icon

Manželov nezáujem vo vzťahu: Čo robiť?

mizuza
19. jan 2025

Ahojte. Na MK si občas prečítam nejakú diskusiu, keď sa to týka zdravotných dôvodov, alebo aj medziľudských vzťahov. Niekedy mi je ľúto tých žien, čo sa tu sťažujú, ľudia im dávajú rady, alebo hejtujú ich. Keďže svoje problémy nezvyknem riešiť s okolím, rada si veci zo vzťahu riešim len s manželom, a nezdôverujem sa okoliu s nejakými možnými hádkami, nemám sa s kým poradiť. Nehovorím, že tu nájdem správnu radu, lebo aj tak sa asi každý rozhodne podľa seba, ... možno len tak, vyrozprávať sa. Alebo vyžalovať? Ani neviem nájsť to správne pomenovanie, prečo vás tu tým idem zaťažovať.

S manželom sme mali krásny, ukážkový vzťah, myslím, že som si myslela, že máme veľmi pevné základy. Bola u nás výborná komunikácia. Okrem iného, lásku sme si prejavovali veľmi in tenzívne, dlho. Máme krásnu dcéru. Posledné tri mesiace náš vzťah ochladol. Nie z mojej strany, pretože ja svojho muža milujem, a lásku a pozornosť mu dávam tak ako kedysi. Ale zmena prišla zo strany môjho manžela. Ide konkrétne o istý druh ignorácie (pozorujem na dennodenných veciach), zhoršenie komunikácie, neprejavuje mi náklonnosť ako zvykol, je chladný, ľahko sa vytočí, keď je doma, doslova čumákuje do telefónu, ale v spálni. Lahne si a pozerá do telefónu. Aj hodiny. Úplne ignoruje čo je doma. Vraj by som chcela aby bol nonstop so mňou, alebo pri mne, alebo robil čo mne vyhovuje, ale ja nemám pocit, že nonstop by mal byť pri mne, ale dlhodobo to tak je, že dni, kedy je doma je aj doobedie aj poobedie nonstop na telefóne, a ideálne leží pritom v spálni. Výjde sa len naobedovať, alebo na kávu.
Keď niekam ide, zvykol mi napísať, že ma miluje, dokonca mi oznamoval, že je tam a tam, aby som vedela, ale teraz mi ani milujem ťa nenapíše.
Jednoducho tieto maličkosti ma iritujú, keďže taký nebol, mal iné názory na život a vzťah, na pozeranie sa do telefónu, na náklonnosť vo vzťahu.
Kedysi mi veľmi pomáhal aj v domácnosti, ja si to vážim, ale ja som mu nekázala mu pomáhať. Teraz si vo väčšine vecí robím všetko sama, aj keď jasné, že niekedy aj umývačnu naloží, alebo poskladá prádlo. Ale inak mi už nepomôže.
Pýtala som sa ho, že prečo sa jeho správanie zmenilo a prečo sa už prestal snažiť a povedal mi, že načo. Že keď sa snažil, nebolo dobre, a preto sa nebude snažiť ani teraz. Vraj ide o slobodu. Slobodu mu brať nikto nebude. Vraj mu vyčítam nejaké zrazy, na ktorých bol a na ktoré nešiel, lebo vedel čo by ho doma čakalo.
Možno má pravdu v tomto, že sme sa nestotožnili s nejakými zrazmi, kde bol, kde chcel ísť, ale to situačne, na iných zrazoch keď bol som nikdy nič nepovedala, pekne som ho doma privítala, úplná pohoda.
Pointa je, že on sa jednoducho vyhovára na slobodu. V jednom kuse tvrdí, ako je pre neho obmedzenie mať dieťa lebo nemôže ísť tam a tam so mňou, a celkovo slovo rodina mu začína vadiť. Nebaví ho plnohodnotne s nami tráviť čas, na výlety už chodiť nechce, a keď bol tak sa tváril akoby bol prinútený.
Dnes sme sa rozprávali až hádali, jasné, že si každý ideme svoje. Ja svoje pcity, on svoje. Ja svoju pravdu, on svoju. Povedal mi, že od nového roka nemá chuť nejako náš vzťah rieišiť aby bol ok. Presne od silvestra, vtedy máme výročie. Na výročie som vždy dostala kvety. Vtedy sme sa dali dokopy a bolo to naozaj magické. Povedali sme si, že budeme len toto výročie sláviť. Tento rok si vymyslel, že pôjde na silvestra, keďže som ochorela, ale len počas dňa na nejaký mini zraz. Mala som horúčku, moc mi lieky nezaberali, povedal mi, že príde skôr, bude sa ponáhlať, aby mi aj s malou pomohol. Po 4 hodinách som mu zavolala, kedy príde. Nezvyknem mu volávať keď niekde je, aby ste si nemysleli, že som stíhačka, ale naozaj mi bolo zle a po 3 hodinách čo som si užila lieky som mala horúčku. Bola som sklamaná, že utekal z domu na naše výročie, a hlavne že ma nechal doma samú, keď mohol ostať. A že sa neponáhlal ako sľúbil. Na moje možno prehnané sklamanie malo vplyv to, že už mesiac predtým bol iný. Mala som paranoje, či nemá inú, či išiel na zraz. Keď sa správanie zmení... No ale pointa je, že čakala som, že príde dokov s kvetmi, keď už máme výročie a nič. Nič mi nedal. Keď som to s ním veľmi zľahka rozoberala, tak mi povedal, že nemal chuť mi niečo dávať. Ja som to zas po tej jeho zmene správania očakávala viac ako inokedy (až tak by som si zas na tom nepotrpela ak by sme mali vzťah OK) dúfajúc, že mi tými kvetmi ukáže, že ma miluje a nie je to tak zlé ako si myslím.
No a dnes mi povedal, že od Silvestra je to u neho tak, že načo sa bude o niečo snažiť. A že jemu slobodu nikto nebude brať.
Ja zmenu pozorujem tak od novembra, vtedy žiaden zraz nebol, v ničom som ho neobmedzovala, nič som mu nezakazovala (a to v podstate ani nerobím), nič som mu nevyčítala.
Pýtala som sa ho, či niekoho má, povedal, že nemá, nemá mi to ako dokázať ale svedomie má čisté. A vraj načo by mu bola iná, keď všetky sme aj tak rovnaké.

