icon

Manžel si našiel inú

13. nov 2025

Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.

slovakboy
22. nov 2025

@anonym_autor nejde mi do hlavy čo ho môže na vašom vzťahu tak hnevať. Že prestal piť je vážna vec. Má silnú motiváciu. Cíti novú energiu. Niečo väm neklapalo, tvoja vysoka škola to nebude to je len výhovorka. Ona mu asi prejavuje obdiv a úctu. On lenivec a ty si mu to asi vyhadzovala na oči. Samozrejme ho tá nová prejde jak psa motor. Ale nejaký čas to bude trvať.

autor
22. nov 2025

Tvrdí, že s ňou nespal. No neviem teda. Nechce sa mi tomu veriť. Že by sa pre to chcel rozvádzať.

anonym_cd9590
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fed90e Máš pravdu. Dnes na mňa nakričal že tá jeho je odomňa mladšia o 5 rokov. A že ja som dobrá len na to, aby som mu tam upratovala. Že on je tam doma a môže si robiť čo chce.

@anonym_autor toto uz je ponizovanie od manzela

anonym_195890
22. nov 2025

Ja ta nepochopim.Mali ste nefunkcne manželstvo, držala si sa ho napriek tomu ako kliest.Uz davno si mohla byt stastna niekde inde, pred x-rokmi kedy by ho každá rozumná zena ukoncila.Na čo si čakala? To si bola tak naivna, že budete spolu až do smrti?Kolko mas rokov?Vsetko nefunkcne treba ukoncit, kazdeho to skôr či neskôr dobehne.No cim je človek starsi, to znáša ťažšie a aj začiatky su veľmi ťažké.Nestrapnuj sa, že tu kocku vyhľadas.Ked ta chlap nechce, tak to respektuj, keď to nebude táto bude to ina.Uz sa nepodhadzuj, žiaden chlap by nechcel zenu, čo sa mu takto vtiera a robi, čo mu na očiach vidí.Pozviechaj sa a začni zit

karolinakr
22. nov 2025

tiež nechapem, opisala si ho ako najväčšiieho grobiana, potom seba ako bezdomovkyňu, a jedina tvoja starosť je nadať nejakej žene, čo sa ulakomila na tvojho manžela a kludne to mohlo byt naopak, že on dobijal ju a tolko otravoval, až to vzdala
klapky na očiach máš, ja neviem, ale tato slepa zaľubenosť ešte nikomu nepomohla

karolinakr
22. nov 2025
@tatiana288

@anonym_autor Tomu rozumiem, ale v čom to pomôže? On potom bude utešovať ju a zvozí teba. A prepáč, ale vašu rodinu rozbil tvoj muž. Mňa ale zaujíma, ak by za tebou prišiel, že si to rozmyslel a chce ťa späť, čo by si robila?

@tatiana288 podla toho, čo vravi, by ho prijala s otvorenou náručou

autor
22. nov 2025

Možno keby som nemusela opustiť domov a mala kam ísť a peniaze na vybudovanie si nového domova a pre dcéry dosť na štúdium... rozmýšľala by som ináč.

minenkaa
22. nov 2025
@anonym_autor

Možno keby som nemusela opustiť domov a mala kam ísť a peniaze na vybudovanie si nového domova a pre dcéry dosť na štúdium... rozmýšľala by som ináč.

@anonym_autor ty dcéram oznam,že si majú pytat vyzivne od otca a ist na brigádu a ty rieš svoj zivot

minenkaa
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inak ešte nejaké výhovorky ?

autor
22. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor inak ešte nejaké výhovorky ?

@minenkaa Ľahko sa radi niekomu, čo nenosí moje topánky.

mk22
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prosím ta, tu zeny odchádzajú od chlapa z domu s malými deťmi. X príbehov, začínali od nuly, s ničím.
Lebo chceli.
Ty zrejme nechces.
Mas milión výhovoriek.
Tak čuš, čakaj, suchaj nohami..

autor
22. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor ty dcéram oznam,že si majú pytat vyzivne od otca a ist na brigádu a ty rieš svoj zivot

@minenkaa Nejde to teraz riešiť brigády. Ale toto nechcem ďalej rozoberať. Jednoducho to nejde.

minenkaa
22. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa Ľahko sa radi niekomu, čo nenosí moje topánky.

@anonym_autor no nenosim,niesom ako ty a nehadzem svoje chyby na iných a uuurcite by som nežila s alkoholikom

minenkaa
22. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa Nejde to teraz riešiť brigády. Ale toto nechcem ďalej rozoberať. Jednoducho to nejde.

