Manžel si píše s kamarátkou.
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na Váš názor ohľadne manželovej kamarátky. Pozerala som podobné témy ale väčšinou ide o iný druh písania. Môj manžel si neustále píše na soc. sieti s kamaratkou s výšky, ale nič milenecké! Ona mu posiela foto napr. aké pančuchy si kúpila, čo uvarila, piekla, kam ide, čo robí, má nové nechty...Vyzerá to nevinne ale je to denno denná komunikácia a keď sa manžela spýtam s kým si píše, rýchlo ju zatvorí alebo mi zaklame že pozeral mapu. Nechcem byť žiarlivá, ani mu brániť kamarátku z vysokej ale príde mi to divné. Aj ja mám kamarátov a nevypisujem im každý deň čo varím, kam idem a aké mám nové nehty či pančuchy. Ona ma tiež svojho partnera, tak vôbec nerozumiem ich potrebe písať si veci ktoré by mali zdielať manželia. O to viac ma trápi že mi tají to že si píšu, že nechce aby som to vedela. Dokonca som našla aj text že je smutná že môžu byť spolu len raz za rok. Momentalne som to nevydržala a vykričala mu to, že mi to vadí a dnes som zistila že si ju vymazal zo správ. Čiže mám pocit že teraz si bude s ňou písať ešte tajnejšie. Ja som urobila hlúposť že som mu narušila súkromie a prečítala pár ich správ a teraz neviem či som naozaj príliš žiarlivá a je to normálne že má takéto priateľstvo zo ženou...Inak mi stále hovorí že ľúbi len mňa a je aj veľmi pozorný...vôbec neviem ako sa k tejto situácii postaviť.
Normalne to isto nie je, ved aj on sam uz citi, ze je to cez ciaru, kedze Ti klamal, ze pozera mapy ci co si to spominala. Z vlastnej skusenosti Ti poviem, slobodna kamaratka a zenaty chlap, ked spolu takto online laškuju, to nebude mat dobry koniec...minimalne pre jedneho z Vas troch. Pisat si o novych pancuskach so zenatym chlapom...no...je to na povazenie. Ja som uz zazila, ked sa zenaty "kamaratil" s vydatou...az raz po nom vystartovala a nevahala by sa ani rozviest. Nastastie, potom pochopil, ze hoci sa on kamaratil a robila mu jej pozornost dobre, ona sa medzicasom zalubila. Ja by som mozno napisala jej, nech kroti hormony a najde si na dopisovanie slobodneho chlapa. To ze je pozorny, moze byt aj kvoli tomu, ze ma vycitky...teda ak je pozornejsi ako obvykle.
@jeanne0
@jeanne0 takto - musí to byť o vašej vzájomnej dôvere, mám vo svojom okolí ľudí, ktorých poznám dlhšie ako môjho manžela, sú to asi 2-3 ľudia s ktorými som v dennom kontakte, z toho jeden je muž, boli sme spolužiaci, kolegovia dlhé roky a sme zvyknutí byť v kontakte dennodenne niekedy raz za týždeň a diskutujeme od somarin po ozaj ťažké témy, bol aj na našej svadbe aj my ideme na jeho tento rok. Ale nikdy som sa nezatajovala, že si s nim píšem, nikdy som neschovavala telefón ani nič, aj teraz by som s kludom dala manželovi telefón nech si číta, takže si nemyslím že robím niečo zle, zase treba udržiavať aj kontakty S okolitým svetom
ahoj, ja by som sa ho úplne v pokoji a kľudne opýtala, či by mu nevadlo, keby som nejakému druhému mužovi každý deň písala, čo som robila, aké nové oblečenie som si kúpila, že mám nové vlasy a nechty....ja viem, že je to ťažké, ale skús ostať úplne pokojná, uvidíš, čo ti povie...ani ja to nepovažujem za normálne a pokiaľ by sa dalo, skúsila by som sa o tom s ním v pokoji porozprávať, povedať mu svoj názor....
@wena mne to do teraz vôbec nevadilo. A vedela som že si s ňou píše lebo je to kamarátka z výšky. Je mi jasné že vzťahy sa neobmedzujú len na manželov. Ale prečo sa teda skrýva že si s ňou píše, celé tie roky. Vždy zahovorí keď sa spýtam. Ja si myslím že pokiaľ ide o kamarátske písanie tak nemám problém to pred manželom povedať. A tiež im posielaš fotky svojich nových šiat, pančušiek a iných vecí? Lebo to je to čo mi vadí, je mi to proste divné. A rozoberať či by nešli spolu na dovolenku alebo stretnúť sa keď budú ich partneri v práci? Potom samozrejme som žiarlivá, je to prirodzené keďže ja to nerobím.
