icon

Manželka ma nemiluje. Ako ďalej?

marek666
7. júl 2014

Ahoj. S manzelkou sa pozname 10 rokov, mame dve krasne dcery – 4 a 7 rocnu. Nase manzelstvo bolo velmi stastne, mali sme sa radi, navzajom sme sa milovali, mali sme spolocne zaujmy, dobre sme si rozumeli, chodili sme pravidelne na dovolenky. Kym bola manzelka na materskej tak bolo v rodine a v nasom vztahu vsetko v poriadku, samozrejme obcas nejaka hadka nie je asi nic nestandardne v kazdej normalnej rodine. Tym nechcem povedat ze sme zili talianskym manzelstvom. Problem zacal 1,5 roka na to co manzelka nastupila do prace. Zacala sa stretavat (podotykam pracovne) s inymi muzmi a viditelne si zvysovala sebavedomie. Mne sa na tom nezdalo nic zle ved asi to k tej praci tak nejak patri. Doma sme sa zacali stale viac a viac hadat a ona ku mne postupom casu ochladla. Snazil som sa zistit co jej na mne vadi resp. co jej vo vtahu chyba a vyslo z nej, ze by som jej mohol viac pomahat v domacnosti, viac sa venovat detom, a ze som ju uz dlhsi cas niecim nepotesil, napr. kvietkom alebo drobnostou. Tak som sa zacal viac starat o domacnost a venovat viac casu jej aj detom. ale stale som mal pocit, ze to uz nie je ono a nasmu vztahu chybala iskra. Az som jedneho krasneho dna zistil, ze moja manzelka ma vazny citovo prehlbeny vztah. Prisahala mi, ze o nic neslo, a ze medzi nimi nebolo nic viac ako bozky a objatia. Dal som jej podmienku nech si vyberie – rodinu alebo milenca. Rozhodla sa s nim ukoncit akykolvek kontakt a po pol roku mi povedala, ze ma ma rada, vazi si ma ale nemiluje ma. Ze sa snazi z toho dostat ako moze a najradsej by sa zahrabala pod zem na nejaku dobu, aby sa z toho dostala, ale ze to nejde a je na tom stale rovnako. Navstevovali sme aj psychologicku poradnu, ale nemyslim si, zeby nam to pomohlo najst si opat k sebe cestu. Uvazoval som a stale uvazujem nad rozvodom, pretoze zit po boku zeny, ktora ma nemiluje je podla mna strata casu. Chcem Vas, ktori zazili nieco podobne poprosit o reakciu, ako ste to riesili resp. ako by ste postupovali, keby ste boli v podobnej situacii? Vopred dakujem.

latvia
9. júl 2014

@7zahrad to vies, ked ma doma chlapa, ktory ju za neveru nezbije, nevyhodi z domu a nehlada si inu zenu, takeho by som doma chcela aj ja, pokial sa co i len trosku stara o rodinu, co z jeho slov vyplyva, ze sa aspon zakladne stara....zeny sa malokedy rozvedu, ked nemaju ineho partnera, a ten sucasny nerobi sceny

latvia
9. júl 2014

mna by zaujimalo, kolko casu treba dat jeho zene, aby si uvedomila, co ma doma, pripadne co chce....lebo mne pride pol roka dost dlha doba na to, aby zistila, ci s nim chce byt a rozvijat vztah nanovo, alebo chce mat doma len istotu, ze neostane sama. po akom case by uz mala vediet, ci ho lubi, nelubi, ostane, neostane? rok?dva roky?

