icon

Manžel si nárokuje na nehnuteľnosť

di228
7. aug 2022

Ahojte, aky je Vas nazor na situaciu? Hypo som si brala po roku, ako som nastupila do roboty, vtedy bol mm len frajer. Byt mam uz 9 rokov cca, žijeme tu spolu 6 rokov, odkedy prislo prve dieta. V poslednej dobe moj muz stale odomna žiada, aby vystupoval aj on ako majiteľ bytu. Ze tu nema ziadne prava, ze ked sa mi nebude pacit, mozem ho kedykolvek vyhodit a podobne…do bytu extra neinvestoval. Ja som ho zariadila, zaplatila rekonštrukciu kupelky…prispieva mi na domacnost smiešnou ciastkou, ktora je vo výške hypo, teda tvrdí ze on plati hypo, i ked vydavky rodiny su 4 násobne vyssie. Mne sa nechce riesit zmenu spolumajiteľa na tomto byte. Pokial by sme nasli nieco vacsie, neváham a Predam ho a dam peniaze do noveho, ktory uz bude spolocny…ako to vidite vy?

tykat
7. aug 2022

@jonki ...no pri hypo a muzovom SZCO by banka s rozdelenim BSM asi nesuhlasila, museli by mat rozdelenu hypo (teoretizujem) cize on by musel splnit podmienky aby ju dostal a kazdy by musel platit svoju cast. Komplikovane...podla mna keby aj manzelka chcela dat cast bytu na manzela SZCO tak by velmi rychlo narazili.

ursula22
7. aug 2022

@di228 a videla si ´jeho bu, ked si odkladá tak veľa na podnikanie? Neverím tomu, že si odkladá na podnikanie, odkladá si sám pre seba, alebo ich míňa po svojom. (kávičky, obedíky, kamoši)

nelka93
7. aug 2022

@lienka.7 si aj málo povedala, byty v BA predpokladám, že má trojizbak stoja aj 300000

lienka.7
7. aug 2022

@nelka93 záleží od toho kde a aky. Ale ano, hodnota je určite teraz 2-nasobna minimalne. Ako som napísala, v žiadnom prípade na LV.
Neinvestoval nic, neplati poriadne ani teraz a to ma ešte v pripade rozvodu narok na polku splátok. Cize v podstate tam je úplne zadarmo.
@di228 mozes mi povedať, načo ti je taky chlap? Na sex? (Prepac za sarkazmus, ale fakt toto nepochopim).

jonki
7. aug 2022

@lienka.7 150 tis? Po tom idu 1,5 max 2izb (40 rocne )byty v KE.

di228
autor
7. aug 2022

Fu, celkom sa to tu rozprúdilo. Zacnem odpovedat.
Jeho bu mam k dispozicii, osobny aj podnikateľsky, na par klikov, tie peniaze tam naozaj su. Na osobnú spotrebu minie mozno 150€ mesacne. Keby som potrebovala peniaze, posle mi. Nepotrebujem a nepytam, nepošle.
Nie je to nejaky hajzlik, ani vychcanec, ma rad mna aj deti. Asi som ho zle naucila, ze som sebestačná a dokazem hospodáriť. Staram sa o vela veci v domacnosti.
Ano ako szco ručí za celým svojim majetkom. Jeho podnikateľská činnosť je vsak nerizikova. Nechcem to viac rozvijat..
Mne nešlo ani o to, kolko mi dava, viem kam ide ten zvysok a nie som v kríze, aby som ho nutne potrebovala, ale Ano, zacala som sa zamýšľať aj nad tym, ze by mal prispievať 1/2. Vsade by ho byvanie stalo viac, tu ma aj navarene, vyprate on aj jeho deti.
Manželstvo som uzavrela z lásky a nie z vidiny nadobudnutia nejakych majetkov. Ak by som ja bývala v jeho byte, bola by som rada, ze ho zabezpečil, ked bol mlady, ze mal dost rozumu a nemusime sa predierat nejakými podnajmami. Absolutne neriesim, ze by som ho mala vyhodit, alebo nieco podobne. Islo mi len o to, ako by ste sa zachovali, keby s niecim takymto prisiel Vas manzel. Ja nevidim dovod menit nieco na lv. Hodnota bytu vzrástla rapídne. Jw to moj manzel, ale v prvom rade myslim na seba a deti.

abbey1
7. aug 2022

@di228 Prosím ťa, a ty si v tom vzťahu spokojná? Veď ho vlastne živia.
Nie, neprepisovala by som na neho časť bytu.

