icon

Manželov názor na moje stravovanie

10. feb 2023

Ahojte
Opisem vam situaciu. Mali sme ranajky,ja som si dala dva chleby s medom a arasidovym maslom,a vravim muzovi,ze mam z toho vycitky ze som si dala take jedlo. A on mi hovori,ze to je dobre,aspon sa nebudem prezierat. Co si o tom myslite? 😂😂😂😂

zobaka
10. feb 2023

autor - ja jedavam jogurt + granolu, cez vikend si dam francuzske toasty, tiez neodolam pecivu

miskaska
10. feb 2023

Si spokojna so svojou vahou a postavou? Ak ano, tak jedz ako chces.

autor
10. feb 2023

@zobaka a v granole nie je cukor?

dadis
10. feb 2023

Ja tiez v pohode zjem 2 krajce chleba. Je to vela?
@viestta

zobaka
10. feb 2023

autor - jasne, ze je tam cukor, ale v porcii aku prijimam a co to obsahuje je to ine ako ked si dam pecivo s lepkom a mastne arasidove maslo, hlavne sa tak stravujem kvoli sebe, kazdy si moze jest ako mu vyhovuje, ja si musim davat pozor na to ako sa stravujem, nechcem nosit veci nad urcitu konfekcnu velkost a lepok ma zavodnuje

tiezjedna
10. feb 2023

je úplne jedno, čo si dáš, ja napríklad neraňajkujem vôbec, teda nie v čase, ktorý je pre raňajky obvyklý. Ide o to, aby si mala výdaj úmerný príjmu. A čo sa týka pečiva, osobne ho nejem, unavuje ma, doslova.

evaachesa
10. feb 2023

2 krajce chleba sú až tak veľa?😱 Včera na večeru som spraskala úplne v pohode. 🤤 Samozrejme som potom samu seba zhúkla že by stačil aj jeden. 😅

dadis
10. feb 2023

@evaachesa Ja si dam 2 a citim sa za damu. Moja 44kg dcera zjedla raz na veceru 7 😂😂😂..u nas kupujem mensi chlebik len obcas, ked nemame teplu veceru a na veceru ho dvaja pubertiaci vedia zjest aj cely 😅😂🤣..a su ako dve palice

zuzubb007
10. feb 2023

Ja neviem, ked vsetky zeny jedia len zdravo, kde sa beru plnostihle az tucnucke zeny, dva chleby su akurat keby zjem jogurt alebo banan umriem hladom, samozrejme zalezi aku mas postavu

fauko
Odpoveď bola odstránená
akiana
10. feb 2023

Ze dva chleby s arasidovym maslom a medom nie su zrovna stastna volba na ranajky, ked sa zrovna nesnazis pribrat, alebo nejdes objemovku. Na druhej strane, manzel to nemusel sprostredkovat takto na hulvata, da sa to povedat aj slusnejsie.

viestta
10. feb 2023

@dadis pre mna ano

evaachesa
10. feb 2023

@dadis ja mám 48kg a nerobí mi problém zjesť ich na posedenie. Nechápem že tu väčšinu žien šokujú 2 krajce. 😱 Podľa mňa úplne normálna porcia. 😏🤤

dadis
10. feb 2023

@viestta
@evaachesa Teraz som prisla domov z prace hladna a naschval som si odvazila 2 chleby a je to 63g 😀. Masielko na to a 2 kapie. Ved to je uplne, ze normalne, ziadne prejedacky 😀

kristiii
10. feb 2023

Tak nie je krajec ako krajec a nie je príloha (obloženie) ako príloha. Za mňa dva stredne veľké krajce v pohode, ale to kombo arašidové maslo a med si nejak neviem ani predstaviť. Ale ak nemáš problém s nadváhou, prečo nie?

silviaa
10. feb 2023

Nemyslim si ze 2 krajce chleba s arasid maslom a medom su vela. Ale zalezi aku vrstvu a kolko medu si das. Nemaj vycitky. Urcite lepsie zjest na ranajky takto ako dat si len banan a potom od hladu vyjedat somariny cely den.

tiezjedna
10. feb 2023

@silviaa ja keď si dám raňajky pred 10. tak som brutálne hladná celý deň...

zuzuliennka1
10. feb 2023

a preco teda tie vycitky z tvojej strany?

dzulik_
10. feb 2023

No ja neviem, nad takou somarinou sa pozastavovať 😅 nemám problém, tak si ho vyrobím?

mk1111111111
10. feb 2023

Nie je to vela, daj si radsej na ranajky, cez den spalis a nebudes mat taku chut na sladke cez den a vecer. Aj sladke treba jest, kto neje, tak potom vecer nevie co od jedu a "vyzerie", co sa da. Len velmi malo ludi ma pevnu volu

liv1
10. feb 2023

@sense a ked jes maslovu plnku v kolaci (tuk plis cukor), co je co. Zelenina? 😁

akbara77
10. feb 2023

Ze máš kopec času.

silviaa
10. feb 2023

@tiezjedna ano lebo si zabudla na bielkoviny. Zjedla si tuky a sacharidy. Nabuduce si daj k tomu pohar mlieka alebo biely jogurt. Bielkoviny ta zasytia na dlhsiu dobu.

dadis
10. feb 2023

@liv1 Ja by som laicky povedala, ze je lepsie fruktozu v mede kombinovat s tukmi a bielkovinami v arasidovom masle. Lebo fruktoza bez tychto spomalovacov ti sposobi rychly narast a pokles inzulinu a vlci hlad. A medik je zdravy. Treba vsetko s mierou si myslim. Nemyslim si, ze ide o nejaku dietnu chybu. Samozrejme, ak chudne, tak si treba zapisovat, aby bola na konci dna stale v deficite. Ak nechudne, tak smelo do toho bez vycitiek a manzela uzemnit 🙂

kiwi3
10. feb 2023

@evaachesa presne. ja mam tiez cely zivot okolo 50 a dva chlebiky na ranajky kludne, ak som hladna. sice arasidove maslo nemusim, ale inak v pohode.

a inak som na tu temu chvilu kukala, ze o co akoze ide. ze preco niekto rozobera taku prkotinu zo zivota a nerozumiem ani tej konverzacii. "aspon sa nebudes prezierat", to je ako keby sa videli dvaja ludia prvykrat a nevedia, ako sa kto krmi. ale asi nemozem rozumiet vsetkemu.

h2
10. feb 2023

Ja neviem, prečo ste sa tu toľké chytili tých dvoch krajcov chleba. Podľa mňa ten chlieb je ešte v pohode. Ale je rozdiel dať si naňho arašidové maslo plus ešte aj med, alebo ho zjesť napríklad s tvarohovou nátierkou a zeleninou.

tiezjedna
10. feb 2023

@silviaa ja nie, ja pečivo nejem vôbec😉 Je jedno čo zjem, proste ma to "rozožerie" 😀 Preto už roky pijem iba kávu a prvé jedlo je obvykle niečo teplé okolo 11. (beriem to už ako obed)

liv1
10. feb 2023

@dadis ja to praveze vobec nekritizujem😁, reagujem na komentar @sense, že “ A teda to je za mňa dosť divne kombo arašíd ove maslo a med... Tuk s cukrom....”

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sense
10. feb 2023

@liv1 nejedávam maslové koláče....