jahodka8
9. júl 2014

@marek666 Toto sa nedá podľa mňa vyriešiť rýchlo, pol roka ešte nie je tak dlho oproti tomu ako dlho bola na materskej a ako si sa k nej počas toho času správal. Môžeš si spomenúť na to ako to bolo ked ste ešte nemali deti, ako ste spolu trávili čas, aké to bolo v milovaní? A potom počas tehotenstva, po pôrode a na materskej si si ju všímal? Jej pocity, či je unavená, zdravie a podobne? Z mojej skúsenosti ti viem povedať, že ja som sa ku koncu materskej doma cítila hrozne, ako slúžka alebo kus nábytku, manžel mi dokonca viackrát povedal, že nemáme veľa spoločného a bol by rád, keby som dala žiadosť o rozvod, už aj sám chcel dať tú žiadosť, len bol lenivý. Ako si sa správal počas tých 3 rokov materskej? Nemal si ty náhodou niekoho a manželka to mohla vytušiť aj ked ti to nepovedala. Ked vy muži sa k tomu doma nepriznáte, ale náznakov je kopec v každom geste, to ani asi netreba jasne hovoriť. Napíš nám tu otvorene ako to fungovalo u vás počas materskej okolo detí, domácnosti, sexu, spoločne tráveného času. Pokiaľ to 3 roky nefungovalo medzi vami, tak teraz je pol roka krátka doba na to, aby sa to zlepšilo a to že myslí na iného muža je dôsledok tvojej nevšímavosti voči manželke vtedy ked bola doma a nechodila medzi ľudí, vtedy ťa veľmi potrebovala a v tej pre ňu náročnej chvíli si si ju nevšímal. Všetko nemôžeš hodiť len na ňu, že na niekoho myslí. Si si istý, že ty si nemyslel na žiadnu inú ženu?

maminuska
9. júl 2014

@latvia si veľmi málo náročná na mužov .

to vies, ked ma doma chlapa, ktory ju za neveru nezbije, nevyhodi z domu a nehlada si inu zenu, takeho by som doma chcela aj ja, pokial sa co i len trosku stara o rodinu,

Ja by som takého nechcela, je to pre mňa málo . 🙂 .Ak by ženy mali biť chlapov za neveru , tak po ulici stretneš každú chvíľu modročerveného .

latvia
9. júl 2014

@maminuska myslela som to vzhladom na to, co urobila. podviest muza, on sa to dozvie a napriek tomu je u nich relativny "klud" a dostane este aj cas si rozmysliet, ci ho lubi, alebo nie. kolko je takych chlapov? hrstka....ten zbytok "normalnych" chlapov by ju vyfackal, odisiel od nej, alebo by ju sekiroval....v tomto duchu som to myslela, ze takeho chlapa doma mat. hlavne, ked jej doplo, ze rozvod nechce, yrejme staleho partnera do buducnosti zatial nema, ostala by sama s detmi.tak to ma stastie, ze jej manzel riesi, ako to dat dohromady....a po polroku badania, co vlastne chce, mu itak povie, ze ho nelubi.....

latvia
9. júl 2014

@maminuska ale pravdu ti poviem, po mojich skusenostiach s chlapmi, a po citani diskusii zien ze ich chlapi podvadzaju, nadavaju im atd. by som ja takto verneho chlapa brala, hlavne ked sa ukaze, ze je "tvarovatelny", t.j.ak mu povedala, ze co ju trapilo, zacal sa snazit.

jahodka8
9. júl 2014

@latvia no ale to si počula len jeho verziu. Ktorý muž sa prizná k nevere? K jednorazovke asi žiadny, možno ešte k nejakému dlhšiemu vzťahu, ked na neho milenka pritlačí. A tí čo si v dnešnej dobe starší muž nájde oveľa mladšiu ženu - no to chcem vidieť aké to u nich bude o 10 rokov. Poznám taký vzťah - on má 60, ona 40, sú spolu 10 rokov, majú 1 dieťa a on žiarli stále viac a viac. To má druhú manželku, tak asi vie ako to je u mužov, čo by jej mladší nadbiehali a ona je veľmi pekná a o 20 rokov mladšia. A ako sa k nej správal počas materskej, tak to si vieme predstaviť asi všetky, ked sa začala potom sťažovať a tak sa jej zapáčilo v práci medzi mužmi. Ja sa stavím, že počas jej materskej mal aj on niekoho alebo teda nejaké koníčky a podobne a na ňu mal málo času.

maminuska
9. júl 2014

@latvia len problém je ten že on ani nenapísal že je - bol verný , to nevie ani jedna z nás. Nespomenul ani to že manželku miluje a nechce o ňu prísť. Dvakrát som sa ho pýtala či mu manželka chýba keď nie je doma, či sa o ňu bojí , ani raz mi neodpovedal.
Nespia spolu 5 mesiacov, lebo on si myslí že si jeho žena bude predstavovať niekoho iného ... skutočne je to tak ? Ako potom chce dosiahnuť nejaké to zblíženie, čarovným prútikom ? Odmieta ho ona ?

