Manžel udrel syna
Ahojte, dnes sa maly syn, 4 roky , hral so svojim otcom na dinosaura. Syn otca uhryzol. Ten mu z ruky vytrhol plysaka a silno ho udrel po hlave. Uder bol nestastny, rovno tam bolo oko toho plysaka a syn ma na hlave hrcu :(. Strasne plakal. Este aj teraz vecer sa ma pytal, preco mu tata urobil "bobo".
Ja sa neviem z toho otriast. Velmi som sklamana manzelovou rekaciou (vraj bol unaveny, ze uz mu na tabulu namaloval 30tich dinosaurov, a este ho aj bolela hlava). Dorazila ma aj jeho poznamka, ze ja sa zasivam, hoci vedel, ze upratujem a nevalam si sunky.
Som zmatena.. cakala by som od dospeleho muza, ze bude viac predvidat a nebude tak agresivne reagovat. Podla manzelovej reakcie viem, ze si vycita, ze udrel syna.
Je mi to luto, neviem to spracovat... :(
@lianka123 Presne, dnes sú deti na piedestály len zato, že sú. Nemusia nič, ani sa slušne správať, ani nič vedieť, ani sa učiť, vždy len ja, ja, ja a moje potreby... A potom sa budú o pár rokov čudovať, že aký je chalan nepodarený, veď mu dali všetko.
Nenormálna bola reakcia matky. Keď videla, čo decko urobilo, mala mu ona rázne vysvetliť, že to sa nesmie a nie sa hnevať na muža.
A riešiť takúto kravinu 2dni a ešte na fóre, to tiež skôr vypovedá a matke a jej psychickej labilite a nezvladaní bežných situácií s dieťaťom.
@lianka123 do skolky nechodi. Je jedinacik, je logicke, ze sa s nim hra niekto z dospelych. A kym spava v postielke v nasej spalni a potrebuje obedny spanok, je to stále male dietatko. Nechal sa uniest hrou, deti v tomto veku nerozlisuju realitu od fikcie.
My sme sa ani nepovadili s muzom. Sam uznal, ze ma reagovat miernejsie. Aj s malym sme hovorili o tom, ze nesmie druhym robit zle.
Bola som vystrasena kvoli hrci na hlave plus ma zranilo to sklamanie u syna, ked sa stale pytal, preco mu tato ublizil.. My totiz nepouzivame ziadne davanie na zadok ani vychovne... Vieme sa s nim pekne dohodnut... Ved nehryzie ludi na pockanie. Prepiskol to vo svojej role giganotosaura.
@lianka123 veru niekedy má toho človek dosť. Ale nenosí sa už také že dieťa odmietnuť neexistuje. Ak sa chce hrať MUSÍ sa s ním niekto hrať. A keď robí zle tak aké požičaj také vráť
ANONYM malý spáva v postieľke ešte?
Lenze to male doetatko z nehonrobite vy. Moje deti od 3 rokov spia v detskej izbe. Sice som och par krat musela uspavat. Ale spali v detskej.to neznamena,ze ich mam menej rada,ale uz aj my s manzelom potrebujeme svoje sukromie
Ved cely den som s nimi ja,ked dojde manzel z prace stale sme s nimi.tak aspon v noci,nech mame cas pre seba
@rebekamarcusko Ó, aký zjav na koníku! Mladá matka, pre ktorú muž nie je len prostriedkom na oplodnenie a dieťa nie je centrom a zmyslom celého bytia a nedrží ho umelo v pozícii bezbranného bábätka 20 rokov.
@anjelicek26 ty si riadna nechcem povedať co
@heleninamama to teda nie 😂 moje deti milujem,som s nimi stale kedze nepracujem. Ale do skolky isli normalne,kym su oni v skole a v skolke mam cas na seba a ma domacnost. Spali v detskej od 3rokov. Ideme s manzelom na veceru aj bez nich aj snjimi. Dokonca aj na jednej dovolenke sme boli bez nich. To ma skoro polka rodiny udupala,ze aka som krkavcia mater 😂
@anjelicek26 vo vela veciach mas pravdu. Ale moji aynovia maju stale problem s rozpravanim. Obaja narusena komunikacne schopnost,starsi dokonca ma problem s porozumenim. Niekedy pozera na teba co od neho chces vlastne. Preto je v skole integrovany. Logopeda navstevuje dokonca do skolky chodil do specialnej pre deti s NKS. Takze malo by ano,ale vela krat to tak nie je. A netreba za to nikoho posudzovat,ze doeta rozmaznava.lebo toto vobec nie je o rozmaznavani
a oreco ho syn uhryzol?Podla mna normalna teakcia tvojhi muz akurat smola ze ť nilo to oko,no.Ja ro tiez neznasam ked m deti jryzu lebo skacu po mne ze mi zakto tiez zle robia.
ina ked cizam dalej prispevky,robite ´z toho inu tragediu,az je to smiesne alebo trapne.
Podla mna je to cele zbytocne nafuknute... ja som svacla syna teplakami akurat som nevedela ze mal vo vrecku suvenir z prechadzky: kamen... tiez ma to mrzelo, povedala som mu prepac ale nie za to ze schytal... len za ten kamen... kedze bezne ho kamenmi neotlkam.... ale ked si zasluzi on alebo jeho brat tak nemam problem dat po zadku.... je to sice zriedkave ale niekedy sa inac neda a tiez nie som 100 % ... nervy ujdu kazdemu
Zo strany muža šlo zrejme o reflex a zhodu nešťastných okolností ho trafil okom dinosaura....nespraviil to naschvál a zrejme ho to samého mrzí... Hrca sa zahojí... Ty si nikdy nevyletela na syna? Nená kričala na neho, necapla ho vždy len s kľudom a trpezlivosťou?
