Manžel si píše s inou
Ahojte mamicky. Viem, ze taketo diskusie tu vznikaju denne, ale tak mozno sa zapojite. S manzelom sme spolu sest rokov, z toho sme manzelia takmer rok a mame 16mesacneho synceka. Lenze, pracuje vo velkej firme a na fb si vkuse vypisuje so svojou kolegynou o kadecom. Su to take flirtiky, on jej pise, ze by chcel vidiet jej jazyk, v ktorom ma piercing, ona mu napr. napise, ze je jej zima a on na to, ze hned by jej uvaril teply cajik. Raz sa stalo, ze neprisla do prace a on jej hned napisal, ze preco nebola a ona ze jej bolo zle a on ju zacal lutovat, vkusr sa jej pytal, ci uz je jej lepsie a tak. Proste sa mi to nepaci, ze sa stara a lutuje inu babu. Mne aj ked je zle, tak si to ani nevsima...ked som bola po sekcii, tak som mala este mesiac bolesti a vobec to s nim nepohlo, ani s malym mi vtedy nepomahal. Vidim, ze to nie je v poriadku. Vcera som si precitala, ze uz spolu planuju oslavit jeho narodky, ktore bude mat azv septembri. Kvoli nej si predo mnou zmenil heslo, aby som si necitala, co si s nou pise. Strasne smw sa vcera pohadali kvoli tomu. Mate podobny problem? Ako by ste to riesili? Mne to hrozne vadi, pripada mi to, akoby som bola v jeho hlave aj srdci odsunuta na vedlajsiu kolaj.
Uf, ono sa ľahko radí, pokiaľ niekto nezažije na vlastnej koži. Aj ja som to zažila a horšie, ale neboli sme ešte manželia a nemali sme dieťa. Bola som v 7-mom mesiaci, keď som to zistila, ale prestal s tým hneď, ako som otehotnela. A teraz je mojím manželom, máme 7-ročného syna a dôverujem mu ako nikdy predtým 🙂 chcem tým povedať, že nie vždy to končí zle. Ale v tvojom prípade @anjeli_k je to predsalen iné. Určite by som s ním prestala komunikovať, ako píšeš, žiadne varenie, pranie, nezájem. Ale je to určite ťažké, keď si takto finančne na ňom závislá, to je asi najhoršie. Ale dá sa to poriešiť. Moja kamarátka ostala po rozvode sama s dcérkou, nemala NIKOHO kto by jej pomohol ani finančne, ani nijak, ale pozbierala sa, šla do práce a malú si s bývalým striedajú. Takže poriadne zváž, čo je lepšie pre teba a malého.
@lilien1914 velmi to piznacilo nas vztah...ale najhorsie na tom je, ze uzvpol roka slubuje, ze si s nou nebude pisat, chvilu to dodrzi a potom zas a vkuse sa to opakuje...teraz som na nho velmi tvrda, nekomunikujem s nim nic...kym si vsetko neuvedomi, nepovolim
@svetkaadamko ved s nim ani nekomunikujem, som na nho tvrda a kym si to vsetko neuvedomi, tak nepovolim, lebo on chce, aby som sa tvarila, ze sa nic nedeje a aby si s nou mohol pisat dalej, ale toto je pod moju uroven...ja sa nechcem moc rozvadzat uz ken kvoli malemu, lebo ja viem ake je to vyrastat bez otca a nechcem, aby maly zazival to iste...my sa napr.pred malym ani nehadame
@anjeli_k zeny ti tu radia rozvod, ale v podstate sa nic vazne - zatial - nestalo. Nepodviedol ta. Ano pise si s nou to sa da teraz vyriesit ale kvoli tomu sa rozvadzat to urcite nie, mate rodinu, syna. A ktovie ake hrdinky by boli zeny co ti tu teraz radia okamzite od nebo odist ak by sa to stalo im. Skus to riesit chladnou hlavou tak aby vas vztah bol co najmenej poznaceny, skus zachranit tvoje manzelstvo a nemysliet na rozvod, skus si tuto moznost nepripustit ak ho este mas rada. Vychovavat sama dieta je neskutocne tazke, nikto ti doma nepomoze, vobec nikto na vsetko budes v podstate sama..skus sa poradit s odbornikom ako to riesit. Do manzelskej poradne moze chodit aj jeden z manzelov. Pripadne poprosit o radu ozajstneho odbornika na vztahy. Zelam vela stastia a sil tuto Vasu krizu prekonat
@anjeli_k podla mna mu to nepripominaj kazdy den, tym ho len otravujes, proste tam funguje uz aj trochu "natruc" faktor a alergia, vidi ta ako hysterku, co sa doprosuje a mozno sa tym citi aj akoby nadradeny, ze onho stojis zo vsetkych sil (tam prave podvedome moze vyskakovat ten kontrast - ty-hadky, mrzuta, prosiaca, ona-mila, pohodova, steklive reci...)