Mužská a ženská nevera nie je to isté , mužská nevera vznikne aj v úplne bezproblémovom manželstve , muži ani neplánuju s milenkou žiť , len si proste užijú. Ženská nevera je pre vzťah devastujúcejšia, žena v drvivej väčšine zvažuje odchod od partnera, vzniká po jej dlhodobej frustrácii a prípadný návrat do normálu je ďaleko ale ďaleko ťažší . A to z dvoch dôvodov - pošramotené ego muža a citová naviazanosť ženy na tretiu stranu.
Máme tu obidva aspekty - žena je citovo do manžela odtrhnutá a muž má pošramotené ego . Návrat k mužovi v citovej oblasti je veľmi ťažký , mne sa to nepodarilo a dnes som tomu veľmi rada. 🙂 .

maria1989
9. júl 2014

@marek666 ale veď ti manželka nepovedala, že ešte miluje tamtoho... neviem, či práve to myslela slovami, že sa z toho nevie dostať... nuž dám ti ďalšiu radu, aj keď baby (ktoré tým možno ani neprešli, majú iný názor)... povedz jej, že kašleš na to, čo bolo, a chceš, aby ste žili svoj život spolu. ver mi, ak to vyjde, môžte byť ešte spolu šťastní

pepina11
9. júl 2014

Marek666 by sa nám mohol k tomu vyjadriť 🙂

marek666
autor
9. júl 2014

@jahodka8
@maminuska
@latvia
nikdy som manzelku nepodviedol a nikdy by som to ani neurobil...neviem, ale ja by som si najskor ukoncil jeden vztah a potom zacal nieco nove... mozno budete viaceri prekvapeni, ale aj napriek vsetkemu co urobila ju mam stale rad...zabudnut sa na to neda a aj ked to rozchodime bude nas to sprevadzat cely zivot. Jedine co sa da tak odpustit. Ale stale mi z jej strany chyba co i len najmensi prejav lutosti nad tym vsetkym co sa stalo. Nedokazala za mnou prist a povedat, ze ju to mrzi, proste nic... Mozno ma pocit, ze mam byt spokojny s tym, ze uz nie su v kontakte, ale mne sa to zda byt malo.
A pokial ide o roky pocas materskej tak to u nas fungovalo celkom fajn, manzelka sa na nic nestazovala, ze ju nieco trapi alebo ze jej nieco chyba ci vadi. Neprisiel ani maly naznak, ze chce nieco v nasom vztahu zmenit. S detmi som jej taktiez pomahal, nevravim ze som bol tej doby dokonaly otecko, ale tvrdenia typu - nepomahal svojej manzelke s detmi odmietam.
Nic to, dame tomu este priestor, vobec nedokazem odhadnut ako dlho to bude trvat, kym zistime ci si dokazeme najst cestu k sebe alebo od seba. Cas uz vyriesil aj horsie problemy 🙂

pepina11
9. júl 2014

@marek666 páči sa mi , že to už vidíš optimistickejšie 🙂 je leto vytiahni rodinku na dovolenku....slnko, more veľa vecí urovnalo....a marek666 koľko máš rokov? A tvoja žena má koľko?

mokon
9. júl 2014

@marek666 po prečítaní všetkých príspevkov by som ja volila najprv istý čas žiť oddelene - tak si obaja zistíte, či máte okrem detí ešte niečo spoločné. Ak si navzájom nebudete chýbať, tak asi rozvod. Život je príliš krátky na to, aby ste žili len vedľa seba.Možno budete obaja šťastní s inými partnermi.

