icon

Manželka nemá chuť na sex

8pete9
4. aug 2014

Ahojte zeny.
Chcem sa spytat na vas nazor, mozno lepsie pochopit manzelku.
Sme manzelia 2 roky, mame 14 mesacne dieta. manzelka otehotnela hned po svadbe, a teraz je zase tehotna, nejako 3 mesiace sa narodi dalsie dieta.
Problem je v tom ze manzelka vobec nema chut na sex. Po svadbe to bolo chvilu ok, a potom jak otehotnela, tak to vobec nechcela, potom sme to nejaky cas nemohli robit kvoli komplikaciam, potom sa narodil maly a prvych 6 mesiacov (nie 6 tyzdnov) tiez nic nebolo. Az potom nejak okolo vianoc jej asi trocha prisla chut aj ked moj pocit je ze to nebolo ono z jej strany.Takto to bolo asi 6-7 tyzdnov a kedze potom zase otehotnela, tak odvtedy sa milujeme priemerne tak 1-2x za mesiac aj to len sposobom ze ona roztiahne nohy a ja mam spravit "co treba". Takze nic moc. Vyhliadky do buducnosti tiez nie su moc dobre kedze porod a potom zase ked to bude tak ako s prvym tak pol roka nic a ktovie ako potom.
Manzelka hovori, je to ta posledna vec, na ktoru teraz mysli a ze na to vobec nema chut, ale vo mne zase vreju hormony a niekedy to nie je jednoduche spat v jednej posteli so zenou, ktora tak vzrusuje (aj ked nezamerne). Sam sebe si to nechcem robit, sice to je niekedy krajne riesenie, ale nemam z toho dobry pocit.

A manzelku nechcem nutit do niecoho, co nechce, jednak to pre nu asi nie je prijemne a jednak to ani pre mna nie je potom uspokojujuce ked ona nic nerobi. Tuzba na nejaky cas klesne ale mam pocit ze to nie je spravna vec.
Ako ste vy na tom?
Mam sa zapriet a radsej nic neocakavat a nesnazit sa ju nahovarat, alebo date nejaky napad, co by ju mohlo nastartovat? Nech je vlk syty aj koza cela.
Alebo to je u vas v tehotenstve tabu?
Dakujem

basburianka
10. aug 2014

@tutulak Nuž, tlak spoločnosti je sviňa...Tiež často bojujem s výčitkami svedomia, aj keď viem, že je to iracionálne 😒 No potom si uvedomím, že pre moje psychické zdravie je to NEVYHNUTNOSŤ. Ja to mám tak, každý to má inak. držím palce, chlapi!

katka2365
10. aug 2014

No tak ja som počas tehotenstva mala možno ešte väčšiu chuť ako teraz.U nás to bolo skôr naopak ja som chcela a priateľ nie lebo sa bál že ublíži malinkému ale potom sa nejako premohol. 😀 Ale mala som niekedy dni ked sa mi nechcelo ale tak aspon 1 krát za týžden som sa ho snažila uspokojiť inak 🙂 chlapi sú chlapi a potrebujú to ako aj ženy ale ked to nemá chlap tak pôjde za inou.Nemyslím že ty by si chcel alebo čo ale je to pud.No neviem čo poradiť možno nejaké afrodiziakum čítala som že to pomáha vzrušiť tak skús vyskúšať dať manželke. 🙂

janka_mamka
10. aug 2014

no a potom tu vyplakavajú že im chlap ušiel za inou...

janka_mamka
10. aug 2014

ale nie teraz važne..skus sexuologa, poradnu.... ine teda neviem poradit možno je manželka psychicky vyčerpana a nemá chut, tak detičky sup sup k svokričke a urobte si rromanticky vikend prospeje vam to 🙂

tutulak
10. aug 2014

@basburianka Presne tak, ked si uvedomis 😉
@janka_mamka Preco by mal on skusat sexuologa, poradnu?
@katka2365 To by nebolo pekne ak by jej nieco "pridal" bez jej vedomia...

adri266
10. aug 2014

@tutulak spolu s partnerkou

katka2365
10. aug 2014

@8pete9 no poviem ti po pravde ked som bola tehotná a robila som orál všetko ma napínalo na vracanie ešte aj čistenie zubov a niekedy ma pri tom normálne napínalo ale teraz je to už OK tak či tiež nemá taký problém. 🙂

janka_mamka
10. aug 2014

@tutulak myslím nie on sáám, ale spolu s nou s manželkou... aby sa dozvedeli kde je pes zakopany a kde je problem..alee nič teda človek che pomooct a hned sa tu ospoavaju na teba..serem na vas idem odtialto už OFF .. :(

katka2365
10. aug 2014

@tutulak nemyslela som bez jej vedomia ale žeby o tom vedela 🙂

janka_mamka
10. aug 2014

ps : ja som nečitala všetky prispevky len otazku zakladatela!

katka2365
10. aug 2014

@janka_mamka aj ja si to myslím za to si môžu ženy same.Narodia sa deti a manžela odsunú na vedlajšiu koľaj a život sa točí iba okolo detí a domácich povinností. Aj môj muž sa bál že ked sa nám narodí dcéra tak ho odsuniem a budem iba kolo malej ale aj muž potrebuje cítiť lásku, nehu a porozumenie.