Neviem ako sa mám voči tomu postaviť. Na jednej strane som sklamaná, že náš vzťah takto dopadol, ja by som chcela aby sme sa dali do normálneho stavu, ale cítim takú apatiu z manželovej strany. To ma strašne zožiera. Stretli ste sa s niečim podobným? čo si o tom myslíte?

lenuska852
20. jan 2025

@mizuza spýtaj sa ho kam na služobnú cestu ide,ak povie,tak by som dala malú strážiť mame,a vybrala sa jeden večer okolo 20.00 za ním,nepovedala by som mu nič,a keby ti volal,a si na ceste, tak nezdvyhnes, zavoláš keď budeš pred hotelom,že si bola v sprche a potom si uspavala malu, mala si vypnuté zvonenie.ked dovolas, na recepcii sa spýtas na jeho meno a číslo izby,len mu zaklopes, zmeníš hlas,že si upratovačka a priniesla si čisté uteraky,alebo niečo vymyslís, a potom mu povies že ti chýbal tak si ho prisla pozrieť.tak zistíš ci tam bude sam.priprav sa na to ze ak tam s nejakou bude,tak nič mu nehovor,zober sa a odid,neber mu tel,nič.doma mu zbal veci,a ze už vieš prečo sa správal tak cudne,že to je jeho sloboda.si rozumná žena a vystacis si aj bez neho

misslilac13
20. jan 2025

Ako dlho ste spolu? Možno je to obidvoje, pretože ma krízu nevie co so sebou tak si našiel druhú....Keď začne vymýšľať s novým autom alebo motorku kupovať tak je to jasné...

jankacl83
21. jan 2025

@doriiis Pani písala, že mu volala iba preto, lebo jej bolo veľmi zle a mala horúčku. Presne to chcela, aby ste pochopili tu čítajúci, že žiadnou ,,stíhačkou" nie je. Zjavne sa to minulo účinku.

lecoe
21. jan 2025

Bohužiaľ, to je ako cez kopirák u mňa. Má teraz slobodu, užíva si, o deti sa starám ja, on sa im “venuje” 2x do mesiaca.

janickacrazy
21. jan 2025

@lecoe a má nejakú inú krásavicu?

betulinka1
21. jan 2025

@mizuza podla mna on je taky typ chlapa, ze sa zacne nudiť. Potom zase zahori láskou k novej zene a potom sa zase zacne nudiť. Hlavne si ty nic nevycitaj. Nie je to o tebe ale o nom. Ja by som na tvojom mieste nerobila nic. Nechala by som ho tak. Odsťahovala by som ho zo spalne, robila si svoj program z dietatom. Ale pridala by som si program sama. Tu mas dieta, idem na vikend prec alebo idem s kamoskami alebo idem na kavu, idem cvicit. Proste ok dam ti priestor ale ja chcem priestor. Nie ze on chce priestor ale ty budes doma a o vsetko sa postaras.

lucia11kob
21. jan 2025

@mizuza keď nemá heslo na mobile, tak sa skus doňho pozrieť, keď bude príležitosť..