pepina11
9. júl 2014

Ja si myslím že žiť oddelene, je zlý nápad pretože to tam všetko ochladne. Zíde z očí zíde z mysle.

marek666
autor
10. júl 2014

@pepina11 ja mam 32 a manzelka 34 rokov

adamuska
10. júl 2014

@marek666 počuj od toho kto podvádzal sa asi ťažko dočkáš slovíčka "prepáč a odpusť mi, nechcel som ti tak ublížiť", nejaká ľúbosť.... nečakaj na to. Ja som sa ani po roku nepočkala.... Nerieš to stále, vybehnite si niekde na predlžený víkend a uvidíš čo ako.... chce to veľa času. Polrok nie je dlhá doba na také závažné rozhodnutie rozviesť sa. Je to riadna podpásovka, že človek ktorý nič nechcel vo vzťahu riešiť, meniť, nič ti nepovedal o nespokojnosti nakoniec urobí čo urobil.

adamuska
10. júl 2014

@marek666 a začnite žiť intímne, inak to bude o ničom- toto je dôležité

asimama
10. júl 2014

v kazdom vztahu pride k tomu,ze zvazujeme,ci toho druheho milujeme..ver,ze po 40-50 rokoch manzelstva to vobec neni o laske..ale o ucte,tolerancii voci tomu druhemu..o istotach..nato,aby spolu mohli dvaja byt..musia sa obaja snazit..a hlavne koli tomu,ze mate spolu male deti..ani jedno dieta nechce vyrastat bez ani jedneho rodica..to,ze tu pises na mk..mas sa porozpravat s manzelkou..budovat si svoj vztah..ani kvetinka ti nenarastie za jeden den..aj tvorenie si vztahu a lasky nieco trva..kazda jedna maminka ti tu moze radit kolko chce..to co spravis je len na tebe..

adri266
10. júl 2014

@marek666 z vlastnej skusenosti, mozno Ti manzelka davala na materskej nejake naznaky, len Ty si ich nepochopil. Ja som uz davno pochopila, ze chlapovi treba vsetko polopatisticky - chcem kvety, prosim, vezmi malu von, bud taky dobry a umy riad. A ziadne - dala by som si zmrzlinu, bolo by pekne, keby sme sli do parku, alebo chcela by som viac casu na seba 😀 Vidis ten rozdiel? Toto druhe je typicka zena, ktore nechce *rozkazovat* manzelovi.To prve je, co manzel potrebuje pocut.
Ale tak ci tak, drzim vam prsty.

pepina11
10. júl 2014

@marek666 aj ja mám 34 🙂

bonaqa2013
10. júl 2014

Ak Vám záleží na deťoch tak nejako trpieť. Ale má to význam? A ako dlho to človek unesie? Neviem, ja by som asi rozmýšľala nad rozvodom...

jahodka8
10. júl 2014

@marek666 No buď rád, že ti to vôbec povedala. Ja myslím, že veľa ľudí by toto partnerovi dobrovoľne nepovedalo - ani muž, ani žena. Čo to tu niekedy čítam tieto témy, tak 90% ľudí by sa k nevere partnerovi nepriznalo sami od seba. Ty by si sa jej k nevere priznal sám od seba? Ak ked píšeš, že sa to nestalo a nikdy nestane, tak hypoteticky by si sa priznal? Ktorý muž sa k tomu prizná manželke? Bud rád, že je čestná a priznala sa. Keby si sa to náhodou dozvedel neskôr od nej alebo niekoho iného, tak by si bol radšej, keby ti to dlhé roky tajila? Ale aj keby ti to niekto iný povedal ako ona, veril by si mu viac ako manželke? Dôvera a priznanie sú v manželstve dôležité rovnako ako láska, podľa mňa aj dôležitejšie v dlhodobom vzťahu. A ako si ty predstavuješ, že čo je láska? Myslíš tým hlavne sex? No my ženy to tak nevidíme, to je veľmi jednoduchý mužský názor. Dôležité je tiež, či ty chceš s ňou zostať. No asi na to moc myslíš, sústredíš na iba na toho kolegu, čo je u mužov typické, namiesto toho, aby si sa sústredil na svoju manželku a jej potreby. Jednoducho: Treba sa o ňu snažiť, ak ju stále chceš, v tomto manželstve ste len vy dvaja. Ak máš rád ju, tak nemyslíš na toho iného muža, ale na ňu v prítomnosti a do budúcnosti. Ak myslíš vo vašom manželstve v prvom rade na seba, tak ťa ten druhý bude trápiť, ale to môže byť vždy takáto žiarlivosť, ked budeš myslieť na to čo ja ja ja. Ty máš myslieť na to, čo je dobré pre ňu.