@anonym_autor a prečo nejde ,všetko ide

anonym_195890
22. nov 2025

Vsetko ide keď človek chce, nemozes sa len ľutovať, tak sa nikam nedostanes.Si zrela zena, vzchop sa, naber poskedne zvysky sebaucty a zacni riesit .Ved ten chlap si s tebou robi čo chce a urcite nielen teraz, ale roky rokuce.Tvoje deti museli mat hrozne detstvo.To este uvidis v budúcnosti, ako sa to na nich podpísalo, či nebudu vo vztahoch ako ty/ trpitel/alebo ako otec despota.Aby si este raz neplakala keď budu mat vo vztahoch problémy, potom si možno uvedomíš, no už bude neskoro.A keby ta ozaj vyhodil, chcel si nasťahovať svoju frajerku, tak by si musela najst riešenie a to veľmi rýchlo.Vzdy treba myslieť aj na zadne vratka, treba mat aj niečo vlastne a nie sa pricucnut na muza a čakať či ti niečo prepise. Sadni si s nim a začnite to riesit, či chces čakať kým sa frajerky nabazi aby si ho mohla mat opat pre seba?Neponizuj sa.A este jedna vec, hádam tomu ani sama neveris, že spolu nespali.Ci si myslíš, že sa len za rúčky drzia ako 14 roční 😁

anonym_eaadab
22. nov 2025

Ja nerozumiem prečo ste dali dcéry na súkromné vš keď ste si na ne museli brať úvery 🙈 keď na to nemáte. Toľko je vysokých škôl kde môžu študovať zadarmo. A teraz plač kde vezmete na školné 🙈
A kvôli školnemu sa neviete pohnúť v živote ďalej, úvery na školné, žiadne úspory, stalo to za to? Zo súkromných vš sa každý smeje že to prejde každý.

karolinakr
23. nov 2025

každy ti chcel pomôcť, nikto nechodil v tvojich topankach, ludia, čo si myslia, aku chybu si spravila, na to sa snažia poukázat, aby si neostala na ulici
ty na to nejak nereflektuješ a nepočuješ, jedine si našla vinnika celej tvojej situacie a ohrozenia stavu a to je milenka
na lasku však treba dvoch a tvoj muž v tom neni nevinne
len sa nezaraď k tým ženám, ktoré sa ešte urazia, ked im chce čl9vek dobre, lebo potom to je ozaj strata času a nikde sa nepohneš
zas budeš v tom kruhu dcery, muža podporovat a ked budeš stara, tak sa všetci na teba vyprdnú
a tomu sa dá lahko predisť, ked budeš múdra a zoberieš si niečo z tych rád
aj z tych tvojich odpovedi je zrejmé, maš vysoku toleranciu, ked sa k tebe niekto správa zle..ja keby som skončila s holym zadkom na ulici, urcite by nebola moja starost, ako zaplatit školne a ťahat za vlasy milenku podareného manželika
ale rob ako chceš...komu niet rady, tomu niet pomoci

anonym_eaadab
23. nov 2025

A teda byť tebou vygoogli študentské pôžičky. Nech si na ďalšie školné poberu pôžičky dcéry, budú splácať keď doštuduju. Možno to bude aj s výhodnejším úrokom ako keď berieš ty. A ty sa orientuj na seba

autor
23. nov 2025

Ale on je celý víkend doma. Tak to nechápem a nechce sa mi veriť, že naozaj niekoho má. Napadlo ma, či má len nechce naštvať. Skôr si to asi nechcem priznať. Ale neviem kedy sa teda stretávajú.

namornicka
23. nov 2025

A kebyze ta chce “iba nastvat” a takto sa chova, hoci by nikoho nemal, je to pre teba ok? Cely zivot chlasta, teraz toto predvadza, ja neviem …….

minenkaa
23. nov 2025
@anonym_autor

Ale on je celý víkend doma. Tak to nechápem a nechce sa mi veriť, že naozaj niekoho má. Napadlo ma, či má len nechce naštvať. Skôr si to asi nechcem priznať. Ale neviem kedy sa teda stretávajú.

@anonym_autor boze ty máš teda rozmýšľanie,fakt ta to trápi? Zly vzťah mate cely čas a ty toto riešiš?

autor
Včera o 20:35

Takže už podal návrh na rozvod. Chodí k nej. Aj tam už prespal. Je z neho nový človek. Nepije, holí sa...Ja však nemám kam ísť. Vysoké výdavky na dcéry na vysokej škole. Nechce návrh stiahnuť aj keď som ho prosila aby rok počkal dokedy doštudujú. Takto neviem ako to zvládnem.

madla60
Včera o 20:44
@anonym_autor

Takže už podal návrh na rozvod. Chodí k nej. Aj tam už prespal. Je z neho nový človek. Nepije, holí sa...Ja však nemám kam ísť. Vysoké výdavky na dcéry na vysokej škole. Nechce návrh stiahnuť aj keď som ho prosila aby rok počkal dokedy doštudujú. Takto neviem ako to zvládnem.