lecoe
21. jan 2025

@janickacrazy teraz či má neviem, nekomunikujeme, ale tiež bol nonstop na mobile, a k tomu zrazu “pravidelné” služobky

ahhola
21. jan 2025

@lecoe
😂technicky pokrok tymto curevnikom aj.... ckam velmi praje. Som si predstavila, ako v roku 1988 taky zalubeny zenaty 40tnik vola pevnou linkou do rodiny dalsej vyvolenej, tentokrat tej pravej. 😂

arkan11
21. jan 2025

@mizuza no pekne,ako by som čítala svoj príbeh....to isté som mala ja a ešte k tomu sme veľa rokov nespávali. Ja som vždy chcela,ale on nie...postupom času som ponachádzala také veci, že som bola šokovaná. Ešte k tomu mi priamo do očí klamal a len samé výhovorky. Psychicky ma dával dole,mal dve tváre. Nakoniec som zistila a sama,že milenku má...nemal tie gule, aby mi to sám povedal...mala som toho dosť a odišla som preč bývať...podala som žiadosť o rozvod....nie je to ľahké,ale nepotrebujem sa ocitnúť na psychiatrii ...bolo to moje dobré rozhodnutie...držím palce a vždy dávajte na svoje vnútorné pocity...muži to vedia dobre zahrať...

karolinakr
21. jan 2025

@ahhola 😅

mizuza
autor
25. jan 2025

@kp7333 rozsiahlo som sem pisala preto, aby to bolo s porozumenim, ked by som napisala strucne, malokto by to pochopil, ale beriem, mozno mu leziem na nervy, ako aj zjavne tebe, ked si to tak zhodnotila 🙂 dakujem

mizuza
autor
25. jan 2025

@lenuska852 neblázni, takto to určite nefunguje, že ti v hoteli dajú jeho číslo izby :D veď musia aj GDPR dodržiavať a aj bezpečnosť, určite si nemôže po hoteli chodiť hocikto cudzí.

mizuza
autor
25. jan 2025

Dievčatá, trošku sa to doma ukludnilo, presne ako ste niektoré písali, začala som sa na ten problém menej sústrediť, ale už to asi medzi nami iné nebude. Je proste iný. Netvrdím, že niekoho má, alebo niekoho "obdivuje", prikláňam sa skôr k tomu, že má strach, že mu uteká vlak a čas.
Čas ukáže ako to u nás dopadne, ďakujem že ste mi sem napísali svoje názory a aj povzbudivé slová 🙂 majte pekný deň.

zuzulkazu
25. jan 2025

@ahhola je to hrozne akoby novodoba epidemia chlapov co su horsi ako male decka

yasina
26. jan 2025

ma milenku, alebo je zavisly na pecku, alebo si pise so zenami..muz len tak nemoze hladiet stale do telefonu, tam bude nieco za tym

martin96321
27. jan 2025

@mizuza Na niektore zrazy nesiel,lebo vedel co by ho doma cakalo..........čo by ho čakalo a ake to boli zrazy? Predpokladam,ze to neboli nejake nacistov, satanistov a ani swingers.........čital som si pozorne Tvoj članok. A ak ho nechceš stratiť , tak uber nohu z plynu..... vies po com tuzi,co si praje co by rad dostal.....daj mu po com tuzi a bude spokojny......nie dnes ani zajtra,ale skludni sa.

xtrin
27. jan 2025

@martin96321 áno okolo chudáčika po špičkách a všetkému vyhovieť ... a žena nech čuší doma s detmi 🤷🏻‍♀️

martin96321
28. jan 2025

@xtrin To som nepovedal. Pozorne si precitaj,co pisala ona.......

liv1
28. jan 2025

@martin96321 hm, a co tak aby aj on robil co ona potrebuje? Po com ona tuzi? A co tak ze by tiez prispel k spokojnosti domacnosti? Ci len ona sa ma prisposobovat aby ho nestratila? Nemalo by to byt obojstranne?

xtrin
28. jan 2025

@martin96321 áno čítala som ale s muža ktorý ide na záťah keď mne je nevoľno by som od neho necitila v živote oporu a hlavne pocit ,,Ochrany" u mňa by veľmi klesol lebo keď som slabá a muž ma nepodrží tak na čo mi je? A keby žena príde s tým že chce ,,slobodu" 😏 tak čo ďalej? Jednoducho ak si spraví chlap rodinu má sa jej venovať starať sa o ňu a nie chytiť pubertu s kamošmi. Toť môj názor 🤷🏻‍♀️

xtrin
28. jan 2025

@martin96321 teda nehovorím že nemôže nikam ísť a mať koníčky ... samozrejme - ale 1. Miesto má byť rodina 🙂 keď si ju už dobrovoľne urobí ... a podľa toho stavať priority

