icon

Manžel zabudol bicykel: Ako získať bicykel späť?

butterh
26. aug 2024

Ahojte stala sa taká trápna a blbá vec a neviem ako k tomu pristúpiť. Minulý rok môj muž zabudol bycikel na záhradkách v meste čo je blízko nášho sídliska. Bol opitý a prišiel bez bycikla keď som sa však zobudila nadránom a zistila že ho nemá doma utekal ho hľadať o štyroch ráno ale bycikel tam už nebol. Teraz som ho našla vozí sa na ňom dievčina s vedľajšieho cinzaku a keď som bola behať tak som ju stretla a slušne som sa jej opýtala že či to nenašla ten bycikel alebo rodičia proste viem že je to náš bycikel na milión percent. Ona mi povedala že ho dostala minulý rok k narodeninám ja na to veď minulý rok sme ho stratili to bola celá debata lebo utekala domov a teraz ju vidím často aj pod naším oknom sedieť s tým bikom a neviem čo robiť. Muž bol nahnevaný a smutný keď som mu to povedala a tiež nevie čo robiť nedal minulý rok proste ani podnet niekam žeby ho stratil nechápem prečo ževraj sa hanbil zato že bol na šrot a stratil bycikel.

vyrovnanaosoba
26. aug 2024

@butterh ako keby ho jej daroval. Po roku už neporiesi té nič, obzvlášť, keď ste nehlásili stratu, krádež. 😏 Hádam ma aj nový po roku,?

evaachesa
26. aug 2024

A podľa čoho si si na 100% istá že je váš? Máte na ňom vyryté meno?

prasiatko30
26. aug 2024

Ja len nechapem preco sa zlostis na dievca. Oni ten bike fakt mohli kupit -od niekoho kto ho predaval cez inzerat alebo podobne, tiez je mozne, ze to vobec nie je vas bike - to si po roku pamatas kazdy skrabanec co ten bike mal? Mne sa zda, ze vyrobcovia bikov maju taku zvlastnu maniu vyrabat viac kusov bikov takeho isteho modelu. V kazdom pripade a tak ako to uz bolo spominane - mas podozrenie, ze je to vas bike? Posli muza s fakturou a dokazmi za rodicmi dievcata. Dievca je v tom pravdepodobne nevinne, alebo aj ak ono naslo bike a nechalo si ho tak to treba odkonzultovat so zakonnymi zastupcami dietata nie s maloletou

hiro
26. aug 2024

@evaachesa Ake meno? @prasiatko30 Bicykle maju seriove cislo. Ak ho od niekoho kupili tak si budu musiet narokovat vratenie penazi od koho ho kupili.

alex49
26. aug 2024

@annm81 ak už, tak by to bol priestupok, aj to musia dokázať, že je mužov bicykel, pred rokom ho nechal tam a tam a keď sa po čase vrátil, tak tam nebol. Ak ten bicykel ma vôbec nejaké identifikačné znaky.

prasiatko30
26. aug 2024

@hiro hej, ale mas to riesit so zakonnym zastupcom maloletej - teda predpokladam, ze ked rozprava o dievcine a spomina rodicov, ze sa jedna o dievcinu mladsiu ako 18r. Pokial ma papiere, vie kde byvaju tak idem priamo za nimi a riesim( alebo teda poslem vinnika nech si poriesi)

maranco
26. aug 2024

Aby to nebolo tak, že muž predal bicykel aby mal na chlast, ale sa to bál povedať žene 🙂
Ako Adam Krt na jarmoku s rysavou jalovicou.

miskakyska
26. aug 2024

Ako sa nehnevajte, dievčine nemal čo ruky podávať..nechal ho na záhradkách, predpokladám priestor bol nejako ohradený,nenechal ho pri krčme alebo na prostriedku cesty,no to by sme dopadli,keby si každý zobral zo súkromného cudzieho pozemku všetko čo sa mu páči a vyhovuje😡😡

bambieblue
26. aug 2024

@butterh Ja by som tej susede vtedy rovno povedala ze ho ona ukradla ze keď jej ho nevratiš tak pôjdeš na políciu že si krádež už ohlásila ale teraz poznáš aj páchateľa. Isto by ti ho potom vrátila 😏

butterh
autor
26. aug 2024

Áno má aj sériové číslo, ale ja to už riešiť nebudem nech si to vyrieši sám. Radšej to už neriešim len je to taká blbá situácia a ja v návale emócií som chcela radu lebo som nevedela ako by sa to dalo vyriešiť a ešte som aj napísala zlé slovo bicykel 😀 no hanbím sa. Už radšej nebudem rýpať ani do muža lebo bude mať nervy na mňa. Ja som mu akurát poradila že má dôkazy či to je jeho. Ešte keby zistil že som to napísala na koníka tak by zúril aj s pravopisnou chybou som to napísala hups by ma vysmial fnuk teraz budem smutná do zajtra a už sa ma pýtal že čo som smutná čo mi je 😀 Ešte som sa poučila že tu si radu nepýtať lebo ešte ja som najhoršia nakoniec ach.

simca06022011
26. aug 2024

dievcina ma radost a bicykel. Mozno ho niekto nasiel a rodicia ho kupili z druhej ruky, od niekoho kto ho nasiel... to ze ho ma nemusi znamenat, ze ho ukradla ona alebo rodicia. Ja by som to nechala tak, a brala to ako ponaucenia pre muza/a tesila sa ze niekomu sluzi. Ak by to riesila policia, bicykel mozno zabavia, mesiace ho neuvidite, dievca smutne, rodicia bez penazi za bicykel a vsetko... (ukradli nam fotak, nahlasili sme to, nasiel sa.. a zabavila ho policia = prisiel nam tpom akurat tak rozbity spat o rok... rovnako nam tak nasli tablet, uz nikdy sa nepouzival, kiez by si ho radsej ten chlapec na druhom konci republiky nechal, kupil ho od nejakeho "zlodeja")