di228
autor
7. aug 2022

@lienka.7 mam male dieta. Slovo sex je pre mna uz dlhsie neznámy pojem 😊

lienka.7
7. aug 2022

@di228 oki, cize na nic 🤣🤣🤣🙈🙈🙈

bosorka2302
7. aug 2022

inak ja som vo vela pripadoch videla ze pokial zena je sebestacna, sa z muzov rokmi stanu zgrlosi, dokonca aj prestanu casom do prace chodit. Takze asi aj prilisna sebestacnost zeny skodi. Kamoskin muz dal vypoved, lebo ze ho to v robote nebavilo, za slobodna robil furt . Tiez jej neprispieva na take veci ako zaclony, koberce, ze to netreba a tak. Pomerne dost sebestacnych zien presne toto riesi

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
7. aug 2022

@zoro9836 myslim ze dotychnych muzov praca nebavila a chodili do nej lebo museli z niecoho zit a ked si nasli sebestacnu partnerku tak uz zrazu videli v tom vykupenie 🙂

marikaan
7. aug 2022

@bosorka2302 presne tak tiež tak mam dve kamošky.
Žena ukaže čo zvladne a chlap sa spolieha že to zvladne furt .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jonki
7. aug 2022

@di228 pekne si to napisala. Chapem ze to moze byt neprijemne ak ho napr jeho ridina/kamosi doťahujú. No zial musi sa s tym vyrovnat. Alebo casom mozete poriesit spolocne byvanie a toto prenajímať.

dilino
7. aug 2022

@di228 nech ťa nenapadne urobiť to že mu polovicu bytu prepíšeš.Mate 3 deti ak by sa niečo stálo polku mu daruješ a rozvedie sa s tebou všetko sa môže stať a bude pýtať polku vyplatiť a nebudeš mať tak ti bude robiť na nervy.Nikdy neurob taku chybu aby si horko nezaplakala.Veľa ženám/chlapom sa tu na MK určite toto stálo nebud naivna môže sa TI to vypomstiť .

aristka
7. aug 2022

@di228 prečo sa nezosobašite a potom vsetko po sobasi bude spolocne .Inak tieto spolunazivania nechapem.

jonki
7. aug 2022

@aristka oni su manzelia

marikaan
7. aug 2022

@zoro9836 skôr sú peniaze spoločné nie ?

aristka
7. aug 2022

@jonki uz som si precitala .

marikaan
7. aug 2022

@aristka sú manželia dva roky

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
aristka
7. aug 2022

@di228 ono na jednej strane ho chapem lebo fakticky ma holu riť i ked vstupom do manzelstva vsetky investicie aj tvoje su vlastne aj jeho investicie do bytu i ked do tvojho ,takže tak s holou riťou by neostal v pripade rozvodu ,ale demotivacia je namieste .Cele to mate zle nadstavene akoby ste nonstop mysleli na zadne dvierka ,ci s peniazmi ,byvaním ,hm.

derdia
7. aug 2022

@di228 inak vies o tom, ze svet jemaly, a ze kludne ta tuniekto moze apoznat a vsetko toto co sa tu pise, dat precitat tvojmumanzelovi? 🤔

stanulienkat
7. aug 2022

Keby napisala toto iste zena v opacnom garde, tak by ste jej partnera zozrali, ze ju nechce napísať na list vlastníctva.
Samozrejme, že ani ja by som ho nenapísala na LV.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@di228
Ja tovjho manzela chapem a preto by ste to mali riesit. A pisat, ze v prvom rade myslis na seba a deti - no to ho dost dava do podradnej ulohy v rodine.
Uz tu niekto pisal - byt dat do prenajmu a kupit si nieco spolocne, co bude vase, kde budete zit ako rodina.

Na list vlastnictva by som ho nedavala ale riesila by som to takymto sposobom.
Kazdopadne, aj keby ti nedal euro - 1/2 splatky ide na neho, kedze ste manzelia, t.j. uz ste rodina a peniaze su spolocne.

Mne by sa vobec nepacilo aby mi daval muz 350 eur pri prijme 2 litre. S tym by som nesuhlasila.

ropucha6
7. aug 2022

@stanulienkat myslim, ze vacsina, co jej tu radi, by reagovala uplne konzistentne aj keby to bolo opacne. Mimochodom, poznam dost kamosiek, co maju takto byty zpred manzelstva a ziadnemu z muzov to nerobilo problem, casom vzdy kupili dalsiu spolocnu nehnutelnost.

fiafia
7. aug 2022

@di228 nečítala som komentáre ale v žiadnom prípade by som neprepisala na neho. To by bolo prísť takto ľahko k x tisicovemu majetku 🤦 a tiež nepredala v žiadnom prípade. Keď chce vlastne tak zobrať hypotéku ako manželia a kúpiť napoly. Byt by som prenajímala a mala ako železnú rezervu a neskôr pre dieťa. Nedaj sa k tomuto dotlačiť, nikdy, nikdy

elizabet173
7. aug 2022

@marca12 prosím ťa, sama dobre vieš, že len časť odpovedí by bola takáto, druhá časť by žene radila, aby kúpili ešte jeden spoločný byt, kde bude na LV aj muž a ten jej môže prenajať.