Pozri, kazdy vychovavame ako uzname za vhodne. Ja vychovnu dam, ak sa dieta nevie vopchat do koze. A ucime k samostatnosti, ja som tu na zabezpecenie jeho potrieb a tiez chcem aby bol zdravy a stastny. Ale existujem aj ja a moj muz.
Deti sme zo spalne vystahovali obe v roku. U nas je pevny rezim. Aj postiskame, aj polubime, aj vstanem v noci ked maju zle sny. Ale aj idem do kina, aj na nakupy ken s muzom, aj ich oboch odpracem z domu, ked chceme spolu kezat pri krbe. Muz pomaha s detmi velmi, rano im robi ranajky, oblece, odnese do skolky. Ale nikdy som po nom nechcela aby sa hral nieco co jo nebavi... to by som aj ja nervy chytala.
Inak druhe dieta je vyborny vychovny prostriedok pre prve. Nebudes mat cas riesit kazdu jeho somarinu a dinosaurov mozu hrat spolu 😉
Este som chcela dodat, ze ak by bol syn nwzdravy, tak tiez by som ho nikdy neuderila. Myslim po mentalnej stranke. Ak by nerozumel akcia reakcia tak vtedy by som to hodnotila ako zneuzitie sily.
4rocne dieťa nie je už žiadne dieťatko kt si neuvedomuje následky, to male dieťatko robíte z neho vy... A to mam tiež jefdinacika... V niektorých krajinách majú deti v 4 rokoch už povinnú školskú dochádzku
Ja som mala tieto paranoje pri prvom. Pomohlo narodenie druheho. Je to fakt, ze 1 dieta je pre strach.
Po hlave sa NIKDY nebije. Už vôbec nie tak silno, že urobí s okom plyšáka hrču. To musel byť silný úder. Ak sa nevie ovládať v takýchto situáciách, nech hneď odíde do vedľajšej izby, napočíta, koľko potrebuje, aby "vychladol" a funguje sa ďalej, alebo sa prestriedajte. Synovi dôsledne vysvetliť, ak nevie, akú chybu urobil a Ty si nič nevyčítaj.
@katulienkax čo😂Prepac ale to, že má dieťa nejaké diagnózy na začiatku napísala. Bohužiaľ mí prejde, že má minka zabudla prestrihnúť pupočnu šnúru a nedovolí dieťaťu sa normálne rozvíjať, nechodí do škôlky, spí v detskej postielke u rodičov č spálni, a má bobo a kuse ako dvojročný🤯 no boh vie, možno je tam diagnóz ešte viac. Nech si každý robí podľa seba, ale na muža sa hnevá zbytočne.
Dobre ak nechce ale 4 ročný a vojde sa do postieľky? Ale naozaj nerobte z neho bábätko 😀
No toto mimoriadne choré veď je to už veľké dieťa to čo chcete mat z nebo spi v postieľke neni samostatný a určite by mu kolektív pomohol
Nechcete sa nechať bit od nebo však je bábätko nie?cumel fľašu na noc a tak?🙈ved troska jo osamostatnite preboha lebo bude z nebo rozmaznané dieťa ja Vám to nepíšem v zlom ale preboha už má štyri roky
Mám trojročnú ale teda má nastavené hranice a keď niečo zle spraví komunikujem s ňou ale tak ťažko to vysvetlit niekomu kto má doma 4rocne bábätko
Autorka rozumiem vašej výchove, tiež som dcéru nikdy nebila a do vlastnej postele v detskej izbe sa sťahovala až v 7 mich.
Ale toto bola z obidvoch strán iba prehnaná akcia - reakcia. Veľký aj malý muž sa z toho poučia.
Baby majú trochu pravdu, viem ze to myslíš dobre ale mala by si z toho tvojho mamičkovskeho prístupu troch ubrať. Je to malý chlapec nie bábika a ma v sebe prirodzenú dávku agresie ktorú ešte nevie vo svojom veku vždy ovladat, keď sa rozblazni alebo rozhneva.
Všimni si ako sa hrajú šteniatka ci mačiatka. Cele dni sa len bijú, kúšu, klbčia medzi sebou. Deti tak isto, bitky sú súčasť ich hry. Hlavne chalani, bude to ich obľúbená zábavka celý prvý stupeň ZŠ. Skus tento fakt akceptovať. Tvoj syn teraz zistil ze keď spôsobí bolesť tak ju aj dostane. Ešte si to veľakrát overí keď sa dostane do kolektívu deti.

Myslim si,ze prehanas. Je to chlapec. Este sa tolkokrat pobije,ked bude starsi. Nechcel ho udret naschval tym okom. Dostal len plysakom a blba nahoda,ze ho trafil rovno s tym okom. Vobec to neries. Nelutuj krpca. Bude z neho netykavka a bude si mysliet,ze to ze on niekomu ublizi nebude mat reakciu a vsetko sa mu prepecie. Nas syn minile dostal zachvat lebo otec si s nim chcel podelit brumika(nas syn je dost lakomy a snazime sa ho to oducit) samozrejme ho chcel cely.zacal manzela mlatit. Manzel sice syna neudrel,ale zvysil hlas a povedal,ze ak okamzite nepojde do izby a neuklidni sa tam,dostane taku po riti,ze si tyzden nesadne. Zakaz telky sme dali hned samozrejme.syn tam rovno ostal a isiel aj spat lebo bolo nejak 7 vecer. Odvtedy mu sam ponuka sladkosti a brumika 😁 syn nedostal plysakom pre nic za nic. Kusol ho. Si myslis,ze ak by kusol napr.surodenca,kamosa,spoluziaka ,dostane plysakom? Nemyslim si. Vratil by mu to. Treba ho to oducit,alebo ho pripravit,ze ake pozicaj take vrat