Manželka ma nemiluje. Ako ďalej?
Ahoj. S manzelkou sa pozname 10 rokov, mame dve krasne dcery – 4 a 7 rocnu. Nase manzelstvo bolo velmi stastne, mali sme sa radi, navzajom sme sa milovali, mali sme spolocne zaujmy, dobre sme si rozumeli, chodili sme pravidelne na dovolenky. Kym bola manzelka na materskej tak bolo v rodine a v nasom vztahu vsetko v poriadku, samozrejme obcas nejaka hadka nie je asi nic nestandardne v kazdej normalnej rodine. Tym nechcem povedat ze sme zili talianskym manzelstvom. Problem zacal 1,5 roka na to co manzelka nastupila do prace. Zacala sa stretavat (podotykam pracovne) s inymi muzmi a viditelne si zvysovala sebavedomie. Mne sa na tom nezdalo nic zle ved asi to k tej praci tak nejak patri. Doma sme sa zacali stale viac a viac hadat a ona ku mne postupom casu ochladla. Snazil som sa zistit co jej na mne vadi resp. co jej vo vtahu chyba a vyslo z nej, ze by som jej mohol viac pomahat v domacnosti, viac sa venovat detom, a ze som ju uz dlhsi cas niecim nepotesil, napr. kvietkom alebo drobnostou. Tak som sa zacal viac starat o domacnost a venovat viac casu jej aj detom. ale stale som mal pocit, ze to uz nie je ono a nasmu vztahu chybala iskra. Az som jedneho krasneho dna zistil, ze moja manzelka ma vazny citovo prehlbeny vztah. Prisahala mi, ze o nic neslo, a ze medzi nimi nebolo nic viac ako bozky a objatia. Dal som jej podmienku nech si vyberie – rodinu alebo milenca. Rozhodla sa s nim ukoncit akykolvek kontakt a po pol roku mi povedala, ze ma ma rada, vazi si ma ale nemiluje ma. Ze sa snazi z toho dostat ako moze a najradsej by sa zahrabala pod zem na nejaku dobu, aby sa z toho dostala, ale ze to nejde a je na tom stale rovnako. Navstevovali sme aj psychologicku poradnu, ale nemyslim si, zeby nam to pomohlo najst si opat k sebe cestu. Uvazoval som a stale uvazujem nad rozvodom, pretoze zit po boku zeny, ktora ma nemiluje je podla mna strata casu. Chcem Vas, ktori zazili nieco podobne poprosit o reakciu, ako ste to riesili resp. ako by ste postupovali, keby ste boli v podobnej situacii? Vopred dakujem.
@marek666 manzelka sa sprava uplne jasne, neodisla, nepodala navrh, chodi domov a zije s tebou, asi by si cakal ze ti bude obrazne kazdy den nohy bozkavat ze si ju nevykopol ale takto to nefunguje. proste robi mrtveho chrobaka
aby sa clovek odmiloval, to chvilu trva, aje ked oficialne odstrihne kontakt v hlave to nekonci, ale az skonci, to neviem presne casovo odhadnut, bude sa za svoje spravanie hanbit, aj ked ti to mozno nikdy nepovie
Otazka znie je ti takto dobre? myslis si ze bez nej by ti bolo lepsie?
na toto si odpovedz a zariad sa.
Hmm a k sexu... 1/2r nic, nie som za nejake radikalne veci ale toto si vyrieste co najskôr nakolko je to lepidlo ktore by vas mohlo podrzat v case krizy spolu.
@spirit16 a prečo si myslíš že nie? mám pocit že ak človeka nič nehnevá, nie je smutný, nebude vypisovať sem. proste je nešťastný a najradšej by to skončil, ale niečo ho drží pri tej ženu a tu mu každá napísala, že aby s ňou porozprával a podobne, ale na čo? myslím si že je to nepodstatné. nikdy nezabudne že ho podviedla!
@lalinko2010
je uplnenepodstatne, co si o tom myslim ja. Dolezite je, ako si to v hlave ulozi, clovek, ktory toto riesi. On si musi urobit v hlave poriadok. Musi vediet, co chce a preco. A musi vediet aj to, ze ak sa rozhodne zostat vo vztahu a pracovat na tom, aby im to klapalo, tak musi zaroven vediet aj urobit hrubu ciaru za minulostou. Inak to nema vyznam.
Tymto sposobom vztah moze prezit aj po nevere.