Vtedy ste sa nemali hanbit, nemuseli ste vykladat, ze bol opity, mali ste na net zavesit, ze zmizol bicykel s fotkou, z tade a tade, rovnako sa to mohlo aj nahlasit a NIK by neskumal, ci bol muz opity alebo nie.. niekto by sa ozval. Alebo by ste sa na to odvolali.

hiro
26. aug 2024

@butterh Vsak jasne, nech si riesi sam. Ty uz si kus dobrej detektivnej prace vykonala.

simca06022011
26. aug 2024

@bambieblue len ta suseda ho vobec nemusela ukradnut, predpokladam, ze dievca v noci neslo po vedlajsej dedine a nezobrala si ho pri plote nejakej zahrady

maris5
26. aug 2024

Nech zoberie papiere, fotky a ide a policiu. Vie kde je bike, tak pojdu preverit. Alebo nepojdu a vec vyriesena. Ak neurobit nic, bude ho to zrat. cely zivot.

simca06022011
26. aug 2024

a ti co pisu ze treba konfrontovat malu, su riadne zakompexovani, bezcitni dospeli... kopa veci na bazosi je kradnuta, kopa ludi ani nevie ze kupi nieco ukradnute. To dievca s tym nemusi mat nic spolocne. Riesit taketo veci si mate na policii a oni nech idu vysetrovat a nie obtazovat ludi.

victory7897
26. aug 2024

Si si istá že ho zabudol ? Možno predal ,aby bolo na poldeci a už nepamätá 🤔

sense
26. aug 2024

Len či ho ten tvoj opitý manžel pred rokom aj len tak nedaroval alebo za pár korún nepredal len si nič nepamätal. Pochybujem žeby sa niekto vozil na ukradnutom bicykli rovno pred vašimi ocami
A prepáč muž sa ozral sám, nie že ho opili

janulik2008
26. aug 2024

Ved si mohla kupit rovnaky bicykel ako ste mali vy ci nie?

butterh
autor
26. aug 2024

@simca06022011 presne tak

rorino
Autor odpoveď zmazal
rorino
26. aug 2024

@butterh daj potom vedieť ako to celé dopadlo

butterh
autor
26. aug 2024

Vtedy sme sa preto veľmi pohádali a on sa vyhováral že ho opili a bla bla bla samozrejme že sa chcel opiť tak že nevedel o svete a hodil bicykel na zem a pokračoval domov peši 😀😀😀 proste scéna ako s filmu ešte utekal naspäť o štvrtej ráno ho hľadať. My sme už nato zabudli ale keď som jeho bicykel videla minulý týždeň celé sa nám to zasa vynorilo 😀

prasiatko30
26. aug 2024

@butterh prosim ta prezradis, taktoverejne, aky poznavaci znak ma ten bike, ze vies na 200%, ze je to toho tvojho muza aj por roku od jeho straty?

karolinakr
26. aug 2024

A nemohol jej ho dat za sexualne služby? kolko ma rokov deva?

dupinka
26. aug 2024

Do 700€ nie je podľa aktuálneho trestného zákona trestný čin, ale priestupok proti majetku, podľa nového.
Navyše, ona ho neukradla. Možno ho našla tretia osoba a ona ho kúpila, možno ho predal tvoj muž...
Keď máš doma trdlo, ktoré sa opije a nevie, kde nechá veci, žiaľ, musíš znášať následky.
Zabudni na bike a nerieš. Baba možno ani netuší a ty budeš za blbú. Rozmazávať, že domov došiel opitý muž bez bicykla na ulici snáď nemáš chuť.

cimage
26. aug 2024

Aspon si tvoj chlap bude davat pozor na alkohol a ked ju uvidi, tak si spomenie aky bol chuj, ze sa ozral a bicykel nechal niekde. Mozno ho aj niekomu dal/pozical, asi ani nevedel o sebe. Teraz uz darmo plakat. Nikto nikomu nedokaze co sa stalo, ci ten bicykel kupili od niekoho, ci ho nasli. To dievca za to nemoze, ona ho dostala.

abbey1
26. aug 2024

@butterh Tá suseda na ňom začala jazdiť až pred týždňom? Po roku by som to ozaj už neriešila.
Možno ho muž fakt za dvacku predal, aby mal na ten alkohol.

30katrusa40
26. aug 2024

@butterh jasné on sa bránil nútili ho piť. Aspoň napíš že sa skrátka opil no stane sa. A ten bicykel by som neriešila. Možno rodičia nemali peniaze a chceli spraviť dcére radosť a našli bicykel. Mňa by na tvojom mieste potešilo že bicykel robí niekomu radosť

domkakvet
26. aug 2024

@butterh navstiv jej rodicov aj s muzom a slusne im povecte, ze je to bicykel, ktory ste zabudli v meste.

simca06022011
26. aug 2024

a inak ano.. v noci bezne deti a ich rodicia chodia okolo chat a zbieraju odlozene bicykle, kedze tam uz o 4tej rano nebol. PRoste ho zobral niekto kto tam chodil okolo zahrad a predal. Kludne si ho mohol zaparkovat do zahrady nejaky majitel zahrady okolo :D Ak to vobec bol TEN, presne ten bicykel. AK to nebola tisicova limitovana edicia, neviem ako sa to na milion percent vediet. Predpokladam, ze vyrobne cislo sa hned nekontrolovalo vonku s dievcatom.