@strapec presne o to ide, mne nevadia jeho kamaratky ale ak ma problem mi povedat ze spolu pisu, stretnu sa a ja ju ani nepoznam tak je to ine ako keď máš kamaráta ale nemáš problém ho spomenúť pred manželom, či dokonca pozvať ho na návštevu keď je doma a nie planovať to tak aby som bola v praci a nikdy sa s ňou nestretla. Proste ju zatajuje a to sa mi nepaci
@druha_sanca chcela by som vidieť chlapa, ktorý uvíta, že žena chce komunikovať o niečom čo on nechce rozoberať. Mohla som sa snažiť tisíckrát ale keď mi bolo povedané, že nebude to rozoberať, mohla so sa rozprávať tak sama so sebou.
Nerob si ziadne vycitky zato ze si si precitala spravy. Je normalne ze si zvedava. Niekto naruša Tvoje sukromie- chranis si svoje. Ak by si bola ku tomu lahostajna znamenalo by to ze Ti je jedno co tvoj manzel robi a tym padom uz to nie je o laske.
Navrhla by som uprimny rozhovor. Ziadny utok, razne zatrhnutie adt. V klude sa o tom porozpravat ze to nie je vhodne a ci by mohol obmedzit komunikaciu s dotycnou. Plus by som vysvetlila ze uz to nie je kamaratske pisanie ale flirt a nie je to vhodne. Viac by si ocenila aby ten cas venoval tebe- vam. Nebolo by na skodu mu naznacit ze ak citi nejake nedostatky vo vztahu, stereotyp atd. si tu pre neho. Ak to chce niecim okorenit si otvorena moznostiam. Skusila by som ze nevidis problem v tom aby ste si vy dvaja pocas pracovneho dna vymienali pekne spravy, obcas eroticky kontext(pusti fantaziu) aby pochopil aku zenu ma doma.
Ver mi kazdeho potesi precitat si spravu pocas pracovnehi dna od polovicky ako mu chybas a ze sa tesis domov.
Nevzdavaj sa, lebo mam pocit ze dotycnej ide o nieco ine. A trebalo by jej asi naznacit ze prekrocila hranice
@jeanne0 tymi pancuchami a podobnymi blbostami sa ho pokusa zvadzat, takato komunikacia je mimo manzelsky vztah a ano narusila si mu sukromie ale zasa si aspon zacinas otvarat oci a vidis veci ktore boli doposial pred tebou zatajovane. 1. Krok napis jej muzovi- este by som si pofotila tie sms aby z teba neurobila hlupanu a 2.. Krok- muz by v mojich ociach klesol
@betulinka1 ...myslím si že uvíta skôr, ako to že manželka bude ticho a tváriť sa, že sa nič nedeje...hovorím za seba, bol problém a moja manželka vedela a bola ticho, vraj všetko OK a teraz sme v rozvodovom konaní, lebo toto a tamto! samozrejme vraj veľa veci za pár rokov prekročilo hranicu a sama si priznala, že sme o tom počas manželstva nekomunikovali...a doplatia na to naše maloleté deti.
@druha_sanca Ano komunikacia o tom to je. Muž vybuchol a ja som bola za najväčšiu hlupaňu,lebo som sa dozvedela z mobilu to o čom som sa podľa muža nemala dozvedieť. Tiež tetaz všetko maže a hrá mŕtveho chrobáka . Muž si chybu do dnes nepriznal.
Máš 100% právo žiarliť a byť nahnevaná. Snúbencovi tiež prednedávnom jedna sliepka vypisovala a tiež som sa to dozvedela náhodou. Aj potom čo som urobila scénu, stále mu písala, on nikdy nezačínal, ale aj tak som žiarlila až to nebolo pekné. Prišlo mi to tak ako v tvojom prípade, že po ňom ide, aj keď tvoj sa s ňou pozná oveľa dlhšie. Jednoznačne sa musíte porozprávať, lebo toto nieje zdravé pre teba ani pre vzťah 😀
@wena to ozaj?
etse napisem - podla mna to nie je dovod na ziarlivost, skor na zamyslenie sa, s akym deckom zdielam domacnost.
taketo cetovanie si, denne vypisovanie o sprostostiach, to je predsa domena nedospelych ludi - deciek
@druha_sanca ako ktorý muž to uvíta. Keď viazne komunikácia vzťah ide dole vodou, nech je to na jednej alebo druhej strane. Mňa tiež nebavilo rozprávať sa sama zo sebou dlho. Neviem či deti trpia viac, keď vidia nie dobrý vzťah rodičov alebo keď žijú so spokojným rodičom, ktorý je bez partnera. Ak sú rodičia rozumní, tak deti o nich neprídu. Naopak im môžu ukázať v nových partnerstvách ako to má fungovať. Aj v tomto príbehu sa autorka snažila komunikovať a tiež nemá výsledok, len on sa to tom baviť reálne nebude. Reálne ak to chlap nestopne, tak je to začiatok konca. Prečo sa ten chlap nevenuje svojej žene, nepíše jej aký má deň a ten svoj čas venuje druhej. Toto je niečo, čo ja nikdy nepochopím.