@anonym_autor , prečo on neplatí - neprispieva pre dcéry na školu? Sú to jeho dcéry?

strelkyna1
Včera o 20:52

Uz je to len 1 rok dokedy dostuduju? Tak to nie je take hrozne. Slecny mozu vziat studenstku pozicku alebo teda Ty 1 rok fakt skromne prezit (alebo pominat, co dostanes pri rozvode) a potom zacat odznova.

autor
Dnes o 07:44

Viem, že aj keď nebudem súhlasiť s rozvodom, tak nás rozvedú. Ale na prvom pojednávaní? Alebo nám nariadia manželskú poradňu? Aj keby manžel nesúhlasil? Máte niekto s tým skúsenosti? Ako dlho potom bude rozvod trvať?

mk22
Dnes o 08:06
@anonym_autor

Viem, že aj keď nebudem súhlasiť s rozvodom, tak nás rozvedú. Ale na prvom pojednávaní? Alebo nám nariadia manželskú poradňu? Aj keby manžel nesúhlasil? Máte niekto s tým skúsenosti? Ako dlho potom bude rozvod trvať?

@anonym_autor uz ti prišiel návrh? Ze ho podal, môže aj nemusí byt pravda. Prečítaš si, co uviedol ako dôvod. Môžeš sa odvolať. Ze nesúhlasís a prečo.

Ja nerozumiem, prečo sa ho tak drzis, ved ta nechce, nemiluje.. ma druhu.
Ak sa bojíš, ze ta vyhodí, to je ďaleko, najskor musí prebehnúť rozvod, a potom sa dohodnete co s bývaním.. kto koho vyplatí.. ak on teba, kúpiš si 1izb byt napr.
Máte veľké deti, nebudú vas posielať do poradne, ked on uvedue ze vaše msnz je dávno rozvratene, intímne nezijete, on doplní ze žije s inou.
Rozvodu na prvý krát. Nemáte maličké deti, aby vas posielali zachraňovať rodinu.
On sa vyjadrí ze o poradňu nemá zaujem, nepôjde a ma uz druhu ženu.

autor
Dnes o 08:14
@mk22

@anonym_autor uz ti prišiel návrh? Ze ho podal, môže aj nemusí byt pravda. Prečítaš si, co uviedol ako dôvod. Môžeš sa odvolať. Ze nesúhlasís a prečo.

Ja nerozumiem, prečo sa ho tak drzis, ved ta nechce, nemiluje.. ma druhu.
Ak sa bojíš, ze ta vyhodí, to je ďaleko, najskor musí prebehnúť rozvod, a potom sa dohodnete co s bývaním.. kto koho vyplatí.. ak on teba, kúpiš si 1izb byt napr.
Máte veľké deti, nebudú vas posielať do poradne, ked on uvedue ze vaše msnz je dávno rozvratene, intímne nezijete, on doplní ze žije s inou.
Rozvodu na prvý krát. Nemáte maličké deti, aby vas posielali zachraňovať rodinu.
On sa vyjadrí ze o poradňu nemá zaujem, nepôjde a ma uz druhu ženu.

@mk22 Pretože ho mám rada stále. Sme spolu skoro 30 rokov. A nechcem sa ani sťahovať.

autor
Dnes o 08:16

Za ako dlho príde mi návrh na rozvod?

katkazatka
Dnes o 08:29

Tu by som apelovala na vsetky romanticky zalozene duse, ktore tvrdia, ze ked sa dvaja miluju, nepotrebuju si robit zadne vratka. Kazdy inteligentny clovek musi ratat s tym, ze sa moze udiat cokolvek-aj rozvod, umrtie, choroba.... Uplna hlupost je vrazit vsetky peniaze do spolocnej kasy a sama sebe si nechat holu rit. A uplne blby napad sa ist ponizovat k cudzej zene, ked mas doma chuja. Ona za tvojho chuja nemoze. Na vine ste vy dvaja. Naco si sa 28 rokov rochnila v toxickom a zlom manzelstve a este si mu rodila deti. Po prvom decku si sa mala zbalit a odit. je neskoro na stare kolena plakat. Nedoprosuj sa mu, vyznieva to strasne zufalo. Rozvod nema nic s tym, ze je povinny prispievat na dcery a aj na teba ako exmanzelku. Vzchop sa a ries pravne veci. Umarat nad zlym manzelstvom si sa mala pred 20 rokmi, nie teraz.

mk22
Dnes o 08:33
@anonym_autor

@mk22 Pretože ho mám rada stále. Sme spolu skoro 30 rokov. A nechcem sa ani sťahovať.

@anonym_autor ale on ta nechce, nemiluje ani nema rad. On uz je inde, s inou.. si prekážka nic viac.
Čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba. Nerob zo seba chuderu, vzchop sa,začni rozmýšľať,prestaň čakať.
To ste 30r spolu a ty nemáš odložený ani cent?
A sorry, baby veľké, oznámiť im.co sa deje, a nech si pomôžu aj samé.
Rôzne víkend brigády, proste zapojiť sa.
Dom je koho, spoločný? Tak ta vyplatí, kúpiš si byt.
Čítam, dom je jeho.
Oslov právnika, zisti si na ck mas nárok.
Vyhodiť ta nemoze. Až po rozvode sa môžete baviť o tvojim sťahovaní.
Mas 50r, vzchop sa, prestaň sa ľutovať, cely život chlastal, ck mas na nlm rada, ved to bol hrozný život.
Ty este mozes ďakovať ze ti otvoríl dvere ku krajsiemu zivitu.