janka_mamka
10. aug 2014

@katka2365 dakujem 🙂

tutulak
10. aug 2014

@katka2365 ked to beries hned osobne... Jeho problem je zena, nie sex. Jeho zena ma problem sex.
ak si ona neuvedomi tak tazko ju on niekam dotlaci.
🙂

janinah
10. aug 2014

počula som vetičku v zmysle,že ako sa muž správa k žene cez deň,tak sa žena správa k mužovi v noci 😉 a celkom s tým súhlasím....ak si muž ženu nevšíma,nepomáha,nikdy ani maličkosťou nepoteší,tak ťažko v noci môže čakať vášnivú milenku / a to nemyslím nič také ako trest ,jednoducho zrejme žena na neho nemá chuť....

tutulak
10. aug 2014

@janinah ako sa zena sprava k muzovy v noci, tak sa muz sprava zene cez den.... 😉 aj to je mozno vsak?

katka2365
10. aug 2014

@tutulak a čo bude o 10 rokov ked už teraz po 2 rokoch sa správa takto? Už potom budú spať oddelene ako kedysi pred 60 rokmi a spali spolu iba ked išli robiť deti 🙂 u mojej svokry to bolo tak celý život spali takto a takto sa snažila presadiť aj mojemu bývalemu mužovi a on ju samozrejme počúval že sex nieje dôležitý ani bozky ani nič intímne a teraz mam nový život s novým mužom a je to lepšie 😀

tutulak
10. aug 2014

@katka2365 Svokra mozno nikdy nepozerala tv ci nebola romanticky zalozena, ale doba bola ina ;) ako sa hovori. Sex bol len ked sa deti robili a bol na to cas. Teraz nie je ani na ten sex cas.

katka2365
10. aug 2014

@tutulak teraz je skôr na to čas ludia už nerobia po poliach ako niekedy 🙂 Tak ja si na to polhodinku nájdem vždy 😀

tutulak
10. aug 2014

@katka2365 az POL HODINU? tak pozdravujem partnera ! 🙂

liavan
10. aug 2014

Vopred upozorňujem ženy, ktoré stoja na strane jeho manželky, aby si môj príspevok ani nečítali.

@8pete9
Hoci som sama žena, navyše vo ôsmom mesiaci tehotenstva a z toho dôvodu úplne rozumiem, čo znamená občasná nechuť na sex, s prístupom tvojej manželky ani trochu nesulhlasím. Ok, pokiaľ má nejaké popôrodné bolesti, alebo ozaj je vo vyššom štádiu tehotenstva (vtedy si hormóny robia čo chcú), tak fajn, ale aby ti to odopierala takto dlhodobo? To by ma vyslovene nahnevalo, je to strašne sebecké , sex jednoducho patrí do života, je dôležitý a najmä keď ste sa už zobrali, a teda ste si slúbili vernosť, tak nemôže byť jeden jednoducho tak egoistický, že to tomu druhému takýmto štýlom odoprie a potom bude od neho aj tak čakať absolútnu vernosť. O takejto veci, ktorá sa síce zdá triviálna, ale ti hovorím, že ozaj neni, sa musíte porozprávať. Vyslovene jej povedz, že pokiaľ chce, aby vám to klapalo, musí sa trošku premôcť. Mne by z takéhoto odstavenia asi šiblo... Nechce hádam skončiť s plačom, že si tieto veci musíš hľadať u inej, či? A určite to neberte ako radu, či nejaké nahováranie, to určite nie. Jednoducho jej to musíte vysvetliť!!

katka2365
10. aug 2014

@liavan aj ja si to myslím že to nie je normálne a sebecké 🙂

janinah
10. aug 2014

@tutulak asi neberieš do úvahy,že žena je inak nastavená,viac na city....

takyna
10. aug 2014

@8pete9 bohuzial nikedy su take pripady , ze aj 9 mesiacov pocat tehu nic nemoze byt.., ale urcite by som na tvojom mieste si to robila sama, popripade zvolte ine sposoby akoje oralne uspokojenie, aby si aj ty bol uspokojeny

13roman13
10. aug 2014

@tutulak Preco sa cudujes zalezi aj od okolnosti

tutulak
10. aug 2014

@janinah Budem opat oponovat opakom, asi neberieš do úvahy,že muz je inak nastaveny,viac fyzicky....

luludia
10. aug 2014

@hana24pk @tutulak nestáva sa tak často, že tu muži zakladajú témy a zapájajú sa do diskusií. Prečítala som si všetky príspevky v tejto téme a aj tie vaše. Zaujíma ma váš názor a postoj k tomu ako riešite svoju situáciu, keď vás manželky po intímnej stránke odmietajú. Nemám na mysli "ručné práce", to je každému jasné, ale musí sa vo vás hromadiť frustrácia, napätie. Ako ste sa vnútorne zmenili pod vplyvom tejto situácie? Ako sa fyziologicky dá zvládať u muža dlhodobé odopieranie sexu od partnerky?