martin96321
28. jan 2025

@xtrin Presne tak. Na prvom mieste má byť rodina a nie kamarati. Na to aby bola rodina v pohode,musia byt obaja manzelia v pohode. Ak mi moja zena povie,ze ide s kamaratkami niekam,tak jej len poviem nech sa dobre baví. Samozrejme musi mi to povedat trochu skor,aby som si ja nahodou nedohodol noeco ine. A tak to funguje aj opacne. Sme sice manzelia,ale stale mame kus slobody pre seba......co znamena plnohodnotne stravena dovolenka s rodinou? Ako si to vysvetlis? Nieje na to nejaky vykladovy slovnik. Niekto ma predstavu ze pekme krasne za rucky sa drzat dva tyzdne a chodit vsade spolu. Niekto povie ze zena sla na kolotoce s dcerou a ja so synom na motokary.......neboli spolu,ale uzili si kazdy svoje a kazdy je spokojny. Prepac,ale ta pani mi strasne pripomina moju sesternicu......vsade spolu,vsetko spolu....zlatko lubim Ta,lubis ma? Spravy kazdy den mal ten chudak, otazky ci je najkrajsia,najlepsia......dennno denne jej dokazovat a uistovat ju ze je naj naj naj........a ked nahodou nebolo po jej,tak citove vydieranie........a hadaj ako skoncila........sama po rokoch manzelstva. Vyznanie lasky,povedat ze mi chybas,objatie......vsetko je to krasne. Ale ani z tym nemozes prehanat. Cokoladova torta je super vec,ale nezeries ju kazdy den,lebo sa z toho skor ci neskor doseries.

xtrin
28. jan 2025

@martin96321 s čokoládovej torty sa dos*riem rada a kľudne každý deň 😂 a veď chápeme sa všetko je ok ak sa dvaja dohodnú a vyhovuje im to. Mne sa však nepáči postoj jej muža. Lebo je zjavné že ho nedrží doma zviazaného.... autorka už zaujala svoj postoj, tak len dúfam že to pôjde k lepšiemu inak pán bude mať slobody haaaabadeǰ...

xtrin
28. jan 2025

@martin96321 aleee čo sa týka toho cukrovania neviem si predstaviť že by som pri odchode neobjala partnera nedala mu pusinku nepopriala pekný deň a nepovedala že v tých nohaviviach ma pekný zadok 😅 veď to len utužuje vzťah nič to nestojí a hneď deň začínaš inak ... musím uznať že sesternica to asi preháňala ale to mi príde skôr veľký pocit neistoty. Ale ľudia sú kadiaky muž to mohol sňou aj odkomunikovať apod. Keby chcel ... a ideálna dovolenka cez deň decká potom každý svoju ,,hodinku" a večer spoločné rande 😇 aspoň pre mňa. Ja rada adrenalín a more. Dieťa žiadne extrémi iba vodu a trochu poplávať a partner pamiatky a žiadny adrenalín 🤷🏻‍♀️ nuž nájdeme vždy kompromis počas dovolenky aby každý niečo mal 😁

inulienka29
28. jan 2025

Ma frajerku… 100pro.

martin96321
29. jan 2025

@xtrin Vravim,ze vsetko pekné a príjemné k tomu vzťahu patrí. Ale vsetko v rozumnej miere. Môže sa stat, ze na zaciatku je len malicky problem ,lenze ten sa moze rokmi nabalovat ako snehova gula az to na Teba dolahne a uz nevladzes dalej tlacit.....dvaja ludia- dva pohlady na tu istu vec.......niekto povazuje za prejav lasky hladkanie , mojkanie,prejavovanie lasky na kazdom kroku. Niekomu staci ak ho niekto po dlhom dni pochvali,alebo uzna ze mal tazky den. A niekto krochka blahom ak mu zena vecer otvori pivko.......

martin96321
29. jan 2025

@xtrin nedrzi ho doma zviazaneho,ale ocividne moze ist tam kde mu dovoli.......😇

martin96321
29. jan 2025

@liv1 Odkial vies,ze jej nevychdzal v ustrety doteraz. Ako vieš či sa roky nesnazil a nerobil aj co sa mu velmi nepozdavalo. Čo ak mu pretiekol pohar? Skús sa na to pozriet aj z druhej strany. Nevies jeho názor na to........Niekto môže mat pocit,ze robil vsetko spravne,nikde nespravil chybu,dokonca ze sa obetoval pre rodinu........a pritom to môže byť iba jeho predstava a zbožné želanie

liv1
29. jan 2025

@martin96321 tri mesiace sa chova chladne a v domacnosti nic neurobi. To ako to je na 100% nevieme nikdy v diskusiach, ale potom aj tvoj predosly komentar je irelevantny. By som chcela vidiet domacnost, kde sa zena zasije do spalne s mobilom v ruke a tri mesiace vyjde len ked sa chce najest 😂