Mily Marek, aj ostatni diskutujuci...chcete vidiet do hlavy tej zeny?...to som ja! Mareka nepoznam, ale mam pocit, ze s malinkymi odchylkami, opisuje situaciu u nas doma...Manzelia sme 7 rokov, z toho som 5 rokov bola na materskej s dvoma dcerkami. Teraz pracujem rok po materskej. My sme mali uz mensie krizy od kedy sa nam narodili deti...manzel sa vyjadril, ze nezniesol zodpovednost, ktora s detmi prisla...a tak vsetko nejak automaticky prenechal na mne...vychovu, domacnost, rodinny zivot...a on sa venoval sebe, svojej praci, potom stavbe domu, sportu...ja a deti sme ho zaujimali len povrchne...hlavne dobre vyzerat na verejnosti, aby mu vsetci zavideli, aky on je chlap...ked som nieco chcela riesit, tak ma odbil, ze to ja mam s niecim problem, on ziadny problem nema...neskor ma zacal ponizovat, kritizovat a vysmievat sa so mna...u nas sama pracka perie, zehlicka zehli, mikrovlnka dava jest...ja som len obycajna nula, deti ma drzali pri zivote...mamina 24 hodin denno denne...na Vianoce ked som sa dozvedela ze ma podviedol s kolegynou, tak vsetko poprel a mne povedal, ze ja aj tak ako zena, ani ako manzelka nestojim za nic...po vsetkom, co som pre neho urobila a dala mu celu seba...som sa zosypala...ale len vnutorne, na vonok som mu nechcela urobit tu radost a nikto by na mna nepovedal, ze mam nejaky problem...v praci ocenenie mojho usilia, vdaka za dobru pracu, dobry kolektiv...s kolegom po praci na kavu, pokecat, prist na ine myslienky...absolutne nevinne, z mojej strany urcite...bola som sklamana z manzelstva, zo vztahu a ani by ma nenapadlo, ze sa mozem zalubit...no stalo sa...hodte do mna kamenom kto ste bez viny...nepodviedla som manzela fyzicky, ale psychicky, citovo ano...co je horsie?...s manzelom intimne nezijeme od Vianoc...nedokazem to...manzel na to tiez prisiel tak, ze si precital, ako kolegovi pisem ze ho mam rada...kolega sice nie je zenaty, ale ked sa to prevalilo, prerusili sme kontakt...chcela som aby deti vyrastali v uplnej rodine...velmi som sa snazila, zahanbena, pokorena, ale tiez som sa manzelovi doteraz neospravedlnila, ja si myslim, ze nemam preco...manzelstvo je v troskach...a hrozne nasim vztahom trpia deti...chcem sa rozviest a konecne zit pokojne s dievcatami, aj ked to bude narocne...budeme same a financne sa toho obavam, ale potrebujeme pokoj...s cim ale manzel nesuhlasi a vytvara na nas nenormalny psychicky tlak...tak Marek, drzim ti palce a sebe tiez 🙂
Ja by som ti možno poradila malú lest skús sa chvíľu pretvarovat ze mas milenku alebo ze si niekoho stretol. Možno jej zapne ze môže o teba naozaj prísť.... A ze aj ty môžeš stretnúť inú než ju....
@janiktoiny Ahoj, dakujem za Tvoj prispevok. Uvadzas v nom , ze Ta manzel podviedol. Ako si si iste vsimla v mojich prispevkoch, ja som manzelku nikdy nepodviedol, preto si nemyslim, ze ten nas "pribeh" popisuje situaciu u vas doma s malinkymi odchylkami 🙂. A ak by manzelka prejavila zaujem sa rozviest urcite by som jej v tom nebranil. Aj ja vam drzim palce nech to dopadne k obojstrannej spokojnosti a hlavne nech tym deticky trpia co najmenej. Vsetko dobre. Drz sa 🙂
Neviem, či ti to ešte nejako pomôže, ale ja som asi ako tvoja žena. S mužom sa poznáme od malička, vzali sme sa pred 4 rokmi, máme dve deti, 2r a 9m.
S narodením detí prišli problémy s jeho rodinou atď, ale aj my sme sa veľmi odcudzili. Tak sme sa milovali a tak sme sa mali dobre. Ale od pôrodov mám pocit, že je to cudzí človek. Celé je to v tom, že žena sa začne cítiť ako stroj, slúžka, vyčerpaná k smrti a miesto pomocí, docenenia, pochopenia prídu samé hádky a slzy a sklamania a .... Nič nie je ako bývalo, ani jeden z nás sa s tým nevie zmieriť, len s tým, že chlapi sú tí, čo to majú ľahšie lebo nie sú nonstop na špagátiku.
Pri hádkach som zistila, že ho proste už nemilujem. Kvôli rodine sa nevzdávaj, SKÚS, zatni sa, ak vám to deti dovolia, snaž sa ju týždeň, mesiac robiť max šťastnou a ak to má prísť, tak to príde, ak nie, tak je to jasné. Takto čakať nemôžeš donekonečna.
Toto je to, čo by som uvítala ja... Ale deti sú ešte malé, nemáme čas sa spolu ani najesť,nieto ešte čosi zachraňovať... DRŽÍM PALCE.
@brmbuska47 vidim ze tento preoblem je vsade. Ale na jednej strane pises "Pri hádkach som zistila, že ho proste už nemilujem." a potom "Toto je to, čo by som uvítala ja..."
Co by sa zmenilo ak by sa ZATAL? Pochybnujem ze by sa nieco zmenilo, ak sa zena raz rozhodne tak bude.
A vobec nesuhlasim ze "chlapi sú tí, čo to majú ľahšie lebo nie sú nonstop na špagátiku. "
Aj som vstal, bolo zle, nevstal som bolo zle...