Aby ste porozumeli dôvodu mojej otázky. Zaujíma ma to hlavne preto, že muži zvyknú mať milenku/milenky i keď majú uspokojivý sexuálny život, ale u teba @tutulak ma zaujalo to, že si sa doteraz pre milenku nerozhodol. Snáď som otázku položila dostatočne zrozumiteľne 🙂

oktobermimi
10. aug 2014

Proti otázka: Len ženy nemaju chut?... HAHAHA 😠

13roman13
10. aug 2014

@tutulak No ide aj o to ci si to ona uvedomuje a vyhlada odbornu pomoc dobrovolne

tutulak
10. aug 2014

@luludia Takze bod po bode;
1. nestáva sa tak často, že tu muži zakladajú témy a zapájajú sa do diskusií.
Asi nie, ale tato tema ja ako stvorena pre nas muzov, hlavne ked ja v nazve sex... to nam staci.
2. Zaujíma ma váš názor a postoj k tomu ako riešite svoju situáciu
Niet co riesit. Ked neda tak neda. Lava & prava, ci sa to tebe (nam) paci alebo nie.
3. keď vás manželky po intímnej stránke odmietajú.
Casom to prejde aj do odporu a nenavisti z partnerkynej strany, nakolko sa asi domnieva, ze manzel robi vsetko preto aby dostal sex. Rozumej, pomaha v domacnosti, okolo deti atd atd. Ale manzelka/partnerka ho prekukne a namiesto toho aby mu "dala" ze dobre navaril ci upratal, tak mu vynada ze to nie je dobre urobene. Alebo si najde iny dovod... v tom su zeny prefikane.
4. Nemám na mysli "ručné práce".
Neviem o nicom inom "nahradnom "ako sa uspokojit, bez toho aby to bol podvod.
5. ale musí sa vo vás hromadiť frustrácia, napätie
By si neverila kolko sa toho hromadi, aj frustracie, aj napatia, aj....
6. Ako ste sa vnútorne zmenili pod vplyvom tejto situácie?
Velmi zle, ked ma muz obdobie "ruje", tazko znasa uz sam seba, a hlavne ked ho partnerka odmieta, ze nema cas. Ta na miesto 10 az 60 minut hadania a odmietania, mohla jednoducho podlahnut a mat nieco prijemne za sebou. Ale, je asi jednoduchsie minat energiu na hadku.... 😨 (facepalm)
7.Ako sa fyziologicky dá zvládať u muža dlhodobé odopieranie sexu od partnerky?
Je to individualne, ale zalezi od okolnosti. Ak by som si bol vedomi, ze moja manzelka ma zdravotne problemy tak to je o niecom inom, ako jednoduchy fakt ze ma odmieta koli tomu lebo nema cas.
Ak sa muz sam rozhodne drzat celibat, je len na zene kedy ho zlomy.
Ak drzi celibat lebo mu zena neda, nuz tu zalezi len na nom a ako vidi vztah do buducna. By si neverila co vsetko ide muzom cez/po hlave ked nemaju a nedostali a vedia ze jednoducho nebudu mat.
Dalsia vec je ze moze ist sportovat, ale to moze vyzerat ze podvadza, lebo by bol kazdy druhy ci treti den/vecer prec. A to by manzelke/urcite zacalo byt podozrive. ze kde tak moze byt, hlavne ked doma nema se a zena ho caka.
8. muži zvyknú mať milenku/milenky i keď majú uspokojivý sexuálny život
Diskutabilne, to si mozes mysliet ty, ze ON ma uspokojivy sex. zivot. a pritom podvadza. Pokial ti to nepovie on sam ze je s tebou spokojny, zatial co ide za milenkou sa ukojit tak niet tu o com.
9. u teba @tutulak ma zaujalo to, že si sa doteraz pre milenku nerozhodol.
Niekde tu na fore je niekto rozumej muz, kto ma dlhsi "post" ako ja, cez 1000 dni. takze ja s mojimi 2 rokmy to je nic, ale je mozne ze aj to sa zmeni.
Ako som napisal, je to vec postoja k veci. Ak zena neda a nechce, tak nic nebude bohusu.
To ze som sa pre nu (milenku) nerozhodol neznamena ze som nad tym nerozmyslal. Pokusenia boli su a urcite budu. Ponuky tiez... tazko sa odolava to mi ver a to nie som nijaky borec s bicepsom ci dvoma, a nemam ani pivny pupek....
A dalej, ak s tym sekne(m) co dalej?
Budu vycitky alebo nie?
Rata sa to ako nevera, ak ma partnerka/manzelka posiela za inou?
mozem pisat dalej a dalej, ale lepsie ak sa spytas konkretne, rad odpoviem tu alebo IP je jedno.
🙂 dufam ze som odpovedal zrozumitelne

slniecko2
10. aug 2014

@tutulak neverím na niečo také, ako že ženy nemá čas na sex s manželom, nie 2 roky. Odmietanie je zámerné, niečo nie je v poriadku. Treba to vyniesť na povrch. Držím palce, aby si to zvládol aj s manželkou.