skus byt prave prijemna, kludna, vesela, pekne sa uprav, daj mu postrazit dieta a vyraz von vyfintena s kamoskami, zacni chodit do posilky alebo tak... skratka, najdi co najviac sebavedomia, urob si program podla seba, nech si uvedomi, ze sa mu nebudes doprosovat ako zufalkyna. (aj ked ty to tak nebudes skutocne citit, aspon to hraj, lebo ako vidno, zatial prosby prilis nezaberaju ☹ lebo - bud sa spamata, ze ma vedla seba zenu, ktora nie je na zahodenie, alebo je zaslepeny trulo, ktory si chce sprijemnit zivot flirtikmi a tam prosby nepomozu...)
@anjeli_k tak ja by som si chytila aj tu pipku čo si s ňou píše a jemu by som dala ultimátum. Ak ešte raz s ňou výmeni čo i len jednu správu, menila by som zámok na byte a vyhodila mu všetky veci. Nie je to len ponižujúce ale aj absolútne bez rešpektu a hlavne na on ešte tu drzosť ti hovoriť že to je normálne? Ako ja nie som stíhačka a môj manžel má kopec ženských kamosiek ale žiadne vypisovacky a flirty sa nedeju. Hranice sme si určili spolu, co je kto ochotný akceptovať. To neurčuje tvoj muž sám, to mu povec. Je to v mojich očiach sebec.
@petjka prepáč ale podvod a nevera nie je len fyzicky styk. Často je emocionálna nevera horšia ako keď si muž raz "pichne" mimo domu. A podľa mňa tu nie je hrozne to ze si vypisuje ale to, že si neprizná chybu a z nej robí blbca.
@anjeli_k no cakate dalsie babo, mozno je to uz za vami. Ja poviem k tomu tolko: niektore mamicky prvorodicky su tak posadnute dietatom ze manzel je na vedlajsej kolaji a to je problem. Znie to kruto no nesmiete ho uviest do toho pocitu. Nemoze byt dieta cely vas svet. Nechcu mamicku z vas na prvom mieste ale svoju manzelku. Nechcu pocuvat co babo nove vie na prvom mieste ale chcu mat z vas priatela ktory ho vypocuje na akukolvek temu. Nech sa rec netoci okolo dietata. Ziadne vycitky ze je malo s dietatom.. Muz to nema lahke v novej roli a obcas zaskratuje zvlast ked sa citi na vedlajsej kolaji. Problem byva aj zovnajsok zeny. Treba sa upravit, byt pekna a atraktivna pre neho a to najdolezitejsie - uspokojovat jeho hormony podla potreby aj ked nemate pri babatku chut a silu. To su moje postrehy. Muz nema pravo tak jednat, nema co rozvijat vztah s inou zenou. To je jasne. To je mimo pravidiel. Lenze ked sa budeme lutovat nic sa nevyriesi. Musime paradoxne dat veci do poriadku v nasich zivotoch ako som pisala hore a ak nenastane zmena u muza a ja robim vsetko ok, tak si s nim hodim debat a ak nepomoze - smola - ale to sa vam verim nestane. Ti muzi nas lubia aj ked sa im obcas popleta pod nohami ina. Je to len z nedostatku pzornosti, uznania, obdivu a sexu. Nic viac za tym nie je.
Overene.
Neradte tu rozvody!!! Vidno ze len teoretizujete a tuto jej situaciu ste nezazili a uspesne nevyriesili. Hrozne to citat. Citala som par prispevkov a staci mi. A k tomu vareniu: varit treba a to co mu chuti a dat pekne na stol.
Jejda zena ved co ste nacisto zabudla ze ho lubite a dala by ste mu aj modre z neba? On si vas vzal. Chce byt s vami! Nechapete? Robte mu dobre kazdy den. Nebojujte proti nemu, nie je vas nepriatel. Lubi vas len robite chyby obaja.
Myslite len na to ako to napravit ake spodne pradlo si kupit nie na to ako mu vynadat!