Ako uz bolo spomenute niekde inde, na zeny / matky je vytvoreny velky tlak z okolia.
Ale drzim palce aj ja tebe
https://www.modrykonik.sk/profile/tutulak/ Velky kus pravdy v tvojich slovach. Ja ho mam rada, vazim si ho, chyba mi, ale obrovsky kus toho milujem sa preniesol aj na deti a aj tam je pes zakopany.. Ked citam po forach ake vseliake problemy ludi kvaria, je to des. Poviem si, ze sme aspon zdravi. Nie som z tych co sa vzdavaju, rozhodne sa rozvadzat nechcem, ale ako som pisala, deti su male, je toho vela, nemame cas sa ani porozpravat a aj to je velka chyba. Som od rana do vecera sama a hrabe mi z toho, sama som sa velmi zmenila a viem, ze aj ja mam kus velkej chyby na vsetkom. Napravit nieco bolave je vsak nesmierne tazke... Dakujem ti.
@marek666 ..necitala som vsetky prispevky, aj tak su velmi rozne ....pisem svoj nazor ...nechcem pisat navod, ako by si mal reagovat ...len svoj nazor...
...rozmyslal si niekedy nad tym ( mozno si aj o tom pisal, ale ja som to necitala) , ze ona moze mat voci tebe silny pocit viny a ten jej brani rozvinut svoje city voci tebe ....bola to predsa ona, co zlyhala, ona co zradila vas vztah a mozno sama sebe nevie odpustit, ze tak zradila vasu lasku ....
....ak o svoje manzelstvo stojis, tak jej skus dat najavo, ze si jej odpustil a ze o nu stojis, skus jej to nepripominat a ani sam sebe .....ty sam nestavaj toho druheho medzi vas ani vo svojich myslienkach a nechaj nech jej vina uplne moze odist ...viem , casto pisete, ze nevera sa odpustit, ale nie zabudnut , ale podpustenie je uplne pustenie a uplne uvolnenie toho kto sa previnil .....
....teda podla mna , ona potrebuje prezit, ze ty si jej odpustil a potrebuje odpustit sama sebe, ze zlyhala a tym ublizila tebe a vasim dceram ....
@brmbuska47 Dakujem aj za Tvoj prispevok... momentalne sa snazime, aby sme sa k tomu co sa stalo nevracali a divame sa dopredu. Teraz je uz len otazka ci si dokazeme najst k sebe cestu skor, ako to cele krachne na tom, ze nie sme citovo previazani. Drzim vam palce a hlavne skuste si najst cas na rozhovor. Myslim, ze to je alfa omega, ked sa o problemoch nerozpravate.
@marek666 po case som nahodou nasla prispevok vo fore, tak zelam, nech je vsetko len a len lepsie do noveho roku 😉
@brmbuska47 ahoj, dakujem pekne za prianie, aj Tebe a tvojej rodinke vsetko dobre v Novom roku, budte zdravi...
BTW: ako to u vas dopadlo, je to lepsie? pa
@marek666 Ja som nepodstatna, ale co vy???
@marek666
@brmbuska47
Som zvedavá ako ste dobojovali? či ešte zápasíte?
@kaki dakujem za opytanie, nase dni bezia ako voda, raz horsie, raz lepsie...
@brmbuska47 drzim palce. Raz hore raz dole - tak to je asi všade. Prajem veľa lasky v živote a čo najmenej dni dole. 😉
@kaki srdecne dakujem
@veronikastrickova zakladatel temy uz je neaktivny a mozno uz aj tema je davno taka, kedze je z r.2014..;-)

@marek666 ahoj,,,ja sa stotožnujem s nazorom ktorý tu už bol spomenutý ...lebo to vidím aj u seba..žena na materskej plus ochorenie(moj prípad),,ochorenie klbov ..stále doma,,na dedine..bez vodičáku..bez rodičov,bez svokrovcov,bez akejkolvek kamarátky ktorá by mi postrážila dietat aby somsa mohla íst vyventilovat,,,takže?...stále doma,,ak ma nezoberie muž som stále len doma okrem vychádzok po dedine ale samozrejem stále s dietatom..toto by si mal vyskušt nejeden muž,,,je to náročné a to velmi hlavne na psychiku ženy,,chlap príde unavený z roboty,,ja som velmi komunikatívna preto sa rada rozprávam ale muž chce mat chvílu pokoj,,oddýchnut si,,ja zase opačne nechcem nič strašné ANI FYZICKY NAROCNE,,okrem pusy sa žene žiada pozornost počas pobytu na md,,pohladkanie,,mojinkanie pred telkou,,zaujímat sa o to ako sa cíti,čo by chcela,,,a hlavne žena na md ma pocity menejennosti ano jasné,,stará sa o dieta,,domacnost,, ale aj mna neraz napadlo či je to dost ked ten muž zaraba vpodstate je užitočný,,ked sa žena dostane do práce cíti sa užitočná,,cíti sa chcená a akceptovana,,su ocenované jej napady,,,je v spoločnosti ktorá jej tak chýbala v domacom prostredí,,je to velmi ale velmi náročné a ak si to chlap neskusi tak to nepochopí