adamuska
11. júl 2014

@pepina11 @marek666 a takto to začína 🙂 stačí tak málo

marek666
autor
11. júl 2014

@jahodka8 ona sa mi s neverou nepriznala, na to som prisiel sam. Este predtym ako som na to dosiel tak som sa pytal ci v tom jej spravani nemam hladat ineho muza. Samozrejme ze zatlkala. A este sa to snazila ututlat - ved o nic neslo. Ale ked zena dokaze vyznavat lasku inemu muzovi ako svomu manzelovi a po tom vsetkom nedokaze prejavit ani stipku lutosti tak ako sorry, ale toto je dost silne cafe na moju povahu. Pises ze sa mam ja snazit o nu zabojovat, co som nakoniec aj urobil a co myslis ze ma urobit ona? Ked som sa chcel o nas dvoch pozhovarat stale som musel byt ja ten prvy aby sme dospeli k nejakemu dialogu. Ona hrala mrtveho brouka a nemala zaujem veci riesit inac ako cakanim co sa s nasim vztahom udeje. Nikdy neprisla za mnou aby sme sa porozpravali. No a ci chcem s nou ostat? Keby som nechcel, tak jej asi nedavam dalsiu sancu, ale podam ziadost o rozvod. Ale uz teraz mozem zodpovedne povedat ze toto je beh na dlhe trate a je len otazka ci to dokazem z casoveho hladiska zvladnut.

janickacrazy
11. júl 2014

@marek666 nezavidim ti, zda sa, ze sa manzelka vobec nesnazi zabojovat o vas vztah a necudujem sa ti, ze si z toho frusrovany, kto by nebol, drzim ti palce, cez pismenka vzeras byt fajn chlap drz sa 🙂

adamuska
11. júl 2014

@marek666 toto sme mali všetci, nie je ona prvá ani posledná s takým správaním, všetci sa tak chovajú po prevalení....

lalinko2010
11. júl 2014

@marek666 daj si otázku - ona by ti odpustila neveru??? alebo by hneď podala žiadosť o rozvod.
podľa mňa sa zbytočne trápiš, byť s ňou len kvôli deťom???? ak hej, tak je to zbytočné, jediné riešenie - rozvod! deti - striedavá starostlivosť a budeš spokojný. nebudeš mať pred sebou niekoho kto ti ublížil, nezabudneš do konca života. Chceš takto žiť do konca života????

spirit16
11. júl 2014

Veci nie su ciernobiele. V zivote sa moze stat cokolvek! Nepocuvaj rady ludi, ktori o Tvojom zivote dohromady nic nevedia. Ty sam musis citit, co je spravne. Ale nie spravne z pohladu inych ludi, nie spravne zo spolocenskeho, moralneho a neviem akeho hladiska. Ale spravne pre Teba. Ty vies aky chces zit zivot a s kym. Nikde vo vnutri presne vies ako to chces riesit. Ludia Ti tu radia a pritom porovnavaju svoje zivoty a svoje stanoviska s Tvojim zivotom. To nejde dohromady. Oni za Teba ten zivot neziju. Drzim palce.

lalinko2010
11. júl 2014

@spirit16 on vie aké je riešenie, ale proste chce aby ho ľudia presvedčili že aby zostal s ňou, ale to on nechce. lebo keby to chcel, tak by to tu neriešil! ale vydiskutoval by si to s manželkou!

spirit16
11. júl 2014

@lalinko2010 si si ista, ze je to tak?