A posledna rada: pochvalte ho ako dobre vyzera ako zacal posilovat. Teste sa ked si ide zacvicit. Majte preto pochopenie a ppdporte ho v tom. Tazko sa vam to asi cita a zeny co tu pisu by ma asi zaziva upalili ale verte mi, tieto rady zaberu. Majte sa pekne. Nebudem uz pisat, vsetko odznelo co bolo treba. Skuste to!
@kloranebb tak toto ma fakt pobavilo 😀 😀 😀 bez urážky, ja ti tvoje názory neberiem, ale toto ťa fakt uspokojuje? kde si ty? tvoje potreby? tvoje zdravé sebectvo? toto robiť kvôli chlapovi? načo? kokos, no taký sa ešte nenarodil, čo by som bolo ochotná vôbec pripustiť takúto myšlienku - full servisu a "modrého z neba pre chlapa", nie ešte realizovať to. 😅 😅
@katarinapekna vies neuspokojovalo ma to ani trochu. Vsetko vo mne sa dvihalo takto sa spravat k takemu... Ale s tymto postojom s tou dotycnou ukoncil vztah a prestal chodit kade tade, nerobi si ziadne vyletiky iba ak s muzmi ktori su moji kamosi a to je ok. Ma uz doma to co nemal a nasiel u druhej a teda nema dovod s nou nieco riesit. Uvedomil si ze to nema preco robit a mame opat pekny vztah. Niekedy ked nahodou vznikne cudne spravanie ktore si neviem vysvetlit napadne ma ona, neviem sa tych pochybnosti 100% zbavit ale to su zeny a emocie, jeho zivot sa proste zmenil. Davam tomu sice nejake percento ze vztah s nou udrziava ale to uz je jeho vec on sa bude za to zodpovedat. Pocitacove heslo mi povedal, sms spravy alebo spravy cez ine messangre vidim aj na inych zariadeniach ktore mam doma a tak ak vztah nahodou aj pokracuje robi to tak sofistikovane ze to je nedolapitelne. Ja sa riadim svojim 6tym zmyslom. Ked to u nas bolo podobne ako v zivote pani co otazku zadala vzdy som mala citak ze daco nie je ok. V momente to viem zistit. To sa na cloveku proste prejavi aj ked to nevies vysvetlit a tvoje argumenty by pred nikym neobstali. Takze vravim nezijem v iluzii, netbrdim na 100% ze uz to nikdy nespravi kedze to uz spravil ale snazim sa mu doverovat ze tie boje ak pridu zvladne.
A aby bolo jasne, prebehol u nas rozhovor nejeden, posledny s odstupom roka od "afery" a prebrali sme to do detailu preco to vzniklo. A poprosil o odpustenie. Ked aj nesuhlasite s mojim riesenim je to ok. No za tym ze zeny matky maju problem s tym pohltenim detmi a odstavenim muza je fakt. Ci su tu aj take ktorym sa to stalo aj napriek tomu ze vztah fungoval a muz bol stastny??
@anjeli_k Je možné, že ak ti neodpísala - cíti sa trápne. Možno jej to docvaklo, že kazí vzťah. Ak však je do neho zaľúbená, tak s tým nebude chcieť prestať. Na tvojom mieste by som fakt začala chodiť von, aspoň raz za týždeň s kamoškami na kávičku večer (nech dá dieťa on spať). Tiež by som si našla nejaké cvičenie - aspoň raz týždenne, nejaký pilates, jógu alebo fitlopty...niečo čo by ťa mohlo baviť. Pomôže to hlavne tebe, budeš sa cítiť lepšie. Najskôr budeš mať možno také stavy, že budeš rozmýšlať, či si s ňou zase nevypisuje, keď nie si doma.... ale tieto myšlienky sa postupne budú vytrácať, keď sa ty začneš cítiť dobre. On zaregistruje tú zmenu v tebe, zapne mu kontrolka, že čo v tom asi je, keď si spokojnejšia, usmievavejšia, máš lepšiu náladu. A hlavne, NEĽUTUJ SA!!!
Teraz ma možno ukameňujete,ale ja to poznám práve z tej druhej strany. Ľubim svojho milého nadovšetko, ale tiež som neni pyšná,akým spôsobom to začalo...
tiež nevinné písanie, a máme spolu dcérku a je rozvedený...
Poznala som jeho situáciu doma, ale netušila som, kam to fakt dokáže zájsť.
Poradím Ti asi aj to,čo iné maminky, nemaminky - ženy a priateľky.