@brita7777 no ak jej nevadí, že píše so zadaným o pančuškách, tak telefonát od fúrie jej bude úplne uprdele 😀 takú radosť by som jej neurobila...
@jeanne0 paninka je zrejme frustrovaná vo svojom partnerskom vzťahu a kompenzuje si to s tvojim partnerom. Jedna vec je písať si občas v duchu ako sa máš, čo nové. Ona si evidentne žiada pozornosť zdieľaním každodenných banálnych udalostí ako nákup pančušiek, nechty, čo uvarila a upiekla. To sú všetko také malé udičky, na ktoré sa chlapi chytajú. Otázka je, prečo s ňou tvoj muž túto hrú hrá. Tam je jasný podprahový flirt. Pančuchy aj nechty sú sexuálne stimulujúce. Darmo sa tvária, ak aj doteraz nebola reč o sexe, je to len otázka času.
@wena posielaš im fotky pančušiek a nechtov?
Neprehanas, normalne to nie je. Preco to robi ta zena by mi bolo jedno, ale ze manzel neberie ohlad na tvoje city, to by mi bolo strasne luto. Pre mna dost problem sa cez to prekusnut. Skusila by som sa k tomu postavit vazne, manzelsku poradnu a tam pred tretou osobou povedat, ze ta to zranuje a uvidime, ci on je ochotny toto spravanie zmenit alebo mu je dolezitejsia kamaratka
@zuzanka.zuzu podla mna jej to moze byt jedno, ci bude za furiu, niekedy ludia prestanu, idealne, keby jej to povedal jej muz
Treba nech s tým prestane není to správne čo robí aby to neskončilo že ťa nechá normálny chlap čo ľúbi svoju ženu priateľku by sa takto nemal správať nepoviem že každý má kamaráta/ku s ktorými si popise ale to je pár správ s nie také že ešte fotky sa posielajú a blbosť
@jeanne0 Keby len pisali a bolo to nevinne tak ti ukazuje spravy a hlavne by si pisali obcas. Jej evidentne venuje viac casu ako tebe (aj v myslienkach). Ak sa stretavali tebe za chrbtom tak neverim ze je to nevinne. V tom je ten rozdiel medzi realne nevinnym kamaratstvom a naklonnostou skrytou za kamaratstvo. Ak by to bolo nevinne tak by ta chlap este velmi rad predstavil a zoznamil. On ti vsetko taji. Vie preco, ma evidentne co tajit. Mne to pride ako typicky priklad chlapa ktory miluje jednu ktoru nemoze mat (alebo si to mysli) ale zije vo vztahu s druhou a cim dalej tym viac zistuje ze klin klinom nevybijes.
@jeanne0 fuha, kebyze sa docitam, ze sa este bavili o stretavani a ze nabuduce, ked nebudes doma atd. Toto by u mna uz menilo situaciu, TOTO je jasny znak toho, ze tam je nieco viac. Stretavat sa potajomky, ked partneri nebudú doma? To co je?!? Bohvie, kolkokrat sa uz takto stretli. Keby to bolo nevinne a naozaj LEN o kamarátstve, tak sa uz davno vsetci navzajom poznate. A mozno sa aj navstevujete. Prepac, ale toto veru nie je len kamaratstvo...ci tam uz fyzicky nieco medzi nimi bolo alebo nie, to je tazko povedat ale jednoznacne to tam smeruje...
ak ti nevadi, ze si tvoj muz predstavuje ako svojej kamaratke natahuje nove pancuchy, tak je to v pohode :D ... ale ja by som ho asi zadrbala
@jeanne0 nečítam diskusiu, ale podľa mňa je to totálne choré. manželia by si mali čas venovať navzájom. Ak sa ovšem úprimne milujú a tešia sa jeden z druhého. Akceptovala by som, ako písal ktosi vyššie, ak by šlo o záležitosť pár krát do roka. Že sa ozve na sviatok, Vianoce apod. že v tom momente popíšu zo 10 minút... Ale denno-denne? Za mňa NIE a myslím, že mu záleží omnoho viac na nej, než na Tebe.

Ale to nie je reálne kamarátstvo, ale len nejaké písmenkovanie. Akože, kam sme to došli, že sa toto pokladá za reálny medziľudský vzťah.
On svoj čas, energiu, emócie, zdieľanie dáva inej žene. Ak má priveľa času, nech sa venuje svojej žene, deťom, koníčkom..