veku je metabolizmus rychly ,dobre spaluje ..ľahsie sa aj chudne ....vekom tj po tridsiadke ,sa metabolizmus riadne spomaluje a to doslovne a tuky sa spaluju omnoho pomalsie ,takze aj chudnutie je omnoho tazsie ,nehovoriac zena zacne priberat aj z jrdneho rozka denne ,co predtym nebolo....a pridajme k tomu zdedenu genetiku a je to uplne v prdely ....aj tu co sa kocky chvalia ,bud ide o dievky okolo 20rokov s jednym dietatom ...to su tie napisy ,,ked to ide ,tak to ide.....alebo co som si vsimla ,su kocky ,ktore su na sacharidovych vlnach nonstop....to ,ze skoncia s osteoporozou este pred prichodom menopauzy je druha vec..inak by som chcela vidiet ako tie kocky robia niekde za pasom alebo funguju okolo domu s dvoch troch deti....a mozno este dve zamestnania ako tu zadavajuca....takze fakt s prispevkom si trochu mimo a bud stastna ,ze bud mas dobru genetiku alebo mas cas chodit do fitnes ,asi nemas dve prace a v praci mozes kezde dve hodky jest salatik ....inak poznam jednu atletku ,ktora sa tomu venovala profesionalne a predstav si ,ze sa blizila k urcitemu veku a aj napriek sportovaniu a strave ,kedze nebola len na sacharidovych vlnach ,ale zdravej strave ,pribrala az bol nutny zasah odbornikmia sama povedala ,ze bohuzial roky nezastavi a asi ta genetika bola smerom plnsich tvarov .....a keby so mnou takto jednal manzel ako zo zadavatelkou ,tak ho ogrcam ....a este pridam tristvrte ortopedickych operacii alebo zadahov su sportovci ,fitnes a aerobic ,ktori si total odzubuju klby ,kolena a clenky....

maria1989
29. aug 2015

@aristka 100 bodov

apb
29. aug 2015

@aristka Myslis to tak, ze treba sa zmierit s tym, ze kazdy clovek raz priberie a radsej sediet rovno na zadku a nesportovat?

aristka
29. aug 2015

@apb ja som za to vsetko z rozumom ,bohuzial tato vlna ,co sa aj na mk prezentuje je chora ,ale ortopedi sa tomu tesia.....

apb
29. aug 2015

@aristka Aku vlnu mas presne na mysli? Pretoze ak niekto ide 3x do tyzdna do fitka, urcite sa tym nenici.
Na MK mam skor pocit, ze je vlna, pracujeme a starame sa od rana do vecera, pekne sme boli predtym, nez sme sa vydali, teraz uz je to jedno, nech si manzelia na to zvyknu. Zdravotne problemy vidim skor z nadvahy ako z rekreacneho sportu, vid spominane fitko

aristka
29. aug 2015

@apb ak chcem byt zdrava fitko nepotrebujem a ano je to nicenie klbov ,radsej ist kazdy den vecer pokopkat do zahrady alebo na rychlejsiu prechadzke po cerstvom vzduchu ,len z toho nebudu tehlicky na bruchu ,ktore su na zene az nechutne.....inak podla fotiek nemam pocit ,ze su tu spatne zeny a neupravene ...a to ,ze nie sme ako 20tky ...no starneme s graciou aj s nejakym kileckom navysse....

apb
29. aug 2015

@aristka Tehlicky na bruchu nesuvisia s fitkom, ale s nizkym telesnym tukom. Kazdy ma ideal krasy a vie si stanovit az kam sa chce vypracovat. Urcite je vidiet krajsie baby vo fitku ako tie na gauci.

S tymi tehlickami prehanas, kedze ich ma na bruchu minum zien a je tiez rozdiel mat vypracovane pekne zenske brusko ako mat tehly na bruchu.

maria1989
29. aug 2015

@apb sacharidové vlny myslela 🙂

stardust
29. aug 2015

urcite nie je pekne spravat sa zle k ludom s vyssim obsahom tuku.

apb
29. aug 2015

@stardust Presne ako tak isto, ako nie je pekne, ked nejaka leniva zena nazve zenu z fitka vesiak na saty, anorekticka a podobne, len za to, ze jej starostlivost o svaju krasu nekonci ruzom na pery 😉

aristka
29. aug 2015

@apb mna nemusis poucovat co s cim suvisi ,hore som vsetko popisala jasne a fakta nepustia ,ak je tvoja priorita mat ploche brusko prosim ,u niektorych po sekciach alebo viac tehotenstvach to nepojde ani s fitkom ani vlnami ,jedine abdominoplastikou a brusaky sa daju robit hocikde a namiesto fitka si raz za mesiac zaplatim welnes pobyt ,masaze s manzelom a bez deti ......postava nie je vsetko a nie je vobec zrkadlom zdraveho ci nezdraveho stylu ....vinimkou morbidnej obezity a to tiez viem o com hovorim....

bambibam
29. aug 2015

neviem aké vysoké je chcenie Tvojeho manžela , ale môže sa na všetkom podielať doma s Tebou , a potom navečer spolu vyrazte plávať ? ,behať? , na bicykel ? , proste niečo aktívne. 2-3 x do týždňa. Ja som raz mala "svoje" dni a mm som čistila žalúdok za tlak ,postavu, jedlo ....čo do neho vošlo . Skončilo to dohodou ,že budeme behať . On už pol roka behá na večer hodinku , ja som vydržala 3 mesiace a teraz idem plávať . Mňa behanie nebaví a vo vode mám pocit ,že sa menej potím 🙂 mám 70kg a za pol roka som schudla 7 kg . Nieje to veľa ,ale mám dobrý pocit ,že niečo pre seba robím a to keď niekomu poviem ,že to nerobím len pre seba a svoje zdravie ,ale na podporu muža ,aby nestratil chuť ,tiež sa na mňa dívajú s úžasom. Tiež ma muž upodozrieval ,že mám iného ,ale nakoniec láska a zdravý rozum zvíťazili a doma sme si domáce práce rozdelili a ide to .

aristka
29. aug 2015

@apb o ja som leniva zena .....ty ma poznas ,ja mam zjavne viac odzite a ovladam aj nasledky ....

alaguema
29. aug 2015

@stardust prepáč, ale práve som si opľula monitor 😀 Ľudia s vyšším obsahom tuku 😀 Ach...nemôžem občas z tých hlášok tu.. 😎 Človek nie je jogurt. Má pomer tuku v tele. Nie obsah 😉