Začni sa venovať viac sama sebe, nie len dieťatku a fakt si dopraj čas pre seba a kamarátky, šport, líčene, kaderníčku. Fakt, niekedy muž len začne cítiť, že je to stereotyp a pokiaľ sa budeš na to len pozerať....NEROBILA BY SOM TO, začni trošku konať. Buď za tú krásnu, milú a vždy usmiata v okolí...jemu začne každý vravieť, ako si sa zmenila..a že zrazu žiariš...Bud začne žarliť a uvedomí si, čo má doma...a pokial si bude jeho pozornosť stále brať KOLEGYNKA, tak tu scény nepomôžu. Len si uvedomí,že má doma hysterku a začne sa orientovať ešte viac na inu ženu. Ja viem, že by si asi chcela počuť, že sa to spraví - ale samé sa to nespraví. Skús venovať tento čas sama sebe a uvidiš. Vieš,ako sa vraví, že muž musí byť spokojný a mať doma všetko, vtedy neuteká.
My máme doma 16mes.dcérku, tak viem, že niekedy je to náročné,ale ZVLÁDNEŠ TO. dopadne to tak, ako má dopadnúť a ja Ti len držím palce. Naozaj úprimne.
Raz mi bolo povedané : Chlap chce doma cez deň kuchárku,upratovačku a priateľku, ktorá ho vypočuje. V noci rajcovnú k...u. V tedy je spokojný. Bohužiaľ toto je čistá pravda. A plus sa stále usmievať a byť za každú srandu.
@juhseverzapad presne takto sa to vraví...a ešte aj funguje...oni sú zvieratká...pohľadkať, dať papať a ešte "poľúbiť"
@svetka66 Veď to, že to funguje.
@juhseverzapad a ešt etrošku volnosti, pokial športuju...
@svetka66 Tak, to áno. ja by som tomu môjmu terajšiemu dala voľnosť, ale on nikam nechodí ☹ Furt je doma pri mne. Aj keď mali sme problém po1 roku chodenia. Podobný ako zakladateľka. U nás ta vojna trvala 4 roky. My sme sa nenávideli, ale ja som baran - odpustila, ale nezabudla.
@svetka66 nuz, stavaju sa rozne veci v zivote, ved to by si kocky mali uvedomit, s kym rozohravaju svoje hry, ci nahodou nenarusia iny vztah ☹
ale inak - presne tak, treba vytiahnut do boja ine zenske zbrane, nez prosikanie a apelovanie na city placom a hadkou, lebo aky dovod ma muz ostavat s neprijemnou placlivou manzelkou? (to neobhajujem toho blbca, lenze on to asi tak v danej situacii vidi).
muz sa musi doma citit prijemne a byt hrdy na svoju manzelku, inak... to zial moze dopadnut, ze "neodola" ... ved povedzme si na rovinu, kto z nas nema aj krajsich, milsich, lepsich kolegov/yne, kamosov/ky, atd, nez je manzel/ka? urcite ano, lenze keby sme flirtovali s kazdym atraktivnejsim/ou clovekom v nasej blizkosti, tak by sa rozvadzalo 95% manzelstiev, nielen 50 😠
takze zakladatelke zostava vydolovat to najlepsie zo seba, co do vzhladu (cvicenie, upravena), aj do prijemneho spravania (pohodova, vesela) a sebavedomia (vyrazit si von, spravit vlastny program). nech muz vidi, ze ma doma tiez super babu, ktora ho nepotrebuje tahat za nohu a prosit o milost, lebo aj za nou by sa mnohi ini chlapi obzreli. bud sa pan vcas spamata, alebo tu uz vela nepomoze, proste je to nezrely .....

@anjeli_k boze zena, tak mi ta je luto, taketo veci tak strasne vedia zabit vztah, manzelstvo, lasku k tomu druhemu....ja by som nemala silu byt s nim v jednom byte, bolo by mi z neho zle....hadam si aj bez problemov lahne k tebe do postele? viem ,ze je to tazke, ale urcite by si to tak nemala nechat. Pises,ze nechces robit cirkusy a tak, ze stratis sebauctu....a myslis,ze tymto nie? mozno to vedia aj iny ludia a paradne sa na tebe bavia ! naozaj by si to nemala nechat plynut dalej....nezasluzis si, aby ta takto odrbaval, vsak ak to chce robit nadalej, nech podpise papiere, bude platit vyzivne a potom si moze vypisovat s kym len chce...